Torsdagen den 29 September.

Vi hade bestämt oss för att stå två nätter och hade inte bråttom upp. Bertil gick upp och mötte brödbilen och Anitha passade på att duscha. Frukosten smakade bra och vi tog en liten promenad längs med kanalen. Anni var inte rädd för svanarna som inte ville flytta på sig men matte motade bort svanarna.

Efter att ha suttit ute en stund så kom vi överens om att köra en bit till i dag. Vi plockade snabbt ihop och drog i väg. När vi passerade Luxemburg så tankade vi förstås. Dieseln kostade 9,35 per liter. Lagom pris. Vi fick bara i 36 liter tyvärr.

Klockan var halv två när vi kom fram till till Pont-á-Mousson så var vi r’dda att det skulle vara fullt men så var inte fallet. Vi hittade en fin plats och fixade kaffe och mackor som vi åt ute i solskenet och det var 25º. Vi flyttade oss mellan sol och skugga under eftermiddagen. Husbilar kom och fyllde på så innan kvällen blev det fullt.

Vi lagade ingen mat i kväll utan kokte några ägg som vi lade på n tekaka och toppade med skagenröra. Till dettta drack vi rödvin. Även denna kväll var en varm kväll och dörren och luckorna var öppna tills vi gick och lade oss.

Bilderkommer när vi åter får ett bra nät.

september 29, 2016 · Anitha · One Comment
Posted in: Spanien 2016-2017

Onsdagen den 28 September.

Helmulen morgon allså dags för att dra vidare. Fortfarande. Varmt 14º ute. Efter frukost, tömning och fyllning så drog vi iväg. Vi har betalat 13.50€ per natt och 3€ för fyra frukostbröd. Det tycker vi är O.K.

Det kom några små stänk på framrutan när vi körde iväg. Men det var nog mest dis som fällde ut. Solen visade sig inte men temperaturen steg till 20º.

Vår GPS var elak emot oss och visade in oss på mindre vägar när vi var på väg till Mehring vid Mosel. När vi skulle köra på större vägar mot Trier så var det Umlaiting. Vår GPS envisades att visa oss tillbaka till samma ställe som var avstängt och det tog ett bra tag tills vi kom på rätt v’g igen. Men till slut sålyckades vi komma upp på !:an igen.

När vi kom till Mehring så var det inte många platser att välja på men vi lyckades få en plats i alla fall. Även ny var det ett härligt väder solen som vi inte sett under dagen kom fram och lyste på oss innan det var dax att gå in. Vi ser fortfarande på svensk TV.

september 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Tisdagen den 27 September.

Låg till nio. Sovmorgon alltså. Vi hade bestämt att stanna i Greven även i dag. Bertil hämtade frukostbrödet vi beställt och sedan åt vi frukost. Bara 11º på morgonen. Men temperaturen steg snabbt under dagen.

Tog sedan en promenad och tittade på när de byggde på kanalen en bit bort. Anni tittade naturligtvis på fåglarna igen. I dag var det inte lika intressant som i går.

När vi kom tillbaks till husbilen så vaknade Nizze som hade legat kvar i Bertils säng. Så Anitha kunde bädda även den sängen. Dagen förflöt i lathetens tecken även i dag. Kokt korv med bröd till mat till kvällen. När vi gick in så var det fortfarande varmt ute hela 20º. Så dörrar och luckor fick stå öppna.

Anitha vill gärna höra på radio när hon ska somna och har hittat en bra kanal WDR4 100.00.

september 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Måndagen den 26 September.

Solen sken från en klarblå himmel och vi bestämde oss för att stå kvar en dag till. Våra nya vänner åkte hemmåt. Vi flyttade till första parkett och hade Dortmund – Ems kanal framför fötterna. Nizze tyckte det var toppen och kollade utsikten.

På vår promenad så träffade vi på strutsar och gäss i en inhägnad utanför ställplatsen. Anni tyckte de var roliga och vi tror att det var ömsesidigt. Vi hade gott om plats för platserna bredvid vår var avstängde vilket vi inte hade något emot. Husbilar åkte och kom under dagen. Vi gjorde inte så mycket mer än tittade på alla pråmarna och några fritidsbåtar som åkte förbi.

Till mat så värmde vi fläskytterfilé i whiskysås ifrån frysen. När vi var i Grossen burde åt vi resterna från mutmiddagen i torsdags, kyckling i whiskysås.

I dag var det inte lika varmt som i går men alldeles tillräckligt för att vara behagligt. Det blev till att sitta ute länge även i kväll.

Kort kanske kommer.

september 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Söndagen den 25 September.

Solen skiner och det är 14º när vi gåt upp. Startade mot Greven strax före nio.

Vi hamnade i kö före Hamburg. Det var filer som gick ihop för det var vägarbete på Elbe bron. Det tog oss en och en halv timma innan det flöt på igen. Sedan så var det fler köer. Allt som allt blev vi tre timmar försenade till Greven. Det var 32º i skuggan. Sommaren är här. Hittade en fin plats men de tyska grannarna tyckte vi skulle stå någon annan stans för Nizze störde deras hund???

Träffade ett trevligt par från Göteborg. Det var Bitte och Stig samt deras hund Sixte. De hade även grannens hund med. De hade fått avbryta sin resa på grund av att deras hund blivit överfallen av en stor hund med två brutna revben, punkterad lunga och ett bett strax intill ryggraden. Sixten mådde nu bra men de ville hem till sin veterinär för vidare behandling.

Vi hade trevligt med dem under tiden vi åt snitzel och drack öl. Härligt med nya bekantskaper.

september 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Lördagen den 24 September.

Gick upp tidigt. Åt frukost och körde till färjan. Kom med den första och körde vidare i Danmark. Stannade vid bron på Farö och fikade.

När vi kom till Rödby så var det bara att köra ombord. Vi gick upp på däck och satt där under överfarten. Nästa stopp var i Bordershopen där vi bunkrade lite innan vi körde vidare till Grossenburde. En hel del bilar där. Nägra svenskar men inga vi kände. En härlig kväll och vi satt ute länge.

Har kört ca 62 mil sedan vi körde hemmifrån. Ca1,18 liter milen har bilen dragit.

Bilder kommer när vi har bättre nät.

september 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Fredagen den 23 September.

Straxt efter åtta gick vi upp och duschade. Åt frukosten som smakade som vanligt, gott alltså. Sedan så fyllde vi kylskåpet i husbilen och bar ut det sista som ska med. Bertil körde in Corollan i garaget och tog in bilbatterier. Anni sprang omkring benen på oss. Hon visste att nu var det dags snart. Nizze var ute och vi ropade på honom. Lockade med fisk men ingen Nizze kom. Till slut kom han från skogen och ville ha fisk. Den serverades i husbilen.

Då när alla var samlade så körde vi hemmifrån. Först till Ingo och tankade sedan fick LIDL ett besök. Vi kom på att alla grönsakerna låg kvar hemma i kylskåpet. Det var bara att vända hem igen. Grannarna undrade nog?

Nästa anhalt var Maxi. Nu var alla inköp klara och vi styrde kosan mot Mönsterås där vi fyllde upp vår svenska gasolflaska. Det gick på 150:-.

GPS:n ställdes in på Örkelljunga och äntligen var vi på väg. Ett fikastopp vid Innaren utanför Växjö. Till Örkelljunga kom vi halv fyra. Innan vi parkerade så köpte vi hamburgare på Mc Donalds. Straxt innan vi kom till Örkelljunga så började det att regna och det höll på ända tills vi ätit färdigt.

img_2813

Längst bort står en husvagn med lastbil, vagn och personbil. Engelska skyltar.

Det var en hel del husbilar när vi kom men många åkte vidare när Bengt stängde. Det står ett engelskt ekipage med husvagn, lastbil. Släp och person bil. Damen var i fullvärdig att tvätta i en tvättmaskin som stod utanför husvagnen. På bordet sto det två kastruller och puttrade på en spis som stod på ett bord. Undrar hur länge de har stått där?

img_2814

Vi står inte ensamma.

Lite senare så blev vi sugna på något. Det är ju i alla fall fredag. Anitha fixade på en liten macka med skagenröra som vi drack öl/vitt vin till. Sedan så slöade vi framför TV:n. Det blev Doobidoo till att börja med.

I morgon har vi inget internet på ett bra tag om vi inte bor någonstans där det finns WiFi.

september 23, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Spanien 2016-2017

Torsdagen den 22 September.

I dag är det höstdagjämning. Alltså är dag och natt lika långa. Dagen började med 6º och lite melerat på himlen. Frukosten smakade som vanligt bra.

Sedan ringde Anitha Fysiologen i Kalmar till vilken hon fått en tid i oktober fastän hon sa till läkaren att hon inte kan gå dit förrän i maj. Damen hon fick prata med sa att de missat informationen om maj och de skulle återkomma med kallelse i maj. Bra. Sedan ringde Anitha till Vårdcentralen och frågade hur proverna (de tog sex rör med blod) utföll. Jodå, de var bra blev svaret. Hon bad att de skulle skicka ett papper med detaljerade provsvar och det skulle sköterskan framföra till doktorn. Ska bli roligt att se hur det blir med det.

Lite senare på dan så tog vi en lång promenad med Anni. Det var bara 16º och det var lagom temperatur att promenera i. Anitha kunde inte låta bli att fotografera de fina rosorna som blommade i en trädgård.

img_0315

Visst är den fin.

När vi kom hem möttes vi av Nizze och en gammal kompis till honom, Månsson.

img_0319

Nizze och Månsson.

Månsson ville nog gärna komma in och få lite mat för han lade sig på kökstrappen. Nizze hade koll på honom från sin plats vid Ölandstoken. Anni är lite misstänksam mot våra grannkatter och hade hittat en bra plats i soffan. Månsson tog en rövare och tog några steg in i köket men när Anitha harklade sig så jamade han, sen vände han och gick ut igen.

img_2806

Månsson på trappan. Nizze borta vid buskarna. Han syns om du klickar på bilden för att förstora den.

På eftermiddagen började vi förbereda kvällens bjudning. Gjorde så mycket vi kunde i förväg.

Kvällens meny: Kyckling med whiskysås i ugnen. Ris eller kokt potatis och sallad.

Rött vin eller öl till.

Desserten består av Hallon smaksatt med likör under mascaponi blandat med kvark. På toppen ett par hallon.

Till kaffet så serveras nybakad rulltårta och whisk till herrarna och likör till damerna.

När förberedelserna var klara så blev det tid till en stund på altanen ute i solen. Nizze ockuperade en stol och Anni låg i mattes knä. Sista dagen att njuta av den svenska sommaren i morgon är vi på väg.

img_2809

En självständig katt och matteberoende hund.

Klockan sex så anlände våra gäster, de närmaste grannarna. Vi hade en härlig kväll med god mat och dryck samt trevligt sällskap.

img_2811

Maten smakde bra.

 

img_0320

Kaffe med rulltårta och whisky/likör.

img_2812

Straxt innan uppbrottet.

 

september 22, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 21 September.

På radion sa de att det bara varit 2º i natt. Morgonen var kylig men fortfarande värmer solen gott under dagarna. Nu ska vi bara sova två nätter till hemma innan vi startar vår övervintringsresa. Anitha räknade nätterna vi sovit i huset och fick det till 100 nätter fram till fredag.

Tvättmaskinen fick jobba lite i dag sedan får den vila i idet. Vi lastade ut lite viktiga grejer till kylskåpet såsom kaviar, flytande smör, anjovis och några burkar sill. Anitha hittade sill i plastburkar på MAXI och det är ju perfekt för husbilen.

Det gick att sitta ute och fika i dag också. Härligt. Tvätten som hängt ute vart torr och blev inplockad och ihopvikt. Nu är nog allt tvättat innan resan. Förhoppningsvis.

Till mat i kväll så åt vi stekta små tärningar av potatis, sötpotatis och lök. Till det så åt vi stekt korv, inlagd gurka och rödbetor i skivor. Gott.

september 21, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 20 September.

Klockan 8.45 hade Nizze en tid hos veterinären för vaccination. Anitha tog Corollan och åkte dit. De var hemma efter några minuter. Då smakade frukosten, som Bertil fixat, gott.

Sedan plockade Bertil undan i vårt garage så att Corollan kan stå inne när vi drar söderut. Under tiden Bertil härjade i garaget så tog Anitha fram dammsugaren och gick lös i huset. Det blir sista dammsugningen i år här i huset. Även svabben fick jobba lite. Anni tycker inte om dammsugaren och höll sig på behörigt avstånd.

Matbrödet Anitha bakade sist är nu slut så tog en vända till MAXI. Där är det 5% rabatt för pesionärer på tisdagarna. Det gäller att passa på då. I dag så gav det ca 50:- i rabatt.

När vi kom hem hade klockan hunnit bli halv två och vi var hungriga. Då smakade det gott med ett par smörgåsar av det nyköpta brödet till kaffet. I dag så fick vi snällt sitta inne för det var blåsigt och kallt ute. Solen försökte visa sig men hade stora problem med det. Trots det så visade termometern på 17º.

Efter en välförtjänt tupplur så tog Anitha Corollan och körde in till stan. Där stosade hon runt i affärerna innan hon köpte vin,grädde och en kruka med ljung i. Bertil undrade vart hon tagit vägen när hon kom hem?? Hon var bara borta ca en och en halv timma.

Kålroten vi köpte i dag stod och kokte på spisen. Det var gott med rotmos och korv samt sallad. Drycken bestod av vatten.

Anithas telefon ringde och det var Lena. Hon skulle meddela koordinaterna till Camping Playa Tropicana som Anitha frågat efter på FB. lena och Lasse står där och vi blev sugna på att stanna till där på nervägen. Det var roligt att prata med henne en stund och vi längtar till Spanien när vi vet att många av våra vänner redan är där eller på väg dit.

Vi väntar på posten varje dag. Korten från försäkringskassan och provsvaren från Anithas läkarbesök. Postbilen kommer inte förrän vid fyratiden på dan. Väldigt frusterande med så sen utdelning men vi får väl tagga ner lite. Grrrrrrrrrrrrr!

 

september 20, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma