Lördagen den 28 Maj.

Ingen sol i dag. Vi gick ett varv på slingan innan frukosten. När den var över så var klockan tio och Melodikrysset började. Det var lätt i dag.

Sedan åkte vi till stan. Där var det jippo. Det var hamnens dag och vi började med att åka till hamnen. Det regnade lite och vi såg inte några människor där så vi tog oss upp till city. Regnet upphörde och vi gick ett varv i folkvimlet. Tolvskillingmarken är en gammal tradition och det drar alltid ut Oskarshamnarna. Vi gick in och tittade i den nya Biostaden där det finns plats för tre salonger.

Den nya biostaden.

Den nya biostaden.

Det lilla tåget körde runt bland stånden och var fullsatt. Tivolit på ett av torgen var i full gång. Vi gjorde bara av med tio kronor och de gick till parkering.

Tuftuftåget på besök i Oskarshamn.

Tuftuftåget på besök i Oskarshamn.

En blåsorkester uppträder på torget.

En blåsorkester uppträder på torget.

När vi kom hem så torkade Anitha av trädgårdsmöblerna som var alldeles prickiga av regndroppar med frömjöl i. Synd att det var alldeles för kallt att sitta ute så vi gick in igen.

När hungern satte in så stoppade Anitha in en stor rödingfilé i folie och lade in i ugnen. Till den åt vi kokt potatis, sallad och god sås. Efter maten tog Anitha en tupplur. Bertil gick upp till musikrummet.

TV visade ett program om Black Jack och där fick man komma dem lite under skinnet. Vi fick se hur de arbetar. Det är helt annorlunda mot Bolnuevo Boyz. Proffs och amatörer. Sedan var Olle Jönsson gäst i programmet Sverige.

maj 28, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 27 Maj.

Oj, är det redan fredag! En mulen morgon med 10º ute. Vi tog ett varv på slingan. Anithas knä är så gott som bra och dagens promenad gjorde ingen skada. Dusch och efter det så smakade frukosten gott. Bertil tvättade Corollan som såg för dj…ig ut med allt frömjöl.

Sedan fyllde vi bilen med den gamla grillen och mer skräp för att åka till återviningen. Där var vi övervakade när vi slängde grejerna. Allt ska slängas på rätt ställe.

Efter att allt var slängt så åkte vi till MAXI och handlade. Klockan var bortåt ett när vi kom hem och det var dax att dricka kaffe. Det fick bli inne för vädret var inget att sitta ute i.

Vädret var däremot utmärkt att sova middag i, vilket Anitha gjorde. Bertil höll på med att installera sin spelutrustning på andra våningen.

Senare på eftermiddagen så var vi på dop i Slottskyrkan. Härligt att se de små sessorna vara barn och ha svårt att sitta still.

Prins Oskar.

Prins Oskar.

Dopet i Slottskyrkan.

Dopet i Slottskyrkan.

Det var ingen som ville laga mat i dag och att grilla kom inte på tal eftersom det var kallt ute. Så det blir frallor fyllda med kokt ägg och räksallad på topp som gratineras i ugnen.

Fralla fylld med kokt ägg och räksallad.

Fralla fylld med kokt ägg och räksallad.

maj 27, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 26 Maj.

Vaknade till en mulen morgon. Det hade till och med kommit några droppar regn i natt. Anitha var mycket bättre i sitt knä men vi hoppade över morgonrundan. Vi startade med frukosten och sedan kollade vi på paddan och läste Oskarshamns Tidningen. Bertil övar på att spela bas och sjunga samtidigt och det går bättre och bättre.

image

Bertils förstärkare som varit i Kalmar på reparation var klar så vi åt lite innan vi tog husbilen till Kalmar. På vägen dit så stannade vi till på husvagn och husbilsfirman i Mönsterås och köpte två nya stolar eftersom de gamla har rämnat. Det blev dyrt men de var fina.

När vi kom till Kalmar så parkerade vi på ställplatsen. Där var det nära till till musikaffären och Bertil gick för att hämta förstärkaren. Han var fort tillbaka och vi åkte till Hansastaden. Där tittade vi på grillar hos Rusta och Bauhause. Rusta vann vårt gillande. Vi var ute efter en gaolgrill men bestämde oss till slut för en elgrill. Anithas bror, Lennart har en elgrill och hans kött blir alltid bra grillat så vi köpte en lika dan.

Anitha körde husbilen hem, Det var ett tag sedan hon körde sist men det var som om det var i går. När vi kommit hem så gick vi en liten runda med Anni som varit med oss i husbilen. Hon behövde röra på sig lite och det behövde vi också. Anithas knä var så gott som bra och behövde lite motion. Vi tittade på våtmarken längs Rudabanan en bit bakom vårt hus.

Våtmark.

Våtmark.

En ensam and.

En ensam and.

Sedan satte Bertil ihop grillen och vi åt grillad korv till potatismos och sallad. Solen hade kommit fram och vi kunde sitta ute och äta. Det var betydligt kallare i kväll än i går och vi gick snart in.

Nya grillen.

Nya grillen.

I kväll har vi sett de sista delarna an Halv åtta hos mig som är från Oskarshamn. Nu har vi sett färdigt på detta program. Vi tycker att programledarens komentarer är lite fåniga.

maj 26, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 25 Maj.

Det blev ingen promenad i morse för Anitha hade ont i ett knä. Det började redan i går kväll. Förstår inte varför hon fått ont hon har inte gjort något särskilt. Det blev till att ta ett piller till frukosten för att det skulle gå över en stund.

I dag var det torgdag och Anitha tog Corollan in till torget. Där fanns vita pelargoner så nu står det ett par på bordet ute på altanen. På hemvägen så stannade hon till på LIDL och kompleterade lite basvaror.

Hemma igen så var det ganska skönt ute på altanen. Det är svalare än i går men ändå behagligt. Tallarna i skogen bakom tomten vajar lite i vinden och släpper en massa frömjöl. Luften är full av frömjöl och möblerna likaså. Det ska bli skönt när frömjölet har slutat upp att falla. I dag så var det inga större utsvävningar. Maskrosorna fick vara i fred. De poppar upp ur gräsmattan varje dag fastän vi försöker utrota dem.

Till mat i dag så blev det Bertils fläskpannkaka i ugnen. Till den drack vi naturens egen sportdryck som används av OS Truppen. Det står så på paketet i alla fall.

maj 25, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 24 Maj.

I dag har vi eller Anitha haft mycket att göra. Vi började med ett varv på slingan och fortsatte med frukost. Sedan åkte Anitha till Vårdcentralen för att visa upp ett märke i nacken som har börjat klia och sitter i vägen för kammen. Hon ville att de skulle ta bort det i dag men så lätt går det inte. Först så ska det visas upp vid ett besök sedan ska det sättas upp en tid för genomförandet. Besöket i dag tog ca 3 minuter. Nu väntar hon på besked via posten om när borttagandet ska äga rum. Med semester i antågande så vet man ju inte när det finns tid för detta.

När hon kom hem från VC så började hon med att göra tunnbrödsrullar med fyllning. Receptet finns i förra veckans Hemmets Journal som Laxklämma.

Laxklämma.

Laxklämma.

Sedan så gjorde hon dessert som vi fick av Christine (vår tyska granne i Spanien). I går så lade hon hallon i blöt i Likör. Dessa lades i skålar och ovanpå hallonen en röra av Kvark och Mascapone sedan toppades det med ett hallon och riven choklad. Allt fick vila i kylen.

Klockan ett så kom tjejkompisarna och Laxklämmorna serverades på altanen i skuggan under markisen till vatten. Sedan så blev det en promenad för att titta på våtmarkerna som har anlagts bakom vårt hus en bit in i skogen längs med den gamla Rudabanan.

Tillbaka igen så väntade kaffe och hallonen. Vi tyckte att allt smakade gott och det tyckte nog gästerna också eftersom allt tog slut. Bertil fick sig en omgång av det goda han också.

Anni tycker det är så roligt med gäster och hon är med överallt. Nizze däremot fick Anitha locka hem med löfte om fisk. Då dök han upp. Det har varit riktigt varmt i dag och Nizze har nog hittat skugga någonstans där han har sovit.

När Tjejträffen var slut så stoppades disken in i diskmaskinen ( ingen dum uppfinning) och Anitha fick ägna sig åt Hemmets Journal som kom i brevlådan i morse ihop med morgontidningen. Det är skugga som har gällt hela dagen. Anni passade på att ta sig en paus i soffan när den blev ledig.

Skönt i skuggan.

Skönt i skuggan.

 

maj 24, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 23 Maj.

Ännu en varm morgon att vakna till. Vi tog ett varv på motionsslingan innan frukosten.

Kom igen nu slöfockar, säger Anni.

Kom igen nu slöfockar, säger Anni.

Åt sedan frukost. Bertil gick ut och körde lite med mossrivaren innan han läste på FB att det inte var bra att använda mossrivare????? Anitha putsade fönstren som vätter mot altanen och skogen med sina frömjölsstinna tallar. Hujedamej. Hur länge varar fönsterputsningen? Fönsterbläcken var rejält skitiga de med och fick sig en omgång.

Sedan tog vi Corollan (som fortfarande startar fint varje gång) och körde först till Lantmännen för att köpa gödning till gräsmattan och ogräsgift till alla våra maskrosor. Färden fortsatte till MAXI och där köpte vi lite att stoppa i kistan så småningom. Det blev en sväng till Jysk där vi köpte parasollfot och tittade på stolar till husbilen. Anitha ville ha en vit pelargon men det kunde inte blomsterhandels bistå med. På väg hem så fick LIDL ett besök och sedan så hämtade Bertil sitt paket med microfonstativ som varit på väg ifrån Kina ett bra tag nu.

Hemma igen så smakade det gott med kaffe och knäckebröd på altanen. Eftersom inga vita pelargoner fanns så fick ett fång syrener pryda bordet. Inte illa det heller.

Fina syrener.

Fina syrener.

Vi hade köpt revbensspjäll på MAXI för 29:90/kg och det fick bli vår mat i kväll. Grillen kom till heders igen. Till spjällen åt vi hemmagjord potatissallad och grönsaker. Drycken till detta blev mouserande vatten. Man kan inte dricka vin varje dag, tyvärr. När vi skulle sätta oss till bords så hittade Anitha denna på bordsdukens hängande sida. Hur kunde den komma dit?

Snigel med hus på väg uppför bordskanten.

Snigel med hus på väg uppför bordskanten.

Vi passar på att njuta av det fina vädret nu för det ska visst inte hålla i sig så länge till.

maj 23, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 22 Maj.

Sommar igen. Det var varmt när i vaknade. Vi började med frukost fortsatte med brödbak och ihopsättande av trädbårdsmöblerna. Det är många skruvar som ska i.

Utemöblerna på plats.

Utemöblerna på plats.

När det var klart så smakade det gott med kaffe och nybakade smörgåsar med ägg och räkor på i de nyuttagna möblerna. Det var mulet när vi jobbade men när vi drack kaffe så hade solen kommit fram. Temperaturen steg under dagen och när det var dax att inviga grillen var det 26º ute.

Köttet på grillen.

Köttet på grillen.

Till det grillade köttet åt vi klyftpotatis och sallad. Naturligtvis så smakade det gott med ett glas rött till. Vi satt ute tills klockan blev åtta. Det var varmt och skönt även när vi gick in och tittade på TV.

maj 22, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 21 Maj.

Startade dagen med ett varv på slingan. Där blev vi omkörda av fyra cyklister. Det var vuxna ????  med cykelkläder och hjälmar på huvudena. Dålig stil att köra på motionsbanan tycker vi. Det var en tjej som sprang med lurar för öronen och hon hörde nog inte att de kom. Får vi se det en gång till så får vi väl rapportera det till kommunen.

Anitha fick ta en dusch i dag också. Hon blir alldeles svettig av promenaden i rask takt. Bertil fixar frukost under tiden som hon duschar. Efter att vi ätit frukost så gick Bertil ut och tog bort resten av busken som inte var en buske längre utan träd i klunga. Det blev bra. Anitha löste Melodikrysset alldeles själv under tiden. Sedan gick hon ut och tog bort resten av de gråa maskrosorna. Ryggen protesterar vilt.

Bara stubbar kvar nu.

Bara stubbar kvar nu.

Solen sken på oss mest hela dagen men framåt kvällen så hopade sig molnen men temperaturen höll sig runt 20º i alla fall. Skönt.

Vi har startat Corollan flera gånger nu och den har startat så snällt. Undrar vad det var/är för fel. Det känns lite osäkert att åka iväg med den.

I går kväll tittade vi på finalen iLet´s Dance och vi tycker att rätt tjej vann. De var duktiga båda två men bara en kan vinna och vi höll på Elisa.

När det var dax för mat så åt vi torskrygg som vi köpte av fiskbilen häromdagen. Den var god ihop med potatis, sås och grönsaker. När klokan var sex så var det fortfarande 20º ute.

maj 21, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 20 Maj.

För andra dagen i rad så tog vi ett varv på slingan innan vi åt frukost. Det är meningen att det ska bli en rutin!? Bertil ringde till Bilakuten och frågade om de hittat något fel på vår Corolla. Men det hade de inte. Bilen hade startat alla gånger de försökyk??? Vi åkte med husbilen och hämtade den. Nu startar den så snällt varje gång. Men kan vi lita på den? Bertil skruvade isär lite prylar men allt verkade vara O.K. Nu vet vi inte hur vi ska gå vidare. Törs vi åka och handla, eller?

Det blev dags för lunch och i dag så drack vi kaffe och åt knäckebröd med köttbullar på. Vi satt på uteplatsen i solskenet. När vi var klara så satte Bertil igång med att röja i skogskanten. Från början var det en liten söt buske som Anitha höll efter men det rann ut i sanden och busken sköt i höjden. Nu skuggar den gräsmattan och mossan trivs bra och frodas. Anitha sprayade ogräsmedel på plattorna både på altan och gången.

image

Skogshuggarbild 1.

image

Skogshuggarbild 2.

Egentligen hade vi planerat för fisk till middag men ändrade oss till Taco. Vi hade allt utom paprika hemma. Alltså behövde vi köpa paprika och tog Corollan med hjärtat i halsgroppen. Först körde vi till en bensinmack och hämtade ett par skor som Anitha skickat efter. Bertil satt utanför med motorn i gång. Fegt men tryggt. Sedan åkte vi till Kå-Be Hallen som ligger på gångavstånd för att köpa paprika och äpplen. Corollan startade så fint så?? Det känns otryggt men vi får väl våga lite framöver.

Så i kväll åt vi Taco och det var gott. Mätta och belåtna så såg vi på TV. Det ska bli spännande att se vem som vinner Let´s Dance i kväll.

Kvällens mat, Taco.

Kvällens mat, Taco.

Regnet gjorde oss sällskap framåt kvällen.

maj 20, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 19 Maj.

Det var 10º ute i morse. Vi tog en rask promenad på motionslingan som vi bor granne med. Solen sken och fåglarna kvittrade. Efter en dusch så smakade det gott med frukost.

Bertil började att bearbeta vår gräsmatta med mossrivaren och det var ett bamsejobb. Anitha gav sig på maskrosorna igen men träningsvärken från förra gången var ett hinder. Imorgon känns nog benen bättre.

Tilllunch åt vi resterna av lasagnen från igår och till middag så gjorde bertil sin goda fläskpannkaka i ugnen. Vi saknade lingon så Anitha satte dit batteriet på sin cykel och åkte till Kå-Be Hallen och köpte lingon. Vi är ju utan Corollan nu och har inte hört om de hittat felet. Bertil får väl ringa till Bilakuten och fråga i morgon. De har inte hört av sig från musikaffären heller, där vi lämnade förstärkaren. Det är inget vidare med servicen nu för tiden.

Vi har haft en härlig dag i dag. Sommaren är nog tillbaka. Efter maten så tog vi en promenad runt omkring vårt område. Det blommar i trädgårdarna och gräset växer. Regnet som kom för ett par dagar sedan har gjort nytta.

maj 19, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma