Söndagen den 20 Augusti.

I morse var solen framme men den hade gömt sig när vi gick upp och åt frukost. Den kom  däremot tillbaks under dagen. Vi tog en liten promenad med Anni. Så långt som Bertil orkade gå.

Sedan så fick Anni gå in och vi tog Corollan till MAXI. Där köpte Anitha ögongele till sitt öga som hon har haft virus i. Hoppas att viruset är borta nu men vem vet. Hornhinnan är inte bra för hon ser suddigt på nära håll ännu. Hon har en besökstid till den 1 september på Västerviks sjukhus. Då får vi veta hur det står till med ögat.

På MAXI köpte vi kaffe för 25:-/paketet och sedan fick vi två isterbandskorvar som gåva. Solen hade kommit fram när vi kom hem och det var skönt ute på altanen. Där drack vi kaffe med äpplekaka. Anitha satt kvar och läste Hemmets Journal. Hon ligger efter med tidningarna så det gäller att läsa ikapp.

När det var dax för mat så stekte Anitha ett par fläskkotletter som vi åt med potatis och sås. Himlen blev plötsligt mörkgrå och vi fick plocka in dynorna innan vi satte oss till bords. Tur var väl det för när vi satt och åt så öppnade sig himlen och det vräkte ner en stund. Tror det kom 2 mm och det var bra.

I kväll så är det två nya program som börjar. Först så är det Saltön och sedan  Nobel. Saltön brukar vara bra men vi får väl se vad Nobel går för.

augusti 20, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 19 Augusti.

I natt så regnade det igen. Det kom hela 5 mm regn. När vi var reda för att äta frukost så hade det regnat klart. Det är så det ska vara. Regn på natten och uppehåll på dagen. Nu var det inte tillräckligt med regn för att lösa upp all gödning, tyvärr.

Vi har löst Melodikrysset som vanligt sedan har vi försökt att lsa problemen med våra mail på paddorna.. vi kan ta emot mail men inte skicka dem. Vi har försökt med att ta bort konto och skapa nya konton men ingenting har hjälpt. Bertil har sökt hjälp hos suporten men icke. Vi kan fortfarande inte skicka mail.

Solen har skinit på oss i dag och vi drack kaffe på altanen. Lite senare så tog vi en GT och bara njöt av stillheten medan Orvar jobbade med gräsmattan.

IMG_1296

Anitha hade tagit uppfläskkotletter som vi skulle ha till mat men vi lade dem på is. Kylen för ingen av oss var hungrig. När vi gått in till TV soffan sådukade Anitha upp kex, ost, torkad skinka och västkustsallad som vi kalasade på till ett glas rött.

Nu ser vi på Duellen. Den verkar så där.

augusti 19, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 18 Augusti.

I natt har det regnat men inte mycket. Det visade bara 3.5 mm i regnmätaren. När vi åt frukost så hade det slutat. Efter frukosten ringde Anitha till neurologen och pratade med en sköterska och sa att tiden som Bertil fick den 26 september är alldels för långt bort i tiden. Efter ett stort utlägg så skulle sköterskan prata med en kolega ochnär hon återkom så fick Bertil en ny tid den 4 september. Jippi! Det hjälper alltså att tjata. Nu har det tagit alldeles för lång tid ändå att komma så här långt i utredningen. Hoppas nu att vi får någon klarhet i varför benen inte vill hänga med. Tack Monika för att du puschade på Anitha så att hon ringde.

Vi tog en tur med Corollan för att handla lite. Det blite smått och gott. Nr vi kom hem så drack vi kaffe inne i köket. Solen vill gärna titta fram men har lite svårt att tränga sig fram genom molnen. Värmen är det inga fel på. Det är över 20º ute och vi har köksdörren öppen.

Anitha fick ett telefonsamtal från en i Luciakommiten angående julröda servetter som hon skulle köpa. Det fanns inga julröda att uppbringa i affärerna och nu skulle de snart åka söder ut. Anitha tog på sig uppgiften att skicka efter servetterna. Så fort de lagt på så skickade Antha efter röda kaffeservetter på nätet. Nu vntar vi på att de ska komma med posten.

Vi åt en liten lätt lunch i dag på rester. Potatissallad och korv. Inget får förfaras här inte.

Vår ansvarige för duschrummets renovering var här och tittade på vårt badrum. Vi vill ha det nytt och fräscht när vi kommer hem från Spanien. Nu ska han ge oss ett kostnadsförslag på detta. Vi får väl se om vi har råd?

I kväll så kalasade vi på kräftor med tillbehör. Gott.

IMG_1289

Kräftdax.

IMG_1290

Dessa delade vi på.

IMG_1291

Rester på Anithas tallrik.

augusti 18, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 17 Augusti.

Ännu en fin dag efter en kall natt. Efter frukosten så ringde Anitha till ögonavdelningen i Västervik och fick efter att ha blivit uppringd prata med en sköterska. Anitha ville veta hur hon skulle göra med dropparna framöver och samtidigt få veta hur hornhinnan i vänster öga mår. Hon ser fortfarande lite suddigt på nära håll. Sköterskan pratade med en läkare och ringde tillbaka. Det bestämdes att Anitha ska komma på återbesök den 29:e augusti. Bra beslut tyckte Anitha.

Dagen förflöt med TV och läsning. Vi åt upp det sista av gårdagens smulpaj med äpplen till kaffet ute på altanen. Det ska regna i natt och Bertil vill lägga på gödning på gräsmattan så vi körde och köpte gödning. Vi passade samtidigt på att köpa ett paket med frysta kräftor som vi ska kalasa på i morgon kväll.

När Anitha gjorde kvällsmackorna med ägg så fick hon ett telefonsamtal som inte var så roligt. En av våra gamla vänner hade somnat in i lördags. Vi lärde känna dem 1999 på en husbisträff i Nyköping som Bürstner klubben anordnade. Ibland har det gått länge mellan våra träffar men det har alltid känts som om det var i går vi setts. De har alltid varit på gott humör fastän de har haft det tufft många gånger. Nu finns han inte längre och hans livskamrat får klara sig utan honom. Livet är en gåva som man ska ta vara på. Man vet inte hur länge man får vara kvar här på jorden. Kramar till dig Monika!

Bertil fick i dag ett brev från neurologen där det stod att han fått en tid den 26:e september. Vi ringde till Vårdcentralen när vi kom hem i början av aprill och först nu så har han kommit så långt som till neurogen efter flera besök utan att ha fått någon hjälp. I morgon ska Anitha ringa dit och försöka att skynda på besöket. Vi får väl de vad det gör.

I kväll så blir det som vanligt TV tittande från soffhörnan. Landgång börjar igen. Vi får väl se vad Anne Lundberg hittar på.

 

augusti 17, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen dn 16 Augusti.

Mulet denna morgon. Men vi såg inget regn när vi gick upp. När vi satt och åt frukost så började det regna och vi blev glade. Vi behöver regn för vår gräsmatta. Men det höll inte på så länge regnmätare. Tyvärr. Termometern visade på 17º.

Anitha satte igång med att göra en smulpaj med ållena som var kvar från Lennarts trädgård. Ett litet äpple ville inte vara med utan gömde sig bakom mjölpåsen. Så nu har vi ett äpple över.

IMG_1287

Där ligger det förargeliga äpplet kvar.

IMG_1288

Färdig serverat.

Det blev inte mer regn utan det klarnade upp och solen kom fram. Maten i dag stod Anitha för kokt potatis som bryntes i stekpanna och stekt korv med grönsaker.

När vi satt i doffan inne i vardagsrummet lite senare och köksdörren på vid gavel så kom Anni springande in till hallen från köket och skällde grovt. Där stod hon och morrade samt skällde samtidigt som hon tittade utåt köket. Vi gick dit och tittade vad hon skällde på men såg ingenting. Nizze satt utanför köksdörren alldeles lugn. Undrar vad Anni såg. Kanske hon tog miste på Nizze eller också var det något annat som skrämt henne men inte skrämt Nizze. Det får vi aldrig veta.

Det tog ett bra tag innan hon lugnade ner sig. Hon stog länge i soffan och tittade misstänktsamt ut mot trädgården. Vi tittade på TV och då lade hon sig bredvid och kopplade av till slut.

 

augusti 16, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 15 Augusti.

Nu har halva augusti gått. Det är inte klokt så fort tiden går. Var har sommaren varit?

I morse började vi med frukost och duschade efteråt. Det gäller att variera sig. Anitha satte igång att stryka lite. Det är inte ofta som hon stryker men nu gjorde hon det.

En tvättmaskin kördes och hängdes ut. Det har varit fint väder i dag. Solen har skinit det mesta av dagen och varmt har vi haft. Åkte till MAXI och handlade. Vi sökte små batterier till timern i vardagsrummet. Men det fanns inga. Nåja det blev lite annat handlat. Det är ju pensionärsrabatt på tisdagar. Vi fortsatte sedan till Coop men där fanns heller inga batterier som passade oss. Nu får vi vänta tills vi åker till Kalmar och fortsätta leta där. Vi avslutade köprundan på LIDL.

Väl hemma igen så åt vi ett par knäckebröd till lunch. Anitha satte igång att koka fisk till Nizze och baka några muffins med äpplebitar i. Men det finns fortfarande äpplen kvar som hon fick av sin lillebror i Motala. Vi får väl se om det blir någon sockerkaka med äpplen i morgon.

Kaffe på altanen med äpplemuffins smakade ljuvligt gott. Synd att det är så gott med kaffebröd. Det är inte bra för vikten.

Anitha lurade med Bertil på en promenad tillsammans med Anni till våtmarken bakom huset. Det har växt mycket i vattnet sedan senast vi gick här. De sanerar botten i hamnen och kör upp det de gräver upp till soptippen. Det är lakvattnen därifrån som kommer hit.

IMG_1283 IMG_1284 IMG_1285

Bertil stod för middagen i dag och det blev tunna pannkakor som vi åt med Anithas egengjorde äpplemos. Å, vlken god mos sa Anitha. Å, vilka goda pannkakor sa Bertil.

I kväll så ska vi se på det sista Allsång på Skansen för den här sommaren. Hoppas det blir bra!

augusti 15, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 14 Augusti.

Sommaren är här på dagarna men inte på nätterna. I natt var det bara 8º ute. Under dagen så har det stigit till över 20º. Dagen började med solsken men det kom lite fina moln under dagen. Vi har haft en fin dag.

Anitha ringde till neurologen på sjukhuset för att skynda på bertils remiss. Hon fick prata med en trevlig sjuksköterska. Han står på väntlisten men när det blir visste hon inte. Hoppas att det hjälpte lite att ringa tjata lite.

När vi ätit frukost så började vi gallra i klädkammaren. Oj, vad ont det gör ont. Det tycker i alla fall Anitha. Hon har rensat förr men sparat alldeles för mycket. I dag så åkte de fina gåbortkläderna ut. De som hon trott att kanske kommer de att passa igen någon gång. Bertil provade byxor som hängt där länge men han kom inte i dem nu heller. Det blev tre fulla sopsäckar. Och tunga var de också.

IMG_1277

Bagaget fullt med klädsäckar.

IMG_1278

Här ska säckarna in.

IMG_1279

Det fanns en hel del där förut.

Vi körde två varv till återvinningen i Storskogen. Först så fyllde vi bagaget på Corollan men skräp från garaget sedan tog vi en tur med de tre säckarna med kläder. Fort innan vi ångrade oss. Nu är de borta.

Det återstår en hel del att rensa ut från klädkammaren. Där är prylar från golv till tak. Egentligen så skulle vi ha haft loppis men det är vi för lata för. Vi får fortsätta en annan dag med resten.

Anitha tvättade gardinerna som ska hänga i förtältet i vinter. Lite annat följde med. Torkvindan blev full. När gardinerna torkat så strök hon dem. Nu ska de packas så att de inte behöver strykas igen när vi är framme i Bolnuevo

IMG_1276

Torkvindan är full.

Nizze tyckte ju så mycket om att sova i Bertils gitarrfodral så han har legat där mycket. Häromdagen så gjorde Bertil rent där i. Det var fullt med katthår. Men med dammsugaren så gick det bra att få bort pälsen. Det hade räckt till en katt till. Sedan stängde han fodralet men Nizze tyckte att det gick bra att ligga på det stängda fodralet också.

IMG_3267

Här sover man gott både på dagen och natten.

IMG_1281

Det gick bra att sova på det stängde fodralet också.

Äntligen är friidrotten på TV slut tycker Anitha. Men Bertil har gillat att titta på det. Nu är vi tillbaka till rutinerna igen. Lotta på Liseberg i kväll och Allsång på Skansen i morgon.

IMG_1282

Anni sover sött till Loota på Liseberg.

augusti 14, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 13 Augusti.

Dagen började blåsigt men vinden avtog under dagen. Solen kom och gick och det var varmt. Runt 20°.

Frukost och dusch som vanligt. Anitha tog fram saxen och klippte några cm av sitt hår. Topparna blir slitna och behöver klippas ibland. Sedan så fixade hon till överdragen till framstolarna. Vi köpte överdrag hos Ullbädden men de behövde justeras lite för att bli bra på våra stolar. Nu är vi nöjda.

Det fanns äppelpaj kvar sedan i går och den åt vi till kaffet som vi drack i köket. Gott men pajen är knaprigas nygräddad.

Gjorde inte så mycket mer i dag. Maten bestod av Lax under gräddigt täcke i ugnen och potatis. Vi ska nog se på Mama Mia på. TV 1 i kväll.

augusti 13, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 12 Augusti.

Det var varnat för regn i dag men det har vi inte sett röken av. Mulet har det varit det mesta av dagen men vi har också sett till solen lite då och då. Vi började dagen som vanligt en lördag med frukost och sedan löste vi Melodikrysset som i dag var ganska lätt.

Sedan drack vi kaffe med äppelkaka från igår. God även i dag. Åkte sedan till stan där det var Pelargonians dag på Badholmen mitt i stan. När vi parkerat och gick mot bron som går till Badholen såg vi att de tog 50:- för att gå in. Då kom smålänningen fram i oss och vi vände på stört. 50:- för att komma in och titta på en massa pelargonier samt kunna köpa några sådana om lusten föll på tyckte vi var i häftigaste laget.

I stället åkte vi till Coop och köpte något att äta till kvällen. Det blev mycket billigare. Körde sedan hem. Där gick Bertil ut och satte sig på altanen med en GT och Anitha tog fram äpplena som hon fick av sin bror i torsdags och satte igång med att koka äppelmos. Det var första gången hon gjorde detta och det blev jättegott.

Hon gick ut och satte sig hos Bertil som sa att det skulle vara gott med din goda äppelpaj. Och lydig som Anitha är så gick hon in och gjorde en äppelpaj men Bertil fick fixa vaniljsåsen. När pajen var klar så åt vi paj med vaniljsås på altanen. Det har varit en varm dag i dag. De sa på radion att det var Lucifer som var på besök.

Till slut så hopade sig molnen och vi tog in dynorna och gick in. Kokte ett par ägg och lade i urgröpta frallor och toppade med räksallad. När de varit i ugnen några minuter så var de klara för att ätas med lite öl. När vi satt och åt så kom det ett stilla sommarregn ute. Det var så lite så det blev knappt blött på marken. Men vi gick in precis lagom. Nu ska vi se lite på TV.

augusti 12, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 11 Augusti.

Fint väder när vi vaknade. Vi började med en dusch i vårt fina duschrum. Därefter smakade frukosten bra.

Anitha och Anni tog sedan en promenad och Bertil fixade med en taklucka i husbilen. När Anitha kom hem så bakade hon en äppelkaka av äpplena hon fick av sin bror i går. Den smakade gott till kaffet ute på altanen. Där var det varmt och skönt.

IMG_1275

Receptet.

IMG_1271

Närbild på äppelkakan.

Anitha åkte sedan in till stan och handlade. På Coop träffade hon grannen och fick tips på en aptitretare. Vira bacon runt sparris och grilla. Så det köpte hon bland annat.

Hemma igen så bakade Anitha en äppelkaka till. De är goda och går bra att frysa. Tiden gick fort och det blev dax för mat. Då hade himlen mörknat betydligt så det var nästan så att vi tänkte att skippa grillningen. Men vi beslöt oss för att grilla i alla fall. Bertil stod för grillningen och Anitha stod för tillbehören som var köpt potatissallad och grönsaker.

Under tiden vi åt så skingrades molnen och solen kom tillbaka. Vi satt kvar ute och himlen var blå utan ett enda moln. Vi fick sällskap av en gräshoppa som var ganska närgången.

IMG_1273

Utsträckta ben.

IMG_1274

Benen böj!

I kväll såg vi på Gynekologen i Askim. Vi såg inte den förra gången den gick på TV. Så den är ny för oss. Ganska kul faktiskt. Sedan så löste ju Vera kvällens fall galant.

augusti 11, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma