Fredagen den 16 Augusti.

En helgrå himmel på förmiddagen. Så efter frukosten så satte jag igång med att klippa ner resten av syrenhäcken. Den har varit tanig i år och sedan så kom ju den tunga snön i juni. Nu är den ju inte heller rolig men förhoppningsvis så blir den bättre när den får växa upp igen. Ett par kort från i dag och från 2016. Lite skillnad.

När jobbet var klart så var det skönt med en dusch. Om jag väntat en stund så kunde jag duschat ute. Då kom det en skur. Missan kom in och var lite blöt men det verkar inte som om hon tycket det är så farligt med regn.

Sedan så kom solen åter. Temperaturen höll sig kring 21-22 grader. Så sommaren är inte slut än. En typisk svensk sommar. Ömsom sol ömsom regn. Den här sommaren har vi gått på sparlåga. Hoppas nästa sommar blir bättre för vår del.

Det är inte lätt att sitta vid köksbordet med paddan när Missan kommer in en stund. Men efter en stund så går hon ut igen och då kan jag fortsätta med paddan.

I dag så gjorde jag räkmackor själv i stället för att köpa färdiga. Räkor hade jag i frysen. Men jag tog upp för lite räkor. Det såg så mycket ut men när de var skalade så blev det inte många kvar. Skala räkor var inte lätt. Missan ville hela tiden hjälpa till. De var goda.

Nu har jag inte mer att skriva om för i dag.

augusti 16, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 15 Augusti.

Inget att skriva om i dag egentligen. Frukost, inköp på Maxi och Lidl, kaffe med fikabröd och till slut gula ärtor med fläsk samt tunna pannkakor med sylt.

Nu så ska vi se på Arga snickaren och sedan Sommar med Ernst.

augusti 15, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 14 Augusti.

En dag med växlande sol och moln. Missan har hållit sig inne i dag och busat med boll och pappersflärp. Mattorna i hallen och sovrummet ligger på sniskan. Jag lägger tillrätta och hon stökar till det igen.

Vår snälla granne kom till vår köksdörr och hade stege och fogmassa med sig. Han klättrade upp och tätade till några hål i panelen där den gamla plankan suttit. Den nya plankan är kortare än den förra. Alltså har vi den snällaste grannen som finns. Han ska fixa till det hela och sedan måla för han sa att jag inte skulle få stå på stegen och måla. Sådan granne är guld värd.

Det var väder för att fika ute i dag. Jag hängde till och med tvätten ute trots hotande moln på himlen. Som tur var så kom det inget regn.

Missan kom in med en mus och lekte med den under trappan. När jag såg den så var den död så hon fick fortsätta leka med den. När jag sedan skulle ta den och kasta den så hittade jag den ingenstans. Vet inte om hon tog ut den igen eller om den är här inne någonstans. Men Anni har inte visat något intresse här inne så musen är nog ute igen. Lite senare så hittade jag en mussvans på köksgolvet. Usch!

Stekt torskrygg och potatis samt lite sås till middag. Vatten till dryck. Det vardagens rapport.

augusti 14, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 13 Augusti.

Det kom ca 6 mm regn under gårdagen. I dag har det kommit lite blött från ovan men det ger inget utslag i regnmätaren.

Till kaffet åt vi var sin bit fläskpannkaka från igår. Sedan var det dags att köra till sjukhuset. Där skulle Bertil träffa audionomen Elisabeth. Nu har han en formgjuten bit i örat. Den är nog lättare att hålla ren från öronvax. När vi kom till sjukhuset så upptäckte jag att min mobil låg hemma. Det blev till att lägga mynt i apparaten. Jag som har blivit van med att betala på en app i mobilen.

Jag körde förbi Kråkan. Huset i city som brann för två år sedan. Nu har de kommit en bit på väg med uppbyggnaden. Det ska bli invigning i december läste jag på FB.

Vi fick var sin glass när vi kom hem innan jag började med maten. Hade tagit upp torsk tidigare men den var inte tinad så jag stekte ett par tjocka korvar som vi åt tillsammans med potatis och grönsaker.

Nu blir det Allsång på Skansen. Sista programmet den här säsongen. Ett fall för Vera följer därpå. Så är den här dagen snart lagd till handlingarna.

augusti 13, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 12 Augusti.

Efter att ha dukat undan från frukosten så satt jag vid köksbordet med paddan. Missan kommer inspringande genom den öppna köksdörren. Hon verkar skärrad. Springer in i vardagsrummet där Bertil sitter. Ett tag är hon på väg upp i trappan men vänder tillbaks till vardagsrummet igen. Det går en råbock på tomtgränsen mot skogen. Det är den som har skrämt henne.

När Anni var ute i morse så tittade hon intresserat mot granntomten. Det var nog ett rådjur som hon såg där då. Ni gick hon ut på tomten och tittade på råbocken som precis hade går ner bakom tomten. Men Anni vågade bara gå till halva tomten. De är inte att lita på dessa rådjur.

Undrar om hon har sett rådjur tidigare? När Anni är ute sent på tomten så kikar hon misstänksamt mot skogen. Kanske rådjur som rör sig där då.

Ringde till kommunen och frågade vad som händer med ansökan om parkeringstillstånd för handikappade. Jag lämnade in den den 17 juli i receptionen så inte Post Nord skulle förhala det hela. Men vad hjälpte det. Blev upplyst om att de nu var tillbaka från semestern de som handlägger dessa. Det kan ta upp till 6 veckor att få ett sådant. Hoppas att det inte är aktuellt då med ett.

Åkte till Lidl och handlade lite. Solen lyste så fint då att jag tänkte det skulle sitta fint med kaffebröd till kaffet på altanen. Men hann bara hem så började det regna. Missan var ute en liten stund. Verkar som om hon glömt rådjuret. Men hon kom in lite blöt när det började regna. Kaffet fick vi njuta av inne vid köksbordet.

En regnig dag. Perfekt att titta på en serie på TV:n tills dat var dags för mat. Jag gjorde en fläskpannkaka i ugnen.

I kväll är det sista Lotta på Liseberg för den här säsongen. Ska bli roligt att titta på det.

augusti 12, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 11 Augusti.

Då var det bara 9 dagar kvar tills vi ska köra till Linköping.

Vi fick besök av vår snälla granne efter frukosten. Han hjälpte mig med att reda ut vart alla kablar tar vägen från parabolen och in huset. Där fick jag igång TV:n i sovrummet också. Tack snälla Roger.

Det blåser ute i dag men det är skönt solen försvinner bakom molnen ibland men det gör inget. Inget regn i sikte.

Vi fikade ute på altanen. I dag så bjöd jag på hembakade bullar direkt från frysen och diabeteskakor.

Jag har börjat klippa ner syrenhäcken. Får ta lite i taget för det är jobbigt. Missan var med hela tiden och sprang i vägen.

En hel del kvar att kapa.

Nu så kan jag bestämma storleken på bilden. Lär mig lite varje dag. Efter en solig förmiddag så kom molnen och släppte några droppar regn. Blåsten tog i ett tag också. Jag tog in dynorna som jag tog ut tidigare. Efter en stund så var det fint ute igen. Alltså en typisk svensk sommar.

augusti 11, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 10 Augusti.

Trots att det regnade en del i går så var det bara 3mm i regnmätaren. Kollade så att den inte var trasig men det var den inte.

Efter frukost och Melodikrysset så tog jag Corollan till stan och Coop. Där hade de havskräftor som jag tyckte såg ut att passa oss till kvällen. Köpte 4 stycken.

När jag kom hem så drack vi kaffe med köpt kaffebröd i soffan framför TV:n. Där visades det tre avsnitt om Astrid som vi såg på. Även Bertil tyckte det var bra. Det har regnat en hel del i dag och Missan har inte varit sugen på att gå ut. När jag öppnat dörren till Anni så har Missan suttit på trappan och sedan följt med Anni in igen. Det har varit ganska lugnt inne.

Det här blir nog konstigt. Övar på att lägga in bilder. Träning ger färdighet.

I dag så visade regnmätaren 5-6 mm.

augusti 10, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 9 Augusti.

Har uppdaterat denna blogg och vet inte hur detta blir men skriver ändå. Det är ingen ide att fråga Bertil för han kan inte hjälpa mig.

Började dagen med frukost som vanligt. Sen ringde markiskillarna och ville komma för att avslut sitt jobb. Så nu har vi en fungerande markis med stödben. Jag är inte nöjd med anslutningen till väggen. Där behövs en plåt för att göra det tätt intill husväggen. Något som jag får ringa en plåtslagare om. Nåja det är inte så bråttom.

Vår snälla granne hjälpte mig med att ta in TV från antennen vi har på taket. Så nu har vi tre olika ställen att få in TV.

Har kollat nu och det ser ut som vanligt på bloggen. Det är bara när jag skriver som det ser annorlunda ut?

Vi invigde markisen med att dricka kaffe och äta värmda pannkakor med sylt. Sedan åkte jag iväg för att köpa kräftor. Hade tänkt mig några färska kokta havskräftor. Men i denna lilla ”håla” så har vi ingen fiskaffär bara Coop och Maxi som har fiskdisk. På Maxi låg några förskrämda havskräftor i fiskdisken och de inbjöd inte till köp. Så jag köpte en grillad kyckling och potatissallad. Det fick bli vår kvällsmat. Hade tänkt sitta ute och äta men det började regna så vi åt vid köksbordet.

I dag så tog Missan en fågel i syrenhäcken. Jag jagade henne i trädgården och ibland möblerna men kunde naturligtvis inte få tag i henne. Hon smet undan och morrade. Så den pippin kunde jag inte rädda.

Vår syrenhäck har tagit stryk av den blöta snön som kom i juni så nu ska jag klippa ner den ordentligt. Då kan inte Missan ta någon mer fågel där på ett tag i alla fall.

Regnet vi har väntat på kom nu strax före sex och markisen är ute så nu vill jag inte veva in den. Den får vara så i natt. Inte lätt att få in en bild men jag lyckades till slut. Jag skulle nog inte ha uppdaterat bloggen. Men nu är det gjort.

Regnet det bara öser ner.

augusti 9, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 8 Augusti.

I dag så hade jag tid på hudmottagningen i Oskarshamns sjukhus. Det kommer en hudläkare från Västervik en gång i månaden. Den här tiden har jag väntat på hela sommaren.

Det märket som läkaren på VC remitterade mig för var inget att bry sig om men hon hittade två små märken i ansiktet som ska opereras bort. Det var en mycket trevlig kvinnlig läkare som var noga och såg över hela mig. Ett par ställen skulle jag hålla ögonen på men två märken ska bort och jag kommer att bli kallad. Alltså blir det till att vänta igen. Hon behandlade ett märke med frysning i dag. Det var kallt kan jag lova.

På vägen hem så handlade jag lite. När jag kom hem så fixade jag kaffe som vi drack ute under parasollet. Det var riktigt varmt ute. När kaffet var urdrucket så plockade jag ut grejer för att klippa Bertil. Då började det att regna så jag fick fortsätta klippningen i köket. Men inte blev det något av regnet. På västsidan har de fått regn i dag men vi får inget. Lite orättvist.

Sedan så ringde de och ville komma för att sätta upp den nya markisen. Jag flyttade på möblerna och sedan satte de igång med att väsnas.

B60AAC23-76D7-42F5-B37D-EC497F6C8837

Här jobbas det.

79742E8A-F127-4A5A-B4B9-CAB29BD4DB34

Anni håller ögonen på dem.

 

9CC47852-947C-400C-8A8C-B18993DA7FE4

Nästan färdigt. Bara sättas stödben och vinklas rätt. De kommer i morgon och gör detta.

6EDFC68F-AFDD-4685-B7B9-968A734525FC

Tror det har kommit en katt bland hermelinerna, som Karl Gerhard sa. En rosa bland det gula.

Torsdag. Gula ärtor med fläsk och tunna pannkakor med sylt. I dag vek jag pannkakorna på mitten när jag lade dem på tallriken. Så gjorde vår granne, Ture i Spanien. Mycket lättare att lägga dem så. Man är aldrig för gammal för att lära om.

8DA72F2A-CD84-4152-937A-D43F2A803336

Alltid lika gött.

I kväll så börjar vi med Arga snickaren och fortsätter med Ernst. Lite variation får det vara?

augusti 8, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 7 Augusti.

Det var inte mycket i regnmätaren efter regnet i går, bara 2-3 mm. I dag så har det inte kommit en droppe regn.

Efter frukosten så dammsög jag med den lilla dammsugaren och sedan torkade jag golvet. Det blir ganska smutsigt när köksdörren står öppen hela dagarna.

Vi tog en promenad med rullstolen i dag. Nu har den ju bromsar vid handtagen för föraren och det kändes bra när det lutade nerför. Bertil försökte rulla lite själv men det gick inte bra. Han hamnade bara vid sidan av gångbanan. Han hade svårt att rulla rakt fram. Till slut så orkade han inte längre och jag tog över. Slätför går det bra men uppför är det tungt.

Anni sköter sig riktigt bra att gå i lina bredvid rullstolen. När vi kom till sista backen fram till vårt hus så var jag helt slut och dyngsur av svett. Det blev till att ta igen sig på sängen. Anni var lika slut hon för det var varmt ute. Hon låg och flåsade i sängen.

Jag hörde att Missan höll på med något i hallen och trodde att det var en trollslända igen. Men när jag kollade sedan så var det fullt med fågelfjädrar där. Men ingen kropp. Antingen så har hon ätit upp allt eller gått ut med kroppen.

Ännu har hon inte varit med och sett när vi går iväg. När vi var på campingen så ville hon följa med oss när vi gick iväg. Så jag trodde det skulle vara svårt att gå iväg här hemma men det har fungerat bra.

Kokta grönsaker och potatis serverades med värmda fläskytterfilébitar. Sås fick vi också. Vatten är alltid gott till.

Snart börjar Arga snickaren igen. Lite underhållande att se på. I kväll så är det inte mycket att se på men Hjärta för djur till att börja med och sedan The men in an orange suit.

augusti 7, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma