Onsdagen den 22 Mars.

Vi gick upp vid åttatiden. Anitha gick en sväng med Anni. De var på väg mot playan och gick över flera vattenkanaler med dammluckor. Efter 20 minuters rask takt (inte Lisa och Mary takt) så var det säkert minst tio minuter kvar till stranden. En stor hund skällde bakom ett plank och Anni ville vända. Så det gjorde de.

När de kom tillbaks till husbilen höll Bertil på med frukosten. Han hade dukat ute i solen. Det fanns inte mycket sol på platsen men det räkte till oss och frukostbordet.

Klockan hann bli nästan tio innan vi kom iväg. Anitha tog ett kort på infarten till campingen. Det var många engelsmän som bodde där.

IMG_0914

Infarten till Camping Marjale.

Anitha körde i går så Bertil tog över ratten i dag. Det blev drygt 20 mil i dag. Vi hittade till Valencia Camper Park och kom dit vid tolvtiden. Där fanns gott om plats. En mycket hurtig och trevlig dam tog emot oss och vi parkerade. Nizze och Anni ska ut först när vi kommer fram och så även i dag.

Vi tog ut bord och stolar för att få oss lite till livs. Det blåste lite så vi fick binda upp dörren. Dessa dåliga dörrstopp! Efter en stund så hade både Nizze och Anni tröttnat på att vara ute så det var bara vi som satt kvar. Solen sken genom lite tunna moln men blåsten gjorde att det var lite kyligt. Vi behövde ha tröjor på oss.

IMG_0915

Valencia Camper Park.

Efter en stund gick vi och tog var sitt glas Sangria som vi blev bjudna på. När vi blev lite hungriga så åt vi lite yougurt innan vi gick in. Solen trängde igenom de tunna molnen men trots att termometern visar 21º så är det lite kallt på grund av blåsten.

Lite senare så försvann alla molnen och solen värmde på. Då gick vi ut igen och satt där i solen och njöt. Även Anni och Nizze kom ut. Nizze tycker att stocken är bra att sitta på.

 

IMG_0916

Där tycker Nizze att han sitter bra.

Det kom en liten firmabil körande på ställplatsen och folk tittade in i den. En karl kom fram till Anitha och ville att hon skulle titta på ostar som han sålde. De verkade inte vara billigare än i affärerna och vi hade ost så det räckte. Tyvärr fick han inte sålt några till oss.

Vi nöjde oss med ägg- och sill mackor till en mugg te till kvällsmat. Det fyller på med husbilar under dagen och kvällen. I morgon fortsätter vi norrut. Kanske har vi nät då också.

mars 22, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Tisdagen den 21 Mars.

Nu sitter vi och ska äta frukost efter den sista strandpromenaden denna säsong. Sedan har vi bara att ta ner vår Wimazantenn och kassta loss.

IMG_3148

Wimazantennen är kvar påstolpen.

IMG_3149

Frukost inne i dag.

Efter att ha kramat om våra närmsta svenska grannar så var vi klara för avfärd. Först körde vi till förrådet och lämnade det sista av våra grejer. Sedan bunkrade vi lite sprit, Kalles Kaviar samt knävkebröd i den röda tegelbyggnaden. Därefter så stannade vi till på LIDL och handlade. Sista stoppet blev att fylla på bränsle. Då var klockan två och äntligen var vi på väg.

Det blev varmare och varmare. Till slut så var det 30º ute. Vi kom fram till ställplatsem som kallas Argentinarn men där var fullt. Vi blev tipsade om camping Marjiaal och dör var mycket trevligare än ställplatsen. Så vi var nöjda.

IMG_3150

Här ståt vi och en bit bort är vår like.

När vi gick ut så var det ganska disigt ute och all den goa värmen vi haft under frden var borta. Men vi satt i alla fall ute och drack kaffe med bröd från LIDL. Det finns många svenskar här. Vi gick en runda på campingen. Den är fin men inte som vår camping i Bolnuevo.

När vi checkade in så fick vi en rabattlapp till restaurangen på området och den tänkte vi utnyttja. Vi beställde revben med strips och de var lika goda som de på Blues Hause.

IMG_0913

Det var en fin restaurang med fina dukar.

IMG_0912

Goda revben.

Skrev färdigt bloggen och såg lite på TV. Får se när vi har tillgång till nätet igen.

mars 21, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Måndagen den 20 Mars.

Vårdagjämning.

Näst sista morgonpromenaden på den fina strandpromenaden för den här säsongen. Vi satt ute under markisen och åt frukost. Sedan satte vi igång med vår packning igen. Vår goda vän Rune körde Anitha och en massa grejer i vår goda väners Stig och Monicas Limosin till förrådet. Konstigt nog så fick vi in allt vi behövde få med.

Under tiden demonterade Bertil diskbänken och den var ihopsatt med skruvar och muttrar i massor. Efter en massa jobb så bjöd våra snälla grannar på kaffe med äppelkaka mm. Jättegott att sitta ner en stund och njuta av förplägnad och lite småprat. Roligt att ha haft Gunilla och Ture som grannar den här säsongen.

Efter en härligt avslappande stund i våår solhörna med var sin öl så satte vi fart med det sista. Det var den gröna mattan, staket, tvätt av solcell och framruta och slangar som skulle paketeras.

Lasse kom förbi med Curlie och Dixie. Dixie tycker Nizze är en rolig typ och gör små utfall till lek. Nizze däremot rör inte en fena. Då gick Dizie sakta fram och nosade på Nizze. Det blev en nospuss. Gulligt.

Klockan sju så gick vi in i den nystädade husbilen. Då var allt inplockat utan Wimazantennen. Vi ska se på TV i kväll och använda WiFi för sista gången i Bolnuevo. Nu får vi förlita oss på att få WiFi under vägen hem. Så om någon vill oss något så får det bli på mobilen.

mars 20, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Söndagen den 19 Mars.

I dag är det Fars Dag.

I alla fall här i Spanien. Det är många spanjorer på campingen. Vi håller oss väl till Fars Dag i Sverige och bryr oss inte om att fira i dag.

Vilken härlig dag vi haft i dag. Det började med en promenad i det helt vindstilla solskenet längs stranden. Bara 10º när vi gick iväg straxt efter åtta men solen värmde gott på stranden.

Efter frukosten så satte vi igång med att plocka ned och tvätta tältväggarna. Nu har vi förberett det mesta och stuvat in allt i garaget för att frakta det som ska vara kvar till vårt förråd i morgon. Bara lite kvar att plocka ihop.

När vi var klara så satte vi oss i solskenet och tog ett glass med whisky/43. Det är mycket folkpå stranden. Spanjorerna träffas gärna där med hela familjen. Flera av svenskarna har åkt in till Puerto de Mazarrón. Antingen för att gå på marknaden eller vara med om invigningen av det omgjorda torget vid turistbyrån.

IMG_0911

Så här ser det ut hos grannen nu när våra blommor flyttat.

IMG_3144

Inte mycket kvar nu.

IMG_3146

En härlig dag.

Vi blev sittande i solskenet och tog det lugnt. Det kommer husbilar och husvagnar och tar de tomma platserna runt ikring oss. Även svenskar dyker upp. Inga som vi känner sen tidigare dock.

Bertil gjorde säsongenss sista fläskpannkaka som vi kalasade på. I morgon så får ugnen åka till förrådet. Vi satt ute tills solen försvann bakom träden. Nu ska vi se på Mästarna Mästare och det sist avsnittet av Inan vi dör. Det ska bli skönt att lägga den serien bakom oss.

mars 19, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Lördagen den 18 Mars.

Ännu en dag med jobb. Efter promenad och frukost så satte Anita igång att tvätta mattan i tälter. När det var gjort så kastade vi den gamla mattan som vi lagt underst. Även den gröna mattan fick sig en svabbomgång. När det var gjort så hade över halva dagen gått.

Duschen efteråt var himmelsk. Anitha bakade en saffranssockerkaka som hon hittat ett mixpaket i skåpet. Den åt vi tillsammans med en GT.

Det var skönt i solhörnan där Anitha trängdes med cyklarna som numera inte får plats i garaget utan står i solhörnan på dagen och i tältet på natten.

Ingen av oss orkade laga mt utan vi gick till kinarestaurangen och köpte hämtmat. Vi köpte tll en person och delade på två. Det smakade lika gott som förra gången vi hämtade mat där. Å, vad mätta vi blev.

På TV i kväll var det kass så vi tittae på Let´s dance. Det var skönt att krypa till sängs efter en dag med hårt jobb.

mars 18, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Fredagen den 17 Mars.

Nu har vi börjat att plocka ihop. Efter promenad, frukost och cykeltur till LIDL för att handla, så startade vi med att sortera vilka saker som ska bli kvar här i Spanien och vad som ska med hem till Sverige.

Lena kom och hämtade oss för det var Cavafest hos Curtan. Han hade Blivi överraskad med att alla kom till honom med Caxa och de sjöng även en låt som de hade skrivit till hans ära. Det var många där för att säga hej då till Curtan.

IMG_3142

Bilden lånad från Curtans blogg.

Efter en stund så gick vi hem och fortsatte med vårt. Vi tog en liten kaffepaus och år goda snurror från LIDL.

IMG_0909

Öde tält.

IMG_0910

Anni undrar vad som står på.

Vi har tömt och plockat ihop två skåp. Det stora bordet är också ihopplockat. Under tiden vi jobbat har vi lyssnat på musik. Hos Ingrid och Jan satt en massa folk och sjöng allsång. När vi tyckte vi gjort klart för i dag så gick vi till den sjugande skaran. Alf stod för musiken och alla sjöng. Det bjöds på Cava, rött och vitt vin. Hela gatan var ockuperad.

IMG_0907

Alf med gitarren.

IMG_0908

Allsångshätet är framme.

I kväll åt vi pizza och lite senare såkalasade vi på jordgubbar och vispad grädde. Såg på TV. Ett uruselt program som hette Bäst i test. Avslutade med att se påSkavland.

mars 17, 2017 · Anitha · One Comment
Posted in: Spanien 2016-2017

Torsdagen den 16 Mars.

Sol i dag också. Bara 11º men inte så blåsigt under promenaden. Det behövdes ingen tänd kamin i tältet i dag heller under frukosten. Anitha började att rengöra solcellslamporna och packade ihop dem. Hon tog också bort gardinomhängena i tältet så gardinerna fär hänga ut sig tills i morgon.

Vi drack kaffe med ett par kex innan det blev dax för säsongens sista paellafest som campingen bjuder sina gäster på. Det var ett lämmeltåg till socialen strax före två. Den här gången var vi inte så många svenskar kvar på campingen så det räckte med ett långt bord. Det var inte så många svenskar som missade paellan.

Vi som var där hade en trevlig eftermiddag med gratis mat och dryck. Alltid lika trevligt att vara med.

IMG_0899

Ett kort åt höger.

IMG_0900

Ett kort åt vänster.

IMG_0901

Rester.

IMG_0902

Mobilen i fokus.

IMG_0903

Tummen i fokus.

IMG_0904

En glad pitebo.

Det blir ganska högljud inne på socialen så vi var några som gick ut och njöt av kaffe med brandy och Cava. Två hittade en plats i solen.

IMG_0905

Solen är bäst.

Idag så spelade inte Bolnuevo Boyz efter paellan men någon satte på musik från en dator men det blev ingen succé. Endast några dansade men det dog snabbt ut. Vi gick hem och satte oss i solhörnan och njöt av solvärmen tills träden  skuggade.

I morgon börjar vi plocka ihop våra prylar för att starta vår resa hemåt i början av nästa vecka.

mars 16, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Onsdagen den 15 Mars.

Äntligen är solen här igen. Det blåser lite men vad gör väl det när solen är här igen. Vi gick våran vanliga promenad innan frukosten. Det är fortfarande lite blött på golvet i tältet men det är bara en tidsfråga.

Vi fick nya grannar i dag. Manneni husbilen (en tysk) tittade ut genom fönstret och började prata med Anitha på tyska som om hon kunde det. Nu förstår hon ju lite så det gick ju bra. Inte börjar vi svenskar prata med grannarna på svenska, eller?

Anitha plockade lite i skåpen ute i tältet inför hemresan annars så tar vi det lugnt några dagar till innan vi sätter i gång med att packa ihop.

IMG_3135

Inventerat och klart.

IMG_3137

Det blev en skön eftermiddag ute i solhörnan innan vi började med maten. I kväll så åt vi stekt fläskkotlett utan ben med potatis och gräddsås. Gurka och tomat fanns också på tallriken i motsats till det spanska upplägget.

Solen lyser på oss ända till klockan sju- halv åtta om vi sitter i husbilen. Vi avslutar kvällen framför TV:n som vanligt.

 

mars 15, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Tisdagen den 14 Mars.

Efter en kväll med solsken så kom det en natt med mycket regn. Det blåste inget i natt men i morse så kom det några körare. Vi gick ut på promenad i blåsten men det hade i alla fall inte regnat på ett tag då. På hemvägen började det stänka ytterst lite. Regnet i går hade gått  illa åt den nyligen hitforslade sanden.

14_01

Allt regn som kommit hade gjort fåror i sanden.

Vi satt i alla fall i tältet med kaminen tänd och åt frukost när vi kom hem. Nizze smet ut när vi var upptagna med frukostförberedelserna men kom in i tältet igen för att dricka ur vattenskålen. Han tyckte nog inte om vädret. När han druckit färdigt så gick han in ock lade sig i fönstret igen.

IMG_3134

Ute bra men inne bäst.

Läste i Svenska Magasinet att de hade fått 150 mm regn på kort tid i går med mycket översvämningar till följd. Hälften av nederbörden kom mellan 19.30 och 22.00. Det värsta på 20 år. Så vi kom rätt lindrigt undan ändå här i Bolnuevo.

Det kom inget mer regn under dagen men solen tittade inte fram och det var bara 13-15º. Vi höll oss inne. På kvällen gick vi till Blous Hause och åt 32:an och drack en stor öl. Mätta och belåtna gick vi hem och såg på TV.

mars 14, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Måndagen den 13 Mars.

Så var den sommaren över. I natt så började det blåsa hårt och sedan så kom regnet. Det regnade ganska behärskat men ihärdigt. Blåsten ruskade om bilen emellanåt. När vi gick upp var det bara 9º ute. Vi gick bara en liten sväng till handlaren. Regnet hade upphört men det blåste ordentligt. Anni ville vända så fort hon hade gjort ifrån sig men vi propsade på att köpa bröd, kött och apelsiner innan vi vände hem.

Med kaminen tänd i tältet så var det skönt i tältet när vi åt frukost. När vi diskade så tröt vattenstrålen. Det har varit dåligt tryck ett bra tag men i dag var det sämre än vanligt. Bertil öppnade manluckan och mätte med ett instrument och då slutade det rinna helt. Vad göra? Jo, ny pump behövs. Bertil pratade med Willy och han hade en pump liggandes. Willy är en liten samlare. Vi fick köpa den och Bertil satte igång med att byta pump påhejad av Anni.

IMG_3126

Den trasiga pumpen.

IMG_3124

Spännande sak.

IMG_3125

Vad gör du husse?

IMG_3129

Jag har koll på dig, husse.

IMG_3123

Mannen som har allt, även en tjusig fru.

Nu har vi en fungerande vattenpump igen. Bra jobbat och tack Willy för pumpen.

Vädergudarna var inte med oss i dag utan det började regna igen och höll på länge. Vi satte på Let´s Dance och tittade på första avsnittet som sändes på 4:an i fredags. Anitha har två favoriter och de är Stina och Anja. Det smakade gott med lite kaffe under tiden vi tittade på dansen.

Regnet tilltog och det blixtrade och mullrade en del men vi satt inne i husbilen och hade det varmt och skönt.

IMG_3133

Tre timmar senare så tittade solen fram men det var fortfarande kyligt. Vi tog på oss och gick ut. Vattenpölarna hade torkat lite och det var lättare att gå torrskodd. Havet som stormade för en stund sedan hade nu lugnat ner sig.

IMG_0898

Efter allt regnandet så var det lite blött i tältet och vi bestämde oss för att gå till kinarestaurangen och äta men de var stängt. Vi mötte tre par svenskar som också tänkt gå dit. De gick vidare till pizzerian men vi gick hem och fixade en egen pizza. Vi lyxade till med lite rödvin. Vinden har mojnat och himlen var molnfri. Vi hoppas på en bra dag i morgon.

mars 13, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017