Söndagen den 23 April.

Det var 0 grader när vi gick upp men det steg till 9 ganska snabbt. Solen gjorde sitt till. När vi ätit frukost så satt vi med paddorna en liten stund. Anitha bestämde sig för en promenad med Anni. Bertil kände sig manad att fökja med. Vi gick inåt skogen längs med den gamla nedlagda järnvägen.

Det var inte så blåsigt när vi gick bortåt och det var skönt att gå där. Vi gick runt våtmarken. I dag så såg vi åtta änder där. Kul om det blir mer fåglar.

IMG_1007

Det är grus runt om att gå på.

IMG_1008

Vid avrinningen så finns det en bro.

IMG_1009

En liten fors med betoning på liten.

Hela promenaden enligt Hälsodata appen var 2.6 km och det blev 4 479 steg. Inte så dåligt. Anni gick nog lite längre för hon gick utan koppel en bra bit. Då blir det lite omvägar. Hon hittade en ask som det varit paprikaost i som någon glömt att ta med sig hem när de fikat vid rastmöblerna. Paprikaost som är det bästa hon vet. Den måste bara rengöras tyckte hon.

När vi kom hem igen så drack vi kaffe med digistivkex. I dag så satt vi inne. Det mulnade på så det var bra att vi gick i tid. Lite senare så började det komma snöblandat fastän det var flera plusgrader.

IMG_3199

Det står regn men det var mer snö.

Anitha hade köpt en fläskytterfilé tidigare i veckan och den åt vi till middag i dag. Det blev över till två middagar till. Så de ligger i frysen nu. Det smakade gott med stekt filé med kokt potatis, sås och sallad. Vi drack var sin öl till.

Nu händer det nog inte mycket mer i dag än att vi tittar lite på TV.

april 23, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 22 April.

När vi gick och lade os i går så kom det snöblandat regn. I morse så såg vi inte skymten av det som tur var. Solen skiner på oss här i Oskarshamn men det blåser snålt.

Efter dusch, frukost och Melodikrysset så og vi en tur med Corollan. Anitha ville till torget men det var ont om parkering där så vi fortsatte till Min Trädgård. Där säljer de allt innom växtriket. Anitha köpte två plantor med Katmynta men mer blev det inte. Det får vänta tills värmen kommer.

Hemkomna igen så satte Anitha en deg med havregryn i. Sedan drack vi kaffe och åt värmde pannkakor med sylt från i torsdags. Gott. Efter att degen jäst så satte Anitha igång med att baka ut bullat. Det blev 40 stycken. När de jäste så löstes några korsord.

Vi kunde inte hålla oss utan åt var sin bulle med smör och ost på. Drack även var sin öl. Jättegott.

Nizze har problem med en grannkatt. Den är betydligt yngre än Nizze som snart är 14 år gammal. I morse när Nizze gick ut så dröjde det tills han kom in igen. Han brukar inte vara ute så länge när det är så här kallt. Anitha gick ner mot skogskanten och ropade på Nizze men han dök inte upp. Efter en stund så satt den röda grannkatten i skogsbrynet som om han vaktade för att inte Nizze skulle våga gå hem.

Anitha gick dit i sällskap med Anni som var lagom tuff. Hon sprang runt och stampade i backen medan hon gruffade lite lätt. Såg ganska kul ut. Efter en stund så kom Nizze klivande och kom in på tomten en bit ifrån garnnkatten. Han ville in med en gång. Tror att han hade kännt sig hotat av grannkatten och inte vågat passera honom. När matte var där så blev han tuffare. Tänk vad det är bra med matte som hjälper till.

Nu är kattmyntan planterad i rabatten. Nizze upptäckte den med en gång när han gick ut lite senare. Han kollade upp den noga. Hoppas att han får ha den ifred från andra katter framöver.

Fastän vi har en fläskytterfilé liggande i kylskåpet så beställde vi var sin kebab i pitabröd från pizzanbutiken Blå Gul. Bertil åkte och hämtade dem. Det var fullmatade pitabröd och vi blev mer än mätta. Ölen till smakade gott.

Nu ska vi ha en skön lördagskväll.

april 22, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 21 April.

Termometern visade på 10º när vi kom ut i köet för att äta frukost. Äntligen. Nu vt vi att det bara är för i dag, men ändå. Vi tog en tur till LIDL som öppnade i dag efter att ha varit stängt några dagar för renovering. Det var mycket folk där. Mycket frächt och rymligt mellan montrarna. Vi bjöds på lite att äta och dricka. Det tackar vi för.

IMG_1003

En hel måltid. Gott.

 

Solen lyste och värmde på oss i dag. Vi tog en liten promenad längs den nedlagda järnvägen till våtmarkerna. Där gick vi runt vattent. Det fanns flera änder där vilket är roligt. Vi såg både blåsippor och vitsippor i blom. Även myrorna hade kommit ut och irrade runt i myrstacken.

IMG_1004

Blåsippor.

IMG_1005

Det finns myror i stacken men är svåra att se på bilden.

När vi kom hem efter promenaden så stannade vi kvar ut och drack kaffe med dopp. Bertil tog även en kaka till. Det började blåsade lite mer så vi gick in efter en stund.

Bertil tog en liten napp framför TV:n medan Anitha och Anni gick in i sovrummet  tog en napp i sängen.

Vi hade bestämt att ha Tacos till mat i kväll och började skära tillbehören när nyheterna var slut. Tacoköttet värmdes i micron. Det makade gott med rött vin till. Vi gjorde slut på bagin boxen vi öppnat när vi vr i Kristinehamn för några helger sedan. Det var Anitha som valde vinet i Border Shoppen med hjälp av fodralet.

IMG_1006

Riktigt gott faktiskt.

 

Tittar först på kanal ett sedan på det inspelade Let´s Dance.

april 21, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 20 April.

Dagen började med solsken men det var kallt. Efter frukosten så åkte Anitha och handlade på Willys. Det var andra gången som hon var där. Willys byggdes när vi var i Spanien. Nu så blev hon pluskund och gjorde så hon kan skanna sina varor framöver. I dag så tjänade hon 65 kronor på att vara pluskund.

Klockan ett så var hon på tjej träff ihop med tre tjejer till. Där åts det smörgåstårta till vatten. Två skulle kör bil hem. Därefter så serveradeskaffe med en chokladkaka. Allt var jättegott.

Uret hann bli halv fem innan Anitha var hemma igen. Då hade Bertil förberett middagen. I dag så bestod den av gula ärtor med pannkakor och sylt efteråt. Naturligtvis så drack vi mjölk till. Gott i gott gott.

Anitha hade fått ett brev med erbjudande om jobb. De hetter FemtioFem plus. Arbetet bestod av att man skulle städa hos småbarnsfamiljer äldre, ensamstående föräldrar mm. Det är inget arbete som Anitha har som favorit precis. Däremot så skulle hon gärna själv få hjälp med detta. Undrar var de fått iden ifrån att Anitha skulle vilja jobba med detta? Brevet åkte direkt i soporna.

Kvällen tillbringade vi framför TV:n.

 

april 20, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 19 April.

Ingen sovmorgon i dag. Vi gick upp lite före halv åtta för att inte bliöverraskade när snickarn kom. Han kom när vi satt vid frukostbordet. Sedan höll han på hela dagen och väsnades. Emellanåt så lånade han vårt köksbord för att äta frukost och lunch.

Anitha dammade vardagsrummet och det behödes verkligen. När det var klart så fixade hon te som vi drack ute i solskenet. Morgonens kalla väder hade blivit mycket varmare. Vi satt vid bordet på altanen och det var så skönt tack vare att det var vindstilla där.

Vi har en 2 dag i dag för i morgon ska Anitha på tjej träff. De är fyra tjejer som har träffats med jämna mellanrum sedan många år tillbaks. Nu för tiden kan bara Anitha vara med under sommaren men de andra träffas även under vintern.

Vid tre tiden så packade snickaren ihop och åkte hem. Han kommer tillbaka på måndag.  Det tar lite tid att få ordning på vårt duschrum. Nu väntar vi på våtmattorna som kommer vecka 19 eller 20. Då kommer bygget igång igen. Det ska bli skönt när vi slipper att duscha i badkaret. Det är lite höga kanter att klättra över varje gång.

Anitha satt ute och löste korsord hela eftermiddagen. Hon tyckte det var härligt att kunna sitta ute utan att frysa. Sedan satte hon igång med att städa upp efter snickaren. Det är mycket spånor som flyger omkring när han håller på där uppe. Nu så ska han inte skräpa ner mera och då var det dax att städa ordentligt efter honom.

IMG_3191

I väntan på våtvägg.

IMG_3192

I väntan på våtmatta.

IMG_3193

En del av prylarna som ska monteras.

IMG_3194

Spegelskåpet väntar på att komma på plats.

Nu ska vi se på TV4 Play eftersom det inte finns något att se på SVT.

april 19, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 18 April.

Det hände lite till i går kväll. Anni åkte på ett bad. Anitha tog henne med överraskning. Hon lade in handdukar i smyg och tog in Anni när hon varit ute och kissat. Usch så hemskt det är men hon står så snällt i badkaret under badet. Sedan när yhanddukstorkninge är klar så är det full fart.

Tidigt i morse så fick Anitha en chock när hon släppte ut Anni i trädgården lite före sex. Även Anni blev överraskad.

IMG_1001

Fy så hemskt. Ska jag verkligen gå i detta?

IMG_1002

Inte rolgt.

Vi hann knappt gå upp. Morse innan snickaren ringde på dörren. Anitha stod i badkaret och duschade medan Bertil låg kvar i sängen. Det blev fart på oss. Elecktriken dök också upp. Vi satte oss och åt frukost. Det smakade gott trots oväsendet från ovanvånigen.

Solen har lyst hela morgonen och snön har försvunnit, tack och lov. Minusgrader har bytt till plusgrader. Lite senare började det snöa igen men det lade sig inget på backen. Temperaturen steg till 5º under dagen. Solen kom också fram i omgångar.

IMG_3190

Klart står det på kortet men det är inte sant. Det snöar för fullt.

Snickaren väsades under dagen men varken Anni eller Nizze brydde sig. Ett tag så låg Nisse på översta trappsteget för att hålla koll på snickaren.

Vi åt upp det sista av den gravade laxen till rostatbröd och te. När snickarn var färdig för dagen och hade åkt så åkte vi till återvinningen med två säckar med kläder och det gamla bilbatteriet.

På hemvägen stannade vi till på MAXI och hadlade lite. Eftersom det var tisdag i dag så hade pensionrerna 5 % rabatt. Det blev några kronor i rabatt för oss.

Maten i dag bestod av stekt flåskkarré med potatis, sås och grönsaker. Vi kostade på ss ett glas rött till.

Vi tog det lugnt resten av kvällen.

april 18, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 17 April.

Annandag Påsk.

I dag så skiner solen igen. Härligt. Det är fortfarande kallt som attan ute så det inbjuder inte till några långpromenader. Dessutom så har vi en 2 dag så det blir inga stora intag av mat.

Vi har inte gjort så mycket i dag heller utan bara läst, löst korsord och tittat på TV. Anni trodde hon såg något genom fönstret när hon stod på armstödet till soffan. Hon sprang ut i hallen och gruffade lite. Sedan var hon skeptisk till att gå ut i trädgården. Vi såg ingenting ute utan tror hon såg spegelbilden av sig själv. Det gick över så småningom.

Till mat i dag så kalasade vi på kokt ägg, gravad lax på en rostad brödskiva samt små tomater. Drycken var te. Gott och vi blev mätta.

Anitha har i dag pratat med en god vän som väntar tillökning i familjen. Den nya medlemmen är en Rag Doll som kan se ut så här.

IMG_3183

Lycka till med nytillskottet önskar vi i Oskarshamn. Det ska bli roligt att se denna så småningom.

Nu ska vi inte anstrränga oss mer i dag utan bara sitta och titta på TV. Anitha har rensat i sina garderober och fick två säckar med kläder som ska ut.

IMG_3184

Detta var allt för i dag, folks.

april 17, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 16 April.

Påskdagen 2017.

Det var kallt ute i natt. Bara -2º. Hu så hemskt. Vi längtar efter vårvärme. Skönt i alla fall att vi har varmt inne. Vi är inte avundsjuka på alla som är ute med sina husbilar denna påsk. Men förstår att många har tagit ut sin husbil från vinterförvaring och är sugna på att köra runt lite.

Vi åt frukost och sedan fortsatte vi med att motera badrumsskåpet vi köpte i tisdags. Då passade Nizze på att vila sig ibland oredan. Han var riktigt busig och jagade Anni runt golvet. Hon har sådan respekt för Nizze så hon blir stel och vet inte hur hon ska göra.

IMG_3181

Klart att han ska vara mitt i smeten. Anni låg i mattes knä och tittade på.

IMG_3182

Här ligger jag bra.

Vi gick ner och satte oss vid köksbordet och drack kaffe efter jobbet ( mest Bertil som skruvade). Då mörknade himlen och det kom några vita korn singlande ner trots att termometern visade på +4º. Småfåglarna är allerta och flyger kors och tvärs över tomten. De tror nog att våren har kommit trots allt. En skata samlar byggmaterial. Undrar var bygget håller hus?

På eftermiddagen så började det snöa och det ordentligt. Som tur var så var det inga minusgrader så det lade sig inte.

IMG_0992

Inget roligt att se snö den 16:e april.

IMG_0995

Nizze ville inte heller se eländet.

I kväll åt vi resten av påskmaten. Det blev samma som i går. När vi sedan satt i soffan så kom Nizze och lade sig bredvid Anni. Han tyckte att det var hans plats. Anni kände sig inte bekväm med att ligga kvar så hon flyttade på sig.

IMG_0997

Nu går jag tänker Anni.

april 16, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 15 April.

Påskafton 2017.

Anitha satt uppe och tittade på en film till klockan 01.30 i natt. Hon såg Pelikanen. Den har hon sett tidigare men det var så läne sedan att hon glömt den. Bertil orkade inte sitta uppe och titta utan han och Anni lade sig och sov tidigt.

Även i morse var det bara 1º ute men inget regn. Vi åt frukost som vanligt. Inga extra ägg, bara ett som vanligt. Sedan var det dax för Melodikrysset och det var ganska lätt i dag.

Anitha ville åka in till stan och kolla runt lite men Bertil föredrog att stanna hemma. Det var mycket folk på stan. Inte ofta mn träffar på någon man känner men i dag så träffade Anitha på en f.d. jobbarkompis. De pratade en liten stund på tak parkeringen.

Torghandeln var det inte mycket med i dag. Bara en blomsterhandlare stod där. Anitha kunde inte motstå en liten påskgrupp. Sedan handlade honlite på Coop innan hon körde hem Bertil.

Hemma igen så gick Anitha, Nizze och Anni ut på tomten. Där blev det fart på både Nizze och Anni. De tyckte nog det var skönt att komma ut efter dessa tråkiga dagar som varit. Anni rusade runt och även Nizze gjorde sina ruscher. Kul att se.

Sedan smakade det gott med lite varmt kaffe. Vi åt upp det som var kvar av ostkakan från i går och smakade på påskgodiset Anitha köpte i Grossenborde innan vi tog färjan hem från Tyskland. Det var choklad med olika smaker av likör i. Anitha tyckte det var gott men Bertil var inte så förtjust i det. Så Anitha får kalasa på resten till kommande kaffe stunder.

IMG_3177

Påskblommor och påskgodis.

IMG_3179

Tyskt påskgodis.

Vi åt lite blandad påskmat i dag också. Det smakade gott. Efter maten så smakade det med ett par bitar från påskharens kartong.

I kväll så ska vi titta på Dorsins Glada Änkan. Det låter som om det blir bra underhållning en påskafton.

Glad Påsk

till er alla läsare.

april 15, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 14 April.

Långfredagen.

Anitha vaknade med ett ryck när hon hörde oväsen från gatan. Uj, sopbilen. Hon hoppade upp ur sängen och togpå sig morgonrocken innan hon skyndade sig ut och körde fram soptunnan. Det var i sista minuten för de var precis klara att köra iväg. Vilken tur.

När vi sedan gickupp var det bara 1º ute och det duggregnade. Anni gick ut men Nizze vägrade. Han går inte ut om det regnar. Sedan tog vi en dusch innan vi börjde med frukosten. Ingen av oss hade någon lust att gå utanför dörren i dag. Det var bara Anni som gick ut i trädgården med jämna mellanrum.

Vi gjorde inte så mycket i dag utan tog det lugnt. När vi tyckte att det var dags att dricka lite kaffe så värmde Anitha var sin bit ostkaka som vi dekorerade med sylt och grädde. Den smakade gott.

Vädret var uruselt hela dagen med ett litet undantag. Vi såg en bit av en blå himmel men sedan mörknade det på igen. Det kom även lite hagel ett tag.

Även fast men inget gör så ska man äta. Anitha gjorde en västerbottenpaj som vi åt med kokta ägg, sill,köttbullar och prinskorvar. Det var alldeles lagom för att vi skulle bli mätta.

I kväll ska vi ta en rostad brödskiva med lax och hovmästarsås på till en mugg te. Vi tittade på Let´s Dance i går och i kväll kommer det ett nytt avsnitt. Att det är två avsnitt efter varandra beror på terrorattentatet i Stockholm förra fredagen.

april 14, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma