Lördagen den 21 Oktober.

I morse var det bara 16º när vi startade vår morgonpromenad men solen värmde fort upp luften. Det var alldeles vindstilla. Fronten på tältet har varit upprullat i natt och det var skönt att äta frukosten under tak men utan front.

Sedan följde Melodikrysset som var ganska enkelt i dag. Det var full aktivitet hos grannarna Gunila och Thure. Anni tyckte de var mycket roligare än vi så han trängde sig under staketet. Anita fick ge sig dit och fånga in henne inne på Hugos plats. Hugo var inte där men Monica brukar ha godis, vilket Anni var ute efter. Nu har vi spikat ner staketet lite bättre så det ska bli svårt för Anni att smita ut.

Det var ett gäng på ca 30 svenskar som gav sig iväg till Kines Wooken. Vi tackade nej till detta och cyklade till Alhambra och beställde var sin kebab med pitabröd, mixt och hot. Till detta så drack vi Cerveca sin alkohol i immiga glas.

IMG_1458

Utsikten.

IMG_1459

Först så kommer ölen in.

IMG_1460

Den goda kebaben.

Vi fick sällskap av Lena och Lasse. Satt och njöt av mat, dryck och det trevliga sällskapet ett bra tag. På hemvägen stannade vi till hos Pedro där vi köpte vatten con gas, citrondricka och lite till. Anni blev glad att få komma ut när vi kom hem. Nizze gjorde sig ingen brådska ut utan låg kvar inne.

Efter stt ha druckit var sitt glas med citrondricka med is i gick vi ner till havet och badade. Skönt i dag också. Satt sedan och tog igen oss under tacket i skuggan av parasollet. Hörde på P4 plus. Anitha blev sugen på kaffe efter en stund så det blev kaffe med lite kaffebröd till. Gott.

Det händer inte mycket här på campingen precis. Dagarna liknar varandra. I kväll blir det Moreaus med mera. I går tittade vi på Doobidoo och Skavland. Bra gäster i båda programmen.

BA865DEF-DEF3-45AC-92F1-F39A6AF9A3F5

Anitha uppdaterar sin telefon.

oktober 21, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Fredagen den 20 Oktober.

Nu är vi nöjda med vädret igen. Det var 18º när vi gick morgonpromenaden. Bertil tyckte det var kallt och hade tagit på sig en tröja men Anitha gick bararmad och tyckte det var lagom varmt.

Vi åt vår frukost och cyklade sedan till LIDL och handlade. Det var mycket folk där idag. När vi kom hem så tog Anitha en tur till Ester på trädgårdscenter och köpte en Bägarranka i rosa. Sedan så planterade hon om den. Annars så säger Lena till om detta. Hon vet hur blommorna vill ha det. Mer jord och inte bara transportjord, så det så!

IMG_3357

Mandevilla eller Bägarranka.

Anitha gick ner till havet och badade medan Bertil fixade kaffe med god kaka från LIDL. Det fläcktar lite idag men det är bara skönt. Vi väntade på Gunilla och Thure från Piteå som vi ska vara grannar med i vinter ska anlända. Lotta och Jane ställde upp en fin Bägarranka på deras plats men den bara blåste ner så Monica fick ta hand om den så länge.

Nu har våra grannar som vi ska bo nära hela vintern kommit. Kul. Vi gick ner och badade. Lite besvärligt att ta sig upp med inte värre än att det går. Satt sedan i skuggan och njöt av värmen. Det gick åt flera glas med is och dryck.  När vi blev hungriga så tog Anitha fram en pizza från kylen och lade på ananas, ost och oregano. Det smakade gott med en öl till.

Nu så ska vi snart gå in och titta på Doobidoo. Anitha har försökt att sälja en solsäng hon köpte av ett par grannar för ett par år sedan. En bra solsäng med tak men alldeles för låg. Svår att ta sig upp ur för en 60 plusare. Hon har haft den utanför vår plats i flera dagar med en lapp med 15€, samma som hon gav, men ingen var intresserad. I dag så ställde hon ut den med en lapp om 10€. Då kom det en man och köpte den. Bra att bli av med den.

oktober 20, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Torsdagen den 19 Oktober.

Det har regnat hela natten. När klockan var fem så började det blåsa så det rystade i tältet. Sen slutade det blåsa lika plötsligt som det börjat. Vi gick ingen promenad på morgonen utan började med frukost direkt. Temperaturen var bara 16º ute.

När vi satt och åt frukost så kom Willy förbi och sa att Anni var ute på granngatan och sprang. Anitha ropade hem henne och kollade var hon hade smitit ut någonstans. Det var ett litet hål nere vid marken som hon hade krypit ut genom. Nu är det åtgärdat. Anni tyckte nog att hon hade haft roligt för hon var riktigt sprallig.

När vi duschat så hade solen värmt uppigen och vi tog vår försenade promenad. Anni tyckte det var roligt idag. Hon är nog morgontrött för annars så vill hon vända om flera gånger under vägen. Strandbaren väntar sig nog besök under dagen för sängarna var på plats.

IMG_1457

Strandbaren.

Härligt att solen och värmen kom tillbaka.

IMG_3352

Vi var tvugna att rulla upp fronten igen. Det blev för varmt inne i tältet annars. Ordningen är återställd. Ingen av oss var sugen på ett bad i dag. Undrar om vattentemperaturen har sjunkit? Det lär vi få veta så småningom.

Bertil tog ner basen och spelade en liten stund. Det gäller att hålla fingrarna i trim. Sedan satt vi och lyssnade på P4 plus. Bra musik där tycker vi. Det mulnade på lite men det ska inte bli regn enligt prognoserna. Bäst att släppa ner fronten innan vi går in.

Vad ska vi se på TV i kväll? I går såg vi en Wallander film och avslutade med Potatishandlaren på Öppet Arkiv. Gillade valet skarpt.

oktober 19, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Onsdagen den 18 Oktober.

Inte blev det mycket regn i natt inte. Bara lite löst smatter en stund.när vi promenerade innan frukost så var det så skönt. Helt vindstilla och mest mulet. Solen försökte ta sig igenom molnen men klarade inte riktigt av det. Termometern visade på 21º när vi gick upp.

Vi rullade upp fronten på tältet innan vi åt frukost. Vi tycker om när det är luftigt omkring oss. Bertil lånade en stege och riktade om antennen till Wimaz så nu hoppas vi slippa avbrotten i TV signalen. Plötsligt så kom det en regnskur och vi fick bråttom att släppa ner fronten. Men det blev inte mycket av regnet. Fronten får väl vara nere tills vi är säkra på hur det blir med regnet i dag.

Trodde vi, men lite senare så kom det regn och åska. Det är regnet från Portugal som kommit hit. Takluckorna stängde vi också.

IMG_3349

Temperaturen är faktiskt 20 grader.

IMG_3350

Skönt med stenlagd gata.

I dag blev en riktig innedag. Skönt som omväxling till de soliga dagarna. Bara vi nu får tillbaks solen igen och att det inte har blivit kallt i havet. Vi vill bada mer.

Mellanmål i dag runda knäckebröd med smak av kanel och öl. Gott. Bertil var sugen på pyttipanna och fixade det till kvällen. Gott. Saknade rödbetor men det finns på LIDL så det får vi köpa på fredag.

IMG_1455

Det klarnade upp framåt kvällen och vi såg till och med solen en stund. Vi satt inne i husbilen och Anitha bryggde kaffe och hittade några kakor i skåpet. Nizze tycker om att ha uppsikt och har hittat en fin plats.

IMG_1454

Herre på täppan.

När han går förbi Anitha eller sitter i hennes knä så kommer kammen fram. Nizze tycker inte om att bli kammad men går med på att kammas en liten stund. Då fastnar det ulligt hår i kammen. Det blir lite kammande då och då. Alltid gör det något hår som hamnar i kammen.

IMG_1456

Lite hår som fastnade när Nizze gick förbi.

I kväll är det inget på TV som vi vill se. Så vi får hitta något gammalt att titta på.

oktober 18, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Tisdagen den 17 Oktober.

När vi var klara med frukosten så smet Anitha från disken. Hon gick till frissan igen. Det var meningen att hon skulle fått sina ögonbryn och fransar färgade igår men det blev någon miss. Så i dag blev det av. Det tog ca en halv timma och hon fick ligga ned. Nästan så hon somnade. Priset var 16€. Undrar vad det kostar i Sverige?

Bertil hade börjat skala och dela äpplen till en äppelpaj som vi skulle bjuda på för tack för hjälpen med att flytta till vår nuvarande plats förra söndagen. Vi var åtta personer runt bordet och vi hade trevligt med våra vänner.

IMG_1444

Färdigdukat.

IMG_1445

Gästerna på plats.

IMG_1446

Fler gäster.

När vi diskat och plockat i ordning så gick vi ner till havet och tog dagens andra bad. Skönt som vanligt. Hemma i Oskarshamn är det också sommar har vi sett på nyheterna. De har ca 17-20 grader om dagarna. Skönt för dem.

Nizze hade en dust med en camping katt. Det var lite viljornas makt som utskämpades. Anni kom och hjälpte till. Tror att Nizze ock Anni vann.

IMG_1447

Här kommer en inkräcktare.

IMG_1448

Här försvinner han.

Vi har förankrat vår front på tältet i backen sedan rullade vi upp sidan igen. De har visat att vi ska få lite regn som kommer från Portugal i morgon. Det har redan mulnat på här så i natt stänger vi till om oss.

Bertil var sugen på tunna pannkakor så han stod för maten. Han är lite besviken på att pannkakorna blir så bleka på induktionsplattan men Anitha tycker om dem.

IMG_1449

Gott!

När vi ätit så satt vi och bara gjorde ingenting. Då hörde Anitha några droppar regn på taket och vi skyndade oss att fälla ner framsidan på tältet. Vi får väl se hur mycket regn det kommer.

Anitha är mycket nöjd med sin permanent och färade ögonbryn plus fransar.

IMG_1452

Mottagningen på vårt nät är lite dåligt så vi får väl se om det blir något TV tittande i kväll.

oktober 17, 2017 · Anitha · One Comment
Posted in: Spanien 2017-2018

Måndagen den 16 Oktober.

Dagarna är varandra ganska lika. Vi gör samma saker såsom promenerar, äter, vattnar blommor, badar och bara söker skugga.

Klockan ett samlas ett gäng vid poolen dr det badas och dricker läsk eller jouce. Bertil ville inte gå till poolen Anitha gick dit själv. Där var vi sju stycken i dag. Men Monica gick hem tidigt för hon hade glömt sitt snus. Monica hade köpt en hängväxt för att dölja den fula dragkroken på sin husvagn. Hon  blev nöjd med resultatet. Hugo ville gärna in till Anni.

IMG_1442

Monica använder sina gröna fingrar medan Hugo längtar till Anni.

Anitha duschade och sedan åt vi lite innan hon gick iväg till Janes Salong. Där blev hon permanentad av Jane själv. Det fick rum 49 spolar på Anithas huvud. Jane var nöjd med sitt jobb att rulla upp håret. Det var perfect sa hon. Det avslutades med att topparna kapades. Anitha var nöjd när hon gick hem. Priset var 52 €.

Under tiden Anitha varit iväg så hade Bertil badat i havet och suttit och lyssnat på en bok. När Anitha kom hem så åt vi stekt, kokt potatis med pannbiff och stekt ägg. Isvatten till smakade gott.

Det var väl det som hände i dag.

oktober 16, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Söndagen den 15 Oktober.

Det var lite blåsig i natt också, det hördes att det ryckte lite i takluckorna som står vidöppna. Vi hade en skön morgonpromenad i alla fall. Det blev inget besök hos handlarn i dag utan vi rostade bröd som vi hade hemma. Gott som omväxling.

Kollade om vi hade vunnit på våra stående lottorader. Jippi, vi vann 19 kronor. Förra veckan vann vi 21 kronor. Är vi inne i ett vinnar stim kanske?

Lena och Anitha tog en cykeltur till marknaden i Puerto de Mazarrón. Där kollade de av två gångar i rekordfart. Anitha kom hem med en strandkläning. Den gamla var utslitn och hamnade bland soporna. Ja, det är sant. Hon kastade den faktiskt.

Det har blivit bad i dag också. Härligt med havsbad. Synd att botten är lite knasig när man ska gå ner och upp ur vattnet. Vågorna var långa och mjuka i dag.

I dag har vi sökt skugga runt husbilen. Solen värmer på så det står härliga till. Havsvattnet skyler inte mycket men är skönt i alla fall. Kvällsmaten har bestått av fläskkotlett med kokt potatis och sås. Gott att äta i skuggan av grannens husbil.

Det gick förbi en spansk familj där den lilla spanjorskan ville ur sin vagn och titta på Nizze och Anni. Mamma och pappa gillade sin dotters reaktion. Söt unge!

IMG_1441

Då blev det kväll i dag också. Nu ska vi titta lite på TV. Dörren är öppen för det är fortfarande 24 grader när klockan är halv åtta.

oktober 15, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Lördagen den 14 Oktober.

Det var lite blåsigt i natt, men bara lite. På morgonpromenade hade vi lite motvind en del bitar. Men varmt var det, inga tröjor här inte.

Det är mycket folk hos Pedro när Anitha handlar frukostbröd. Det beror nog på att spanjorerna har långledigt. Vi hoppade över Melodikryset i morse för vi skulle på Oktoberfest i Puerto de Mazarrón. Det är tyskarna som arrangerar det. Micke hade beställt 22 platser till oss svenskar som ville gå dit. När vi kom dit så hade många redan bänkat sig. Vi beställde var sin bratwurst med bröd och en alkoholfri öl. Det blev ingen smaksensation precis. Ska man på Oktoberfest så ska man nog dricka starköl och flera stop. Saknade bompabompamusik. Vi bröt upp tidigt.

IMG_1436 IMG_1437 IMG_1438 IMG_1435

Stannade till hos kinesen och handlade lite. Nästa stopp blev konditoriet där vi köpte kaffebröd. Köpte fyra bakverk som vi delade i åtta delar. Bjöd Lena och Lasse på kaffe när vi kom hem. Satt och pratade bort lite tid. Trevligt att sitta i lugn och ro och samtala.

När de gick så hem gick vi ner och badade. Sedan så jobbade vi lite. Kökslampan komm upp och vattenslangen rullades upp på en vinda. Så slapp den ligga på backen och skräpa.

Det blev flera bad i dag. Sista gången så hade det börjat gå lite våger men inte så det störde. Duschade bort saltet och drack varsin öl. Satt sedan och beundrade vårt jobb i dag. Vi var nöjd med dagens utförda arbete. När det började suga i magen så stekte Bertil var sin Parisare som vi drack vatten till.

 

IMG_1439

Anni fick sina klor klippta av sin matte. Hon hoppar så villigt upp i knät för hon vet att det vankas godis under tiden klorna klipps. Skönt att inte behöva bråka om detta.

oktober 14, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Fredagen den 13 Okober.

En sådan här dg ska man ligga kvar i sängen. Fredag den 13:e men dagen var lyckad.

Vi cyklade och handlade efter frukosten. Först till Consum och sedan LIDL. När vi cyklade ham så var cyklarna fullastade. När vi plockat in allt vi handlat så städade Bertil garaget. Vi plockade bort allt som inte skulle vara dät och plötsligt så fick cyklarna plats.

Anitha fixade fika men innan vi satte oss till bords så tog vi ett bad. Kaffet smakade gott när vi kom upp igen.Bertil satte upp kristallkronan Anitha köpt på Rusta. Anitha var helnöjd med resultatet. Nu är vi nästan färdiga. Bara lite kvar.

IMG_1430

Kronan på verket, kristallkronan.

IMG_1431

Bertil kollar kronan.

IMG_1432

Vår uteplats.

Våra svenska grannar bredvid oss kom och gav oss presenter. Vi fick två smörknivar med namn på och ett kort av Anni som har varit väldigt intresserad av när de lagar mat och äter. Vi tackar och bugar föt presenterna.

IMG_1433

Present av vår granne.

IMG_3347

Smörgåsknivar.

I kväll har vi ätit pizza med extra allt. Gott. Sen satt vi och väntade på att det skulle bli mörkt så vi kunde se hur lampan lyste. Det blev bra.

IMG_3344

Tjusigt.

IMG_3346

Närbild.

IMG_3345

Belysning mot gatan.

 

Nu är det dax att krypa till kojs.

oktober 13, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Torsdagen den 12 Oktober.

Spaniens Nationaldag.

I dag så firar spanjorerna. De är nog lediga i morgon också för det är många familjer här på campingen.

En lika härlig dag i dag. Anitha tvättade en maskin med sängkläder och kläder. När hon hängt dessa på linan så gick vi och badade. Härligt. Vi tyckte vi skulle fira lite vi med så Anitha cyklade till Pedro och köpte tre kakor som vi delade på till kaffet.

Sedan så bestämde vi oss för att sätta upp tältet. Vi jobbade i maklig takt med rast för bad och lite att dricka. Det flöt på bra och när klockan var sju så tog vi kväller. Först så åt vi mat. Det blev resten av Hawaii grytan från i tisdags. Den smakade bra i dag också.

När maten var avklarad så gick vi och duschade. Det kändes bra med en öl under taket. Vi har inte satt upp fronten än utan bara sidorna. Det känns varmare att ha tak över huvudet än att sitta under bar himmel. Klockan hann bli bortåt halv tio innan vi gick in.

Anitha tog en liten sväng med Anni. Det ska bli skönt att krypa ner i en säng med nytvättade lakarn. God Natt. Foto kommer i morgon.

oktober 12, 2017 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018