Torsdagen den 25 April.

Vaknade till en grå dag som tack och lov blev blå under dagen. Jag ringde till Direkt optik för att beställa tid till glasögon. De har skickat ett erbjudande om att få tre par men betala för ett. Det var en telefonsvarare  som sa att de inte kunde ta telefon men skulle ringa upp. Då ringde jag till Husbilslandet och det var lika dant där. De skulle tinga upp.

Satt sedan och väntade på att de skulle ringa. Under tiden läste ja HJ och löste korsord. Så gick tiden och ingen ringde. Vi åt upp det sista av den gravade laxen på en macka till kaffet.

Bytte ut trådgardinen mot en spetsgardin i köksdörren för att mota insekterna. Anni var ju van vid denna men för Missan var den ny och rolig.

20199CB3-79E9-4EE0-93B0-6007F53892AD 189F2350-5846-42AF-A60B-3B6D97ED31CE C34BBF58-F663-4158-9651-C8E4AB33E935 867CDBFF-7DA1-4A50-8A20-6EDC3F19A201

Jag fick tag på verkstaden hos Husbilslandet och berättade om allt vi klagade på som garantin skulle åtgärda. Sedan hade vi tre saker vi ville ha insatta. Tjejen jag pratade med skulle sammanställa allt och återkomma.

När klockan blev fyra så gav jag upp väntandet vid telefonen och tog Corollan för att handla på Maxi. Jag kom inte långt förrän optikern ringde. Körde in till kanten och pratade med denne. Fick en tid inne i juni och fortsatte till Maxi.

Handlade vad jag ville ha och körde hem igen. Telefonen ringde och jag kunde köra till en parkering och prata med Jörgen på Husbilslandet. Jag förklarade vad jag ville ha insatt och vi kom överens om vad jag ville ha. En inverter, en sog och ett handtag vid bodelsdörren. Det var inte gratis precis men jag godkände det och vi ska åka dit i samband med husbilsklubbens årsmöte i Mariestad. Jörgen skulle skicka en offert med Mail och det kom fort.

När jag kom hem så var det dags för mat. Bertil har inte övat i dag eller går och jag sa att det blir ingen mat om han inte satte igång med övningarna. Vi kom överens om att han övar och jag lagar mat.

Ärtsoppa med fläsk och tunna pannkakor med sylt var dagens mat. Gott. Fyllde sedan diskmaskinen och startade den. Härligt att slippa diska förhand. Satte oss sedan i soffan framför TV:n. Jag slocknade när ”gör om mig” höll på. Både Anni som låg i soffan och Missan som låg i våra sängar sov gott. Bara Bertil var vaken.

Nu så har jag piggnat till och tittar på älgar?

april 25, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 24 April.

Tidig uppgång i dag. Jag hade tid hos en läkare på VC klockan halv nio. Så det var bara att köra dit före frukosten. Det var en hyrläkare som tog emot mig. Det är ett märke på näsan som har varit sårigt till och från i ca två år. Nu hade jag tagit mig i kragen och beställt tid för detta. Läkaren tyckte att han skulle skriva ut en salva att stryka på men jag ville ha en remiss till Hud på sjukhuset. Han fick med på det.

Sedan skulle det tas kort och det var en komplicerad historia. Först så gick han iväg för att leta kamera sedan så skulle kortet tas och det var inte lätt. Tre sköterskor kom till hjälp. Kort togs och han lovade skriva remiss. Så var det besöket över.

Bertil hade börjat med frukosten när jag kom hem. Jag fortsatte med den och sedan så satte vi oss till bords och åt.

Mattan under köksbordet såg solkig ut och jag stoppade den i tvättmaskinen. Hängde den sedan på tork ute. Mattan är av plast och garn blandat så den torkade fort. Å, vad fint det blev med en nytvättad matta under köksbordet. Har också tagit bort påskdukarna och tvättat dem. Nu är påsken slut. Det var lätt att få bort den i år. Tack vare Missan så har det bara varit dukar framme. Ville inte riskera några fina påskkycklingar.

I dag så åt vi köttbullemacka till kaffet. Gott. Till kvällen så åt vi lax under en god sås som varit inne i ugnen. Grönsaker till var gott. Mousserande vatten smakade gott till. Nästan som vitt vin.

När vi ätit färdigt så mulnade det på och himlen blev alldeles grå. Tänk om vi kunde få lite regn men det är väl inte till att tänka på. Synd för det brinner lite här och var i skogarna i södra Sverige.

april 24, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 23 April.

Vardag igen. Inte för att det spelar så stor roll för oss. Solen håller i sig men vi saknar regn. Det är snustorrt i backen. Gräsmattan behöver lite väta för att sätta fart så att Orvar kan komma ut.

Bertil gick upp tidigt idag. Redan klockan sex. Han tränade balans i trappan och framför diskbänken innan han gick upp och duschade. Sedan satte han igång med frukosten.

Jag som kom i säng lite över elva i går var görtrött. Men jag släpade mig upp och dukade upp det som fattades på frukostbordet. Sedan så frukosterade vi. Fortfarande trött så duschade även jag.

Eftersom vädret är lika härligt i dag som dagarna som gått så plockade jag ut dynorna till trädgårdsmöblerna. Planterade om pelargonerna som hade fått följa med från Spanien. De är inte alls lika fina som när vi åkte därifrån. De hade tappat många blad och blivit klena. Jag har förresten slagit ihjäl två små fjärilar från de gröna larverna som trivs i jorden till pelargonerna i Spanien. Tror de, larverna, har följ med hit. Nu finns de inte längre. Bytte jord så det inte ska finnas några små gröna larver kvar. Hoppas nu att pelargonerna kommer igång och blir lika fina igen.

2D343B10-1308-48A7-94C1-CE366F6F88FA

Håller tummarna för att den återhämtar sig.

Tog sedan Corollan till LIDL och handlade. Körde sedan till Jysk och köpte ett litet fint bord att ha under köksfönstret. Det blev även en ampel som jag skulle ha till nästa inköp som skedde på Granngården. Där köpte jag fem pelargoner för 100:-. Samma pris som i Spanien men storleken skiljde betydligt. Men nu är vi ju här och då ser pelargonerna ut så här.

När jag kom hem igen så åt vi en macka med kokt ägg och lax på till en öl. Gott. Sedan så skruvade vi ihop bordet som gjorde sig fint mellan stolarna.

033B5972-C11E-4429-888F-F8C4DA665BC5

Det nya bordet.

Planterade även de fem pelargonerna i den nya ampeln. Det blev riktigt bra.

22076373-83D7-4D56-9C98-E438FE1B5624

De nya pelargonerna.

Satte mig sedan och läste HJ. Plötsligt så fick vi besök av Alva en gammal vän. Hon hade cyklat hit och kom inte riktigt ihåg hur vägen var så det blev en liten omväg för henne. Men med lite kaffe och hembakade bullar så återhämtade hon sig snabbt. Roligt att prata lite om ditt och datt.

Efter lite husesyn för att visa upp våra fina våtutrymmen och husbilen så cyklade Alva hem till sig. Jag började med maten. I dag så återgick vi till det gamla vanliga. Ugnsbakade grönsaker med korv på toppen.

Dagen har försvunnit i ett nafs trots att vi gick upp tidigt. Nu så blir det som vanligt TV. Kanske lite nostalgi vad gäller ishockey.

Till slut en hälsning till en kär vän som haft lite otur på vägen hem från Spanien.  Hoppas det ordnar sig och att allt blir bra. Vet att du läser detta. Kramar!

april 23, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 22 April.

Annandag Påsk 2019.

En ny dag- nya prövningar. I går var en jobbig dag. Eftersom Bertil inte förstår hur viktigt det är med att öva balansen så kom vi ihop oss om det. Det slutade med att jag tog Anni och Corollan för att få lite andrum. Vi körde runt i ca en timma.

När jag kom hem så hade Bertil dukat bordet och satt där och väntade. Jag hade svårt att släppa disskutionen vi haft innan jag åkte.

Men som sagt i dag var en ny dag. Bertil började med att göra sina övningar. Alltså hjälpte det att jag reagerade som jag gjorde i går. Nu får vi se hur länge det varar.

Efter frukosten så deklarerade vi digitalt. Så var det klart. Jag får tillbaks och han får betala som vanligt.

Det var ännu en fin dag i solskenet på altanen. Missan kommer och går. Nu börjar hon utforska skogen bakom tomten. Jag såg en kopparorm eller ödla på tomten. Petade på stjärten så den ringlade in till grannen. Ingen av djuren såg den, bara jag.

Mitt på dagen så åt vi en macka med smögenröra på till kaffet. Till kvällen så åt vi Jansson Frestelse som jag gjorde i går och det andra vanliga såsom skinka, köttbullar, gravad lax och sill.

613B74AD-6CAF-4F65-A51B-31EA6956265C

Vi får in en massa insekter som getingar, bin och humlor i köksfönstret som vi fångar och kastar ut. Annars så lever Missan rövare i fönstret. Det hänger ett draperi av trådar i köksdörren men det hjälper inte.

april 22, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 21 April.

Påskdagen 2019.

6931242F-961B-41F0-A444-408B9CB3382D

Vi flaggar för påsken.

Påskvädret håller i sig. Strålande sol och värme. Satt inne i köket och åt frukost men Missan var redan ute och jagade flygfän. Hon hoppar och skuttar mest hela dagarna. När hon lyckats fånga något så är Anni mycket intresserad av byter men Missan delar inte med sig utan tar bytet i munnen och drar iväg.

Så fort frukosten var uppäten så plockade jag ut dynorna till möblerna på altanen och gick ut och satte mig. Gräsmattan är alldeles gul utanför köksdörren. Men visst är det väl synd att ta bort påskfärgen?

537E5730-FDFB-4BE7-8B54-543666990254

Jag sjunger som Carl-Anton: jag lät alla mina maskrosor vara…

Passade på att dricka 11-kaffe med bulle i solskenet. Lite senare så gjorde jag oss en fin och god påsktallrik att njuta av under markisen.

Missan gör sina rusningar tvärs över tomten som hon gjorde nere i Bolnuevo. Hon har nog börjat känna sig trygg här på tomten så att hon vågar det.

52D46439-4D4C-40F6-AB7E-023C38A09CFD

Påsktallrik.

2F199D6D-8337-480D-870E-65AAAA6A800B

Emellanåt så behöver även en kisse ta igen sig.

551E6D68-E26E-4329-B6EB-079811171289

Soffa som vilstol går lika bra.

 

april 21, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 20 April.

Påskafton 2019.

5066E29A-DE0C-4B2A-AE56-118AE203241F

Vi har varit förskonade för påskkärringar som tigger godis i år. De kanske känner på sig att det inte finns något godis här i huset.

Vi startade dagen som en vanlig lördag med frukost och Melodikrysset. Bertil har sett fram emot påskafton och påskgodis. Jag har sagt att det blir bara godis på lördagen.

Så efter krysset så körde vi till MAXI. Där sålde de godis i parti och minut. Det kostade 49.95 om man köpte ett kilo så vi vägde våra påsar på samma gång. Bertils var tyngre, tyvärr.

När vi kom hem så drack vi kaffe med värmda pannkakor från i torsdags med sylt och grädde. Sedan så satte jag Bertil i arbete. Han fick byta väggfäste till vår svenska flagga på garageväggen. Det gamla fästet hade gott sönder. Klösbrädan som vi hade på en diskret plats under trappan använde aldrig Missan. Utan hon använde våra mattor som hon tyckte var mycket bättre så nu har vi  flyttat brädan till en mer central plats. Hon har redan använt den.

DB313834-106E-4FF6-9322-163E58CD42D2

Bra plats mellan köket och rummet.

Vilken underbar påskafton vi haft med strålande solsken och alldeles vindstilla. Jag har suttit ute och läst några Hemmets Journal från i vintras.

Det är sällan grannarna är hemma men i dag var de det. Jag hörde hur de lockade på Missan. Hon ville inte gå fram till dem men svarade när de lockade. Jag gav mig till känna och pratade lite. De hade fått besök av sin dotter med sambo som bor i Göteborg till vardags.

Eftermiddagen försvann fort och det blev dags för lite påska mat såsom skinka, ägg, sill, köttbullar, prinskorv mm. Dagen till ära så tog vi var sin nubbe till. Det var länge sedan vi nubbade.

När vi slagit oss ner i soffan så tog jag blodsockerprov på Bertil. Vi tog ett i morse efter frukosten också och nu ville vi se vad godiset gjorde för utslag. Och utslag gjorde det, godiset alltså. Bertil blev lite chockad av resultatet. Han har inte trott att det varit så farligt med godis. Nu så har jag gömt resten av godiset.

I kväll så ska vi se på Let´s Dance för kvällens program är vi inte intresserade av. Jag har noga undviket att läsa på Aftonbladet vem som åkte ut i går kväll.

Ett par bilder på de trötta familjemedlemmarna i soffan nu i kväll.

61125153-A190-44E1-AC56-86D984183AE2

Stör mig inte. Nu vill jag sova.

35E755CC-9715-4D15-9F31-F9FA7DC43192

Jag stoppar in nosen här så jag får vara i fred.

A7178A91-707A-4EED-8276-16030ED93B63

Fortfarande är det soligt ute. Klockan är 19.00.

april 20, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 19 April.

Långfredagen 2019.

Den här fredagen är inte som den var förr och nu känns den inte som lång. Vi gick upp och åt frukost. Sedan gjorde jag en bulldeg. Under tiden degen jäste tänkte jag bädda våra sängar. Men där låg Anni och sov så sött att jag inte nämndes att störa henne och hon fick ligga kvar.

3B00139A-E75A-4FD2-AE8D-BE4148CDFB43

Vem vill störa henne? Inte jag i alla fall.

Gjorde lite annat i stället innan det var dags att baka ut bullarna. När de skulle jäsa så var sängen ledig att bädda. Det är första gången i år som jag bakar bullar. Den här gången så blev det inte mycket bakande i Spanien som förr om åren. Det smakade desto godare nu.

6A8A62A2-0C48-47D0-A1BB-BEAB2016D3D3

Naturligtvis så vart det kaffe ute på altanen i solskenet med nybakade bullar. Å, vad gott det smakade.

7217A3FB-C7EB-4C72-A6B3-350166067A67

En gul duk påsken till ära.

Vi har tillbringat dagen ute i sommarvärmen. När det var dags för mat så invigde vi grillen för i år. Det blev grillad fläskkarré och en liten potatisgratäng som vi delade på. Anni var glad att få fördiska skålen.

B71DF026-5249-4783-8484-CFBF73F6F2C5

Bertil i grilltangen.

F49A0106-0D8E-4BAA-B271-D28F0020D67C

Det blev lite grillad paprika också.

49DAE2E0-9F9A-4CBC-9700-E7BF23F4A3B3

Anni jobbar på.

Nu har vi svidat om till lite fina påsk kläder. Är det påsk så är det. Nu så ska vi titta lite på TV. Glad påsk på er.

46F50FD5-69B8-4433-B779-3604B2C90AC7

101CEA6B-9D2D-4F80-A1D2-216B89338216

Så här ser en liten kisse ut som varit ute hela dagen. Alldeles utslagen.

april 19, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 18 April.

Skärtorsdagen 2019.

E0C6CEFD-21AA-4910-B6ED-049967A7E687 F7DF94C9-14E6-460D-8F8C-8197C3BEDE4B

Ja då inleds påsken i dag. Vi duschade först. Det gör vi varje påsk vare sig det behövs eller inte! Åt vår frukost. Sedan så åkte vi till sjukhuset. Bertil skulle fotografera ögonbotten? Det görs vart annat år om man är diabetiker. Jag var med som chaufför. På väg ut från sjukhuset passerar man Cafét och där fanns det semlor. Vi kunde inte motstå dessa läckerheter utan köpte med oss två hem.

Satte oss ute i solskenet på altanen och mumsade i oss dessa. De var JÄTTE  goda. Sedan tog jag Corollan in till stan och handlade lite. Började med två par jeans till Bertil. Naturligtvis så hittade jag en tjusig tunn tröja i ljuslila färg som jag inte kunde motstå. Dessutom var det till halva priset. Gick sedan till djuraffären och köpte mat till Anni. Lite bantarmat till henne som de kommer hem med i kväll. Fin service.

På hemvägen så fick LIDL ett besök. Sedan så stoppade jag våra vinter jackor i tvättmaskinen. Nu så ska vi väl inte behöva dem mer. Bertil satt ute och jag gjorde honom sällskap. Det var ett riktigt sommarväder. Tog på mig en jeanskjol och luftade benen.

Tyckte att även Anni skulle få ett påskbad och lurade henne med att lägga in handdukarna i badrummet när hon inte såg. Sedan så gick det bra att fånga in henne. Hade hon sett när jag lade in handdukarna så hade hon inte kommit i närheten av mig.

Nu är det bara Missan som inte har badat med hon får slippa i år. För ett par år sedan när vi firade påsk i Spanien fick vi besök av en väldigt trevlig påskkärring. Vi saknar henne i år. Läser hon detta så Glad Påsk på er.

E384C117-2BCF-49DF-A55A-B94396565811

En modern påskkärring.

20793344-66AE-41BF-9A2F-B68DF9ADD126

Miljövänligt med solcell på kvasten.

I år så får jag hoppa över påskpyntet för vi har en marodör inne i huset. Dukar och sådant som kan hängas högt uppe kan få komma fram men inga små söta ulliga kycklingar. Vi får väl se om Missan är mogen för dessa nästa påsk.

Jag var lite sugen på att ta husbilen till Öland under påsken men vi beslöt att stanna hemma. Vi hör på radion att det är en väldans massa trafik till Öland så det var nog ett slugt beslut. Men lite sugen är jag ändå.

Torsdag tarvar som sagt var gula ärtor med fläsk och tunna pannkakor. Så blev det även i dag. Gott i gott gott.

Vi får väl läska oss med något gott till kaffet i kväll. Eller om vi ska dricka te i stället. Det ger sig.

april 18, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 17 April.

Morgonen var som andra mornar med frukost mm. Jag ringde till Hudmottagningen på lasarettet för att få en tid till att visa ett sår vid näsroten som jag haft ett tag nu. Men så lätt är det inte. Först så måste jag gå genom vårdcentralen. När jag ringde dit så skulle jag få en tid långt inne i maj. Jag blev lite irriterad och fick en tid om en vecka till slut.

Vi har fått en fin dag i dag också och kunnat sitta ute i solen. Druckit kaffe och njutit av den goa värmen på altanen. Jag räfsade lite i den så kallade gräsmattan. Det följde med torra tovor. Bertil tänkte ta ut vår Orvar men jag hejdade honom. Det finns inget gräs att klippa än. Så Orvar får vara inne ett tag till.

Missan har roat sig med att jaga dessa röda skalbaggar i dag också.

62CFC652-9DA7-4AB3-B49A-83B3EE162A83

De är inte så stora ca 1 cm men många.

I går så tvättade jag Ullbäddens överdrag till stolarna i husbilen och i dag så satte jag dem på plats igen. Det blev mycket fräscht och fint.

Jag tog upp ett paket med kålpudding från frysen som vi åt till kokta grönsaker och rårörda lingon. Gott. Det finns fortfarande några paket kvar i frysen sedan den stora kålpudding tillagningen i höstas. Bra att ha.

Nu så ska vi se på ”Fråga veterinären” till att börja med.

april 17, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 16 April.

Ännu en fin aprildag. Missan har varit ute mest hela dagen. Vi har suttit ute och fikat i solskenet. Keso med blåbär var gott. Det var riktigt varmt intill köksväggen. Jackan fick jag ta av mig.

När vi var ute så var Missan i närheten. Hon har jagat allt från citronfjärilar till de små röda skalbaggarna som krupit på plattorna. Anni har noga följt hennes jagande.

Jag har läst och löst korsord. Bertil har suttit hos mig emellanåt men han har också tittat på TV.

Till mat så åt vi torskrygg under en dillsås som varit inne i ugnen. Kokta grönsaker till.

När jag visslade in Missan så landade hon i soffan och där tog hennes energi slut. Nu blir det lite TV.

april 16, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma