Måndagen den 15 Augusti.

Vaknade vid fyra i morse. Låg och tänkte på att jag inte fick glömma att ställa på husbilen. Slutade med att jag gick upp och gjord det, ställde på alltså. Somnade om och gick upp lite över åtta.

Då var det lite disigt ute men under tiden Chanel och jag promenerade så klarnade det upp. Jag tog mitt vanliga dopp före frukosten. Satt ute och åt den i lugn och ro.

Sedan så började jag bryta upp lägret. Markisen och kompostgallret den var det inte mycket mer. Plockade iordning inne. Tog ett sist bad.

Checka ut gjorde jag när vi promenerade förbi tidigare. Men jag tömde toan på vägen ut. Då var klockan nästan halv tolv. Stannade till på ICA butiken och köpa småländska kräftor. De tog 175:- och i Oskarshamn tog de 260:- för 500 g. Köpte en kartong med kakor också. De heter Makalösa och är jättegoda.

Danne, min guide och jag var inte överens om vägvalet. Han ville att jag skulle köra om Norrköping men det ville inte jag. Det är jag som bestämmer.

Trafiken flöt på bra och när jag kom till mitt favoritställe vid Göta Kanal så svängde jag in dit. Där stod en tysk plåtis och hade inte den bilden överlast så har nog ingen det.

Jag åt upp det sista av blåbärspajen med extra blåbär och marsansås. Satt och väntade på att det skulle komma en båt men det gjorde det inte. Tysken badade i kanalen.

Ett tyskt huvud sticker upp ur vattnet.
Missan tittade misstänksamt på huvudet i kanalen.

efter ca tre kvart så fortsatte jag. Tog vägen över Kisa och Vimmerby. Det var lite vägarbete och på två ställen fick jag stanna vid rödljus.

Jag behövde inte vänta länge.
Varför stannar vi här frågade Chanel.

Danne skulle lura in mig på en genväg men det gick jag inte på den här gången. Stannade till och vägde bilen innan körde in i Oskarshamn. Den vägde 3.580. Och då hade jag bara en kvarts tank diesel. Bra att jag vägde upp bilen till 3.850. Nu behöver jag inte köra med övervikt.

Kom hem strax efter halv sex. Körde upp på uppfarten och kopplade in elen. Kylskåpet var inte på så gasen i den spanska flaskan var slut. Den var full när jag åkte från Spanien. Tycker den här varat länge.

Plockade in det viktigaste. När jag öppnade dörren till huset så slog värmen emot mi. Det var som en bastu inne. Öppnade fönster och satte på takfläkten i sovrummet men det tar nog ett tag innan det blir skönt inne. Pratade med grannarna. Det har regnat 4 mm under tiden jag varit iväg.

Var är gräset?

I kväll ska jag träffa Lotta och Beck. Skönt att bara sitta i soffan och bara vara. Missan kommer och går. Hon har mycket att kolla nu. Chanel tycker nog också att det är skönt att vara hemma igen.

augusti 15, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Söndagen den 14 Augusti.

Tänk vad skönt det är att vakna efter en kräftskiva och vara helt pigg. Nu för tiden blir det inte mycket alkohol för mig. Men drack några glas vitt vin och lite Cava igår. Tycker inte att det ger så mycket att hälla i sig så mycket som de flesta omkring mig gör.

Norasjön låg nästan spegelblank i morse. Det var så skönt med morgondoppet. Satt sedan ute under markisen och åt frukost. Diskade efter kräftorna. Det var inte så mycket disk.

Har badat många gånger idag. Det är ca 24 grader i vattnet och i solen är det alldeles för varmt att vara. Chanel och Missan håller sig mest inne i husbilen. Har öppnat takluckorna så det blir inte så varmt inne.

Chanel slappar.

Gjorde inget kaffe idag utan drack grapefruktdricka till blåbärspajen. Det finns kvar till en gång till. Hällde på marsansås och lite mer blåbär.

Å, vad det är gott med blåbär.
Finns lite blåbär kvar på botten.

Badet är för allmänheten och det har varit fullt flera dagar nu. Finns knappt någonstans att parkera bilen för de badande.

När grannarna åkte med sin husvagn så ser jag badet från min plats.

När jag badar från min brygga så ser jag de som badar därborta.

Missan kom ut en sväng och kollade.

Hon har blivit riktigt bra på att vara ute i selen.

Det har åkt en massa härifrån idag. Både långliggare och tillfälliga gäster. Några nya har det kommit. Men nu finns det gott om lediga platser.

Efter kvällspromenaden så gick jag till duschen och det var skönt. Dukade sedan fram lite mat till mig. Potatissallad med smak av chilli och paprika, rökt fläskfilé och lite grönsaker. Drack upp vinet jag hällt upp i karaffen igår.

Det blev jag mätt på.
Satt kvar med det sista vinet.

Det var så skönt ute men blev tråkigt att sitta där själv. Så jag gick in till min vän TV:n.

I morgon ska jag köra hem. Men hinner med att bada först. Det är 34.5 mil hem och GPS:en visar att det tar 4 timmar och 51 minuter. En lagom dagsetapp.

augusti 14, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 13 Augusti.

När jag gick ut ur husbilen i morse så såg jag inte sjön. Över land var det sikt men inte över vattnet, bara en vit sörja.

Vi gick iväg Chanel och jag på vår promenad. Hade inte tänkt bada men var så varm när vi kom tillbaka till husbilen igen att jag ändrade mig. Vi var flera som tänkte detsamma så jag fick sällskap i spat. Dimman började lätta och när jag gick upp ur vattnet så var den borta.

Satt ute i solskenet och åt frukost även idag. Efter frukosten så satt jag inne och löste Melodikrysset. Det var svårt att se på skärmen ute i solskenet.

Efter att krysset var löst så var det dags för nästa bad. Satt sedan ute och sökte skugga under markisen. Det åkte iväg några husbilar/husvagnar och fyllde på med nya.

Åt upp det sista av ostkakan blandat med blåbär och marsansås till en mugg kaffe. Det finns fortfarande blåbär kvar.

Dagen förflöt med korsord, promenader och bad.

Backen upp från bastun är brantare än det ser ut på kortet. En riktig mördarbacke, åtminstone under morgonpromenaden.

Klockan sex skulle kräftskivan börja och jag dukade upp intill mina grannar vid grillplatsen. Jag hade en trevlig samvaro med de nyfunna vännerna från igår vid långbordet. Goda småländska kräftor, baguette och vitt vin. Nubbevisor utan nubbe.

I brist på baguette får man ta korvbröd.
Det var sju kräftor i förpackningen men vilka kräftor. Stora och med matiga klor.

Vi, Bertil och jag har varit med på många kräftskivor här och det har alltid varit fullt med folk vid grillen men ikväll så var det inte alls så många som förr. Nu så satt många i mindre grupper vid sina husvagnar/husbilar. Tråkigt men det verkar vara flera uppdelade grupper på campingen. Saknade den gamla gemytliga sammanhållningen. Vi uppfattade inte att det var så förr om åren. Men jag hade trevligt i alla fall.

Efter ett tag så avtog stämningen och vi gick iväg till min granne. Där satt vi fem stycken och fortsatte att ha trevligt. De två paren var från Hallstahammar. När klockan närmade sig tio så tackade jag för mig och tog ut Chanel på en kvällsrunda? Det var en ljummen kväll.

Har nu skrivit färdigt för ikväll. Två kvällar i rad utan TV.

Natti natti.

augusti 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 12 Augusti.

Ännu en ljuvlig morgon. Blev varm av morgonpromenaden så det var skönt med ett dopp i sjön. Sedan smakade frukosten underbart. Njöt av utsikten och skippade paddan.

Det blev många bad i dag. Badplatsen som ligger i mitten av campingen var nästan full och det var mycket folk i vattnet också. Jag badar från bryggan som ligger nära min plats.

Min lunch bestod av blåbär, ostkaka och marsansås. Jag riktigt frossar i blåbär. Det finns fortfarande en del kvar.

I kväll dukades det långbord tvärs över gräsmattan. Vi blev ca 20 personer som åt av medhavd mat och dryck. Vi hade en trevlig kväll med mycket prat, skratt och gitarrspel med sång.

Här börjar det byggas på med bord. Jag stod i dörren och tog kortet.

Jag bröt upp vid tiotiden. Det var dags för en kvällspromenad med Chanel. De andra satt kvar en stund till. Det blev fort lite kyligt.

Det blev ingen TV i kväll vilket jag tycker var skönt.

augusti 12, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 11 Augusti.

Vaknade till en ljuvlig sommardag. Det var riktigt varmt att promenera runt campingen med Chanel. Svalkande av mig med ett dopp i Norasjön innan jag började med frukosten.

Tjejerna bakom min husbil drog iväg med sin husbil efter ett sista bad. Jag har suttit och sökt skugga under markisen. Det har gått åt många bad idag.

Min lunch idag bestod av ostkaka, blåbär och marsansås. Jättegott.

När Chanel och jag gick en runda så var det ett måste med ett bad efteråt. Jag erbjöd Chanel ett bad när vi gick förbi hundbadet men hon avstod.

Displayen hade laddat ur sig under natten och jag hade satt den på plats för laddning igen. Den hade återhämtat sig och nu är stödbenen nere igen. Bilen har lutat framåt utan stödben nere och det känns när man lutar sig ner för att hämta något i nedre lådan. Sova har inte varit några problem då huvudändan på sängen var hög. Mailade till Niklas att det fungerar. Han ville att jag skulle höra av mig.

Här går jag ut och badar.
En vy åt Nora till.

Det blev tomt bredvid mig när grannarna åkte med sitt ägg.

Där i backen har de utsikt över Norasjön.
Skuggan missar min uteplats.
Det gick förbi en man med en rottweiler. Chanel låg inne i husbilen men kände doften och kom utspringande. Men då var jycken redan borta.

Det har kommit nya gäster på båda sidor om mig. Verkar vara trevliga. De som ståt till vänster om mig, alltså där soffan och fönstret är kom fram till mig och berättade att Chanel tittar på dem och viftar på svansen? Så de var tvungna att komma och hälsa på henne.

Ett annat par med en liten hund kom fram och började prata. De frågade om det var jag som skrev bloggen Nizze. Hon läste den. Kul att höra.

I kväll så kokte jag korv och åt med bröd och senap. Drack en öl till.

Kände för att ta en dusch så jag gick iväg med handduken över axeln. O, vad skönt det var. Satte mig sedan och tog en cider. Har kvar sedan Bordershopen.

Nu har jag flyttat in i husbilen och ska sätta på TV:n. Hittade en serie i går som jag ska börja titta på.

augusti 11, 2022 · Anitha · One Comment
Posted in: Någon stans i Sverige

Onsdagen den 10 Augusti.

Oj, ingen sol när jag vaknade. Men varmt ändå. Tog den vanliga rundan lite över åtta. Inte många vakna på campingen. Hoppade i Norasjön innan jag fixade frukost. Vad det är skönt med ett morgondopp.

Satt inne och åt frukost i dag. Funderade på stödbenen. Provade om displayen hade vaknat till liv men den var stendöd. Lyste gjorde den men reagerade inte på tryck. Kollade om alla stödbenen var nere men det högra bakbenet var inte nere. Ringde till Husbilslandet och fick prata med verkstaden. De talade om hur jag skulle få upp benen genom att trycka på ett ställe där displayen ska sitta. Det fungerade. Nu så ska displayen få lada ur vilket den gör på ca 11 timmar. Får se hur det går då. Ska ringa tillbaka till Husbilslandet viket som. Jag har ju Bara 8 mil dit härifrån.

Så ser det ut. Händer ingenting. Har läst instruktionsbok ordentligt nu.

Solen skulle komma fram till eftermiddagen och jag ville prova Omniaugnen. Gjorde en blåbärspaj. Har ju gott om blåbär.

Ser väl bra ut, eller?

Eftersom det var så mycket gjorde jag en diel med grannarna. Dom fixade kaffe och jag paj med marsansås.

Det försvann lite till. Bara en fjärdedel kvar. Lagom till kaffet i morgon.

Det är ett trevligt par från Norrköping och vi hade en gemytlig kaffestund i solen. Synd att de åker härifrån i morgon.

Trodde det skulle vara jobbigt att få formen ren men det var hur enkelt som helst. Nu så har jag kommit över tröskeln med Omnian. Får se vad det blir härnäst.

Det har blivit många bad i dag. Himla skönt i vattnet. Blev bjuden på en mugg kaffe till av grannarna. Tog med några bitar Fifirutor.

Missan tycker inte om att hon inte får hoppa över gallret. I dag har vi haft flera diskussioner om detta.

I kväll så gjorde jag iordning en tallrik med rökt fläskfilé och potatissallad. Satt ute i det som fanns kvar av solskenet inom gallret. Drack en öl till. Sedan var det dags att gå in.

Det har kommit många husbilar och några husvagnar i kväll. Blir nog fullt till kräftskivan på lördag.

Sitter nu inne och ska se på TV.

augusti 10, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Tisdagen den 9 Augusti.

Vaknade lite före sju. Satte på radion och somnade om. Chanel började pocka på uppmärksamhet halv nio. Då gick jag upp. Började med en promenad så hon fick göra morgontoaletten.

Stängde in henne inom gallret och tog mitt första bad för dagen. Hade sällskap av en norsk dam. Härligt med ett morgondopp.

Plockade ut stolarna och vevade ut markisen. Då fick Missan komma ut. Satte igång med att göra frukost. Det blev inte mycket skugga men längst intill husbilen så var det skönt.

Med den utsikten behövdes inte paddan som sällskap.

Det är ganska tomt omkring mig. Grannarna i ägget åkte iväg med bilen men kommer tillbaka.

Passade på att ta kort när de var borta.

Ett par husbilar har också åkt. Grannarna på andra sidan om mig verkar packa ihop. De är från Holland. Men eftersom det är kräftskiva i helgen så dyker det nog upp lite gäster under veckan. Mig går det ingen nöd på. Norasjön ca 50 meter bort och strålande sol. Kyl och frys är fulla.

Kom på att jag skulle ställa av husbilen när jag kom fram men hade ingen tanke på det igår. Men ställde av den idag. Ska ju stå här till måndag. Kontrollen till stödbenen verkar ha hängt sig. Vet inte hur jag ska fixa detta. Men det löser sig nog tills jag ska härifrån.

Det har kommit flera ekipage under dagen. Jag har badat flera gånger. Åt blåbär till lunch. Slog på stort och drack kaffe lite senare.

Grannarna kom tillbaka och jag fick någon att prata med. Kokte några korvar och åt med bröd och senap. Drack en öl till.

Missan har varit lite missnöjd i dag och jamat. Så jag tog en promenad med henne. Det bär iväg och jag följer efter. När vi ska tillbaka så är det lite besvärligare men vi kom tillbaka efter lite pock.

När solen sänkte sig bakom träden så gick vi in. Men idag så lät jag dörren stå öppen med galler och myggnätsdörren framför.

Härligt.

Nu ska jag träffa Sanna på Skansen. Sedan kanske jag tittar på Molly Sande’n.

augusti 9, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Måndagen den 8 Augusti.

Har sovit gott i natt. Jag var lite orolig i går när jag lade mig. Men vi var ju många husbilar som stod här. Det har varit lugnt hela natten men man vet ju aldrig med nya ställen.

Gick upp vid åtta och tog en promenad med Chanel runt tjärnen. Bertil och jag har varit här på kräftskivan flera gånger men har aldrig gått runt vattnet. Det fanns flera bryggor för fiskarna, alltså de med spön i händerna inte de som simmar i vattnet. Hela promenaden tog ca en halv timma.

Längst där borta står min husbil.
Jag står som andra bil från vänster.

Tillbaka igen så fixade jag frukost och åt. Hade ingen brådska att komma iväg ty det tar bara ca två timmar till Nora. Så jag satt med paddan och Hemmets Journal i lugn och ro. I dag var det ingen som ville ha fisk till middag. Kanske beroende på att det var måndag. I går så stod det barn och vuxna på bryggan mest hela tiden.

Det är inte varje dag jag dricker kaffe men i dag var en sådan dag. Under tiden jag fikade så kom det ett gäng ungdomar till bryggan framför husbilen. Det var 10 ungar och tre som var lite äldre. En av de äldre rörde ihop något i en hink som han sedan gjorde bollar av och kastade i vattnet. Tror det var mat till fisken. Sedan försvann ungarna till stugan. När jag gick förbi lite senare med Chanel så stod det en massa spön eller kastspön utanför stugan. Tror det var sommarlovsaktiviteter på gång.

Vid tolvtiden körde jag iväg. Det blev en lugn resa. Vid infarten till Nora ligger en stor ICA butik och där stannade jag till. Handlade lite som jag behövde för en vecka på campingen. Jag hade köpt småländska kräftor i Oskarshamn och blev varse att om jag väntat tills i dag så hade jag kommit billigare undan. Men jag var rädd för att det inte skulle finnas svenska kräftor här.

Klockan var halv tre när jag kom ut ur butiken så jag stannade till på R,O,O,M 55, en mycket rolig butik. I dag så hittade jag inget som jag ville ha förutom några blommor.

Tycker om färgen.
Den färgen var också fin.

Anlände klockan tre och fick min plats. Backade in på gruset och hissade ner stödbenen. Fortsatte med kompostgallret. När det var klart så fick Chanel komma ut. Jag passade på att ta ett dopp i det sköna vattnet. Sedan fick även Missan komma ut på snöre.

Än så länge har hon inte försökt att hoppa över gallret.

Satte mig tillrätta och åt en tallrik blåbär med grädde. Sköljde ner dem med stödbensölen. Sedan var det bara att koppla av.

Jag har fått ett par trevliga grannar som bor i ett ägg. Alltså en sådan där husvagn som ser ut som ett ägg. Det gick förbi ett par som sa att det brukar vara en amerikanare som drar dana. Då sa mina grannar att amerikanaren står hemma. Deras husvagn är så gammal att den har dörren på vänster sida. Alltså har de son uteplats mot mig. En liten söt pudel bor där också.

När solen försvann bakom träden så gick jag och duschade. Var helt ensam i byggnaden. Kände att jag behövde duscha. Plockade in möblerna när jag kom tillbaka till husbilen. Många går till bastun men jag känner inte för att gå dit när jag är ensam. Istället så tog jag in Lotta på Liseberg på TV:n.

Det är en skön kväll utan någon vind. På grund av detta så kände jag att det fanns något i luften som ville sticka mig. Sitter nu här med stängd dörr.

Har precis ätit en äggmacka och druckit en öl. Misstänker att det blir en träff med Beck lite senare.

augusti 8, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Söndagen den 7 Augusti.

Vaknade mitt i en Loppis? När jag gick upp lite över åtta så var Loppisen i full gång. Det brukar vara Loppis varje söndag på fältet bredvid där vi står.

Lite kul.

Chanel och jag tog vår vanliga morgonpromenad. Passerade flera stånd på väg tillbaka till husbilen.

Tror det är första gången Chanel är på Loppis.

När jag ätit frukost och plockat undan efter den så tog jag ett varv runt stånden. Jag hade tur. Hittade inget jag kände behov av att köpa.

Mycket närmare kan de inte stå. Sa till dem att inte sälja husbilen medan jag gick iväg.
Nosen på min husbil.

Under dagen så körde husbilarna runt ikring mig iväg. Jag tog ett varv till på loppisen ihop med Chanel. Hade sett att de sålde kantareller tidigare och var lite småsugen på att köpa en låda. Men naturligtvis så var jag för sent ute. De var slut. Bestämde mig för köpa blåbär istället. Köpte av en kvinna med asiatiskt utseende. Hon sa att hon plockat dem igår och det tror jag stämde. De såg jättefina ut.

Trillade dit på ett lejon också vid ståndet bredvid min husbil. Förstår inte varför jag är så svag för gosedjur.

Åt en Mannafrutti och satt och funderade på om jag skulle ta och fråga om min plats på Gustavsbergs camping var ledig idag. Ringde dit och tyvärr så var den inte det. Så jag får vänta tills imorgon att köra dit.

Satt och tittade på ställplatser på vägen till Nora men tyckte inte det fanns någon som passade mig. Så jag bestämde mig för att stå kvar här tills imorgon. Men när det blev tomt på husbilar omkring mig så körde jag iväg. Men bara så jag hamnad bredvid tjärnen.

Här kan jag titta på när de fiskar eller heter det metar?
Chanel fick också något nytt att titta på. Lejonet håller utskik.
Missan ligger och kloar i bädden samtidigt som hon tittar under lugg.

Det blev varmt inne i husbilen så jag fick öppna takluckorna. Efter en stund så försvann solen bakom skyar men sedan kom den tillbaka igen. Jag blev lite trött i ögat och blundade en stund. Det var skönt.

De husbilar som stod här när jag ställde mig här körde iväg och jag undrade om jag skulle bli själv men det behövde jag inte oroa mig för. Det dök upp flera husbilar och när klockan var halv sju så var vi 10 stycken.

Vi tog en promenad Chanel och jag. Det var så skönt ute.

Ingen trängsel i alla fall.

Det kom mycket folk under kvällen och fiskade/metade. Ett poppis ställe det här. I dag har jag bara ätit några korvar och knäckebröd. Har tittat på ”Mord i sinnet” som går på CMORE.

Nu ska jag gå en sista runda med Chanel sedan blir det sängen. Ska köra till Nora i morgon.

augusti 7, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 6 Augusti.

I går när jag lagt mig så började det smattra på husbilstaket men det blev bara en kort skur. Somnade sedan gott. Var uppe vid tretiden och gick på toan somnade sedan om till lite i åtta.

Då tog Chanel och jag en promenad i omgivningarna. Solen sken på oss men det var betydligt kallare än igår. Kokade ägg till frukost idag. Det var lite kyligt i husbilen så det hade nog varit kallt ute inatt. På gränsen att jag ville sätta på lite värme men lät bli.

En vy över tjärnen.
Vi var utspridda på området.
De två husbilarna till höger om mig är vänner från Spanien.

Missade Melodikrysset idag. Darttävlingen startade klockan tio. Det fanns tre tavlor och vi var fyra i varje heat. Vi var fyra damer i mitt heat. Jag gjorde bra ifrån mig. Började på 301 poäng och skulle gå ner till 0. Jag kom ganska snabbt ner till 18 och sedan till 3 men där stannade jag. Blev tjock varje kastomgång. De andra damerna närmade sig och jag kastade tappert på men stod kvar på 3. Tyvärr så vann en av de andra heatet.

Lånade detta kort av deltagarna.
Vi var många som deltog.

Jag gick hem och åt en äggmacka för det drog ut på tiden med så många heat. Gick tillbaka och såg finalen ihop med Chanel. Det blev en manlig segrare.

När tävlingen var slut så gick vi hem till Missan. Det var 15 stycken som cyklade iväg med Åke i spetsen för en sightseeing i Karlstad. Jag kände för en liten lur. Fick sällskap av båda mina sambos. Plötsligt knackade det på dörren. Det var en från grannbilen som undrade om jag ville äta med dem. Och det tackade jag inte nej till. Gulligt av dem att tänka på mig. De bjöd på fläskfilé i sås och potatissallad. Drack öl till. Allt smakade jättegott. Fick kaffe på maten också. Med sockerkaka och ett glas likör. Vilket lyxliv jag lever.

Det blev en liten lur när jag kom in till mig igen. Skönt.

Klockan sex var det samling i lokalen för prisutdelningen av dart tävlingen och lottvinster. Jag vann ingenting denna gång.

Sedan gick vi och hämtade kräftor, röda och havskräftor, räkor, bröd och alioli. Glömde att ta kort på allihopa men blev ett kort på min tallrik.

Två sådana lass åt jag.
Mitt bordssällskap.

Jag hade jättetrevligt vid bordet. Det sjöngs snapsvisor och vi skålade. Jag hoppade över snapsen. Fick lite nya bekanta.

När vi ätit färdigt så togs några bord bort och det blev ett dansgolv. En norrman hade en spelanläggning med sig och det spelade upp till dans. Först så var ljudet lagom högt så att vi kunde prata med bordsgrannen men ljudet höjdes efter hand och när jag inte längre kunde höra vad grannen sa så gick jag hem till mitt sällskap i husbilen. En av bordsgrannarna följde med hem för att titta på Chanel och Missan. Hon tyckte de var fina och gulliga.

Chanel och jag tog en promenad och tittade hur de hade det i lokalen. Sedan gick jag tillbaka till festen. Där var det full rulle.

Musikbussen.
DJ i farten.
Det var många kvar och dansade.
DJ spelade varierande musik.
Många som dansade.

När klockan blev elva så gick jag hem nöjd med en härlig kväll. Tog en sista tur med Chanel. De höll fortfarande på och dansade.

Nu ska det bli skönt att sova.

augusti 6, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 5 Augusti.

Gick upp klockan sju för en promenad med Chanel. Det kom inget regn i natt men hörde på radion att det hade varit ett riktigt oväder i mariestadstrakten.

Efter promenaden som var fuktigt och varm så gick jag in till min bror och åt frukost. Vilken service det är på den ställplatsen. Tack min bror, Lennart för trevligt sällskap

Kom iväg vid niotiden. Hade tänkt köra över Degerfors så jag tog vägen via Laxå. Men Danne missade avfarten till Degerfors så det blev en tur via Örebro i stället. Lite onödigt men sinkade mig bara en kvart. Det var ju bättre vägar där men blev lite längre. Tankade i Laxå och det sved i plånboken.

Kom fram klockan tolv och det var många husbilar på plats redan. Jag fick välja var jag ville stå och såg ut mig en bra plats vid träden tänkte på skuggan för de har lovat sol.

Min utsikt. Lite glest med bilar.

Tog en promenad med Chanel. Sedan så åt jag ostkaka med sylt och grädde. Det smakade gott och gjorde mig sömnig. Så jag intog sängläge en stund.

Det blev en skön lur. När jag vaknade så hörde jag en röst som jag kände igen. Mina grannar i Spanien stod bredvid mig. Jag gick upp och gick ut för att prata med dem. Kul att träffas.

Tog sedan en tur med Chanel för att se om jag kände flera som kommit. Träffade på en gäng som stod en bit ifrån mig. Pratade med dem en stund. Kul.

Det var samling klockan fem. Vi blev väl välkomnade av Åke och Gittan som ordnat träffen.

Vi bjöds på var sin liten flaska bubbel och välkomsttal.

Jag hade tagit med glas som var tillsagt men även stol och bord. Bordet behövde jag inte för det fanns ett ledigt som jag fick sitta vid. Där satt ett par som jag kände från Spanien på ena sidan och de som anordnat träffen på andra sidan. Ett lyckat drag.

Vi satt och skålade en stund sedan gick alla hem och hämtade något att äta och dricka. Jag skar upp ett par skivor av den rökta fläskfilen och det fick sällskap av potatissallad kryddan med cilli och paprika, skivad gurka och tomater. Till detta drack jag det vita vinet från boxen med kattungen på och det var riktigt gott.

Vi hade tur med vädret.
Jag såg min husbil från platsen jag satt.

Har haft en toppenkväll med mycket trevligt sällskap och god mat och dryck. Det blev även lite musik och några dansade på gruset.

Vi hade verkligen tur med vädret. Det blev lite kyligt men med min poncho så frös jag ini alla fall.

Klockan tickade på och till slut blev det dags att gå hem. Tog en sista runda med Chanel och sedan skrev jag detta. Nu ska det bli skönt att gå till sängs och i morgon ska jag vara med på darttävling. Undrar hur det ska gå?

Saknade ett par goda vänner som anmält sig till träffen med tyvärr lämnat återbud ty de har fått annat att tänka på. Kramar till er båda. ❤️❤️

augusti 5, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 4 Augusti.

Gick upp redan klockan åtta i morse. Släppte ut mina sambos och gick upp för att duscha. Sedan så åt jag frukost. Plockade ut lite till husbilen.

Chanel och jag tog en promenad. När vi kom hem igen så kom Missan springande. Jag började koka fisk och Missan kom in. Då stängde jag köksdörren.

Undrar tiden fisken sjöd så åt jag upp de jordgubbar som blev över igår. Fisken blev klar och jag paketerade den. Lade in två portioner i frysen, alldeles för varma, och gick ut med resten till husbilen. Missan fick naturligtvis smakade lite fisk.

Hade stängt dörren till köket om Missan när jag gick ut med det sista och hämtade Missan till sist. Hon jamade hela tiden när jag bar henne ut till bilen och sedan också ändå tills jag startade bilen. Då blev hon tyst.

Körde iväg klockan tolv. Tanken var full så det var bara att ställa in GPS:n på brorsans gata och trampade på gasen.

Resan gick bra och det var skönt i bilen men temperaturen utanför var bortåt 27 grader. Inga vägarbeten i dag vilket jag uppskattade.

Stannade inte på min favoritplats vid Göta Kanal i dag. Där stod några husbilar. Det är sällan tomt där.

På ett ställe går vägen under Göta Kanal och när jag körde under den så passerade en båt där ovanför mig. Kul.

Svängde in på Saxvägen klockan halv fyra. Värmen slog emot mig när jag gick ut. Alldeles för varmt ute i trädgården så vi tog husbilen och åkte till Borenshult. Parkerade bilen en bit ifrån slussarna och tog en promenad till bron. Chanel fick följa med men Missan fick vara kvar i bilen som var ganska så kall.

Här kommer båten upp från Boren.
Den båten åker med vändande sluss.
Bron är klar för biltrafik igen.
Här satt vi och åt mjukglass.
Där ser härligt ut att bo med kanalen precis framför.
I den byggnaden uppträdde Molly Sanden för ett par dagar sedan.
Det finns några ställplatsen där.
På väg till treöresbron. Det satt en tjej vid kanten och väntade på att nästa båt skulle komma. Under tiden badade några grabbar.
Här hoppar de ner från bron i kanalen.

Vi kom tillbaka till husbilen och det var inte så varmt i husbilen utan Missan hade det bra. Körde till brorsans villa och parkerade utanför. Kopplade in elen och satte på AC:n. Missan fick vara kvar men Chanel fick följa med in i trädgården. Där parkerade vi oss i skuggan under päronträdet. Chanel trivdes där i gräset. Behöver ingen koppel på henne för hon var inte på upptäckarhumör. Det var alldeles för varmt.

Blev bjuden på mat som vi åt under päronträdet. Grillat och potatissallad med sallad och öl. Medan vi satt där och hade det bra så mörknade himlen.

Chanel och jag gick ut till Missan och stängde av AC:n. Det var kallt i husbilen. Jag serverade Chanel mat och sedan gick vi in till altanen. Nu var det skönt därinne, bara 27 grader.

Vi blev sittande där och pratade. Lite senare så serverades kaffe med dopp och ett litet glas likör. Åskan hördes i fjärran och det kom en regnskur men allt stannade av. Så ovädret missade nog oss.

Bortåt halv elva så gick Chanel och jag ut till husbilen och Missan blev överlycklig. Jag fick inte vara ifred utan hon stångades och spann. Stackarn hade nog saknat oss.

Nu har jag skrivit färdigt och känner mig trött så det blir sängen för min del. Har inte lika långt att köra i morgon som idag.

augusti 4, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Onsdagen den 3 Augusti.

Nu har den extrema värmen återkommit och det ska bli ännu värre i morgon.

Jag har pysslat med husbilen efter att frukosten var avklarad. En del kläder har jag tagit in och använt. Nu ska de ut i husbilen igen. Har ingen riktig koll på vad jag har i husbilen nu men är säker på att jag har kläder så jag klarar mig under tiden jag ska vara borta. Bar även ut det mesta som ska vara i kyl och frys.

Åkte till Maxi i Corollan med korsdrag. Det var så varmt utan AC. Jag hittade en rökt fläskfilé som går att äta kall och potatissallad. Köpte en hel del annat också. Men nu har jag så jag klarar mig med mat så gott som hela tiden tills jag kommer hem igen.

Jag har kört en maskin med tvätt och den torkade på nolltid ute. Körde ett varv med grästrimmern och fick bort mycket ogräs mellan plattorna på altanen och gångarna.

Markisen är invevad och dynorna i förrådet. Husbilen är så gott som klar för avfärd i morgon.

Nu så tar jag igen mig framför TV:n.

augusti 3, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 2 Augusti.

Varierande väder i dag. Började med sol. Så efter frukosten så vevade jag ut markisen och bar ut dynorna. Satt sedan och läste i min Hemmets Journal som låg i brevlådan i morse.

Jag har fått kontakt med en dam som är med i Husbilsklubben och tillbringar vintrarna i Santa Paola i Spanien. Vi har planerat att träffas och i dag så ringde jag henne. Hon bor i husvagn i Spanien och även här i Oskarshamn har hon en husvagn som hon har på en camping.

Egentligen så hade jag tänkt besöka henne på hennes camping men eftersom det var lite skyar på himlen så bjöd jag hem henne.

När hon kom så de skyarna försvunnit och solen gassade så det blev varmt på altanen. Men vi satt där och drack kaffe och pratade om vårt mobila liv. Jag fick höra om hennes liv på Santa Paola och jag berättade om mitt liv i Bolnuevo. Hon är änka sedan ca sju år men har en vän på avstånd som hon bor ihop med i Spanien. Förut så körde de ner till Spanien i husbil men numera flyger de. Vi ska ses igen när jag kommer hem efter mitt besök i Nora. Roligt att träffa henne.

Jag hade tänkt bära ut lite till husbilen och eventuellt byta vatten med det som ska ut till bilen hamnade i korgen så länge. Har alltid en korg för sådant som ska dit.

I kväll blev det äggmacka och te. Har ju en träff med Sanna och sedan med Vera.

Missan tackar Reidun för hälsningen igår. Har vi träffats någon gång? Du kommenterar emellanåt så skulle vara roligt att veta lite om dig och din man.

augusti 2, 2022 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 1Augusti 2022.

I dag skulle min pappa fyllt år om han levat. 101 år skulle han blivit. Jag har även en klasskamrat som fyller den här dagen. Sedan inte minst så fyller min kära sambo Missan 4 år. GRATTIS MISSAN.

Här är hon ganska nyinflyttad till oss i Spanien.

Vädret har varit med oss i dag också. Har inte hänt så mycket i dag heller. Grannen fick besök av dotter med hund. Chanel började skälla när hon fick syn på honom. Han har blivit stor med sin felväxta rand på ryggen. Chanel hade ingen lust att hälsa över kompostgallert. Hon föredrar att hälsa på människor.

Det blev en paj till lunch.

Kanongod.

Efter promenaden med Chanel så plockade jag ut lite prylar till husbilen. Behöver fylla på burkarna med katt och hundmat också. Lite kläder som jag har använt ska ut till bilen igen. Sedan är det nog bara maten som saknas. Tror jag ska byta vatten också. Ska ju iväg på torsdag.

Ikväll har jag min vanliga träff med Lotta.

augusti 1, 2022 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

Söndagen den 31 Juli.

Sista dagen i Juli månad. Det är inte klokt vad tiden går. Sommaren är här med besked. Missan och Chanel har toppendagar med köksdörren öppen. Stänger den bara när Chanel och jag tar promenader.

Det är skönt på altanen så länge inte solen når dit. Sedan blir det för varmt. Då är det skönast inne i vardagsrummet eller sovrummet.

Har inte ätit så mycket idag. Men till kvällen så gjorde jag pasta och köttbullar.

Sitter nu och knaprar lite på kex från Spanien. Avslutar kvällen som vanligt med TV.

Det blev inte mycket att skriva i dag. Båda djuren har skött sig och inte ställt till med något.

juli 31, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 30 Juli.

sov länge i morse. Vaknade strax före halv åtta. Satte på radon och låg kvar till lite över åtta. Fixade frukost och öppnade köksdörren åt mina sambos.

Efter frukosten så löste jag Melodikrysset. Klädde sedan på mig och gick en runda med Chanel. Plockade sedan ut dynorna och vevade ut markisen. Solen hade nu hela altanen i sitt våld och det blir för varmt i solen.

Det fanns jordgubbar kvar sedan igår och dessa åt jag med vispad grädde på altanen. Satte mig sedan i soffan och löste korsord. Chanel växlade mellan sol och skugga medan jag inte såg röken av Missan.

Rensade och vispade grädden som jag toppade med.

Synd att jag vevade in vattenslangen i går fi dag så hade det suttit fint med en dusch i träd. Men jag höll mig i skuggan och där var det skönt.

Ölandstoken är full av små solar.

När solen kom in till altanen från sidan så skyddade inte markisen utan det blev för varmt. Då gick jag in och tittade på TV en stund. När sedan solen försvunnit från altanen så var det inte skönt där länge.

Satte in klyftpotatis och kebabspett i ugnen. Det fick bli min mat i kväll.

Sedan mer TV.

juli 30, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 29 Juli.

Duschade före frukosten. Mitt skrapsår har svårt att få en skorpa. Det vill gärna vätska sig men i dag så verkar det vända. Fastän den blöta duschen så har det inte vätskats i dag.

Själva såret är 2×2,5 cm.

Hoppas nu det läker fint tills jag ska till Nora och bada. , men detta är en liten blessyr. Fick igår veta att min brorson fått en hjärtinfarkt. Nu gick det bra för han var på väg hem i bilen och körde förbi sjukhuset på vägen. Han svängde in till akuten och de tog hand om honom. Nu mår han bra men får ligga ett par dagar för observation. Vad är då ett litet skrapsår?

Idag har jag promenerat med Chanel och sedan kört till Maxi för att handla. Det har varit en fin dag så dynorna har fått komma ut till altanen.

Värmde pannkakorna till lunch. Gott med sylt och grädde. Satt sedan vid köksbordet och såg Missan på väg in genom dörren. Stoppade henne för hon hade något i munnen. Gick ut för att fota men då smet hon in henom dörren. Jag efter. Uppför trappan och där hittade jag henne inne i duschen. Hörde henne morra. Stängde dörrarna till rummen, vis av skadan innan, och jagade ut henne. Hon mötte Chanel i dörren men det verkade inte som om Chanel fattade något.

Efter en stund kommer Missan smygande in, nu med tom mun. Då smög Chanel ut och gick direkt och hämtade Missans byte som tyvärr var en fågel. Jag fick henne att släppa den och kastade ner den i skogen. Tror att Chanel hellre velat gräva ner den i trädgården.

Nu är den min, matte.

Jag köpt frysta räkor som jag tänkte äta i kväll och de låg på diskbänken för att tina. Får se Missan sitta och kalasa ur skålen. Det gäller att ha ögon i nacken med djur i huset.

Hon fick en av mig. Tror inte hon fattat att jag straffat henne om hon inte fått en.

Satte sedan på ugnen och gräddade små panrisce. Det var så fint väder att jag dukade på altanen.

Där var hon igen.
Jag skulle ha kostat på mig färska räko istället för dessa blöta slafsiga skaldjur.

Satt ute och åt. Ska inte köpa frysta räkor igen. Att jag aldrig lär mig. Solen värmde och det blev för varmt ute. Så jag fick gå in. Nu har solen försvunnit bakom träden men jag blir kvar inne. Inte så roligt att sitta ensam på altanen. Saknar sällskap. Satte på TV som är mitt sällskap. Trist men så är det.

Köpte jordgubbar utanför Maxi och ska ta fram dem nu.

juli 29, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 28 Juli.

Nu är den svenska sommaren här. Sol i morse sedan växlade det mellan sol och moln resten av dagen. Inget regn i dag om man inte räknade några få droppar mitt på dagen.

Chanel och jag fick en promenad när solen var framme. Såg lite på TV när det såg lite tråkigt ut ute. Chanel tråkigt.

Måste du titta på TV matte?
Lite senare så vaktade hon sorkhålet. Det har gått i arv. Först var det Nizzes.

Chanel stod där jätte länge. Alldeles spänd så det var nog något som rörde sig i hålet. Ett tag trodde jag att hon skulle sätta igång med att gräva men det gjorde hon inte.

Jag har stuvat lite i husbilens garage. Diskade Omniaugnen med diskmedel som det stod på bruksanvisningen. Sydde en ny duk till lilla bordet. Köpte en bit vaxduk för ett par år sedan. Nu blev det av. Den gamla var utsliten. Om en vecka drar jag till Karlstad för kräftskivan med Husbilsklubben.

Ska bli gott.

Sedan har jag bokat en vecka på Gustavsbergs camping. Trivdes så bra där sist.

I kväll så gjorde jag tunna pannkakor. Det är så gott med hallonsylt på och mjölk i glaset.

Det blev pannkakor över till i morgon.

Oj,är klockan så mycket. Redan 23.00. Glömde sjösätta bloggen. Nu ska jag lägga mig.

juli 28, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 27 Juli.

Har inte mycket att skriva om idag. Så egentligen skulle jag kunna kopiera gårdagens inlägg. Synd att tjejerna inte klarade av engelskorna i går kväll.

Fick ett paket från Ullbädden i torsdags och det var helt fel. Pratade med dem i dag och ska få rätt paket om några dagar samt retursedel. Tänkte nästan ta tillbaka orden men de var så tillmötesgående att jag ger dem ett försök till. Tredje gången gillt.

Ingen sol idag och regnet höll inne till kvällen men då kom det en rejäl skur. Det var ca 4 mm i regnmätaren som jag inte tömt från häromkvällen.

Chanel och jag har hunnit med en promenad innan regnet kom. Missan överraskar mig med att komma ner från övervåningen när jag trott att hon varit ute.

Stängde köksdörren när det började regn så nu får de vara inne.

Tog ut en paj ur frysen som jag åt i dag. Får se om jag gör lite te till kvällen. Kex eller knäckebröd till. Ska leta efter något att se på dumburken.

Några blommor att glädjas av.

juli 27, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 26 Juli.

Vaknade tidigt i morse. Satte klockradion på en timma klockan fem. Var fortfarande vaken klockan sex. Satte den på en timma till. Då måste jag ha somnat för vaknade av att klockradion gick igång halv åtta, har den till att starta då varje morgon. Då var jag jättetrött. Gick upp halv nio.

Släppte ut Chanel och Missan medan jag gjorde frukost åt mig. Mina sambos var jättehungriga så jag fyllde på deras matskålar och de blev nöjda. Har haft köksdörren öppen hela dagen utom när Chanel tog en promenad. Det har blåst och molnen har hoppat sig men inget regn idag. Tömde regnmätaren i morse och då var det 4 mm i den.

Var och handlade på Lidl lite senare. Då stängde jag naturligtvis köksdörren också. Fuskade och köpte wienerbröd och ett annat smarrigt bröd som jag åt till en mugg kaffe. Det fick bli min lunch.

Har inte gjort så mycket nytta i dag mer än vattnat blommorna. Behöver gå ett varv med trimmern men det sparade jag till i morgon.

Nu tittar jag på Sanna på Skansen. Öppnade en flaska cider och åt upp det sista Wienerbrödet. Har så många flaskor cider. Får en flaska varje julafton av campingen med lite annat i paketet.

Tror jag ska titta på tjejernas när de slåss mot de engelska tjejerna klockan nio. Håller tummarna.

juli 26, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 25 Juli.

I morse var Missan slö igen. När jag gick upp för att duscha så låg hon kvar på stolen och sträckte på sig.

Hon hade gått ner när jag duschat färdigt. Åt min frukost. Läste på FB att det går omkring tre rävar i området. Troligen en mor och två barn. Någon hade sett dem ta en katt i morse. Låter lite konstigt men kanske det är sant. Är lite orolig för Missan. Undrar vad som skrämde henne härom dagen? Hon håller sig mer hemikring nu för tiden.

Pratade med grannen och vi kom överens om att ta en promenad med våra hundar. Efter lite mat, knäckebröd, så träffades vi och gick iväg. Vi gick runt dammarna. Chanel fick plötsligt för sig att ge sig in i vassen. T inte vad hon fick nys om men något var det. Det tog ett tag innan hon behagade komma tillbaka. Då var hon helt svart om benen och magen.

Där kommer hon utspringande.
Skitgris.
Benen är svarta.
Vadå, matte?

När vi kom hem så var det raka vägen in i duschen för Chanels del. Hon ör lätt att ha att göra med i duschen. Sedan fick hon spelet. Tror att min säng blev lite våt bl a. Tydligen räckte inte min handdukstorkning åt henne. Det var ju bra att hon inte sprang ut och rullade sig i alla fall.

Åt upp de sista korvarena i paketet. Det fick blir min middag. Har kvar en halv liter jordgubbar som jag ska äta lite senare.

Missan har lyckats träffa kyldynan igen. Chanel får knappt rum i sin bädd. Klockan är bara lite över sju och Missan är redan inne. Ska nu stänga köksdörren och fixa en tallrik jordgubbar till mig.

Kvällstrött.

juli 25, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 24 Juli.

I går kväll när jag skulle gå och lägga mig så väsnades det uppifrån andra våningen. Jag gick upp och tittade. Då satt Missan på en vägghylla och hade ner saker som stod där. När jag tittade efter så var det en stor och jag menar en stor gräshoppa som hon var ute efter. Den satt mellan väggen och hyllan. Jag fick den att sätta sig på en ask och lyfte den till fönstret som jag öppnat. Vips så var den ute. Undrar hur den landade? Men den klarade sig nog.

Jag och Chanel, som följt med upp, kunde gå ner och lägga oss utan att bli störda.

I morse när vi gick upp så kom Missan ner i vanlig ordning och ville ut. Ordningen var återställd. Solen har varit lite nyckfull i dag. Ibland framme och ibland bakom en grå himmel. Varmt har det i alla fall varit.

Har gjort lite trädgårdsarbete såsom klippa grenar från syrenbusken och en annan buske. Har sedan tagit det lugnt. Jag luftar mitt skrapsår under dagarna och lägger på en kompress på nätterna. På kvällen innan jag lägger på kompressen så är det nästan torrt men på morgonen när jag tar bort kompressen så vätskar det igen. Ska försöka att vara utan kompress i natt. Tror det läker fortare då. Måste ju få ordning på såret så jag kan bada igen.

Missan hamnade på ”kylen ” i dag. Första gången någon ligger på den.
Här har hon somnat mitt i tvätten.

Har ätit jordgubbar i dag igen. Det är nyttigt. Bäst vore det om jag skippade grädden förstås. Men det gör jag inte.

Till kvällen så gjorde jag te och smörgås. Åt ett par kalla varmkorvar också. Blev tvungen att dela med mig snutten till Chanel.

Nu ska jag tjuvstarta på filmen GRACE som börjar klockan nio. Startar tre kvart tidigare på SVTPLAY.

juli 24, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 23 Juli.

När jag släppte ut Chanel i går kväll, efter att de svenska tjejerna vunnit över Belgien, så smet Missan in genom dörren. Tänkte inte mer på det men såg henne inte mer innan jag lade mig.

I morse när jag gick upp så kom hon, Missan, inte ner som hon brukar. Jag började göra frukost men kunde inte släppa tanken på Missan. Gick upp på övervåningen och där låg hon på en stol under det öppna fönstret. Hon verkade må bra och tassarna ”kloade” och hon kråmade sig när jag klappade henne.

Jag fick ner och fortsatte med frukosten. När jag satt och åt så kom hon ner och gick ut. Hon smög över gräsmattan till häcken mot grannen till höger. Efter en stund kom kon springande in genom dörren och försvann uppför trappan. Chanel skällde mot häcken. Jag gick upp och tittade. Då satt hon vid trappans slut och tittade neråt. Undrar vad som skrämt henne?

Jag fortsatte att äta min frukost. Det var mulet ute men 20 grader och ganska skönt. Efter en stund så kom Missan ner. Hon brydde sig inte om sin mat utan satte sig på trappan och spanade.

Hon blev sittande där ett tag sedan gick hon åt vänster mot altanen.

Sedan såg jag inte till Missan på länge. Jag tog Corollan till KåBehallen för att hämta ut ett paket från Ullbädden. Fortsatte sedan till Maxi och köpte jordgubbar från ståndet utanför ingången.

Det hade börjat regnat lite smått och Missan kom när jag körde upp på uppfarten. Hon ville med in.

Inte så ofta jag blir sugen på kaffe men i dag blev jag det. Hade några tunna pannkakor från igår som jag värmde. Gott. Av regnet blev det inget. Så jag gick över gatan för att vattna hos grannen men då började det regna igen. Struntade i vattningen men lite senare gick jag dit igen eftersom det inte kom så mycket regn och vattnade över det som behövdes.

Har ätit rester i dag. Fanns kvar kokt potatis som jag blandade med korv och köttbullar i stekpannan. Lite cream fraice blandat med gräslök smakade gott till.

Framåt kvällen blev det lite kyligt inomhus så jag stängde alla fönstren som var öppna. Missan kom in så jag stängde köksdörren också.

Det började regna igen och då kom det lite mer regn. Men inte så mycket som behövs.

Har sett på Allsång på Skansen igen. En tallrik med jordgubbar och grädde smakade gott. Det var många åt sedan som jag ätit så mycket jordgubbar som i år. En liter räcker till två dagars konsumtion.

Nu så sjösätter jag den här sidan. Ha en bra lördag gott folk.

juli 23, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 22 Juli.

Det har varit varmt i natt. Behövde inget över mig. Fönstret öppet och takfläkten igång. Var inne hungrig när jag vaknade så jag tänkte vänta lite med frukosten. Men kände snart att det skulle bli gott med något i magen. Orkade inte gå ut till altanen för att äta så det fick bli inne.

Har kört en maskin med tvätt och hängt ut. Det torkade på ett nafs. Nästan som i Spanien.

Behövde något att tvätta såret med så det blev en tur till stan. Hade sett en annons förra veckan om vita jeans på Lindex. Kunde inte motstå frestelsen utan köpte ett par. Tog med två storlekar in i hyttan och det mindre paret passade vilket gjorde mig glad.

Köpte sedan en liten flaska med något att tvätta såret med på Apoteket. Hade också sett en annons på FB om ett vitt vin på box med en söt liten kattunge på. Nu spatserade jag in på Systemet och köpte en sådan box.

Hoppas det är gott.

Nästa anhalt blev Maxi. Behövde egentligen inte något men kom ut med revben och potatissallad och lite till.

AC:n i Corollan har lagt av för många år sedan och i dag så saknade jag verkligen den. Fick köra med alla rutor nere.

När jag kom hem så tog jag bort bandaget på såret. Tyckte det såg bra ut. Det vätskade lite bara. Tvättade av det och lät det sedan vara. Bra om det får andas lite. Lade om det till kvällen.

Kände mig lite hungrig och kokte pasta till köttfärssåsen jag fick av grannen i går. Man kan inte säga att hon är snål med kryddorna den tjejen. Men gott var det.

Det har inte varit lika varmt idag och solen har inte visat sig men jag tycker det fortfarande är för varmt. När jag är hemma så går jag runt i baddräkten. Det är för varmt för promenader så Chanel får roa sig i trädgården. Är jag inne så går inte hon ut heller. Missan syns inte till utom när jag stängde köksdörren för att åka och handla.då minsann skulle hon in.

Åt upp revben senare på kvällen. Har haft markisen ut nu i flera dagar men vevade in den i kväll och bar in dynorna i förrådet. Misslåg under soffan på altanen och ville inte med in fastän jag stängde köksdörren.

Tittade ut på Missan nu och hon har något under soffan som hon har fångat. Så hon får väl hålla på ett tag till medan jag tittar på de svenska tjejerna vinna över Belgien.

juli 22, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 21 Juli.

Ja, nu behöver inte semesterfirarna åka söderut. Det är medelhavsvärme i Sverige. Jag tycker för min del att det är i varmaste laget.

Granntjejen och jag åkte ner till Ernemar med hundarna. Vi hittade ett ställe där vi kunde komma i vattnet nästan utan problem. Det märks att man inte är ung längre. Spänsten har försvunnit.

Med vatten alldeles intill oss så fläktade det skönt. Vi hade köpt med oss räksallad och den var jättegod. Sedan drack vi te och åt mina hembakade bullar.

Men först så badade vi. Det var skönt i vattnet. Malte hoppade i med ens men Chanel lite tveksam. När hon sedan kom i vattnet så fick hon panik i ögonen. Hon bottnade inte utan fick simma. Jag försökte knuffa henne mot klippan men hon ville till mig. Tror inte hon simmat så förut. Undra om hon vill bada fler gånger?

Malte älskar att bada.
Något under vattnet intresserar honom.
Chanel parkerade på badhandduken efter badet.
Vad gjorde vi förr utan mobilen?
Ingen Brassestol för mig inte.

När vi skulle gå tillbaka till bilen så slant jag på klippan och skrapade upp benet. Jag har så tunt skin och blodet rinner så lätt. Har lite svårt att begripa att jag inte är en ungdom längre och kan hoppa på klipporna som förr.

Som tur är så är grannen sjuksköterska och hon lade om såret enligt konstens alla regler. Det blir nog bra.

Sedan har vi fått sällskap Chanel och jag. Malte har flyttat in. Hans matte har åkt till Stockholm med hennes dotter och kille över helgen för att hälsa på den äldsta dottern som flyttat till Stockholm.

Jag fick en burk med köttfärssås innan de åkte. Men jag var inställd på tunna pannkakor i dag. Så köttfärssåsen får bli till i morgon.

De blev lite trasiga i dag.

Jag gav båda hundarna sin mat och de var hungriga både två. Tror att Malte saknar sitt folk för han ligger i hallen. Missan har inte varit inne än. Men det ska gå bra.

Nu har Malte fått gå hem till sig. Han blev glad för det. I morgon kommer hans förra husse och hämtar honom. Malte trivdes inte här inne. Han låg i hallen och påpekade att det var dags att gå hem.

Ska vi gå snart?

Missan kom in när Malte hade gått hem. Hon gick runt och kollade om han var kvar. Jamade en del. Undrar vad hon sa? Ordningen är återställd.

juli 21, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 20 Juli.

Hade fönstret öppet i natt och takfläkten på. Då var det behagligt att sova. Det var redan varmt när jag gick upp. Satt inne vid köksbordet och åt frukosten.

Har hållit mig inne nästan hela dagen. Chanel och Missan har gått ut och in. En gång kom hon uppifrån. Jag trodde hon var ute men hon hade legat inne.

Åt knäckebröd till lunch i dag. Drack vatten till. Har tittat på TV och löst korsord. Chanel fick en liten promenad i skogen framåt kvällen.

Klockan halv sju så åkte granntjejen och jag till Mönsterås. Det var allsång på torget med gästartister. Magnus Carlsson, Dotter, Staffan Hellstrand och några till. Peje var allsångsledare.

Det var jättemycket folk där.

Vi hade en mycket trevlig kväll med bra musik. Tog en video men har svårtillgängliga att få in den här. Roligt att vara med på plats. Det hade varit marknad hela dagen men den hoppade vi över.

Chanel blev överlycklig när jag kom hem. Missan satt på fönsterblecket och ville in. Åt ett par knäckebröd och drack te.

juli 20, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 19 Juli.

Det varmt redan på morgonen. Men jag satt inne i köket med öppen dörr och åt frukost. Solen har gassat hela dagen. Har vevat ut markisen helt och förankrat den i backen. Satt ute och läste Hemmets Journal en stund.Men det har varit för varmt att sitta ute. Inne är det skapligt svalt. Chanel går mellan solen ute och skuggan inne. Missan är ute men kommer in emellanåt. Vet inte var hon håller hus när hon är ute.

Har tittat lite på TV för det är så skönt i soffan. Hämtade in potatis och morötter från husbilen. De har legat i garaget så morötterna var bara att kasta. Potatisen var det inget fel på. Så jag kokte potatis som jag stekte ihop med korv. Hällde till slut i ett ägg som fick steka på ena sidan.

Gott.
Skynket hjälper inte mycket.

Har rullat ut vattenslangen och ska rigga upp en dusch i morgon. Det ska bli ännu varmare i morgon säger de på radion. Vi som bor vid kusten har inte lika varmt som de som bor inne i landet. Tackar för det.

I kväll så har jag stämt träff med Sanna på Skansen. Det går åt mycket vätska om dagarna. Bubbelvatten smaksatt med hallonsaft smakar gott.

Missan kom in.
Hon kom upp i soffan och pratade lite med mig.
Chanel slappar i bädden.

juli 19, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 18 juli.

I går kväll hade jag svårt att somna. Men sov sedan hela natten.

Åt frukost inne. Det pratades om regn på väderleksrapporten igår men i natt hade det inte kommer någon.

Grannen och jag hade kommit överens om att promenera efter frukosten idag. Så vi gick iväg med våra fyrbenta. Malte är en riktig badkille men Chanel är en badkruka.

Malte dyker i och kommer helt under vattnet.
Det har börjat växa näckrosor i dammen. Tjusigt.

Solen sken och det var fint väder så vi bestämde att vi skulle åka och bada, grannen och jag. Utan hundar. Innan vi kom iväg så skulle grannen fylla på vatten i sin husbil. Jag fick ett meddelande att hon inte hade någon ström i husbilen fast sladden var i. Jag gick över och vi slog våra kloka huvuden ihop. Vet inte vad felet var och inte vad vi gjorde men plötsligt så fungerade det igen.

När vi var klara så hade himlen blivit alldeles grå och det fina badvädret var helt borta så vi ställde in badet. Åkte istället till stan och åt kebabtallrik på Sole Mio. Det ligger bredvid ställplatsen i hamnen och där stod det många husbilar. Smakade jättegott. Nu har jag fått ett nytt ställe att hämta kebeb på.

Tog en omväg hem och handlade på Rusta. Synd på badet men det började regna lite så vi gjorde rätt. Men gräsmattan blev inte nöjd för av regnet blev det inte mycket.

När jag kom hem så satte jag mig framför TV:n en stund. Blev så trött. Tog mig en liten lur. Skönt att man kan göra som man vill.

Efter luren smakade det gott med lite kaffe. Det fanns lite köpebröd kvar från igår och det tog jag till kaffet.

Nu i kväll ska jag först ha en träff med Lotta på Liseberg. Sedan så blir det en träff med Beck. Men jag hoppar över stänkaren.

juli 18, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 17 Juli.

Sovit gott i natt. Började dagen med en dusch. Skönt. Sedan blev det frukost. Det var ganska skönt ute så jag satt med öppen köksdörr och åt frukost.

Fick sedan besök av en väninna. Jag köpte en fin solcellslyckta på Clas Olsson i måndags. Vi satt ute och fikade i halvskugga. Jag hade dukat fram lite kaffebröd men det gick inte åt för hon hade med köpebröd. Så nu har jag bröd till en fika till.

Det var ett tag sedan vi träffades så vi hade lite att prata om. Chanel blev så glad att se henne. De sågs för första gången när vi hämtade Chanel i mars förra året.

Det en lagom skönt sommardag i dag. Runt 20-22 grader i skuggan och nästan vindstilla. Himlen mulnade på men inget regn i dag heller.

Jag hade lite potatissallad kvar sedan jag var i Nora. Funderade på vad jag skulle äta till detta. Hittade två skivor fläskfilé som jag stekte. Hade även lite västkustsallad kvar. Det blev en bra middag.

Fick sedan ett meddelande från grannen där hon undrade om jag och Chanel ville följa med på en promenad. Det ville vi. När Chanel jag gick ut genom dörren så reagerade Chanel på något under trappan. Hon ville bara in där. Det gick ju inte så jag drog bort trappan från väggen. Då sprang en mus iväg till nästa trappa och sedan tillbaka till den första trappan igen. Därefter in bland Ölandstoken i rabatten. Där tog livet slut för den stackars musen.

Vi tog en promenad med våra hundar längs med Rudabanan. Det var lagom varmt för en promenad.

När vi kom hem igen så fick musen flyga till skogs med hjälp av spaden.

Förmodligen hade Missan fångat musen och lekt med den vid trappan och sedan inte kunnat ta den utan övergett den. Chanel fick hjälp av mig att komma åt den. Chanel är en hejare på möss.

Nu tar vi igen oss framför TV:n. Ska äta upp resten av jordgubbarna. Det finns lite vispad grädde kvar också.

juli 17, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 16 Juli.

Först lite om gårdagskvällen. Vi åkte iväg till Kalm kvart över sju. Är så trygg att åka med grannen, hon jobbar som ambulanssjuksköterska och är så bra förare.

Vi kom fram till Kälby Loge lite över åtta. Per-Håkans ( med s ) spelade redan. Dansen är mellan 20.00 till 24.00. Det kostade 200:- att få komma in. Tänk att få dansa på en äkta loge. Det var bra ålderskategori, väldigt blandat.

En riktig loge.
Lånade bilder från nätet.

Bandet var riktigt bra. De spelade blandad musik. Lika mycket bugglåtar som foxstrot. Jag tycker där för mycket snabba låtar, skulle föredra mer foxtrot. Men det var lika mycket folk på dansgolvet vad de än spelade.

Klockan 22.00 var det paus och då gick vi ut till bilen. Malte som var med fick komma ut en stund och vi tog fram vår matsäck som bestod av var sin havrebulle med ost och skinka på till en mugg te. Jag hade tagit med två bullar var också.

Styrkta med detta gick vi in igen. Dansade med flera trevliga karlar under kvällen. Halv tolv så åkte vi hemåt. Det var mörkt ute och plötsligt stod det en med moppe vid vägrenen. Mycket otrevligt och överraskande. Ekipaget syntes inte förrän vi var alldeles intill.

Nu till Lördagen. Eftersom jag hade svårt att somna i går eller i morse , somnade inte förrän bortåt halv tre, så var jag trött i morse. Gick upp vid nio som först. Var egentligen inte hungrig men gjorde ändå frukost och det smakade faktiskt gott.

Sedan blev det som vanligt Melodikrysset. Semestervikarien gör mycket bra ifrån sig. När detta var klart så åkte jag till Maxi och Lidl. Precis när jag kom hem så började det regna lite smått.

Eftermiddagen var växlande vad gällde vädret. Jag var trött efter gårdagens svirande och tog en tupplur ihop med Chanel. Åt jordgubbar med grädde. Gott.

Det blev inte mycket gjort i dag. Vågade inte ta någon promenad på grund av vädret. Chanel och Missan var ute i trädgården emellanåt.

Till kvällen kalasade jag på en räkbakelse. De var slut i hyllan men höll på att göra nya så jag fien sprillans nygjord. Hällde upp ett glas rött till.

Har sett på att par filmer i kväll. Nu är jag trött och ska gå i säng.

juli 16, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 15 Juli.

Gick upp redan vid åtta i morse. Åt frukost. Det var lite blåsigt ute men solen sken.. Malte med matte och Chanel och jag tog en promenad längs med Rudabanan. Chanel fick springa lös med Malte och Chanel hade verkligen spring i benen. Malte kunde inte låta bli att blöta sig i bäcken trots mattes protest.

Klockan tio så åkte vi till Krisdala marknad med hundarna och två passagerare till i bilen.

Det var fullt med knallar och folk på marknaden.
Malte och Chanel samsades fint i bilen. Jodå Malte är där inne också.
Mina medresenärer föll för frestelsen med skivade friterade potatis men jag klarade mig.

Ingen av oss köpte något annat från marknaden. Vi körde sedan till ett ställe ute i ödemarken. Där fanns ett kafé med våfflor i alla de slag.

Mellingerums Café.
Där finns jordgubbsplockning mm.
Vi satt inne i dag för det blåste lite snålt. Med det fanns platser ute också.
På hemvägen stannade vi till hos bekanta till dottern.

Det var en härlig utflykt. Det var inte bara Chanel som var trött när vi kom hem. Soptunnan som jag körde ut på trottoaren innan vi åkte iväg låg omkullblåst. Blommor hade blåst ner från Annas altan så det hade nog kommit en eller flera körare medan varit borta.

I kväll ska grannen och jag till Kälby Loge i Kalmar. Där är dans till Per-Håkans. Rapport kommer.

juli 15, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 14 Juli.

Det blev en blåsig dag i dag. Inte så varmt som i går heller. Kunde i alla fall ha köksdörren öppen men bara lite. Satt vid köksbordet och åt frukost.

Har varit duktig i dag. Tvättat köksmattorna. De har torkat fort. Nu ser det så rent och fräscht ut på köksgolvet. Skickade ett mail till takläggaren om min takpanna som saknas. Får se om han hör av sig.

Resten av jordgubbarna blev till lunch ihop med grädde. Gott. Chanel och jag gick en runda förbi dammarna. Såg inte några svanar men de kan ha funnits där ändå.

Plötsligt, på eftermiddagen så kom det en störtskur. Chanel kom in men gång och det dröjde inte länge innan Missan också kom inspringande genom köksdörren. Då var det dags att stänga den.

Klockan fem var jag bortbjuden till granntjejen på mat ihop med flera ur hennes familj. Det blev mat gjord på hennes muurikka. Ris med en massa tillbehör.

Grannens moster och man, som var där är bekant med ett par från Piteå. Det är pitebornas tomt jag har nere i Spanien nu. Chanel fick också vara med i kväll. Malte och hon går så bra ihop. Inget bråk där inte.

Är så tacksam att jag fick dela deras sällskap. De är alla så härliga. Vi var sju till bordet.

Glömde att ta några bilder. Synd för det var en vacker muurikka full av mat.

Solen som förgyllt förmiddagen försvann under eftermiddagen. Jag kom hem tidigt för de andra skulle åka och titta på en båt som kanske skulle köpas.

Chanel och jag har tillbringat resten av kvällen framför TV:n. Missan kom in och gjorde oss sällskap.

juli 14, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 13 Juli.

Nu har den goa värmen återvänt. Sov för öppet fönster i natt. Det är en spärr på det så det går inte att få upp det så mycket. Tror inte att någon kan ta sig in därigenom.

Öppnade köksdörren åt Chanel och Missan sedan gjorde jag frukost. Satt inne och åt. Ringde till ögonmottagningen i Västervik och frågade om råd för mitt rinnande öga. Det har inte varit riktigt bra sedan jag hade en infektion där för flera år sedan. Tycker det har blivit sämre den senaste tiden. Fick tips om vad jag kunde köpa på Apoteket. Blev det inte bättre så skulle jag återkomma.

Jag har skickat efter två baddräkter och den sista kom i morse.

Blev nöjd med den. Den förra är leopardmönstrad.

Laddade en tvättmaskin och tog en promenad med Chanel. Inga ekorrar visade sig under promenaden.

Tog sedan Corollan till Maxi. Gick först in på Apoteket och köpte det som jag blev tipsad om. Handlade sedan på Maxi. Köpte jordgubbar på väg till parkeringen.

Det var verkligen varmt i bilen. Har ju ingen fungerade AC utan kör med KD ( korsdrag). Hade köpt några blommor som jag tog hand om. Tog ut cykeln och sprayade lite olja på kedjan. Satte mig sedan till rätta på altanen. Hade plockat ut dynorna och vevat ut markisen.

Dagens lunch bestod av jordgubbarna och grädde.

Grannen har tagit väl hand om mina pelargoner.

Det fläktar under markisen. Som tur är så är den förankrad i marken. Chanel gjorde mig sällskap i skuggan. Missan låg där också emellanåt.

Men sedan hade Missan varit och tagit en kopparorm som hon kom med till altanen. Den såg död ut men när jag skulle ta den med planteringsspaden så var den levande igen. Fick i alla fall bort den från altanen.

Kurmit hälsar välkommen
Nummer sju bor vi på.
Gott med kaffe på altanen. Kakan Makalös är kvar i husbilen.

Det mulnade på lite grand men den goa värmen höll i sig. Det blåste en del i byarna och markisen rystade. Men stödbenen är bra.

Bortåt fem så började jag bära in dynorna och veva in markisen. Tog en dusch och gjorde mig iordning för en utekväll. Tog en liten promenad med Chanel men hon var mesta intresserad av en ekorre bakom tomten.

När klockan var sex så gick jag in till granntjejen och vi tog en öl i skuggan hos henne. Det smakade gott med öl. Sedan så äntrade vi våra elcyklar och ställde kosan till Badholmen i hamnen.

Jag tog in musslor och pommes vilket var en hit. Anna åt fläskfilé.

Annas moster kom och gjorde oss sällskap. Vi hade en trevlig kväll. Det var mycket folk i rörelse. En underbar sommarkväll.

Ölen tog slut och vi fortsatte med en drink.

En helt underbar utekväll i goda vänners lag. Vi klarade av att cykla hem också utan missöden. Det känns som om vi måste göra om detta. Det är lite andra priser här i Sverige mot i Spanien. Men man lever bara en gång.

Det var lite kyligt att cykla hem. Tur att tröjan var med. Chanel överföll mig när jag kom hem.

Så var den onsdagen till ända. Härligt med vänner.

juli 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 12 Juli.

En härlig morgon. Min dag började med en dusch. Åt min frukost inne med kunde ha suttit ute.

Ringde sedan till Telenor. Jag hade fått en räkning angående bredband som förfallit. Jag ansökte om fiberbredband för ett tag sedan när jag pratade med Telenor men ångrade mig genast och använde mig av ångerrätten. Skickade tillbaka routern med vändande post. Nu ville de ha betalt.

Efter lite diskussioner så kunde jag riva räkningen. Fick frågan om jag hade några problem.

Det hade jag. Mitt mobila bredband slutade fungera när jag åkte hemifrån den 30 juni. Blev skickad hit och dit mellan avdelningarna. Pratade till slut med en kille, Billy. Med hans guidning så bytte jag simkort mellan paddan och den mobila routern. Han visste inte vd felet var men jag ska prova med nytt simkort. Jag har blivit rätt bra på att byta simkort nu. Ska få nya simkort till både padda och routern skickade till mig.

Det har varit mycket strul med Telenor nu men jag tycker om deras obegränsade surf i Sverige och 100 gb utomlands. Det här tog hela förmiddagen.

Sen måste jag berätta om återseendet av Ejnar. Träffade Ejnar för flera år sedan på campingen i Nora. En kille med mycket pondus. Han har lite hår på svansen och mitt på huvudet annars är han naken. Nizze var mycket intresserad av honom då. Chanel tittade misstänksamt på Ejnar som nu bodde granne med oss en natt på campingen. Han hade nu uppgått till en aktningsvärd ålder av 12 år. Jag gillar Ejnar starkt.

Åt en Tacopaj till lunch. Det har varit för varmt för att sitta på altanen i dag. Så jag har hållit mig inne.

Nu till kvällen så gjorde jag mig två mackor. En med kokt ägg och kaviar och en med skinka och tomat till detta drack jag en öl.

Har betalat skatten på husbilen för de dagar den varit påställd. Attans att jag glömde ställa av när jag stod i Nora.

I kväll ska jag vara på Skansen med Sanna.

Dessa köpte jag på Clas Olsson. Tycker de lyser så fint i mörkret. Det fanns en mini att köpa.

juli 12, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 11 Juli.

I morse vaknade jag till en klarblå himmel. På radion sa de att värmen var tillbaka. Blev sugen på att stanna två dagar till.

Började med promenad med Chanel. Tog sedan ett dopp i Norasjön. Härligt. Gick till receptionen och frågade om jag kunde stanna kvar två dagar till. Men min plats var bokad och alla andra nere på ängen. Någon annanstans ville jag inte stå.

Jag gjorde frukost och åt den inne. Sade ” hej då ” till några av mina vänner. Körde iväg till den roliga butiken.

Där inne hittade jag lite roliga saker som fick följa med mig.

Kom iväg kvart i elva. Den blåa himlen började se mer vit och grå ut ju längre jag körde. Det flöt på bra. Funderade på var jag skulle rasta. Men naturligtvis så stannade jag på min favoritplats vid Göta Kanal. Där stod flera husbilar men jag fick också plats. Rastade Chanel och tog mig lite att äta.

Fick se två båtar passera.

Fortsatte sedan till Västervik där jag skulle handla på Clas Olsson. Hade stämt träff med en ny bekantskap och vi satt och pratade i ca en och en halv timma. Tiden gick fort och jag längtade hem. Chanel och Missan också. Så började den sista biten hem. Körde in till rastplatsen fem mil hemifrån och tömde toan.

Tanken visade lite under halv så jag fyllde upp den på INGO när jag ändå körde förbi. Priset sjunker nog inte inom de närmaste dagarna.

Tror vi var lika glada allihopa i husbilen när jag körde upp på infarten. Missan först ut. Jag bar in det viktigaste. Min mage knorrade och jag funderade på vad jag skulle kunna fixa för mat? Kom fram till att det var bäst att beställa kebab. Sagt och gjort.

Sattes i mig nästan allt. Blev lite pommes över. Chanel fick några bitar som var fria från sås.

På vägen hem så tänkte jag att jag inte är färdig med Gustavsberg än. Så i kväll har jag bokat en vecka i augusti. Har anmält mig till en kräftskiva i Karlstad helgen innan bokningen i Nora. Det gäller att passa på när jag ändå är i de krokarna.

Grämer mig åt att jag inte ställde av husbilen när jag stod i Nora. Då hade jag tjänat lite pengar. Attans också. Men nu är den avställd i alla fall.

Har tittat på Lotta och nu tittar jag på Beck. Ska bli skönt att krypa ner i min goa säng.

juli 11, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Söndagen den 10 Juli.

Har sovit gott i natt. Somnar alltid till radion. I går kväll så var det fotbollstjejerna som underhöll mig. Oavgjort. Bra tjejer.

Var lite kyligt när vi tog morgonpromenaden men sedan tittade solen fram och jag satt ute och åt frukost. Men sedan hopades molnen och blåste var kall fastän husbilen läar.

Efter en stund gav jag upp och gick in. Hade dörren öppen ett tag men det blev kallt. Plockade in stolarna, får ta ut två stolar för Chanel eller Missan vill också ha en. Tog fram den lilla snabeldraken och sög upp gräs och kattsand inne i bilen.

Stängde sedan dörren och satte på lite värme. I går kväll så pratades det om långbord på tisdag och jag blev sugen på att stanna ett par dagar till. Hade sett att måndagen och tisdagen skulle bli soliga men i dag så visar det mest mulet framöver så jag åker hem som planerat, i morgon.

Grannarna på andra sidan har åkt hem för att jobba och det är tomt utanför vindrutan.

Solen tittade fram några små stunder under eftermiddagen men det kom även lite regnstänk då och då. Såg att det var några tappra som badade medan solen var framme. Men jag kände inte för att bada i den kalla blåsten.

Tog en promenad med Chanel. Det var kallt fastän jag hade täckvästen på. När vi kom tillbaka till husbilen så rev jag lägret. Vek ihop kompostgallret och stoppade in det i garaget. Nu är jag klar att köra efter frukosten i morgon.

Fuskade med maten i dag. Kokte några korvar som jag stoppade i nytinade korvbröd. Fick en mobilsamtal från en väninna i Oskarshamn. Vi har inte pratat på ett tag så vi hade lite att ventilera.

Missan har inget emot att vara inne.

Hon sträckte på sig när jag tog kortet men öppnade knappt ögonen.
Chanel slappar hon också.

Det fyller på med lite husbilar och husvagnar. Roligt för campingen.

juli 10, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 9 Juli.

Äntligen! Ett morgondopp efter promenaden med Chanel. Det är ljummet i vattnet. Det drog lite kallt bara, i vinden. Försökte locka ut Chanel i vattnet vid hundbadet men det var inget hon gillade.

Satt ute och åt frukost i dag. Solen sken ner på mig med stora strålar. Funderade ett tag att veva ut markisen men valde istället att vända ryggen mot solen.

Missan fick för sig att det var bättre utanför gallret. Försökte hoppa över flera gånger. Jag höll emot med snöret. Lät henne sedan promenera omkring utanför gallret. Hon drog iväg och jag följde efter. Några gånger blev hon skrämd och försökte sticka iväg men det gick ju inte när jag höll i kopplet. Jag lyckades få med henne hem igen utan att bära henne. Tror hon blev trött av promenaden för hon gick in och var inne en lång stund.

Promenerade med Chanel och badade igen. Det bor en långliggare här som varit i Spanien i två vintrar. Vi pratade Spanien medan jag bjöd på kaffe. Satt och pratade ett bra tag. Roligt att träffa denne trevlige herre. Vem vet, kanske vi kan göra sällskap ner i höst.

Satt sedan och läste med ryggen mot solen igen. Då kom ett par som jag känner sedan tidigare. Har träffat dem här på campingen och även i Frankrike på den tiden vi åkte till Medelhavet på semestern. De visade kort från en midsommarafton som vi stod som värdar för 2010. Roligt att se dessa bilder. Jag har räknat ut att jag varit på den här campingen i ca 20 år och de har varit här i 25 år.

När klockan blev bortåt fem så kom det tjocka moln och det blev med ens mycket kallare. Gick in och tog på mig jeans och långärmad top. Tog ytterligare en promenad med Chanel.

Klockan sex så var det samling vid den gemensamma vedeldade grillen. Jag hade med mig färdiggrillade kycklingspett som bara skulle värmas. Hittade en plats på grillgallret där de fick plats.

Det var många som bänkat sig och jag hittade en bra plats. Det var många som jag kände och jag kände mig hemma. Satt sedan och njöt av mina spett med tillbehör. Är så glad att jag åkte hit. Det är så härligt att prata med alla goda vänner. Det var ett tag sedan jag var här. Då var det 2018.

Först var det riktigt kallt och jag var glad att jag tagit på mig en täckjacka. Lite senare så lugnade det på och solen tittade in under taket.

Det var många som slutit upp i kväll.

Klockan blev bortåt nio innan jag knallade hem till min sambos. Blev riktigt välkomnad av både Chanel och Missan. Satt sedan och lyssnade på fotboll. Sverige spelar mot Nederländerna i EM. Egentligen är jag inte intresserad av fotboll men det finns inget annat att lyssna på eller titta på.

juli 9, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 8 Juli.

I går när jag skulle krypa ner i sängen så var det fullt. Men jag knödde och det gick. Missan avvek snabbt. Så jag och Chanel fick gott om plats på de 80 centimetrarna.

Det hördes lite smatter i natt också. Men var uppehåll när Chanel och jag gick vår morgonpromenad. Gjorde sedan frukost och åt den inne. Solen började ta sig igenom molntäcket. Jag tog på badrock, tog med badhandduk och necessären för att gå till duschen.

Solen hade vunnit över molnen när jag kom ut nyduschad och jag plockade ut stolen. Satte mig tillrätta och fortsatte med Kalles bok. Den är verkligen bra. Rolig och upplyftande. Även som kvinna känner man igen sig.

Det ringde från receptionen och Siv som satt där ville träffa mig. Jag stängde in mina vänner och gick dit. Mitt medlemskort hade gått ut eftersom jag inte betalat medlemsavgiften sedan 2018. Jag ansökte om ett nytt när jag checkade in. Fick det nya nu så nu är jag medlem igen.

Fortsatte sedan att sitta i solen och läsa. Kalles bok tog slut så jag började på en ny. Kajsa Ingemanssons Den ryske vännen. Men oj vad liten text. Den klarar jag inte läsa när det är skymning.

Blev lite hungrig och tog fram rester. Det sista av ostkakan och de sista jordgubbarna. Hällde på lite grädde. Det smakade smaskens. Molnen hade avancerat och vunnit över solen. Det såg riktigt mörkt ut.

Chanel behövde en liten promenad och jag vågade inte lämna stolen ute. Så in med stolen men vi hann inte iväg innan det började regna. Tog på regnjacka och sedan gick vi iväg. Det blev inte så långt och bra var det för när vi kom in i husbilen så ökade regnet. Skönt att vara inne då.

Har i dag tagit en liten lur ihop med Chanel och Missan. Solen kom tillbaka och jag gick ut igen. Det började dyka upp lite folk. Två husvagnar tvärs över mot vattnet blev bebodda. Hörde när de pratade att de fortfarande jobbar. Ja någon ska ju göra det.

Två hundar tvärs emot mig som hade lite svårt att vara tysta. Chanel bryr sig inte. Skönt. Missan var lite misstänksam ett tag men vande sig.

Har tagit ett dopp i dag. Fortfarande 19-20 grader i vattnet.

Det blev dags för mat och jag hade planerat matjessill. Kokte potatis och plockade fram resten. Satt ute och åt. Smakade förträffligt.

Sommarmat.
Om jag placerar stolen bredvid min så ligger Chanel gärna i den. Missan tycker gräset är grönare utanför gallret. Men försöker inte längre hoppa över.

Satt ute tills solen kom bakom bilen. Då plockade jag in stolarna och tog en promenad med Chanel. I morgon har de lovat fint från morgonen till kvällen. Får väl se hur det blir med det.

juli 8, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 7 Juli.

Det var så fint väder i går kväll och så hör man tidigt på morgonen hur det smattrar på taket. Ibland mer och ibland mindre. Låg kvar till klockan nio. Chanel hade inte heller bråttom upp. Det var regnjack och foppatofflor på och ta en runda.

Sommarväder?

Hade glömt att ta upp bröd innan jag gick iväg så det blev till att vänta ett tag innan jag började fixa frukost. Satt och tittade på TV. Först Falkenbergsrevyn, fortsatte med Så ska det låta 25 år och till slut Hundskolan.

När jag tittat på dessa program så sprack himlen upp och solen tittade fram. Dags att ta en liten tur till med Chanel. Tog sedan ut stolen och slog mig ner i min trädgård. Serverade mig ostkaka, jordgubbar och på topp spraygrädde.

Började läsa Kalle Moraeus bok Tjur på retur som jag lånade av min bror. Stor och bra text. Riktigt underhållande faktiskt.

Har badat två gånger i dag. Det har var en fin och skön eftermiddag. Synd bara att inte förmiddagen var lika solig.

Hade ett korvbröd kvar så jag kokte två korvar och det blev min mat i kväll.

Klockan är nu halv åtta och solen skiner så gott ute. Men jag sitter inne för att se på Rapport. Nyfiken på väderleksprognosen.

juli 7, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Onsdagen den 6 Juli.

Hade velat ta ett morgondopp i Norasjön men det lockade inte. Himlen var grå så jag nöjde mig med en promenad med Chanel.

Släppte in hennei husbilen och gick till toan. Passerade en dam som satt utanför sin husvagn. Träffade henne och hennes man första gången vi var på den här campingen. Hennes man har varit dålig de sista åren vi varit här och nu var han död. Men hon har kvar sin husvagn här. Bättre än att sitta hemma i huset tycker hon. Precis som jag. Stod och pratade ett bra tag.

Gick sedan hem och fixade frukost. Satt inne och åt den. Har ju en underbar utsikt genom framrutan. När jag ätit klart så hade solen kommit fram. Den delade himlen med vita molntussar.

Tog ut min solstol. Chanel och Missan gjorde mig sällskap. Missan skötte sig riktigt bra idag. Vi var ganska överens om att hon skulle hålla sig innanför gallren.

Det blev varmt med solen så jag vevade ut markisen. Tog sedan ett dopp i sjön. Det var ca 20 grader och alldeles underbart. Har tillbringat dagen vid husbilen med några promenader. Chanel pockar emellanåt på uppmärksamhet. Missan har legat inne en del.

Tänkte nästan gå och ta ett dopp till men ändrade mig när solen gick i moln. Flera campinggäster har kört iväg och det är inte så många här. Damen jag pratade med tidigare sa att bränslepriserna nog har att göra med att det är så många lediga platser. Även långliggarna som bor en bit härifrån kommer inte så ofta hit.

Har pratat med min väninna från Piteå. Det var ett tag sedan vi hade kontakt. Hon satt på sin balkong och hade det skönt.

Jag har ätit jordgubbar med grädde till lunch. Till kvällen så åt jag varm korv med bröd. När solen försvinner bakom min bil och det blir skugga så blir det inte lika skönt att sitta ute.

Det här är sommar.

Gick in för att titta på Rapport. Är intresserad av hur vädret ska bli framöver. Sol med lite moln men inget regn i flera dagar låter bra. Så jag blir kvar här ett tag till.

Ser fram emot flera dopp i sjön. Har fått lite färg på magen. Det har jag inte haft på flera år. Är försiktig med solen så jag inte bränner mig.

Har två flugor inte i husbilen som jag måste ta kål på innan jag lägger mig.

juli 6, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Tisdagen den 5 Juli.

Vaknade några minuter i sex. Tuppen gol prick sex. Tog en liten promenad med Chanel först. Gjorde en macka och fyllde ryggan med tidsfördriv. Klockan sju så lämnade jag nycklarna ti verkstaden. Gick sedan med Chanel och Missan till utställningshallen. Missan satt i transportväskan.

Träffade på trevliga människor som också satt och väntade på sina husbilar. De hade sagt ca en och en halv timma när jag bokade men det blev nästan fyra timmar. Nu har jag en sprillans ny spis. Det var inget fel på den men Dometic hade bestämt att alla i den serien skulle bytas. De var rädda för läckage.

Han väntade också på sin husbil. Lika cool som Nizze.

Ställde GPS:n på Nora och körde iväg. Det regnade mycket under vägen och jag undrade om jag skulle fortsätta eller köra hem istället.

När jag kom fram så hade regnet upphört. Parkerade och kopplade in elen. Himlen så lovande ut så jag började hägna in tomten. Det var nya galler så det var buntband som gällde. Tätade under bilen också. Då det var gjort så fick Chanel och Missan komma ut.

Nära till sjön men det lockade inte i dag.
Missan på trappan.
Hade markisen ut ett tag så det fick torka. Vevade in den i regn i lördags morse.
Bryggan syns i bakgrunden. Ska bli roligt att se ugglan lysa i kväll.

Tog ut bord och stol och öppnade stödbensölen. Solen värmde och jag hade lä av husbilen. Missan ville hoppa över gallret hela tiden. Fick passa henne hela tiden.

Det blir ingen utekväll för den goa värmen vi haft så länge är försvunnen. Tog en tur med Chanel. Det finns ingen jag känner här nu. Får kanske vänta till helgen och se om det dyker upp någon kändis. Det är fyra år sedan jag var här.

De har ändrat lite här sedan sist. Grus där husbilen ska stå och gräs att vara på. Soporna hade bytt plats. Allt till det bättre.

På väg till campingen så stannade jag på en Ica affär där vi brukade handla. Jag köpte tre kycklingklubbor, kakor och jordgubbar.

Till kvällen så dukade jag upp med klubbor, potatissallad och öppnade en flaska vin. Är inte så mycket för vin men ville fira att jag tagit mig hit. Var tveksam om jag verkligen skulle åka hit eller strunta i det. Men livet ska ju gå vidare och jag ska fortsätta med det jag tycker om.

Gott.

Synd att det är så kallt ute. Såg att ett gäng gick till den vedeldade bastun men hoppade över det i kväll. Kanske i morgon kväll?

Satte igång TV:n och hällde upp ett glas vin till. Ska se på Allsång på Skansen och Vera.

Jag har det ganska bra ändå. Måste ta tag i livet. Men det är inte alltid lätt.

juli 5, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Måndagen den 4 Juli.

Uj, vad det regnade tidigt i morse. Det bara vräkte ner. Jag låg kvar i sängen tills klockan var nio. Då var det uppehåll en stund medan Chanel och jag tog en kort promenad. I dag hade jag lagt fram en handduk så jag kunde torka tassarna på Chanel. I går så torkade hon sig på överkastet.

Sedan gjorde jag frukost. Det började åka husbilar från platsen. Svenskarna är i minoritet här. Jag hade ingen brådska att köra iväg. Utcheckning är först klockan 13.00. Så vi gick en runda till, Chanel och jag. Solen hade letat sig fram och det var riktigt skönt ute.

Det står fullt med husbilar på gräset och vid kajkanten på andra sida receptionen också.

Lite efter tolv så kände jag mig invaderad av norrmännen. Kopplade loss och körde till Coop. Handlade lite. Köpte jordgubbar utanför butiken för 45:-.

Vart skulle jag sedan ta vägen? För tidigt att köra till Husbilslandet. Styrde kosan mot Picassostatyn. Tittade på statyn och vände tillbaka. Solen sken och det var varmt ute men blåste ordentligt. Hittade en stor parkering där jag parkerade. Satt och tittade på båtbryggorna medan jag åt upp halva kartongens jordgubbar.

Mycket pengar som guppar där.

Satt och funderade på om jag skulle köra till Nora eller ej. Vädret ser inte så lovande ut framöver. Några dagar med sol och moln med bara lite regn. Helgen ser dystrare ut. Ska bestämma mig i morgon. Tror jag åker dit i alla fall. Ska bli roligt att komma dit igen. Behöver ju inte stanna hela tiden som jag bokat.

Chanel och jag tog en liten nap. Sedan så gick vi ut på en promenad längs med vattnet.

Tror Chanel var lite sugen på att hoppa i.
På andra sidan låg ett fint hus.

Jag stannade där tills jag tyckte det var dags att köra till Husbilslandet. Det var ca 2 mil dit. Hittade en ledig väggkontakt och pluggade in.

Tänkte titta på Lotta på Liseberg i kväll och lyckades få igång TV:n. Jippi!

Blev hungrig och åt upp det sista av Ostkakan. Det fyllde på med husbilar så det var bra att jag var lite tidig. Nu väntar jag på Lotta.

Husbilen ska in på verkstan klockan sju i morgon. Ingen sovmorgon precis. Det ska bara ta ca en timma.

juli 4, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Söndagen den 3 Juli.

En molnig himmel att vakna till. Gick inte upp förrän halv nio. Tog en liten tur med Chanel innan jag fick till parken för att komma till dukat frukostbord. De flesta hade nog ätit frukost så det var gott och sittplatser. Satte mig bredvid ett par och vi hade mycket att prata om. Damen och jag bakade grahamsbröd. Hon gjorde i långpanna och jag gör bullar. Nu ska jag pröva att göra i långpanna med min deg. Ska bli spännande.

När jag kommit tillbaka till husbilen igen så tog Chanel och jag en lite längre runda. Satt sedan och tittade efter vart jag skulle ta vägen. Klockan halv tolv så startade jag mot Kristinehamn. Körde ner till ställplatsen och tittade. Där var gott om lediga platser så jag parkerade på nr 6. Backade in och det blev perfekt med en gång. 👍Kopplade in elen och pratade med grannarna. De var bönder och hade varit på jordbruksmässa söderut. Nu var de på väg hem. De odlade blomkål och var glada över regnet. Trevliga människor.

Gick sedan till receptionen och betalade. Blev bjuden på räkmacka och kaffe.

Inte riktigt sant. Fick betala 69:-. Och det smakade verkligen gott.

Tyvärr så började det regna. Inte mycket men ändå. Så jag satt med paddan och senaste numret av Hemmets Journal och hade det lite mysigt.

Blev lite trött i ögonen. Intog sängläge och fick sällskap av Chanel. Hade satt på värmen i husbilen. Det var skönt att vila en stund. Efter ett tag hade jag en hund på armen och en katt på magen. Är så glad för mina djur.

Regnet upphörde och jag passerade på att ta med Chanel på en runda. Tror de byggt en ny bro för jag kände inte igen mig. Regnet började igen men jag hade regnkläder på mig så det gjorde inget. När vi kom hem igen så tyckte Chanel att sängöverkast var det bästa stället att torka sig på.

Regnet tog slut igen och jag bestämde mig för att duscha. Har ju betalat för det. Tog på mig min duschklänning och regnjacka. Rolig kod till dusch och bom. Koden till duschen vänder man på så har man bomkoden.

Det var många år sedan jag var här och det hade blivit uppdaterat. Rörelsedetektor till dusch och tvättfat. Mycket vatten i duschen. Det var härlig att duscha efter värmen. Har ju bara tvättat av mig tidigare.

Tillbaka till husbilen så satte jag mig och öppnade en öl. Gud så gott. Vädret är lite lustigt. Solen försöker ta sig fram.

Klockan halv sju såg himlen ut så här.
Bra musik på radion.

Värmen som jag satte på när jag parkerade har jag fått stänga av och takluckorna är öppnade. I afton dans ljuder på radion. Ska nog ta mig något att äta. Får inventera kylen. Det spritter i benen av all fin dansmusik.

juli 3, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 2 Juli.

Plockade några blommor i dikeskanten när Chanel och jag tog sista rundan igår.


När jag lade mig igår så var det en blå himmel och vindstilla. Lät markisen och stolen vara ute..

Vaknade i natt av att det började smattra lite smått på taket. Brydde mig inte om det. Tänkte att stolen står umder markisen och blir nog inte blöt.

Lite senare vaknade jag igen och då hördes markisen skaka. Låt ett tag och lyssnade innan jag gick ut i regnjacka och vevade in den. Stolen var dygnsur. Den åkte in i garaget. Lade mig att sova igen.

Nästa gång jag gick upp vid klockan halv nio. Då regnade det fortfarande men slutade så vi kunde gå ut utan att bli våta, Chanel och jag.

Hann bli färdig med frukosten innan Melodikrysset började.

Gott.

Melodikrysset hade en ny programledare idag. Jag tycker han fick godkänt. Ordning och reda med honom.

Gjorde iordning efter frukosten och stoppade regnkläder i ryggsäcken. Sedan knallade Chanel och jag iväg till Husbilslandet. Det blåste ganska hårt men regnade inte. Kunde inte låta bli att köpa lile lullull. Pratade med mina kompisar från Husbilsklubben.

Ljusramp över fönstret och uggla med solcell under.

Ställde ut den våta stolen. Fick ställa den åt rätt håll för att den inte skulle blåsa omkull. Men det behövde torkas. Tog in den lilla dammsugaren och sög upp kattsand som kommit ut på mattorna.

Det bjöds på kanelbullar och kaffe i parken halv tre. Chanel och jag gick dit. En värmländs komiker, Erik Axelsson, underhöll från scenen. Han var riktigt rolig. Lagom fräck och nya skämt. Till och med jag skrattade. Sedan tog Tur Åke Lindkvist över men hon var inte lika bra så Chanel och jag gick hem.

Det blåste fortfarande rätt mycket så det lockade inte att sitta ute. Jag plockade in stol, bord och mattan. Gick sedan in i bilen. Blev lite trött och tog en nap.

Klockan sju så började det igen i parken. Blender skulle spela från 8.00 till 24.00. Chanel och jag gick dit kvart i åtta? Ikväll bjöds det på hamburgare och dricka. Det var lång kö till ha,burgarna så jag hittade en ledig plats bredvid två par som satt bredvid dansrotundan. När kön såg lite kortare ut så passade mannen som satt bredvid mig Chanel medans jag hämtade hamburgare och dricka. Det paret hade haft kennel och var hundvana.

Drickadisken.

Satt sedan och mumsade på hamburgare och drack öl. Blender satte igång med spelandet. Och det var härlig dansmusik. Å, vad jag saknade en danskavaljer. Satt kvar en stund och lyssnade. Chanel tyckte först att det var högt men sen kom en av bordssällskapet med en hamburgare i handen och Chanel hade fullt upp att kolla på honom så att han tuggade ordentligt.

Blir så sugen på att dansa.
Många satt och bara lyssnade till den härliga dansmusiken.

Vi hade pratat innan musiken började men nu var det slut med det. Jag beslöt att hämta en hamburgare och gå hem. Chanel gick på bakbenen emellanåt på väg till bilen. Tog fram en burk cider och kalasade. Chanel fick påfyllning av torrfoder i matskålen. Hon fick det sista på hamburgaren.

Hade tyck det varit mysigt att sitta utanför bilen och lyssnat på Blender men blåsten hade inte avtagit.

Får väl gå bort till parken när Chanel ska gå sista rundan lite senare.

juli 2, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 1 Juli.

Så var det en ny månad igen. Tiden går så fort så man hinner knappt med. Hade taklucka över sängen öppen när jag lade mig. Vaknade lite senare och hörde lite smatter på taket. Då stängde jag luckan. Det har varit varmt inne i natt.

Chanel och jag tog en promenad på morgonen. Vi gick ner till Pariserviken. Där har jag badat många gånger. Vi bodde inte långt därifrån. Bertil som bodde nära som barn var antingen där eller på Råssnäsbadet. Pariserviken är långgrund och barnvänlig samt varmt till skillnad mot Råssnäsbadet som ligger nära infarten till Motala och där har det alltid varit kallt.

Tyckte att sandremsan krymt betydligt.
En liten söt ö utanför viken.
En gång såg vi en liten apa klänga i träden. Det var någon som haft den med sig.

Blev riktigt nostalgisk när jag gick där. Fick en klump i halsen. Men nu är det som det är och egentligen har jag det bra men.

Jag körde iväg vid nio. GPS:n ville ha mig in genom stan men jag visste bättre. Såg i går tt Storgatan var avstängd och ville inte bli visad dit. Körde genom ett industriområde. Sedan flöt det på bra.

Stannade och tankade i Laxå. Först så fick jag ingen diesel. Det såg ut som vanligt när jag stoppade in kortet och slog koden. Tog pistolen och körde ner i röret. Då stod det att den var ur drift? Gick in i bilen och tänkte åka därifrån. Men tittade ut på displayern på pumpen. Då var den O. K igen. Så jag gick ut och försökte igen och då fungerade det. Fick i 26 liter och hade kört 29 sedan jag tankade i Oskarshamn. Då drar Jollen lite under litern per mil, eller?

Kom fram till Husbilslandet lite över elva. Körde in till dem och parkerade. Det var många husbilar där och inte en chans att stå där under helgen och el kunde jag bara glömma. Strosade runt lite. Träffade ett gäng från Husbilsklubben och pratade med dem. Gick sedan in och tog en god kopp kaffe med mycket i.

Styrkan på plats.

Jag har fundera på att köpa en Omniaugn och nu hade de 10% alla tillbehör. Så jag slog till. Nu har jag en Omniaugn.

Körde sedan ner till stubbåkern och parkerade. Vevade ut markisen och lade på en matta. Chanel fick sitta på lina. Missan ville också ut. Så när jag var klar med möblerna så fick hon komma ut med sele och snöre. Hon vill ju bara gå in under bilen men jag håller emot. Till slut så tröttnade hon och gick in.

Kompostgaller halvvägs. Sedan drar jag för myggnätsdörren också.

Tog en runda runt husbilarna men såg ingen jag kände. Däremot kom ett par förbi och hälsade. Dem har jag träffat i Spanien och på husbilsklubbens träffar. Kul.

Det fyller på med husbilar och en och annan husvagn.

Det dök upp två Morelo och parkerade nära mig. Den ena hade garaget full av en Harley Davidson. Den hamnade utanför oss när han vinschat ner den. När han skulle flytta det så startade han vidundret. Tur att Missan var inne och att inte Chanel blev rädd. Kunde ha frågat först, tycker man ju.

Åt en bit ostkaka med jordgubbar. Hallonsylten är hemma. Inget kaffe i dag utan det blev cider.

Det smakade gott med jordgubbar till.

Det är väldigt tyst på stället förutom Morelofolket som skrålar.

Klockan sex öppnade folkparken. Då började de servera kokt korv med bröd och dryck. Hur mycket man vill.

Jag gick dit lite i sju. Tog med Chanel. Började med en korv och fyllde på med en öl. Två damer underhöll med gamla vitsar och prat. Var man mer lättroad förr eller? Nu tyckte jag inte att det var särskilt roligt. Eller var jag för nykter?

Jag tog en korv till och gick till husbilen. Svetten rann utefter ryggen och ansiktet var också svettigt. Det var varmt. Satte mig utanför husbilen. Där var lite skuggigt och tog fram en öl. Satt där med Chanel och Missan. Missan sköter sig bättre och bättre. Det blir nog snör-katt av henne med.

Det var så skönt i skuggan av träden. Folk kom tillbaka från parken. Pratade med de närmaste grannarna. Det kom ut två spinkiga katter ur en husbil. Devon Rex, ca 2 och 1 åt gamla. De gick fint på snöre.

Molnen försvann från himlen och det kändes svalare ute. Ska gå en runda med Chanel före läggdags. Dansbandsmusiken hörs från parken och blandas med röster från folk som sitter utanför sina husbilar.

Saknar verkligen någon att dela detta med. Livet är inte rättvist. Bertil kunde ha fått leva många år till. Det är extra jobbigt vid sådana här tillfällen.

juli 1, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 30 Juni.

Har tagit det lugnt i dag. Morgonsysslorna som vanligt. Tog en runda med Chanel och sedan så åkte jag till MAXI och handlade det sista, trodde jag. Missade jos.

Sedan bar jag ut varor till kylen och frysen. Frysen blev full men i kylen finns plats över.

Fixade med blommorna och lite annat. Pratade med grannen. När jag var klar med Husbilen så satte jag på AC:n och gick in och duschade. Åt pannkakor från igår med sylt och grädde. Det blev över.

Sedan var det dags att locka in Missan men det var lättare sagt än gjort. Hon var misstänksam och lät sig inte fångas eller lockas in.

Det var bara att sätta sig och lösa korsord. Lockade med jämna mellanrum men icke. Till slut så åkte jag till Lidl och köpte josen spm jag glömde tidigare. Köpte fryst fisk också.

När jag kom hem så kokte jag fisken. Då behagade fröken komma in. Jag var snabb med att stänga dörren. Tog med Chanel ut till husbilen och drog ut sladden. Men när jag kom in igen så gömde sig Missan under soffan. Jäkla katt. Försökte mota ut henne med ett kvastskaft men inte. Satte mig vid köksbordet och löstes korsord. Då spatserade Missan in i köket. Stängde dörren snabbt. Hon hade tänkt gå ut och var lätt att fånga framför dörren. Men hon protesterade högljutt när jag bar ut henne till husbilen. Äntligen kunde vi komma iväg. Tre timmar försenade.

Tankade på INGO och körde iväg. Klockan hade hunnit bli sex och jag hade tänkt stanna i Gullspång och sova. Tänkte om under tiden jag körde.

Det slutade med att jag stannade på ställplatsen i Råssnäs. Bertil växte upp där. Själv bodde jag på Kungsgatan mitt i stan.

Det är mycket förändrat i Motala och i Råssnäs. Bertil och jag bodde i Hyddmarken som ligger mitt emellan våra barndomshem. Kom fram någon minut före nio. Bommen som stod öppen stängdes efter mig.

Hittade en bra plats och kopplade in elen samt Svishade 195:-. Det var så varmt och skönt. Det hade nog regnat lite tidigare men det var en ljuvlig kväll.

Serviceanläggningen.

Har ätit de två sista pannkakorna och nu ska jag gå ut med Chanel sedan kryper jag i säng.

juni 30, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Onsdagen den 29 Juni.

Då var åter solen här. Inte blev det något regn i går inte. Några små stänk bara. I går var det bara 17 grader ute när jag lade mig men nu är värmen tillbaka.

I morse så släppte jag ut Chanel i trädgården i stället för att gå ner i skogen. Gjorde sedan frukost och åt inne. Det var 17 grader ute under markisen så jag åt frukosten inne. Grahamsbullarna blev jättegoda. Jag åt en i går kväll till en mugg te. Smakade även på fiffirutorna. De smakade smaskens.

Chanel och jag tog en promenad lite senare så hon fick göra nr 2. Det var uppskattat. Inte så varmt då som det blev senare under dagen.

Började inventera husbilen och plockade ut lite kläder som jag tagit in. Stuvade om lite i garaget.

Fick de fina dekalerna som jag skickat efter till husbilen och satte på dem. Nu är jag lagom anonym.

En fram och en bak.
Mina sambos och resekompisar.

Var inne på banken och kollade vilka räkningar som var kvar att betala den här månaden. Såg att jag betalar till Folksam fortfarande fastän jag bytt bolag och gett det nya bolaget befogenhet att avsluta hos Folksam.

Ringde först upp Water circle. Det är svårt att få tag i den man vill prata med. Först på lunch sedan upptagen i samtal. Lämnade meddelande två gånger. Till slut så blev jag uppringd. Jodå jag hade min villaförsäkring hos dem och hade gett dem fullmakt att avsluta. Hon sa att jag skulle ringa upp Folksam och göra upp med dem.

Sagt och gjort. Fick prata med en jättetrevlig kille. Han sa att fullmakter ibland försvinner? Inget krångel där inte. Först sa han att de behåller pengarna jag betalat i tre månader men skojade naturligtvis. De ska sättas in på mitt konto. Lite över 1000:-. Vet att jag hade problem med överflyttningen från Länsförsäkringar till Water circle förra året. Nu måste jag vara mer uppmärksam framöver. Sa till killen att de skulle få många fler husbilsägare att gå över till Folksam om vi fick bo i husbilen utomlands och ha 185 dagar i personförsäkring. Naturligtvis kunde han inte ombesörja detta men lovade att framföra detta. Inte för att jag tror det blir något ändring, men.

Har inte bestämt mig om jag ska åka iväg i morgon eller på fredag. Tror det lutar mot fredag förmiddag. Har pysslat med lite allt möjligt men inte fått så mycket gjort.

Gjorde några tunna pannkakor till lunch. Tänkte först att det var torsdag men kom på att det bara var onsdag. Men det smakade lika bra i dag som i morgon.

Gotti gott gott.

Åkte iväg till Dollarstore och köpte ett paket med kompostgaller. Var inne på Biltema också. Där köpte jag en tejprulle. Bra att ha.

Stuvade in kompostgallret i husbilen. Nu ska jag väl kunna göra en lite gård till Chanel och stoppa Missan från att krypa under bilen när vi står på campingen i Nora.

Har nu vevat in markisen och plockat in dynorna i förrådet. Det har varit skönt att ha markisen ute och sluppit att bära in dynorna varje kväll.

Ska ta fram lite tappas från kylen och öppna en öl. Sedan blir det lite TV.

juni 29, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 28 Juni.

Vaknade till samma väder som de senaste dagarna. Åt min frukost ute på altanen. Men sedan började det komma lite vita moln och jag gick in och såg på några serier som jag legat efter med.

Plötsligt så var det helt grått ute. Funderade på om jag skulle ta in dynorna och veva in markisen men struntade i det.

Äntligen har det blivit lite svalare. Jag hoppades på regn men det blev inte mycket. Syntes inte i regnmätaren.

Jag hade en griskind över och den lagade jag till i ugnen i dag. Åt den sedan med morötter. Det är gott med griskind.

Eftersom jag hade slut på mina grahamsbullar så var det läge för bak i dag. Bara 19 grader ute så jag stängde köksdörren och satte igång.

Har varit sugen på att baka Fiffirutor sedan jag var på barnbarnets student. Det serverades sådana där men med ett annat namn. Nu så gjorde jag en plåt med dessa godingar.

Blev riktigt trött och hade ont i ryggen när jag var klar. Men nöjd.

Gjorde lite större bullar i dag.

Nu har jag slagit mig ner i soffan i väntan på Rapport. Sedan ska jag se på Allsång på Skansen. Efter det är det visst Vera som är i farten igen. Innan jag går och lägger mig så måste jag ta hand om allt på diskbänken. Får se om jag orkar göra mig lite kaffe eller te och smaka på det nybakade.

juni 28, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 27 Juni.

Då var det vardag igen. Inte för att det gör någon skillnad för mig. Det fina vädret håller i sig.

Efter promenaden i morse så tog jag en dusch. Det var så skööönt. Satt ute och åt frukost ihop med paddan. Plockade undan lite prylar som inte skulle ligga framme och började skriva en lista för inköp inför resan på torsdag. Satte på diskmaskinen för den var nästan full.

Klockan var bortåt ett när mobil ringde. Det var Maggan som berättade att de var på plats på ställplatsen i hamnen. De ville att jag skulle köra förbi Systemet och köpa några öl. Så jag parkerade på Domustaket och gick för att handla. Det var inte många på Systemet. Kunde kanske bero på att det var dagen efter midsommarhelgen.

Körde sedan till ställplatsen och träffade Dexter och Loke samt deras matte och husse. Det fläktade lite på platsen och det var riktigt skönt i skuggan. Blev bjuden på mjuk kaka men det för varmt för kaffe. Blev annat dricka istället. Satt och pratade en stund. Sedan följde Loke och matte med hem till mig.

Maggan lånade min dusch medan Loke och Chanel samsades i trädgården.

Maggan och jag satt under markisen och åt var sin glass och pratade en stund. Sedan gick vi en bit på Rudabanan med hundarna. Det var skuggan där och hundarna trivdes.

Corollan var inte lika varm när vi åter satte oss i den. Stannade till på Lidl på väg till ställplatsen så Maggan kunde gå in och handla. Jag satt kvar i bilen som jag parkerat i skuggan. Göran hade lagat till griskinderna, jag hade haft med mig tidigare i dag, under tiden. Så vi dukade bordet och började äta. Nu så skuggade husbilen och det var riktigt skönt i skuggan.

Vällagade griskinder med lök och morötter. Köttet var omlindat med bacon. Verkligen gott.

Vi hade en mycket trevlig kväll och hade mycket att prata om. Ställplatsen hade fyllts på under eftermiddagen och var nu full. Klockan gick alldeles för fort och jag fick ge mig hemåt.

Kom hem vid niotiden och Chanel blev så glad. Hon hade inte fått följa med. Jag tyckte hon hade det bättre hemma i huset där det var betydligt svalare.

Efter att ha varit på ställplatsen med så många husbilar så var jag riktigt sugen på att åka iväg med min husbil. På torsdag bär det iväg. Har lite att pyssla med innan dess.

juni 27, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 26 Juni.

Annandag midsommar, eller?

När jag lagt mig igår så hade jag svårt att somna. Tänkte på Gustavsbergs camping i Nora. Gick upp och tittade om det fanns lediga platser till på tisdag nästa vecka. Det fanns det och jag bokade från den 5:e till den 11:e juli. Glad i hågen lade jag mig igen och somnade.

Vaknade till ännu en varm sommardag. Åt frukost under markisen efter kissepromenad med Chanel. Det är inte klokt så fint väder det har varit hela helgen. Ser nu fram emot bad i Norasjön. Är nyfiken på hur många bekanta som fortfarande håller till på campingen.

I dag så åkte vi inte in till hundrastgården i parken. Det är alldeles för varmt så vi håller oss hemma i skuggan.

Njuter av mina fina pelargoner.

Men det blev för varmt och planerade för en tur till Ernemar igen. Åt upp de sista jordgubbarna från onsdagens inköp på torget. Tänk att de fortfarande var fräscha. Åt dem med creame fraice till. Tycker det är gott. Sedan satte jag mig ihop med Chanel i Corollan. Den var som en bastu. Öppnade alla fönster och det hjälpte lite.

Det första som mötte oss var denna papperskorg. Tänk att folk inte kan ta med sig sina rester hem.

Ser inte roligt ut.

Tog inga nya kort. Ni får titta på inlägget från midsommarafton. I dag så låg det ett gäng på hundbadet som hade en hund med sig. Men ett annat gång saknade hund? Hundbadet är inte så stort men det finns många andra klippor för folk utan hund. Förstår inte hur de tänker.

Chanel plaskade lite mer i vatten i dag men ville inte blöta kroppen. I Nora fins ett fint hundbad med sandbotten. Där kanske hon tycker om att gå i.

Det fläktade inte lika mycket i dag som förra gången vi var här. Vi gick ut till piren och vände, sedan satte vi oss i den heta bilen igen.

Missan mötte oss i hallen i dag igen. Visste inte att hon var inne när vi körde iväg. Det var varmt under markisen så jag satte mig i skuggan av planket med ett glas saft.

Där var det lagom skönt.

Fick en Missan i knät en stund. Inte skönt med hennes klor när hon kloar. Satt med bara bikini på mig.

Fick ett mobilsamtal från spanska vänner. De landar på ställplatsen i hamnen här i Oskarshamn i morgon. Då ska vi träffas. Ser fram emot det.

Har nu ätit mat. Rester från igår.

Sitter på altanen och svettas. Tog en dusch när jag kom hem från Ernemar men behöver nog en till.

I kväll blir det musik på TV. Först Arvingartna på TV4 sedan en hyllning till Thorleifs. Får väl sätta korsdrag i huset.

Chanel spanar som vanligt ner i skogen. Den fina blomsterkvisten ska jag klippa bort när blommorna vissnat.

juni 26, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 25 Juni.

Midsommardagen 2022.

Vilket midsommarväder. Nu skulle man vara på campingen i Nora. Men där måste man beställa plats långt i förväg. Och det är inte lika roligt att åka dit utan Bertil. Men skulle ge mycket föra att vara där nu.

Här på Vesslestigen så gassar solen från morgon till kväll. Håller mig i skuggan under markisen. I morse så satt jag på altanen och åt frukost efter en kort tur i skogen. Chanel trasslade in sig med kopplet runt några träd så jag kopplade loss henne. Efter en lite utflykt så följde hon med tillbaka.

Efter frukosten var det dags för Melodikrysset. Det sista för Anders Eldeman. Hoppas de nya är lika bra.

Härligt!
Här ligger Drottningen.
Missan har hittat skuggan vid syrenbusken.
Lite senare så tog Chanel plats vid syrenbusken. Hon hörde något som knäppte i skogen. Ekorre eller hackspett?

Framåt ettiden så började jag bli lite sugen på något. Gjorde en bakelse av pannkakorna som blev över igår. Jordgubbarna köpte jag på torget i onsdags och de var lita fina i dag.

Byggde lite högre i dag och lade jordgubbar runt. Lika gott i dag som igår.

Jag bytte klänningen mot bikini men ska skona er från att lägga ut ett kort på den. Det är en fin bikini med leoparder på.

Har tillbringat eftermiddagen i solstolen under markisen och löst några korsord. Chanel förflyttar sig mellan sol och skugga. Missan kommer hem från skogen emellanåt. Tror hon tycker det är skönare där.

FB visade ett minne från när vi var i Kalax och firade midsommar för 6 år sedan. Fina minnen att leva på.

Ett härligt gäng.

Man borde vara vid havet och bada en sådan här dag men Corollan har ingen AC utan bara KD=korsdrag. Så jag blev sittande i skuggan under markisen. Löste Korsord och läste i HJ.

Magen började kräva lite mat. Hade kokt för mycket potatis i går och stekte dessa ihop med köttbullar och korv.

Gott.

Satt ute ett tag till innan jag gick in. Kom på att jag ju ska åka till Husbilslandet på torsdag. Oj, vad nära det blev. Får börja planera vad jag ska ta med att äta.

Sen dök en annan tanke upp i mitt huvud. Kristinehamn ligger inte långt från Nora. Kollade på Google och det är 7 mil emellan. Så varför inte ta en sväng dit efter Sommarfesten och byte av spis hos Husbilslandet. Ska fundera på det. Skulle vara roligt att träffa vänner där och bada i Norasjön. Förra sommaren badade jag inte någon gång.

Det var några år sedan sist.
Undrar om Rumpan Bar fortfarande är öppen.

juni 25, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 24 Juni.

🇸🇪 Midsommarafton 2022. 🇸🇪

Vilken morgon att vakna upp till. Solen sken från en klarblå himmel och värmen kund jag inte klaga på.

Efter Chanels toalett bestyr så gick jag en trappa upp och duschade. Hörde en hund som skällde. Undrade om det var Chanel? När jag var klar med duschen så gick jag ner och tittade ut. Chanel såg ner i skogen men var tyst. Efter en stund så började hon skälla igen. Då var det en joggingklädd man som var på andra sidan staketet. När han såg mig så sa han att han var vilse. Skulle till Slanastigen. Den gatan ligger inte så långt från mig men jag sa att han fick vända om och ta till vänster vid skogsvägen. Han tackade för det och föreslog att vi skulle göra sällskap nästa gång han skulle jogga.

Min duktiga vakthund.

När jag ätit frukost och håret torkat så bestämde jag mig för att göra en utflykt till havet. Parkerade vid småbåtshamnen i Ernemar. Gick ut till piren. Där ligger ett hundbad. Det var så skönt i sjöbrisen. Alldeles lagom varmt. Många hade hittat hit men vid hundbadet var det bara vi och en tjeja som tyckte hon platsade på hundbadet. Jag lät Chanel strosa runt och plaska med tassarna i vattnet.

Hon smakade på vattnet men tyckte inte om det.
Länge ut än så gick hon inte.
Inte så mycket båttrafik i dag men såg ett par segelbåtar en bit ut.
Mycket svanar fanns där men såg bara tre ungar.
Gotlandsbåten på väg. Ser ut som om man kan gå ombord från stigen.
Blev lite sugen på en tur.
Hotellet Corallen ligger fint i inloppet till hamnen.
Många båtar ligger kvar i hamn.
Ett litet flygplan kom flygande förbi. Kanske det spanade efter skogsbrand?

Efter en härlig promenad så satte vi oss i en stekhet Corolla för transport hem. Missan mötte oss i hallen. Jag trodde hon var ute men tydligen så var hon inne när vi åkte iväg.

Satte på kaffebryggaren och gjorde mig en god pannkakstårta med jordgubbar och grädde. Satt ute under markisen och njöt av midsommarvädret.

Saknar någon att dela detta med.

På radion var det ett reportage om KLARA MARIE från Skillinge. Jag har den äran att känna en av dess skeppare och att även ha seglat med Skoneten. Roligt att höra på.

Chanel fick ett lite större tuggben och efter att ha ätit upp omslaget så försvann både hund och ben in. Efter en stund gick jag in för att leta efter tuggbenet som jag misstänkte att hon gömt någonstans inne i huset. Chanel hjälpte mig att leta? Men det var jag som hittade det under min huvudkudde i sängen. Chanel tog hand om benet och gick ut för att leta upp ett bättre gömställe.

Bakom Ölandstoken gräver Chanel för fullt. Där hamnade tuggbenet till slut.

Men hon hann gömma det på flera ställen och nu undrar jag var det finns. Får väl titta i sängen innan jag lägger mig i kväll. Kanske sk pröva med 7 ben under kudden?

En midsommarafton ska man äta matjesill med tillbehör. Så jag tvättade av några färskpotatisar jag köpt för 1:-/kg i tisdags. Fina potatisar. Fick fixa lite skugga med tyg från Spanien så att det gick att sitta på altanen.

Fattas bara nubben. Men det är inte roligt att nubba själv.
En rejäl måltid som jag blev mätt på.

Jag har jordgubbar och vispad grädde i kylen men orkar inte äta mer i dag. Lutade mig tillbaka i stolen och tittade på trädtopparna.

Härligt färg på himlen.
Missan har tagit över att vakta reviret.

Nu är klockan snart nio och jag har gått in. Roligare än så här blir inte min midsommarafton.

Min midsommarklänning. Klädde upp mig för mina sambos och för min egen skull.

juni 24, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 23 Juni.

Det var varmt i morse. Gick upp före åtta. Tänkte sitta ute på altanen och äta frukost men valde köksbordet. Där får paddan plats och den är mitt sällskap vid frukosten. Chanel och Missan var ute.

Tog på mig en klänning dagen till ära. Har inte gjort så mycket i dag, mest slöat. Lyssnat på Radio Kalmar och det är mycket trafik ute på vägarna. Många vill till Öland. Skönt att stanna hemma men är ändå sugen att köra iväg med husbilen.

Det går åt mycket vätska när det är så här varmt. Ibland så fläktar det till lite grand och det är skönt.

När magen började knorra så bestämde jag mig för att göra tunna pannkakor till dagens mat.

Satt under markisen och åt. Gott!

Hittade en hög med Hemmets Journal under bordet i sovrummet. Dessa har jag inte läst igenom och det finns många olösta korsord.

Chanel vandrar mellan sol och skugga. Missan håller till i skogen bakom tomten. Där är det nog lite svalare. Har ätit en glass från frysen. Chanel vill ha det sista och det får hon förstås.

Jag kröp närmare och närmare husväggen för att få skugga. Men där är det varmare. Egentligen skulle jag gå ner till tomtgränsen för där är det skuggigt.

Funderade på att ta fram trädgårdsduschen men orkade inte. Det fick bli ett fotbad istället.

Skönt med svalt vatten. Passade på att fila hälarna och klippa naglarna.

Framåt sex så kom solen in under markisen och det blev för varmt. Så jag gick in. Hade öppnat sovrumsfönstret och vardagsrumsfönstret. Det var skönt inne. Chanel följde med in men Missan stannade ute.

Radion fortsatte att rapportera om trafiken i länet. Även tåget hade problem. Känner att jag gjort rätt att stanna hemma. Vet inte vart jag skulle tagit vägen heller. Det blir betydligt billigare också.

Jag ska titta lite på TV nu och går nog ut till altanen när det blir svalare där.

Plockade fram lite tapas och gick ut till altanen. Klockan var halv nio och det var så varmt och skönt.

Glad Midsommar på er läsare.

juni 23, 2022 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

Onsdagen den 22 Juni.

Sov med öppet fönster i natt och fick dra på mig överkastet. Innan jag lade mig hade jag haft takfläkten på med det öppna fönstret. Tror Chanel också tyckte det var kallt för hon protesterade inte när hon hamnade under överkastet.

Solen hade försovit sig i morse. Men värmen var kvar. Får ta bort fästingar som kryper på Chanel när vi kommer tillbaka från skogen nästan varje morgon. Fy för dessa onyttiga varelser.

Åt min frukost med dörren öppen. Sedan blev jag förvånad över mig själv. Putsade fönsterna mot skogen. De blev så fina att jag kunde spegla mig i dem. Borde putsat dem på insidan också men någon måtta på arbete får det vara.

Vilken spegel.

Tänkte skämma bort mig med lite midsommarblomster och körde in till torget. Där var det många som tänkt detsamma.

Kommunen har rest midsommarstången.

När jag kom hem så pyntade jag med blommorna.

Bytte ut fuskblommorna på väggen mot äkta vara.
Köksbordet blommar för fullt.
Den fina buketten ser jag även inifrån.

Chanel började skälla mot skogen och jag gick för att titta. Då såg jag en människa på stigen som går till den lilla skogsvägen några hundra meter från tomten. Personen var på väg bort. Stigen jag går på varje morgon syns väl från den lilla skogsvägen, det kör nästan aldrig några bilar där. Tror att någon blev nyfiken på vart denna stig gick. Chanel är en duktig gårdvar. 🐾🐾

Mina fina pelargoner trivs på trappstegen.

Åt upp resten av jordgubbarna jag köpte igår. Satt sedan och läste HJ ute på altanen. Solen kom och gick. Hade vevat ut markisen helt och förankrat den med stödben.

För att ha något att göra så åkte Chanel och jag till hamnen. Där var det bilträff vid ölandsbåtsrampen. Jag parkerade en bit därifrån och vi tog en promenad Chanel och jag. Tyckte glasögonen var lite skitiga och tog av dem för att putsa. Då gick bågen sönder och glaset trillade ur. Försökte få glaset att sitta kvar men det gick inte. Tänkte åka hem igen men ändrade mig fortsatte mot bilträffen.

Det var svårt att se ansiktena på folk men annars gick det bra.

Min favorit.
Lika fin bakifrån.
Eller den.
Snygg färg.

Det var inte så många bilar ikväll. Så det var snart färdigtittat. Vi gick tillbaka till bilen och åkte hem.

Kokte ett par ägg och gjorde en ägg och kaviarmacka. Drack öl till. Gott.

Ska låta markisen vara ute i natt. Det ska bli fint väder i morgon också. Inget busväder i natt heller.

Nu ska jag gå till köksdörren och ropa FISK. I går kom Missan som ett skott när jag ropade.

juni 22, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 21 Juni.

Sommarsolståndet 2022.

Tänkte kommentera detta men avstår.

Det var riktigt varmt i morse och myggen var i farten i skogen. Men vi kom hem utan alltför många stick. Åt frukost i lugn och ro. Sedan var det slut på ron.

Började med att byta sängkläder och stoppa de lindrigt solkiga lakanen i tvättmaskinen.

Satte sedan igång med att damma innan jag motionerade snabeldraken. Hade inte tänkt suga på andra våningen men Missan lämnade fågelfjädrar där i går så jag tog en extra runda där.

Rystande mattorna som jag burit ut och lade på dem igen. Nöjd med arbetet så gick jag in i duschen. Hängde ut lakanen på torkvindan och laddade maskinen igen.

Tack vare små tygbitar i maskinen kan man blanda färgerna som man vill.
Det verkar som om den röda kjolen färgade av sig mest.

När jag hängt ut även dessa rena kläder så åkte jag till Maxi. Åker numera förbi hamnen för att se hur många husbilar det står på ställplatsen. Där är alltid många som parkerar där. Blir alltid sugen på att åka iväg med Jollen men tycker att det kostar för mycket. Och att sitta själv på en ställplats ger inte mycket. Då har vi det bättre hemma jag och mina sambos.

Tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av lite kaffebröd efter allt jobb. Så det blev det. Plus en massa annat.

När jag kom hem så vankades det kaffe och köpebröd på altanen. Har vevat ut hela markisen och det var lagom skönt där under.

Äpplemunk och blåbärsmuffins smakade gott.
Nyinköpta midsommarblomster fick göra Kermit sällskap.

En härlig eftermiddag under markisen. Emellanåt fick jag sällskap av Chanel och Missan.

Chanel ligger inte länge i soffan innan hon går ut till gräsmattan och faller ihop.
Ekorrarna i skogen kan hon inte glömma.

Satt och tittade på fönstren och de är inte granna. Kanske kan jag få lust att ta ett tag på dem i morgon. Får se hur det blir med det.

I dag så lagade jag ingen mat men kalorier fick jag i mig så det räckte. Har druckit mycket saft i dag. Inget socker i saften så den är inte så farlig.

Har suttit ute länge i kväll. Avslutade med jordgubbar och grädde innan jag gick in. Vevade in markisen och bar in dynorna. Lika bra man vet inte hur det blir under natten.

Gott!

juni 21, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 20 Juni.

Nu är vi inne i midsommarveckan. Jag fortsätter med mina rutiner. Kisspromenad med Chanel i skogen före frukosten.

Det såg inte så inbjudande ut ute så jag såg lite på TV. Har börjat på en ny serie, Mysteriet vid sjön. Såg några avsnitt. Ringde till en vän som är på väg till nordnorge. Långt att köra men det bekymrade inte vännen.

Till lunch så blev det knäckebröd och te. Kände inte för att laga mat i dag. Knäckebröd med ost och kaviar är gott.

Solen kom fram och förgyllde dagen. Då tog Chanel och jag en promenad längs med Rudabanan. Tänkte titta på svanparet som finns i dammarna. De har fått fyra ungar men jag har inte sett dem. Det fick jag inte i dag heller.

Det grönskar runt vattnet.
Inga svanar. Hoppas de finns kvar.
Såg en tjusig docka sitta i gungan där tomten brukar sitta till jul och påskkäringen till påsk.
En söt docka. Undrar vem som sätter dit dem?

Förr om vintrarna så köpte jag många klockor på marknaden i Puerto de Mazarrón. Sådana dumheter har jag slutat med. Men dessa klockor ligger i en låda och visar samma tid hela tiden. Jag bytte batteri i en av dessa klockor för ett tag sedan. Men nu har armbandet blivit missfärgat av solen. Tänkte ta detta batteri och sätta i en annan klocka. Men fick inte upp bakstycket hur jag än försökte.

Hittade en karta med små batterier i en låda och tog ett par därifrån och stoppade in i ett par klockor som jag tyckte om. Så nu har jag några klockor att byta om med. Mycket som jag fått lära mig den senaste tiden.

Det blev dags för att bänka sig framTV:n igen. Missan hade tagit Chanels plats. Oj vad fel det blev.

Missan njuter.
Lite senare var ordningen återställd.

I kväll var det Lotta på Liseberg. Det började med att Arvingarna sjöng bara för mig. Min älsklings låt, Inbjudan till Bohuslän och de gör det med den äran. Göörbra.

juni 20, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 19 Juni.

Vaknade till en helmulen himmel. Betydligt kyligare i dag. Myggen var på alerten. Åt sedan en god frukost. Chanel och jag åkte iväg till Stadsparken där hundrastgården ligger. Vi var inte många som möttes upp vid kyrkan för att promenera till rastgården. Men det var redan några på plats när vi kom fram.

Jag håller i fotografens jycke.
Denna hanhund hade svårt att fatta Chanels budskap. Dessutom så kissade han på mig?
Nytillkommen som undersökts.
Samling.
Hej kompis.
Veckans sociala bit för mig.
Min goa Chanel.

Det blev en lång träff i dag hela en och en halv timma. Eftersom det fortfarande var molnigt och inte så varmt så gick jag in på Lidl och köpte en kartong glassbåtar.

Orvar jobbade som bäst när vi kom hem och vädret inbjöd inte till att vara ute så Orvar fick fortsätta jobba och köksdörren förbi stängd.

Fixade kaffe och drack det framför TV:n. Lite senare så tittade solen fram och värmen kom tillbaka. Köksdörren öppnades och Orvar parkerades. Grinden till grannen stängdes. Det var skönt ute. Jag tänkte köra trimmern lite men batteriet tog slut. Fick sätta det på laddning.

Var sugen på kebab i dag och ringde för att beställa. Några minuter sa killen så det var bara att sätta sig i bilen och köra iväg. Chanel fick följa med.

Det ligger mitt i stan.
Uj, vad mycket.
Blev kaos när jag hällde upp det på en tallrik.

Om någon undrar så NEJ jag orkade inte äta upp allt. Chanel fick några pommes som undgått att få sås på sig.

I kväll är jag bjuden till Lasseman. Ska bli underhållen på hans altan. Får nog öppna en burk öl till. Blev törstig av kebaben.

Missan går förbi Chanel till sin plats.
Ordningen återställd.

juni 19, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 18 Juni.

Så var det lördag igen. Veckorna bara rusar förbi. Tycker det går fortare och fortare ju äldre jag blir.

Det var 5 mm i regnmätaren när jag gick förbi på väg ner till skogen. Inga mygg i morse. Tog sedan en dusch före frukosten. Hade startat Orvar när jag gick förbi på väg från skogen. Grinden in till grannen var öppen så Chanel fick hålla sig inne. Hittade Missan i en stol på andra våningen.

Där ligger hon skönt.

Hann precis klara av frukosten innan Melodikrysset började. Satte mig i ullstolen och löste det. Enkelt idag. Klädde sedan på mig och tog en promenad med Chanel. I dag såg vi inga ekorrar men Chanel spanade ihärdigt.

Var lite sugen på att åka in till stan. Beslöt att lämna Chanel hemma. Målet var att köpa en glass hos Mandarinen. På väg dit passerade jag sko och klädaffärer som jag inte kunde låta bli att titta in i. Vill gärna ha en långkjol i jeanstyg men det är nog inte modernt nu. Jag har några i garderoben men min garderob är inte att lita på. Antingen är det fukt i den eller också sitter det någon där inne och syr in mina kläder.

Hittade en jeanskjol som räckte till halva vadbenet. Köpte den. Tittade in i några andra affären efter det med de hade inget att erbjuda mig. Kom på att mina eccosandaler rämnat i vintras. De var gamla, bortåt 15 år så det var kanske inte så konstigt. Köpte mig ett par nya och hoppas de håller lika länge.

När inköpen var avklarade så siktade jag in mig på glass. Där var kö som vanligt men jag fick min glass i alla fall. Det blev en dyr resa men jag var nöjd.

Kö för att köpa glass.
Inte så många som sitter kvar utanför butiken.

Ölandsfärjan lade ut från kajen när jag körde förbi.

Öland nästa.

Vädret var soligt och fint när jag kom hem. Plockade ut några dynor och lät köksdörren stå öppen. Grannen hade skickat hem Orvar och stängt grinden. De hade haft besök av sin dotters hund och ville inte ha Orvar där inne då.

Jag satte mig i solen för att få bort de vita runt ögonen. Glasögonen gör att man ser ut som en uggla. Smörjde in mig med solskyddsmedel 50 på känsliga ställen. Det blev varmt i solen. Chanel vandrade mellan sol och skugga. Missan visade sig emellanåt. Men för det mesta höll hon sig undan.

Glassen gjorde att jag inte blev hungrig så fort men till slut så klagade magen. Satte in några små potatisar och morötter i ugnen. Fyllde på med köttbullar och tomater lite senare. Gott.

Det krävde onte så mycket jobb att laga detta.

Gick ut till altanen igen. Det var lite svalare då. Blåsten tog i men det gjorde inte mig så mycket. Satt ute till halv åtta. Då gick jag in och vispade lite grädde och hällde upp resten av jordgubbarna. Gott.

I går började jag titta på Badhotellet. Det är så många som sagt åt mig att det är så jätte bra. Det var den nionde säsongen nu och jag började där. Ville egentligen inte titta för jag tittar på så många andra serier. Och det gick som jag fruktade. Jag är fast. Sjutton också.

Så jag fortsätter väl med att se på detta i kväll efter Så ska det låta.

juni 18, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 17 Juni.

Ännu en varm dag att vakna till. Myggen hälsade oss välkomna när vi kom ner i skogen. Usch vad jag tycker illa om mygg. Även Chanel har ont av dem.

Gott med frukost inne med öppen köksdörr. Efter att ha bäddat och gjort mig iordning samt paketerat Ullbäddens returpacket, fick en returlapp med posten igår, så körde jag iväg med Corollan.

Parkerade utanför ICA Hallen. Såg ett anslag på dörren att man inte skulle glömma P-skivan. Oj, det hade jag missat. Där har man alltid fått stå, trodde jag. Gick tillbaka till bilen och lade skivan i fönstret. Pratade med personalen och fick veta att det var länge sedan det infördes. Då har jag haft tur. Har stått där när jag varit hos veterinären och även när jag gjort inköp på ICA.

Nu är Ullbäddens pläd på väg tillbaka och jag väntar på en ny med rätt färg. Skickade även iväg en laddare till en systemkamera mitt barbarn fått. Det saknades i kameraväskan. Hoppas nu att han får glädje av kameran.

Fortsatte sedan till MAXI. Det blev dyrt idag. Köpte köttbullar och korv. Ska ha sånt i frysen. Fem pajer för 100:- var ett bra erbjudande. Tuggpinnar till Chanel är inte billigt heller. En del annat åkte också ner i kundvagnen. Egentligen skulle jag väntat till på tisdag då jag har seniorrabatt men nu blev det inte så.

Utanför stod jordgubbsförsäljerskan. En kartong för 60:-. Billigare blir de väl inte? Kartongerna har råge och är jättefina.

När jag åkte hemifrån så såg jag ett par killar på ett tak som höll på med något. Två bilar med reklam på stod på gatan. Telefonnummer och Oskarshamn stod det på bilarna. Parkerade och gick för att prata med killarna. De pratade bara engelska och mycket lite svenska. Då ångrade jag mig men de hade redan observerat mig. Sa att jag behövde hjälp med en takpanna på nockeln. De skulle åka förbi hemma hos mig om några timmar.

Hemkommen så googlade jag på dem och det såg bra ut. De är nog ganska nya men de fanns till och med på FB.

Solen sken och det var riktigt skönt ute. Plockade ut dynorna och hällde upp hälften av jordgubbarna i en skål med grädde. Satte mig på altanen och åt. Gott.

Lite senare så kom takarbetarna med två bilar. Vi kom överens att de ska hitta en takpanna som passar på nockeln och höra av sig. Hoppas att jag inte gjort något dumt nu, med de är nog inga polacker i alla fall?

Bilarna ser seriösa ut, eller hur?

Jag satt ute under markisen och löste korsord. Bytte om till solkläder och satte mig i solstolen. Då hopade sig molnen och jag hörde lite smatter på markisen. Det ska bli mulet framåt kvällen och i natt ska det regna. Om vi har tur kan det komma bortåt 30 mm. Så jag lade in dynorna i förrådet och vevade in markisen.

Mina pelargoner börjar blomma igen.
Den är också fin.

Blev hungrig och lade hallonsylt på pannkakor från igår. Stoppade dessa i mikron och bryggde kaffe. Satt inne och åt dessa. Solen hittade fram igen men jag iddes inte bära ut dynorna igen.

Det har varit extremt torrt här runt Oskarshamn och brandfaran är hög. Därför har vi två helikoptrar stationerade här. De hörs ibland när de flyger omkring. Har hört flygplan också.

Regnet de varnade för kom inte i dag heller. Men nu säger de att det kan komma i natt. Vi får väl se.

Jag köpte en räksmörgås på MAXI och den åt jag i kväll till en öl.

Det var mycket räkor.

Ser nu på Stulen kärlek på 4:an. Lagom rolig.

juni 17, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 16 Juni.

Hade plyschklänningen på under promenaden i skogen i morse. Då kommer inte myggen åt mig. Ingen ser mig där om jag inte går för långt bort till skogsvägen.

Solen visade sig inte på förmiddagen. Satt inne och åt frukost för öppen köksdörr. Det var över 20 grader ute.

Soptunnan töms i morgon så jag har plockat ihop lite att fyllde tunnan med. Hittade en kasse med kläder som jag inte visste att jag hade. En fin långklänning och lite andra fina toppar, en med prislappen kvar. Undrar hur de hamnat i klädkammaren?

Det blev ett par soppåsar med skräp att kasta. Tömde soporna under diskbänken också. Körde ut tunnan till trottoaren senare.

Blev hungrig framåt dagen och funderade på vad jag skulle äta. Tänkte åka och handla men bestämde mig för att vänta med handlandet tills i morgon och gjorde tunna pannkakor istället.

Å, vad det är gott med pannkakor.

Solen tittade fram och jag tog ut en solstol för att få lite färg på min kropp som inte fått någon färg tidigare. Har bara färg på smalbenen och armarna. Men solen var inte framme så läng utan molnen hopade sig. Till slut gick jag in. Stängde dörren, öppnade grinden i staketet in till grannen och satte Orvar i arbete.

Till kvällen blev jag lite hungrig och gjorde mig en köttbullemacka. Drack bubbelvatten blandat med saft till.

Avslutar den här dagen som alla andra dagar när jag är hemma. Tittar på TV.

Glömde att skriva att jag betalat in skatten för de fyra dagarna jag var iväg med husbilen. Det blev 163:- och nu är jag klar med det.

juni 16, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 15 Juni.

Borta bra men hemma bäst heter det visst men det stämmer inte riktigt. Jag tycker det är så härligt att dra iväg med husbilen och träffa folk. Men sedan så blir det inte lika roligt att vara hemma. Likadant varje gång jag är iväg. Blir lite nere när kommer hem.

Sovit dock gott i min goa säng ihop med min sambo. Vi tog vår vanliga tur i skogen innan frukosten. I dag väntade Missan på oss på altanen.

Ringde till Husbilslandet och frågade om min spis hade kommit. Det hade den inte. Dometic lovar och lovar men har tydligen svårt att leverera. Det ska komma fyra spisar varav en är min. Nu bestämde vi en tid för byte i samband med Husbilslandets sommarfest. Sommarfesten är den 1-3 juli och jag har en tid den 5:e. Om nu spisen kommer till dess så får jag väl turista i omgivningarna på måndagen.

Jag har tillbringat dagen hemma. Chanel hade fullt upp med att bevaka skogen bakom tomten.

Ekorrarna håller till i träden bakom grannens tomt.
Det blir tröttsamt att stå då får man sätta sig.
Spanarblick.

I dag har jag haft markisen utvevad till max och dynorna på möblerna. Åt en skaldjurspaj till lunch. Solen gjorde oss sällskap halva dagen men senare så kom det korta skurar. De syntes dock inte i regnmätaren.

Nu fanns alla avsnitt av Mord i Hälsingör på CMore och jag har avverkat dessa i går och idag. Kan inte hålla mig.

Till kvällen så åt jag äggmack till resten av vinet jag öppnade för två veckor sedan. Smakade gott i dag. Beror kanske på att jag köpte en bra vinkork i Spanien.

Saknade korven.

Hade tänkt ta Coronan ihop med Chanel till hamnen och titta på bilar, gamla som nya som stolta ägare visar upp. Det var första onsdagen den här sommaren. Men vädret var lite svårtolkat och jag valde att dricka vin till måltiden. Hoppas på bättre väder nästa vecka.

juni 15, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 14 Juni.

Å, vad det var skönt att sova i min 120:e säng. Där behöver vi inte slåss om utrymmet, Chanel och jag. Vaknade av klockradion halv åtta. Lyssnade på nyheterna och väder sedan gick jag ner i skogen med Chanel och Missan.

Tog sedan en efterlängtad dusch. Det var över 20 grader ute men jag satt inne vid köksbordet med öppen köksdörr och åt frukosten. Körde en tvättmaskin och hängde ut på torkvindan.

Ringde till Monika i Piteå lite senare. Det var ett bra tag sedan vi snackade. Hon var nyklippt och håret var så fint. Vi pratade en bra stund.

Jag har kollat över mina blommor ute palten. De fick lite vatten och en rejäl dusch. Bladen var prickiga av allt frömjöl.

Gjorde mig några knäckebröd som fick vara lunch. Pratade med grannen en stund. Hon rensade rabatterna, motvilligt. Chanel var så intresserad av något på andra sidan staketet mot skogen. Hon till och med gnällde. Det var en liten ekorre som röjde rund i en buske. Chanel ville bara ut till den. Men hennes tråkiga matte satte stopp för det.

Hade fått ta in tvätten för det kom några ynkliga droppar. Men den var så gott som torr.

Klockan två startade jag färden till min tandläkre i Timmernabben. Kom fram precis lagom. Det regnade när jag klev ur bilen men jag hade ett paraply i bagaget. Det kom väl till pass.

Det gick att laga tanden. Det var en som satt längst bak i munnen och var lite trångt för honom att komma åt. Om den går sönder igen så är det bara att dra ut den om jag inte ska slänga ut en massa pengar. Men får väl hoppas att den håller ett tag.

Det hade slutat regna när jag gick ut till bilen. Förra gången jag var hos tandläkaren var i augusti förra året. Då öste regnet ner när skulle hem. Det var då vindrutetorkarna gick sönder och som jag inte fick lagade förrän julveckan. Nu fungerade de ända hem.

Men jag gjorde en avstickare till Nabbens Rökeri och Fisk för att köpa kvällsmat.

Mörka moln på himlen.

Det började regna på hemvägen. Så när jag kom hem fick jag plocka in dynorna från altanen. De hade legat under markisen så de var inte våta.

Det har regnat hela tiden sedan jag kom hem och det tackar jag för. Nu har det kommit 5 mm. Hoppas det kommer mera ikväll och i natt.

Det var så gott.

Det var dagens händelser. Nu ska jag titta på Barnmorskan i East End.

juni 14, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 13 Juni.

När Chanel och jag var på väg ut på morgonpromenaden så började det regna. Jag tog på regnkläder och gick iväg. Det blev inte mycket av regnet.

Smakade gott med frukost på altanen. Där blev vi sittande till närmare tolv. Då körde jag iväg. Tog en liten omväg till en ”gammal ” väninna. Vi träffades för 100 år sedan. Våra familjer hade sommarstuga vid Vätterns strand. Nedanför Övralid där Verner von Heidenstam bott ligger Nedralid. Där träffades vi varje sommar i många år. Kommer inte ihåg hur gamla vi var när vi första gången tog kontakt.

Mina föräldrar skiljde sig och jag miste sommarstugan. Vi umgicks inte i stan men tog upp kontakten när vi fick barn.

När jag fått Jonny så bodde vi inte så långt ifrån varandra i stan. Kjerstin som väninnan heter hade då två barn i samma ålder som Jonny. Vi gick promenader och fikade hos varandra tills vi flyttade till Stenungsund. På den tiden fanns inte sociala medier på samma sätt som nu och vi tappade kontakten.

Min väninna har inte FB men hennes dotter har så genom henne har vi fått kontakt igen. Vi brevväxlar lite sporadiskt och hon läser min blogg. Så i dag bestämde jag mig för att hälsa på henne.

Hon blev överraskad. De skulle precis börja äta lunch så jag satt med vid bordet och pratade. Jag skulle ju vidare hemåt men vi fick en lång pratstund i alla fall. Vi ska träffas igen.

Klockan blev bortåt halv två innan jag körde vidare mot Västervik. Häromdagen så fick jag ett meddelande på Messenger från en ”tjej” från Västervik som också kör husbil ensam. Vi har flera gemensamma vänner på FB och hade kommit överens om att jag skulle hälsa på henne på hemvägen.

Vi träffades på Jysks parkering. Jag bjöd på kaffe och vi satt och pratade i en och en halv timme. Vi ska också träffas flera gånger.

Ca fem mil från Oskarshamn så finns en rastplats med toatömning och där stannade jag i vanlig ordning för att tömma min toa.

När jag närmade mig Oskarshamn så regnade det och jag blev glad. Tänkte att det regnade hemma också. Men när jag körde in i stan så var det snustorrt på backen.

Tänkte ett tag att jag skulle tanka upp bilen men ångrade mig, ville hem. Missan var först ut genom dörren när jag parkerat på uppfarten. Chanel blev också glad. Pratade med grannen som sa att de inte fått något regn under tiden jag varit borta.

Busade lite med Chanel.
Du ska inte släppa, matte.
Snustorrt utanför köksdörren.
Missan kollar reviret.

Plockade bara in det nödvändiga och kopplade in elen. Klockan hade hunnit bli halv åtta. Parkerade mig i soffan framför TV:n. Då började det plötsligt regna. Men det varade inte länge, tyvärr.

Nu är sommaren här för Lotta sjunger på Liseberg. Jag sitter och slötittar med korv i handen och vatten i glaset.

Härligt att åka iväg med husbilen och hälsa på släkten och vänner men det är skönt att komma hem också.

PS Har ställt av husbilen. Det blev fyra dagar. DS.

juni 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Söndagen den 12 Juni.

Sovit gott i natt. Ibland vet man inte var man är när man vaknar. I dag var jag i husbilen som var i Motala.

Chanel och jag tog en promenad i omgivningen. Sedan gick jag in till frukosten som ingår i ställplatsen.

Ställplatsvärdarna serverar dryck.

Efter att ha avnjutit en god frukost så gjorde vi oss klara för en utflykt till min favoritplats vid Göta Kanal. Vi var precis på väg och plocka ut stolarna när himlen öppnade sig. Det blev till att dricka kaffe inne i husbilen.

Men vädret växlade om och solen värmde inbjudande. Så vi gjorde ett nytt försök med stolarna. Vi kunde sitta en stund och njuta av naturen. Inte varade det länge förrän regnet återkom. Då gav vi upp. In med stolarna igen. Vi hade i alla fall fått se en stor tysk segelbåt och två av de stora båtarna som trafikerar kanalen passera förbi.

Vädret var fortfarande opålitlig när vi kom hem igen. Så vi satte oss på den inglasade altanen.

I dag blev jag bjuden på en god panerad fisk, kokt potatis och en riktigt god sås. I det här huset görs alltid riktigt godsåser.

Plötsligt var solen tillbaka och vi gick ner till friggeboden och satte oss ner och njöt. Göken hördes på håll. Vi fick en härlig stund innan molnen åter hopades.

Vi tittade på Arvingarna som höll till på Lassemans altan. Sedan blev det ett mord i Helsingör som vi försökte lösa. Men det fixade vi inte utan får fortsätta med det nästa söndag.

Jag och Chanel gick ut till husbilen. Det var lite kylig så jag satte på lite värme. Det blev fort skönt. Har hört på radion under tiden jag skrivit detta. Nu är det kväller och sängen hägrar. Natti natti!

juni 12, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 11 Juni.

Gick upp lite före åtta och tog en promenad med Chanel. Fixade frukost och åt i husbilen med öppen dörr. Det var skönt ute. Spärrade dörren med kompostgaller innanför myggnätet.

Tog ut Missan i koppel en stund. Hon var lite nyfiken men så fort någon visade sig så blev hon rätt. Annars gick det rätt så bra.

Satt inne i vardagsrummet och löste Melodikrysset medan resten av familjen åt frukost på den inglasade altanen.

Alla var lite avslagna i dag. Det blev rester till lunch.

Det smakade gott i dag också.

Sedan så packade jag ihop och körde iväg till Motala. Var trött efter maten men det gick bra att köra. Vädret som varit lite oroande klarnade upp och när jag kom fram till min bror så sken solen.

Tog med mig Chanel och satt ute vid friggeboden. Blev bjuden på kaffe och hembakat. Min brors särbo är en fena på att baka. Satt sedan och bara tog det lugn.

Det började dra sig mot matdags. Jag tog en liten runda med Chanel och sedan fick hon göra Missan sällskap i husbilen.

Vi satt inne på altanen och åt Hasselbackspotatis och grillad fläskytterfilé med tilltugg. Jättegott. Blev sittande där. Tittade på Ett gammalt Så ska det låta från 2003. Alice-Babs med dotter Titti var på ena sidan och Gunilla Backman med Dan Ekborg. Programledare var Peter Harrysson. Där var det låtar som man kände igen för hela slanten.

Efter lite kaffe så tackade jag för mig och gick ut till mina sambos. Tog en tur med Chanel innan jag bloggade.

Här ska jag sova i natt.

Sweden rock på radion. Tyvärr inte min musik. Får se om det blir bättre musik som jag kan somna till. Läste tablån och Da Capo börjar nu. Tack och lov.

juni 11, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 10 Juni.

Började dagen med en promenad med Chanel i omgivningen. Sedan gjorde jag frukost i husbilen och åt. Inne i huset var de redan gång med det sista. Viktor var på Champagne frukost med kompisarna.

Färdig dukat.

Vi körde i två bilar in till skolan där Viktor skulle springa ut lite före tolv. Det var mycket folk där.

I väntans tider.
En stolt far väntar på sin son.
Äntligen så kom den efterlängtade studenten.
En stilig kille.
På väg hem.
En del åkte lastbil.
Andra åkte limousin.
Polisbilen körde på gångvägar för att ta sig fram.
Efter maten vankades tårta.
Viktor i högsätet.

juni 10, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 9 Juni.

Gick upp vid åtta. En snabbis i skogen. Ringde sedan till min tandläkare i Timmernabben. Fick en tid på tisdag för att laga min trasiga tand.

Ställde på husbilen. Är alltid rädd att glömma det. Sedan duschade jag och åt frukost.

Började bära ut till husbilen. Jobbade i lugn takt. Vattnade blommorna ute och tog med några till husbilen. Åt en paj innan jag tog en promenad med Chanel.

Missan var inne i huset så jag tog henne under armen och gick ut till husbilen med henne. Hon protesterade vilt jamande. Hämtade Chanel och det sista som skulle med. Körde iväg till INGO och fyllde upp tanken med diesel. Då var klockan ett.

Startade resan till Linköping. Danne tjatade om att jag skulle ta vägen över Västervik men jag var ihärdig och styrde mot Kisa. Stannade i Rimforsa och fixade kaffe. Åt ett par bullar till. Gott.

Fortsatte sedan mot Linköping. Det var lite vägarbete med rödljus på två ställen annars flög det på bra. Anlände strax före fyra. Backade upp på uppfarten bredvid sonens husbil. I den bilen ska Annas bror med fru från Danmark sova.

Blev bjuden på kaffe med bakelse. Emilia, barnbarnet hade som tradition att äta jordgubbsbakelse på sin examensdag. Sedan började vi dekorera det lånade tältet inför morgondagens studentkalas.

Halvfärdigt.
Kvällsmaten tillagas.

När det mesta var klart så åt vi korv med bröd på det nygjorda altanen. Alla var trötta och klockan hade blivit mycket. Jag och Chanel tog en tur runt kvarteret innan vi gick in i husbilen.

Nu ska jag hoppa i säng och lyssna på Karlavagnen.

juni 9, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Onsdagen den 8 Juni.

Det blev bara 2 mm regn i går så jag har vattnat blommorna på altanen. Åt frukost inne efter den vanliga promenaden med Chanel.

Pläden jag beställde av Ullbädden tyckte jag inte hade rätt färg. Pratade med Birgitta på Ullbädden i förra veckan och i dag så pratade vi igen. Hon får hem en mindre pläd i rätt färg och ska skicka den. Då skickar jag tillbaka den med fel färg. Ullbädden jätte bra att ha att göra med. Kan varmt rekommenderas.

Däremot skorna jag skickade efter kom aldrig men Klarna ville ha betalt. Fick skjuta upp betalningen i väntan på skorna. I går så fick jag ett mail från MIGOshopen.se där de ville jag skulle skriva en recension. Då påpekade jag att nu ville jag inte ha deras skor som aldrig kom och att de skulle ta bort kravet på Klarna. I dag så var kravet borta. Beställde skorna i mitten på april.

Åt ett par knäckebröd till lunch. Plockade ut lite till husbilen. Gick en promenad med Chanel. Två ekorrar lekte i skogen bredvid Rudabanan och Chanel frös fast i backen. Ekorrarna lekte både i träden och på backen. Så småningom så tappade Chanel lusten att stå kvar och titta. Då gick vi vidare. Jag har inte så bråttom så jag tycker att hon kan få stå och titta en stund.

Stekte potatisen, som blev över i går, tillsammans med några korvar.

Det fanns rädisor kvar också.

När maten var uppäten så överraskande jag Chanel med en dusch. Hon var inte så glad åt det men det var lama protester. Jag får stå dubbelvikt över henne i duschen och får så ont i ryggen. Men det går ganska fort. Efter att ha blivit hjälpligt torkad så fick Chanel fnatt och for runt i huset.

Den här kattungen är till salu. Det är Chanels tidigare matte som föder upp dessa skönheter.

Jag måste säga att jag blir helt såld på denna skönhet. Skulle gärna vilja ha henne men blir nerröstad av Chanel och Missan som tur är.

Nu ska jag se på TV igen. Tog fram lite salta pinnar och vatten smaksatt med lite saft. Plötsligt så tuggade jag på något hårt. Förbaskat också, en bit av en hörntand hade lossnat. Får ringa tandläkaren i morgon. Alltid är det något.

juni 8, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 7 Juni.

Så var det vardag igen. Inte för att det spelar mig någon roll. Är man pensionär så är man.

I morse satte jag på radion lite i sju och sedan var klockan halv nio på ett nafs. Konstigt. Tiden går fort ibland.

Jag gick upp då och tog den lilla turen ner i skogen. Hade en jacka på i dag för det kom några droppar uppifrån. Innan jag gick upp till duschen så öppnade jag kranen till gråvattnet i husbilen. Det var bara en dusch, tandborstning och diskvatten efter ett par frukostar. Nu syntes det inte när backen var blöt. Regnet gjorde så att Corollan inte längre är gulprickig. Bara två mm i regnmätaren. Men bättre än ingenting.

Efter duschen så smakade frukosten bra. Hade hämtat in Hemmets Journal. Så läste den som omväxling mot paddan.

Åkte en tur till stan. Lämnade in en kasse med tomburkar och plastflaskor hos Lidl. Det var inte många jag fick pant på men blev ju av med dem i alla fall. Parkerade sedan på Cooptakets parkering. Gjorde vad jag skulle men kände inte för att gå runt och titta. Har nu klarat av en del inför resan till Linköping på torsdag.

Stannade till hos Sibylla på hemvägen och köpte en Minimål. En liten hamburgare med lite strips och en öl. Satt i bilen och åt den. Lagom mycket och ganska gott. Stripsen var alldeles lagom lagade och riktigt varma.

Chanel och jag tog en liten sväng. Hade tur för det regnade inte på oss. Såg sedan på Tyskungen på Play. Har läst boken för länge sedan. Kom inte ihåg så mycket.

Framåt kvällen så kom solen fram och det blev skönt ute men klockan var över sex och jag hade inte lust att sätta mig ute. Tog däremot ut trimmern och fixade till min stig nere i skogen . Den börjar växa igen.

Gräsmattan börjar bli gul. Det behövs regn.
Missan spanar.
Chanel spanar efter ekorrar.

Bytte ut en blomma på garageväggen. Penséerna hade torkat. Denna blomma behöver inget vatten.

En nyfiken hund kollar vad jag pysslar med.
Corollan ser nytvättad ut.

Nu ska jag servera mig resten av jordgubbarna jag köpte igår. Det blir nog lite grädde till.

Gott!

juni 7, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 6 Juni.

🇸🇪🇸🇪 Sveriges Nationaldag och Svenska Flaggans Dag 2022. 🇸🇪🇸🇪

Så var solen borta igen. Lite svalare i luften i dag. Myggen anfaller under promenaden i skogen. Usch!

Åt frukost med Köksdörren öppen. Kollade lite på paddan innan jag gick ut till Corollan för att titta i instruktionsboken. Letade efter säkringar. Men kom inte så långt. En knapp vid reglagen där fönsterhissarna finns var nedtryckt. Den låste hissarna till de tre fönstren. Så var det avklarat. Tänkte inte på att titta där igår.

Tog en promenad med Chanel. Sedan åkte jag till Maxi. Körde förbi ställplatsen i hamnen och den var så gott som full.

Köpte creame fraice, gräslök, rädisor, päron och tomater. På väg till bilen så köpte jag jordgubbar.

Så i dag åt jag svensk nationalmat. Hoppade över snapsen. Är inte så förtjust i snaps och absolut inte att snapsa själv. Men lite starkt blev det. Rädisorna var starka och goda.

Det var inte så lockande att sitta ute i dag så dynorna kom aldrig ut. Har inte hänt så mycket i dag utan det har varit lugnt.

I kväll så åt jag jordgubbar med cream fraice. Halva kartonger är kvar tills i morgon.

Nu firar vi vårt kära fosterland på Skansen.

juni 6, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 5 Juni.

Pingstdagen 2022.

Hänryckningens tid, eller? Vet inte jag?

Vilken morgon. Sommar värme redan lite över åtta. Enda nackdelen är myggen i skogen. Termometern visade bara streck. Tog in givaren och bytte batterier sedan var den igång igen.

Lät köksdörren stå på vid gavel medan jag åt frukost. Sedan var det dags för att ta Corollan till stadsparken och hundrastgården. Vi möttes upp vid kyrkan och gick i gemensam trupp till rastgården.

Här är vi på väg. Det var många som redan var i rastgården när vi kom dit.
En ny bekantskap för Chanel.
En tuffing den lilla. Hon morrade högt.
Chanel var tvungen att gå dit och spela polis.
Jag sa till Chanel att sluta lägga sig i. Då fick jag henne i knät.
Den störst är den lugnaste. Gullan med matte.
Hon är så go den ryskan.

Vi åkte hem efter ca en timma. Skulle öppna alla rutorna i Corollan men se det gick inte. Rutan vid ratten kunde jag öppna men inte de andra tre. Alltid är det något som jäklas. Det var varm i bilen för AC:n gav upp för många år sedan. Misstänker jag jag får kolla säkringar. Får ta in manualen och läsa. Men inte i dag.

Vevade ut hela markisen och förankrade den i marken. Sedan var det dags för kaffe och bullar.

Skönt med skuggan.
Chanel var helt slut när vi kom hem.
Men inte värre än att hon har koll på skogen.
Hur många kort ska du ta, matte?
En repris på gårdagens fika.

Missan försvann fort. Hon kom bara förbi och åt kattgodiset sedan var hon borta igen.

Jag har suttit och gått igenom Hemmets Journal. Har en massa som kom under tiden jag var i Spanien. De är slarvigt lästa så det finns en massa att läsa kvar i dem.

Göken hörs lite varje dag. Tycker det låter så härligt. Det blev varmt på altanen när solen stod lägre och kom in under markisen. Satt inne och åt. Det fick bli ännu en repris från igår. Hittade lite plockmat och drack öl till.

Det kliade på låret och jag hittade en pytteliten fästing där. Den fick sig ett bad i toavattnet.

Det är 22 grader ute när klockan är lite över åtta. Har vevat in markisen och burit in dynorna i förrådet. Blommorna har fått vatten så nu tar jag kväller.

juni 5, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 4 Juni.

Pingstafton 2022.

I dag har sommaren kommit. Det var 21 grader redan i morse. Myggen har vaknat. De gjorde små attacker när vi var i skogen.

Lät köksdörren stå öppen medan jag åt frukost vid köksbordet. Bar sedan ut dynorna till möblerna på altanen. Första gången jag tagit ut alla. Förut har jag bara tagit ut till den stolen jag suttit på.

Löste Melodikrysset. Hängde tvätt under tiden de regionala nyheterna sändes. Det har verkligen varit torkväder i dag. Grannen har varit hundvakt åt sin dotters hund. Den är bara 6 månader men stor och busig. Helt vild är kanske rätt benämning. Chanel håller sig på behörigt avstånd till kompostgallret. Vet inte varför men hon vill inte fronternas med hunden, en Rhodesian Ridgeback.

Jag satt i solskenet och fikade med doftande syrener på bordet och gökens läte i bakgrunden. Har hört göken nästan hela dagen i dag.

Det smakade lika gott som det ser ut.
Missan med sin mage.

Missan gillade att dynan låg på soffan för där låg hon länge bredvid mig. När jag gick in så blev jag nästan ikullsprungen i köksdörren. Matskålen var tom. Då gäller det att påminna matte om det.

Chanel växlar mellan sol och skugga.

Jag har klippt bort lite sly vid häcken till grannen. En tidigare granne satte en buske/träd vid gränsen och den är svårt att bli av med. Riktiga taggar på grenarna. Ansade syrenbusken lite också. Ska klippa ner den lite när den blommat färdigt.

Funderade på vad jag skulle äta i kväll. Kom på att jag hade grejer till tapas så det fick det bli. Drack öl till. Det var så skönt ute att jag satt kvar på altanen och åt.

Gott.

Gick in sedan innan myggen gjorde sin entré. Hamnade framför TV:n.

Glömde nåt. I kväll så hyllas Povel Ramel i en hel timme klockan 23.03 i P4. Måste hålla mig vaken då.

juni 4, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 3 Juni.

Gick ner i skogen med Chanel och Missan i bara plychklänningen. Startade Orvar och gick upp för att duscha. Åt sedan frukost.

Såg färdigt Dansar med vargar som jag började titta på i går kväll. Det var länge sedan jag såg den filmen.

Åt pannkakor med sylt och grädde till kaffet. Tog en promenad med grannen och våra hundar. Det var länge sedan jag gjorde det. Malte badade flera gånger i det välfyllda diket vid dammen men Chanel aktar sig för att bada.

Tog sedan Corollan till Maxi. Handlade lite smått och gott. Köpte jordgubbar på väg till bilen. Min väninna hade ringt när vi promenerade och jag ringde upp henne när jag kom hem. Satt ute på altanen. Det var skönt ute och solen kom och gick.

När molnen hopade sig gick jag in. Det var fortfarande skönt ute men tröttnade på att sitta där.

I kväll har jag ätit grillade revben med fralla. Hällde upp ett glas vin. Det fanns kvar från helgen i Mariestad. Såg på TV.

Åt en tallrik med jordgubbar och vispad grädde. Det blev inga kort tagna i dag. Får bättra mig i morgon.

Ska slå ihjäl en irriterande fluga innan jag lägger mig ikväll.

juni 3, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 2 Juni.

Vart tog den goa värmen vägen? Solen och regnet delar dagen emellan sig om dagarna. Synd bara att det inte kommer ordentligt med regn.

Jag brukar för det mesta klä på mig innan jag går ner i skogen med Chanel nu för tiden. Ställer köksdörren lite på glänt så Missan kan komma efter. Hon är lite sen i starten.

Sen smakar det gott med frukost. Får hålla dörren stängd för annars blir det kallt i köket.

Packade upp pläden från Ullbädden. Tyckte den var lite mörk. Kulören i stolarna är mycket ljusare. Ska ringa och fråga om den finns i samma färg som stolarna i morgon.

Jag hade beställt mat åt Missan och Chanel från Magnusson och det kom vi lunch. Blir lite irriterad att de inte ringer på när de ställer paketet utanför dörren. Men det är bekvämt att få det levererat till dörren.

Matvraket håller sig framme.

Har låtit köksdörren vara öppen lite ibland så Chanel och Missan kan gå ut. Plötsligt hörde jag Chanel skälla. Då kom grannen gående nere i skogen på väg till sin tomt. Bra att hon säger till. Ganska snart såg hon att det var grannarna och då hoppade hon runt i trädgården. Hon gillar dem starkt. Det är ömsesidigt.

I dag åt jag upp resten av rabarberpajen. Det fanns lite marsansås kvar också. Tittade lite på TV.

Letade fram systemkameran i klädkammaren. Där fanns en låda med material till smycken av pärlor. Jag höll på med det för några år sedan. Ska ta med detta till Linköping i nästa vecka.

Till kvällen så gjorde jag tunna pannkakor. Jag har blivit riktigt bra på detta. De blir så goda. Dricker mjölk till så klart. Det blev tre stycken kvar till kaffet i morgon.

I kväll ska jag titta på Fredrik och Petter. Fluff, fluff.

juni 2, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 1 Juni.

Så var sommaren här, eller. Är inte juni en sommarmånad?

Det är växlande väder. Ömsom sol ömsom regn. Jag gick ingen längre promenad i dag.

På Öland är det MC träff. Det låter roligt med hojar från när och fjärran. De är på Lundegårds camping och det var kaos när insläppet började. Radio Kalmar är där och sänder.

Själv så njöt jag av kaffe och rabarberpaj med marsansås vid köksbordet.

Smarrigt värre.

I lördags så beställde jag en pläd från Ullbädden när jag var i Mariestad. I dag så kunde jg hämta den på ICA i Kristinebergs centrum fem minuter från där jag bor. Snabbt avklarat.

Körde sedan till Lidl och handlade lite jag glömt i går. När jag kom hem så tog Chanel och jag en kort promenad. Vi klarade oss från regn.

Åt en omgång till av pajen lite senare. Gott. Det finns kvar tills i morgon också.

Har tittat på några serier som jag missat när jag var borta i helgen. Snart är jag ifatt.

Jag hittar inget att se på SVT utan får leta på SVTPLAY eller CMORE i kväll.

juni 1, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 31 Maj.

Sista dagen som May har namnsdag. Inte illa att ha namnsdag 31 dagar i rad. Grattis May.

Här har dagen flutit på som vanligt. Gick ner med Chanel i skogen och åt frukost. Kollade sedan vad som hänt i Aftonbladet och FB.

Gick ut och putsade gräset med trimmern som nu fungerade perfekt med nytt batteri. Tog en promenad med Chanel. Hann precis hem innan regnskuren kom.

Behövde fylla på förråden så det blev en tur till Maxi. I dag så kostade jordgubbarna 60:- litern. Men jag hade ju rabarber från Linköping så jordgubbarna hoppade jag över. Det blev annat som hamnade i kundvagnen.

Det har kommit regnskurar under dagen men syntes inte så mycket i regnmätaren. Inget uteväder precis.

Gjorde rabarberpaj. Tre stycken men inte så stora. En liten åt jag med marsansås. Å, vad gott det är. Frös en och ställde en i kylen.

Har suttit och tittat på TV. Blev lite sugen på något att stoppa i munnen och plockade fram lite kex och tapas. Köpte flera packet med skinka och korv innan jag åkte hem från Spanien. Datumet började närma sig sista bäst före. Hade en öppnad vinflaska så jag drack ett glas rött till.

Det var den dagen det.

maj 31, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 30 Maj.

Vaknade till en härlig sommardag. Det var skönt på morgonpromenaden. Var inne i huset och sa hej då till sonhustrun innan jag gick in i husbilen för att äta frukost.

Min sovplats hos sonen.

Startade sedan hemresan. När jag kom till Rimforsarondellen så stannade jag utanför Hagströms. Strosade runt lite och kom naturligtvis ut med en kasse. En pelargon, en kruknejlika, en söt liten bricka och en rund vaxduk.

Så startade den sista biten hem. Min Danne lotsade in mig på en genväg som vi körde för många år sedan. Lite omväxling men nu är jag färdig med den genvägen. På ett ställe sprang ett litet rådjur över vägen några meter framför husbilen. Det var nära ögat.

Svängde upp på infarten strax efter halv ett. Kopplade in elen samt plockade in från kyl och frys. Lite annat såsom router mm bar jag också in. Missan fick äntligen gå ut alldeles lös. Men hon var inne i huset och husbilen i omgångar under det att jag bar några korgar.

Sedan satte jag mig i soffan och åt ett par tjocka korvar. Chanel hade kissat ute ogjorde mig sedan sällskap. Missan ringde på vid köksfönstret och ville in. Solen som gjorde mig sällskap en bit på vägen hade gått och gömt sig. Det var kallt både ute och inne. Värmen var avstängd under dagarna jag varit borta men är nu påsatt igen. Blev snabbt varmt inne men ute kan jag inte göra något åt.

Bytte köksduk på bordet och placerade nejlikan där.

Mina färger. Vaxduk, bara att torka av när Missan hoppat upp med skitiga tassar.
Min fina borstnejlika.
Den nya pelargonen.

I kväll så blev det äggmacka med kaviar och en stor mugg te.

Har några avsnitt av serier att titta på som jag missat när jag varit iväg. Har ju haft annat för mig än att titta på TV.

Det var verkligen en trevlig träff i Mariestad. Och jag har träffat så många vänner som jag inte sett på länge. Träffade många spanienvänner också. Nu ser jag fram emot Husbilslandets sommarfest första helgen i juli.

maj 30, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 29 Maj.

Vaknade till en solig morgon. Typiskt nu när träffen är över. Chanel och jag började med en promenad. Sedan röjde jag ut i duschen. Det är lite att flytta på. Tog sedan en dusch. Lite trångt men det funkar bra. Det fanns duschar på området men jag tyckte det var för långt dit.

Gjorde frukost och åt. Kunde varit skönt ute men för mycket jobb att ta ut bord och stol. Plockade undan för färd. Gick ut och sa hej då till grannarna. Körde sedan iväg.

Stannade i Laxå för att tanka. Ingen billig historia. Det gick på 1250:-.

Fortsatte mot Sonen men familj i Linköping. Stannade till på min favoritplats vid kanalen för en promenad med Chanel.

Kom fram till sonen vid halv tvåtiden. Roligt att träffas igen. Det var ett tag sedan. De har fått så fint med pool och inglasad altan.

29 grader i vattnet men ingen var badsugen.

De har tre kaniner i ett stort häng.

Sotis.
Kaninerna kan inte hålla sams så de får vara ute en och en.

Jag blev bjuden på mat. Invigning av den inglasade altanen. Alla glasdörrar var öppna och det var riktigt varmt och skönt.

Barnbarnet som hade varit på bal i går skjutande mig till Bauhause där jag köpte ett nytt batteri till grästrimmer. Jag var inte ett dugg orolig att åka med honom.

Lite senare så drack vi kaffe med kaffebröd och kladdkaka.

Jag gick ut till husbilen och mina sambos klockan nio. Chanel var med in trädgården en stund när vi kom. Men när kaninerna var ute så fick hon göra Missan sällskap i husbilen.

Jag ska åka hem i morgon. Har sagt hej då till sonen och ett barnbarn. Svärdottern och det andra barnbarnet är nog hemma när jag åker iväg i morgon.

maj 29, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Lördagen den 28 Maj.

Det har regnat mycket i natt och tidigt i morse. Men när jag gick upp så hade regnet upphört. Chanel och jag gick en runda i riktigt kyligt väder. Hade luvan på jackan hårt åtdragen. Då kändes det inte så kallt men saknade vantar.

Det var gott med frukost när vi kom tillbaka. Sedan var det dags för Melodikrysset. Så fort det var färdigt gick jag till servicecentret. Beställde en pläd av Ullbädden. Mina fina tallrikar av melanin har blivit utslitna och jag frågade häromdagen ifall jag bara fick köpa fyra sådana utan att köpa hela settet. Då ville hon inte sälja bara dessa men i dag så fick jag köpa dem. Jätte bussigt.

Gick hem och hämtade Chanel för en promenad. Det var lika kallt då som tidigare. Men hittade stickade handledsvärmare som jag fick när jag fyllde. Tack Lotta, de värmde gott.

Det finns en duschvagn på området. Den rymmer 10 duschar.

Klockan två var det insläppt till årsmötet. Jag gick dit i god tid.

Här fick man anmäla sig. Insläppet tog ca en timma.
Årsmötet genomfördes utan alltför mycket tjafs.
Efteråt bjöds på kaffe och bulle.

Chanel och Missan blev glada att se mig igen.

Nu ska jag ta med mig Chanel på en runda i kylan. Sedan är det dags att packa ryggsäcken inför kvällen och gå till tältet.

Skriver som de två dagarna innan att det kanske kommer en uppdatering senare.

Uppdatering:

Ordföraren presenterar den nya styrelsen.
Maten som var jätte god.
Klubbens pajas med levande stativ.
Kvällens underhållare. Ni får veta namnet på dem i morgon. De ska gästa Lotta på Liseberg i sommar. Tror de gick ner flera kilo under showen.

maj 28, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 27 Maj.

Har sovit gott i natt. Gick upp vid halv nio. Då tog Chanel och jag en morgonpromenad. Solen lyste från en blå himmel men det blåste lite snålt. Hade tänkt gå bort till ställplatsen i hamnen men det var alldeles för kallt. Gick åt andra hållet i stället. Uj vad mycket husbilar det är här.

Där i smeten bor jag. Molnfronten kom aldrig till oss.

När vi kom hem så satt folk utanför sina husbilar. Det verkade vara skönt i lä. Men jag åt min frukost inne i husbilen. Tog sedan en promenad bort till tältet där det var loppis. Som tur var hittade jag inget som jag ville ha. Pratade med en massa folk jag känner. Roligt att träffa så många som jag inte sett på länge.

När jag kom tillbaka till min bil så gjorde jag kaffe. Dukade upp utanför husbilen i solskenet.Chanel och jag satt där sedan och njöt.

Tog sedan med mig Chanel och gick omkring bland husbilarna. Hittade ett par som Bertil och jag lärde känna i Spanien. Hon spelar dragspel och det hände att vi satt hos oss och hon och Bertil spelade ihop. Hennes man och jag satt med sånghäfte och sjöng lite tyst. Nu satt jag hos dem och pratade över ett glas vin. Det kom några fler och gjorde oss sällskap. Där min husbil stod blåste det lite men hos dem var det lä och skönt. Tiden gick fort och vi, Chanel och jag gick hem till Missan.

Lämnade Chanel och gick till infocentret. Där satt ett gäng damer och handarbetade.

Flitiga damer.
Ullbäddens var där.
Lite nyttigheter.

Framåt kvällen så hopade sig molnen och det kom lite droppar ovanifrån. Då låg jag och Chanel i sängen och tog igen oss.

Nu ska vi ta en liten runda så Chanel får göra ifrån sig. Sedan är det dags att gå till tältet igen. I kväll ska jag äta grillad lax. Det kommer att bli underhållning med dans.

Får se om jag uppdaterar när jag kommer hem.

Hemma igen vid tiotiden. Maten var toppen. Drack först upp rödvinet som blev över igår. Sedan öppnade jag en Cava. Korken for iväg och det sprutade lite men mest på mig.

Varm och god mat.
Det var fullt i tältet. De tomma platsern beror på att de hämtar mat.

Efter maten uppträdde Creeddeance Tribute. De var bra men för jobbigt att lyssna på i längden så jag gick hem till Chanel. Vi tog en tur runt området. Kallt men uppfriskande. Nu är klockan kvart i elva och jag ska krypa i säng. Det smattrar lite på taket.

maj 27, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 26 Maj.

Kristihimmelfärdsdagen 2022.

Hade satt mobilen på väckning halv åtta. Vaknade redan klockan sex. Slumrade till lite men gick upp lite över sju. Klädde på mig och gick en runda med Chanel i regnet. Åt sedan frukost med kokt ägg dagen till ära.

När jag var klar och hade kopplat loss så var klockan lite över halv nio. Körde mot Mariestad. Det regnade av och till. Anlände till Mariestad precis klockan nio. Det var några husbilar på väg att köra in men ingen kö.

Jag blev visad en plats på gräs vilket jag ville ha som underlag. Det blir inte lika skitigt utanför bilen då. Gick iväg till infocentret och anmälde mig. Många kända ansikten. Roligt.

Det hade börjat regna igen. Knackade på en husbil utanför centret och gick in för att pratade med en kär vän. Det hon och hennes man som var de första vi lärde känna när vi gick med i klubben. Blev sittande en bra stund. Väntade på att regnet skulle upphöra men vi hade mycket att prata om så det gjorde inget.

Gick sedan hem till Chanel och Missan. Fick sällskap med ett par vänner och vi konstaterade att jag står bakom dem. Bredvid mig står ett par som bor på samma camping som mig på vintern i Spanien. Kul!

Gjorde mig hemmastadd. Blev lite hungrig så jag åt en bit ostkaka med sylt och grädde. Det var uppehåll så jag tänkte passa på att gå en runda med Chanel. Men hann inte ta på mig jackan förrän det började regna igen. Men vi gick en liten runda i alla fall.

Satt sedan och kollade på paddan. Min käre lillebror hade ringt men jag missade det så jag ringde upp honom och vi pratade en stund. Blev lite sömnig och det regnade ute och det hade börjat blåsa lite så jag äntrade sängen ihop med Chanel.

Gick iväg till infocentert och träffade flera bekanta. Stod där och småpratade en stund. Vad roligt det är att träffa så många bekanta. Det var länge sedan vi sågs. Kollade upp tältet där vi ska äta i kväll. Där bakom stod ännu fler husbilar. På väg tillbaka till husbilen så knackade någon på rutan inifrån en husbil. Det var ett par som har två Svensk Danska Gårdshundar. Satt en stund inne hos dem och pratade. Deras hundar är så gamla som Anni skulle ha varit om hon fått leva. Vi träffades för länge sedan på en träff när Anni var valp.

Tog några kort på väg hem till husbilen. Det regnade så det fanns inget folk ute.

Där inne är infocenter och några utställare står där också.
Här står jag.

Jag ska snart gå till samlingstältet. Ska först bara gå en runda med Chanel i regnet. Vet inte när jag kommer tillbaks till bilen i kväll så jag postar detta nu.

Kanske blir en uppdatering lite senare men inte säkert.

Har precis kommit hem till husbilen och tagit en promenad med Chanel. Hade sällskap men bekanta från Spanien till tältet. Där satt vi ihop med flera från Spanien. Hade trevligt. Först så fick vi information om träffen. Sedan fick vi gå och hämta mat. Blev förvånad att det var så god mat.

Kyckling.
Trevlig bordsgranne.

Efter maten så blev det dans till tvåmannaorkester. De var duktiga och spelade ”vår” musik. Bra danslåtar. Har mött många vänner som det var länge sedan jag sett.

Full fart på dansgolvet. Synd bara att det bestod av asfalt.

Jag gick hem vid elvatiden helt nöjd med kvällen. Dagen regnade bort. Men under kvällen så kunde folk umgås i tältet.

Nu hoppas jag på bättre väder i morgon.

maj 26, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Onsdagen den 25 Maj.

Tuppen i min mobil väckte mig redan klockan sex. Rastade Chanel och gjorde iordning husbilen och frukostmackor. Fem i sju så gick jag till verkstaden och pratade med dem. En mekaniker följde med till husbilen. Vi gick igenom vad som skulle göras. Garantijobb och lite småsaker jag ville ha gjort.

Sedan gick jag in i utställningshallen med Chanel och Missan. Missan satt i en transportbur av tyg. Parkerade oss vid ett bord. Hämtade te från automaten och åt min frukost.

Sedan har vi väntat och väntat. Har träffat flera trevliga människor. Några gamla bekanta och några nya bekantskaper. Chanel har charmat alla som vanligt. Missan har tillbringat hela dagen i buren. Hon har jamat lite tyst några gånger men annars hållit sig lugn. Chanel och jag har varit ute ett par gånger.

Det tog hela dagen och vi kunde åka därifrån vid fyratiden. Då var en service och fukttest gjord. Jag har fått uttag av 220 i garaget samt flera USB uttag bl a. Jag har inte kollat allt än utan det gör jag i morgon. Men det är säkert bra gjort, det brukar det vara. Husbilslandet är toppen.

Visste inte riktigt vart jag skulle tillbringa kvällen och natten. Tänkte ett tag att köra till Lyrestad men ångrade mig och körde till Sjötorp. Då har jag bara ca två mil till Mariestad i morgon. Ställde mig på ställplatsen norra och kopplade in elen. Hann inte bli färdig innan det kom en kille och ville ha betalt.

Det kom några regnstänk men sedan sken solen och det var riktigt fint. Då åt jag resten av min matsäck. Tog en öl till. Tänkte vila mig lite men solen lyste ute och det hade mojnat lite. Så vi tog en promenad Chanel och jag.

Jag står i centrum.
Ställplatsen vid kanalen. Där har vi haft flera återträffar med spanienvänner. Men det var några år sedan nu. Saknar dessa träffar. Nu stod det en hel del norrmänn där.
Ett par familjer av gäss. Det syntes på stigarna.
Det var riktigt skönt ute.

När vi kommit till husbilen igen så kom det några regnstänk. Himlen mörknade. Skönt att kunna köra elvärme i natt.

Tänkte titta på TV och satte i sladden till ApelTV. Men naturligtvis så hade jag glömt kontrolldosan hemma. Men det är bra på radion.

maj 25, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Tisdagen den 24 Maj.

Vaknade halv åtta och gick upp då. Kisserunda och dusch. Sedan åt jag frukost. Bar ut det sista till husbilen. Stekte ett par ägg tills i morgon.

Tog en promenad med Chanel. Mikrade en paj som jag bar ut i husbilen. Var klar att åka vid elva. Missan som sprang ut och in igår när jag höll på i husbilen gick inte in fastän jag lockade med fisk. Fick lura henne genom att gå till ytterdörren. Då kom hon och skulle in där men jag tog henne under armen och bar in henne i husbilen.

Körde mot Västervik. Stannade på en rastplats och åt den kalla pajen. Fortsatte sedan mot Motala. När jag passerat Överum mot Åtvidaberg blev det stopp. Stod still ett tag. När vi kom igång igen så såg jag att en stor björk hade fallit över vägen. Någon hade sågat den i bitar som nu låg bredvid. Inte roligt att få en sådan över sig.

När jag passerat Åtvidaberg varnade de på radion om ett träd som fallit över vägen innan Åtvidaberg. Det var inte det trädet som jag passerat utan ett till som fallit när jag kört förbi. Har haft tur att inget fallit på mig.

Stannade till på min favoritplats bredvid Göta Kanal och rastade Chanel. Kände då att det blåste. Hade inte känt det medan jag körde.

Det är så fint här.
Förr stod det Leksakslandet på väggen.
Ingen båttrafik idag.

När jag kom fram till min bror i Motala så sken solen på oss. Vi satt ute en stund. Men det dröjde inte länge innan det började regna. Min bror åkte och hämtade pizza åt oss. Jag åt alldeles för mycket.

Kom iväg efter fem. Då trodde jag att lastbilsolyckan de varnat för vid middagstid på radion var avklarad. Den hade hänt i Brattebobacke strax före Askersund men innan jag kom fram dit så sa de på radion att de strax skulle släppa på trafiken växelvis. Men jag körde in i en kö. Fastän vägen var öppen till en del så tog det över en timme att passera olycksplatsen. Lastbilen stod kvar med demolerad hytt.

Uj, uj, uj.

Resten av resan gick utan några fler missöden. Kom fram till Husbilslandet strax efter halv åtta. Då hade jag kört 35 mil. Det har regnat hela vägen. Gick ut och kopplade in elen. I natt kan jag brassa på med värme.

maj 24, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Måndagen den 23 Maj.

Lite kyligt i morse. Åt frukost och kollade på paddan. Sedan så började jag med att fylla på vatten i husbilen. Spolade av plastmattan och även Coronan fick en dusch. Mycket frömjöl. Spolade av framrutan på husbilen.

Har plockat ut kläder och lite annat. Satte på kylskåpet och senare så fyllde jag på det. Väntade med frukostgrejerna.

Körde till Lidl och Maxi för lite inköp. Det mesta skulle in i husbilen. Tror det mesta är på plats. Bara det sista.

Har ätit Dafgårds i dag.

Jag blev mätt. Men jag har ätit godare.

Har precis sett på rapport och vädret ser inte ut att bli så bra i helgen men de kan ha fel.

maj 23, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 22 Maj.

Inget mer regn än de 4 mm som kom i går. Trodde att jag skulle vakna upp till en mulen morgon men solen sken. Det var inte så varmt som dagarna innan.

Gick ner i skogen före frukosten. Sedan åkte Chanel och jag till hundrastgården. Det är min sociala bit. Träffar inte så många andra människor förutom grannarna som jag pratar med över häcken. Det var ett tag sedan grannen och jag tog en promenad med våra hundar nu.

Vi var några fler i rastgården i dag. Några nya som inte Chanel och jag träffat förut.

Många av våra hundar gillar sina mattar.
Jag har fått Vicke i knät. Chanel är inte så glad åt det.
Chanel har pondus och talar om för hanhundarna vad som gäller.

Det smakade gott med kaffe och bulle när vi kom hem. Det var kallt ute så det blev köksbordet.

Orvar jobbade på så jag tog det lugnt framför TV:n.

Till mat så tog jag fram en griskind som jag sparat i kylen. Kokade några potatisar, värmde kinden i mikron och gjorde en god sås av spadet som blev i lergrytan. Lite redning, kryddor och grädde gjorde susen. Det finns två frysta kinder till en annan gång. Nu vet att de blir goda att värma.

Det fanns lite vin kvar sedan i fredags.

Så var den här söndagen. Nu börjar en ny vecka. Då ska jag göra i ordning husbilen för resan till husbilsklubbens.se årsmöte i Mariestad. Kör hemifrån redan på tisdag.

I kväll blir det återblickar från Så ska det låta på TV. I går vann min favorit danstävlingen.

maj 22, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 21 Maj.

Äntligen kom regnet. I morse så kom det lite, väldigt lite regn när jag gick ner i skogen med Chanel och Missan. Jag satte Orvar i arbetet och gick in för att göra frukost.

Satt sedan i ullstolen och löste Melodikrysset. Tog sedan Corollan till Maxi. Det hade kommit så mycket regn att frömjölet försvunnit från bilarna.

Satte på kaffebryggaren och dukade fram till fika. Hade köpt wienerbröd för 10:- som smakade gott. Tittade sedan på TV. Tog en liten promenad med Chanel senare.

Fina gula blommor i dikeskanten.

Gick förbi regnmätaren på väg in och den visade på 4 mm. Inte mycket men får väl hoppas att det kommer mer.

Har inte gjort mycket i dag mer än tittat på TV.

I kväll har jag ätit revben och en ostfralla till öl. Får väl se vem som vinner Let’s Dance i kväll. Jag håller på den lille killen men de är bra bägge två.

maj 21, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 20 Maj.

Inte blev det något regn i går kväll eller i natt. Lite fuktigt på backen och när jag gick ner i skogen så var blåbärsriset blött men i regnmätaren bara ytterst lite på botten. Räckte inte upp till det första mm-strecket ens.

Fredag och dags för mig att duscha. Efter frukosten så satt jag med paddan en stund. Ringde sedan till Telenor. Har haft många samtal med dem sedan jag kom hem från Spanien. De har strulat med simkort hit och dit. Saltade räkningar mm. Pratade med tre killar i dag. Nu tror jag att allt är rätt. Har sagt upp autogiro och ansökt om e-faktura i stället. När jag började kolla mina fakturor så har det varit mycket fel. Undrar hur det varit innan jag kollat ordentligt. Nu ska jag ha koll på dem.

I går så tog jag upp ett paket med griskind från frysen. Fixade till fyra bitar i dag och lade i lergryta med tillbehör som jag stoppade in i ugnen.

Lagom pris, eller?

När de åkte in i ugnen så åt jag rester från igår. Pannkakor med sylt och grädde till kaffet.

Den utan grädde är till Chanel. Har lyckats hålla liv i en cyklamen från Spanien.

Har sett på en gammal svensk film på SVTPLAY, Deadline, ett flygplan störtar i havet utanför Kullahalvön och en mystisk dimma börjar välla in över den lilla badorten Mölle. Planet var lastat med biologiska stridsmedel. Fortsättningen är väldigt tänkvärd. Riktigt kusligt scenario.

I kväll har jag ätit som en drottning. Griskinderna blev lyckade efter 3 timmar i lergrytan.

Dagens mål.
Det fanns mer vin i flaskan. Syrener från busken utanför altanen.

Nu har jag frusit tre kinder till kommande måltider. Betalade 5,87 € för hela paketet. Vet att minst en restaurang i Oskarshamn serverar griskind. Undrar vad det kostar? Kan inte smaka bättre än mina.

Ja nu är det fredagkväll igen. Sitter med ett glas rött och letar efter något att titta på i dumburken.

Fredagsmys.

maj 20, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 19 Maj.

Det har varit mycket sol i dag och jag som har väntat på regn. Hade köksdörren stängd när jag åt frukost. Emellanåt så har himlen varit grå och när jag åkte till Lidl så såg det det mörkt ut över vattnet.

Köpte jordgubbar från Spanien och lite annat. Åt jordgubbar ute när jag kom hem. Hade tänkt vispa lite grädde men den luktade inte gott. Så det fick bli spraygrädde i stället.

Satt ute och väntade på att det skulle börja regna men icke. Solen kom fram. Vi har haft riktigt varmt i dag. När jag tittade på termometern så visade den 24 grader.

Har ätit tunna pannkakor med hallonsylt i dag. Jag blivit riktigt bra på pannkakor. Det var alltid Bertil som stod för pannkakor förut.

Till kvällen så drack jag te och åt knäckebröd. Såg på Karl-Fredrik och Petter. De spelar så härligt musik där.

Halv elva så var det 14 grader ute och lite fuktigt på marken men fortfarande inget regn.

maj 19, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 18 Maj.

I morse var det 16 grader ute när jag gick upp.En kort tur ner i skogen med Chanel och Missan. Missan hann inte med in på tomten innan grinden stänges. Jag såg genom köksfönstret hur Chanel stod innanför geinden och väntade på att Missan skulle hoppa över och när hon gjorde det så anföll hon. Det var på skoj och Missan sprang iväg utan att Chanel sprang efter. Bus.

Satte Orvar i arbete och stängde in Chanel men Missan föredrog att bli kvar ute. Sedan tog jag Coronan och körde iväg. Tog en tur till Gunnatsö och tittade på ställplatsen där. Ingen husbil, helt tomt. Körde ner till småbåtshamnen och kollade på båtar som låg i vattnet och på land. Fortsatte till stan. Några husbilr på ställplatsen i hamnen.

Parkerade utanför öl och bröd, en ganska ny inrättning. Jag var lite tidig så jag tog en runda på torget och tittade på deras utbud av blommor. Där fanns mycket fint. Ett stånd med kläder fanns där också. Kläder som man kan köpa på ma4knade i Spanien.

Satte mig sedan på en bänk och väntade på min väninna.

Här sitter man mitt ute i gatan bland all trafik.
Min väninna pratar med en av ägarna. Honom har jag känt sedan han var liten. Hans pappa och Bertil var arbetskamrater på OKG.

Åt en jättegod macka med ägg och skagenröra. Det blev en alkoholfri öl från Gotland till. Smarrigt värre.

Ägaren är son till vår väninna som gick bort i cancer för ca 2 år sedan. Vi var ett gäng som från början handarbetade men sedan övergick till att prata och äta. Efter att jag börjat åka till Spanien över vintern så blev det bara några träffar varje sommar för mig. Nu var det härligt att åter träffas. Sorgligt att vi bara är två kvar av gänget. Några har flyttat från orten. Men detta ska vi göra om även om vi bara är två.

Jag hade tänkt stannade till på Lidl på hemvägen men kände att jag behövde en toa så det blev raka spåret hem. Chanel blev överlycklig och Missan väntade utanför dörren. Öppnade köksdörren och Chanel försvann ut och Missan kom in. Jag gick på toN, vilket var välbehövligt. Chanel kom in och var väldigt glad? Såg att öppning in till grannen var öppen. Undrar om hon varit där inne? Kanske därför hon var så glad när hon kom in. Men vad gör väl det. Hon kom in i alla fall.

Solen höll ut ända till kvällen. Jag har krattat bort löv på andra sidan staketet vid skogskanten. Missan sitter gärna där utanför och Chanel har varit så intresserad av löven. Tror att det rör sig möss där. Nu är löven som var precis utanför staketet borta.

Satt sedan ute på altanen med HJ. Har burit ut alla dynorna. De har legat i ”skräprummet” hela vintern. Bär in dem i förrådet när jag suttit färdigt. Tallarna släpper nu sitt frömjöl och tar bara ut en dyna till mig att sitta på.

Vi tog en liten promenad lite senare. Chanel vill inte gärna göra nr 2 på gräsmattan. Så jag får gå en runda med henne.

Solen försvann och jag väntar på regnet som är utlovat. Vi gick in allihopa.

I kväll så bryggde jag mig en balja med te och åt ett par runda knäckebröd med ost till. Nu så ska jag se om jag hittar något att se på TV.

maj 18, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 17 Maj.

Gratulerer med dagen Norge!

Efter Chanels kissetur så laddade jag tvättmaskinen. Sedan åt jag min frukost. Det dröjde inte länge förrän det var dags att hänga ut den rena tvätten på torkvindan.

Solen har varit framme och gjort vad den kunnat för att värma upp luften men det har blåst kallt. Vinden mojnade lite och det blev varmare. Satt ute och drack kaffe och åt runda knäckebröd. Fast först så rensade jag bort ogräs mellan plattorna. Har ju tänkt att spruta med ogräsmedel men de har sagt på radion att det ska regna till helgen så jag sprutar nog efter regnet.

Tog en liten promenad med Chanel och då behövdes jackan. Det var bara 11 grader i skuggan. Det är ostlig vind och då kyler vattnet.

Satt ute en liten stund till innan jag gick in. Det är tråkigt att sitta ensam på altanen.

I kväll ska jag fuska med maten. Det finns smal korv och köttbullar i kylen. Det får bli min kvällsmat.

Gratulerer till dagen igen NORGE.

maj 17, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 16 Maj.

Så var det måndag igen. Gick ner i skogen med plychklänningen för sedan skulle jag duscha. Åt frukosten och sedan fick jag fnatt. Gick ut och rensade bort maskrosorna utanför ytterdörren. Ska ju spruta med ogräs där sedan.

Tog en paus och åt ett par knäckebröd och vatten på altanen. Satte sedan igång med att städa i förrådet . Där hade mössen haft party i vinter. Gräsfrö och musskit på golvet men de hade inte förstört något annat. De kunde ju gått på Corollan.

Nu fick jag plocka ut grejer och sopa golvet. Det fanns en hel del att slänga. Plastblomkrukor mm. Det blev riktigt fint därinne. En hundbädd som jag haft ute på somrarna åkte i tvättmaskinen. Hittade röda pelargoner som jag ”planterade” en bit ner på gräsmattan. De ska väl få vara ifred för rådjuren.

Har även pratat med min väninna från Piteå. Alltid lika roligt att prata med dig, Monika.

Har sedan suttit ute och löst korsord. Har ju många HJ sedan i vintras och där finns många korsord att lösa. I morgon kommer en ny tidning.

Stekte rester från igår och blandade i korv. Det blev min kvällsmat.

Nu ska jag först se Rapport och sedan SVTPLAY eller CMORE. Har sett en serie på fem avsnitt från verkligheten, Undergångssektens barn. Det har hänt i Holland och är en fruktansvärd historia. Kan ses på SVTPLAY.

maj 16, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 15 Maj.

När jag lade mig igår så låg Sverige på andra plats i slagertävlingen. I morse förstod jag att det var efter juryns utslag. Vi kom som 4:a och det får väl vara godkänt. Ukraina vann det är dem väl unt men jag tyckte inte deras låt var bäst.

I dag åkte Chanel och jag till hundrastgården i parken. Där var vi 10 hundar och 8 mattar/hussar.

Jag är Chanels favorit.
Några av korten som togs.

Solen lyste på oss och det blev för varmt med jackan. När vi kom hem efter att ha varit med de andra i över en timma så öppnade jag till altanen. Där tillbringade vi resten av dagen. Intog kaffe med hembakade bullar.

Missan går ner i skogen bakom tomten men går inte långt. Tror att hon tog hem ett byte och förlorade det i rabatten. Det var nog en kopparorm och ingen mus. Chanel var intresserad av vad hon hade men det luktade inget.

Vad har du fångat, frågar Chanel.
Hon kollar ordentligt när Missan gått därifrån.

Det var så skönt ute. Det blåste lite tidigt i förmiddags men på eftermiddagen så hade blåsten upphört. Men till slut så gick jag in och lagade lite mat. Jag är förtjust i korv och det blev det i kväll. Stekte korv och kokade potatis och morötter. Lite hemgjord senapssås till var inte fel. Mouserande vatten smakade också gott.

Så var det söndagskväll igen och Mästarnas mästare. Och sedan Barnmorskan i East End. Veckorna går verkligen fort. Knappt jag hinner med att leva.

maj 15, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 14 Maj.

Vaknade lite i sex. Fick på toa och sedan kunde jag inte somna om. Satte på radion för då brukar jag åtminstone slumra lite. Det gjorde jag i dag också. Gick upp halv nio. Behövde inte ha någon jacka på när vi gick ner i skogen och vände, Chanel och jag. Missan var också med.

Åt sedan frukost innan Melodikrysset. Satt i ullstolen vid fönstret och löste det. Tog sedan Corollan in till stan. Skulle in till juvelerarbutiken för att köpa lite större pluppar att sätta bakom öronen så att inte örhängena hänger snett. Det blir så med uttängda hål vilket beror på att man har haft för tunga örhängen.

Blomfägring på Flanaden.

Gick sedan in på Domus för att eventuellt köpa räkor till kvällens fest framför TV:n. Men räkorna där såg så små och torra ut så det blev inget köp. Åkte till Maxi. Funderade på om skulle köpa en räkmacka i stället. Men fick syn på en läcker räkbakelse så det fick bli en sådan.

Åkte förbi ställplatsen och där stod det några husbilar i dag också. Öppnade köksdörren och släppte ut djuren. Gjorde lite kaffe och mikrade bullar. Satt sedan ute och fikade. Det var inte mycket sol men varmt ändå.

Det börjar bli grönt nere i skogen nu. Härligt men tallarnas frömjöl är inte lika härligt. Fukten som kom i natt gör att bord och stolar är alldeles prickiga.

När jag tröttnat på att sitta ute och även Missan gått in så gick både Chanel och jag in. Jag bytte om till långkjol inför festen i kväll. Bytte ut plupparna bakom örhängena och det blev mycket bättre. Nu hänger de inte snett. Har läst på nätet att det finns något som hjälper till att avlasta örsnibbarna när man bär tunga örhängen. Men det var inget som expediten i affären viste om.

Jag är Chanels idol.
I väntan på Let’s Dance och Eurovisionsschlagerfestivalen. Blev ett långt namn.

maj 14, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 13 Maj.

Oj då, inget bra datum men det ordnar sig nog ändå.

Regnet hänger i luften om dagarna men regnmätaren förblir tom. Det kommer så mycket så asfalten blir våt men inget mer.

I dag var dags för dusch igen. När håret torkat så åkte jag till Maxi för att handla. Körde vägen förbi hamnen och ställplatsen. Där var det rätt så många husbilar. Den platsen är populär bland husbilsfolket.

De svenska jordgubbarna är här. Ett stånd utanför entrén. De kostade 40:- asken. Gissade att det var en halv liter i asken. Alldeles för dyrt. I alla fall för mig.

Jag skulle inte handla så mycket egentligen men passade på att köpa sådant som var extra pris på. På hemvägen fick jag stanna för rött ljus när två brandbilar körde ut från brandstationen. Undrar vart de skulle? Vi har eldningförbud i Kalmar län från och med i dag.

Det blåste inte lika mycket i dag som i går men inget väder att sitta på altanen. Värmde ett par pannkakor med sylt till kaffet. Satt inne vid köksbordet.

Chanel villa gå en promenad och det gick jag med på. Det tar lite tid att promenera för plötsligt får hon syn på ekorrar i träden. Då måste hon stå och titta på dem. Jag brukar låta henne bestämma. Har ju ingen brådska.

När vi kom hem till trädgården igen så var grannen ute och vi pratade en stund? Då tittade solen fram och det blev med ens mycket skönare ute.

Till kvällen så åt jag grillade revben från Maxi. Hade lite sallad kvar sedan förra helgen. Den smakade bra. Tog en öl till. Öppnar ingen flaska vin. Egentligen tycker jag bättre om öl.

Gott.
Där var inte Chanel gammal.

maj 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 12 Maj.

I morse så hörde jag Göken när Chanel, Missan och jag var nere i skogen bakom tomten. Den var långt bort men hördes bra. Brukar höra den vid mammas födelsedag och den var ju i förrgår.

Lånad bild.

Frukosten smakade som vanligt gott. Satte igång att röja lite i skräprummet. Packade ner husbilsrelaterade saker i en låda. Vet inte vad jag ska göra av dessa. Får ta ställning till detta senare. Har en plastlåda med lite reservmat och två lådor med hund och kattmat.

Tog en promenad med Chanel innan jag satte igång med att bära ut till husbilens garage. Staplade stolar och bord vid väggen och lite annat som ska med. Plastlådorna med mat till oss, Chanel, Missan och mig finns nu på plats. Ska bära ner tältet också. Sedan får det räcka, tror jag.

Ska se över klädskåpen en annan dag. Har plockat in mycket som jag inte använt på hela vintern i Spanien. Dessa behöver ju inte vara med. Men vet hur det blir. Kommer ha alldeles för mycket med mig.

Dags för mat och en torsdag ska det vara pannkakor. Egentligen vill jag ha gula ärtor med fläsk också men finns inga bra förpackningar för en. Så jag nöjer mig med pannkakor. När jag är ute med husbilen så får det bli soppan.

De smakade verkligen gott.

Ska försöka se på semifinalen av melodifestivalen i kväll men tror inte att jag kommer att hålla ut hela. I tisdags så orkade jag inte se hela programmet.

Det har blåst rätt så mycket i dag så inget uteliv i trädgården. Har bara varit ute lite grand. Släppte lös Orvar på förmiddagen.

maj 12, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 11 Maj.

Inte blev det något i regnmätaren i går kväll. Det var lite vått på backen men inte mer.

I morse så sken solen igen. Missan var med Chanel och mig ner i skogen innan frukosten. Äter köpebröd till frukosten. Har lite mer kvar i frysen. Sedan får jag njuta av mitt goda hembakade bröd igen.

Inte lätt att se Missan bland blåbärsrisen.
Där syns hon bättre.

När det blev dags för fika så satte jag mig ute på altanen. Tog med ett block ut för att att anteckna vad jag ska packa in i husbilen till nästa utflykt. I blocket så hittade jag flera sidor med berättelser om ner och hem resor under flera vintersäsonger. Det var från 2015 och 2016. Det var när vi inte hade wifi under resan. Riktigt rolig läsning.

I går så köpte jag ett bamseben till Chanel.

Det räcker nog länge.

Pratade med grannen. De hade sett en stor fin räv på sin tomt härom kvällen. Den hade hoppat över kompostgallret in till min tomt. Kan vara därför som Chanel far runt i trädgården när jag släpper ut henne innan jag lägger mig. Hon känner väl lukten av räv. Den såg så fin och frisk ut så det är nog ingen skabbräv som håller till här. Kanske därför som Missan håller sig hemikring.

Här hittar jag henne ofta, under syrenbusken.

Har tagit ett par små promenader med Chanel under dagen.

I kväll så mikrade jag tre bitar pizza som jag frusit. De blev över när jag var sjuk. Trodde inte det skulle gå att äta men de var riktigt goda.

Det var dagens händelser.

maj 11, 2022 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

Tisdagen den 10 Maj.

I dag skulle min mamma fyllt 100 år om hon fått leva. Hon lämnade oss, min bror och mig den 5 juli 2013. Min bror har varit och lämnat en bukett vita rosor i Asklunden där hon vilar.

Ibland saknar jag att kunna ringa till henne för att prata. Men jag har min lillebror som inte är längre bort än ett mobilsamtal. Kramar till dig, lillebror.

Min mor Birgit som liten.

Jag känner flera som fyller år i dag. Då tänker jag speciellt på dig May. Ett stort GRATTIS på din dag. Hoppas att du blir rikligt uppvaktad i Kungshamn.

Grattis till er andra som jag vet läser detta och också fyller år i dag.

Nu till dagens händelser. Gick upp vid åtta och åt frukost efter Chanels bestyr. Ägnade sedan en liten stund till Hemmets Journal. Tog sedan en tur med den nytvättade Corollan.

Stannade till vid Dollarstore och köpte två paket med kompostgaller att ha med i husbilen och lite som jag behövde. Sen fick Rusta ett besök där jag köpte toapapper och ett stort köttben till Chanel. Nu kan hon inte gå ner i skogen för att gräva ner det. Hittade ett drapålakan till min 120 säng. Köpte också en regnmätare, det skulle regna till kvällen har de sagt på radion.

Körde sedan vidare till Maxi. Det var pensionärs rabatt i dag. Förra veckan hoppade jag över detta för kunde inte få till en köplista som det var värt att åka dit för. Men nu blev det en del i kundvagnen.

När jag kom hem så värmde jag raggmunk och fläsk som jag köpte på Maxi. Det var varmt ute, över 20 grader men ingen sol. Satte inne med öppen köksdörr och åt.

Lite senare så satte jag en vetedeg. Tog en promenad med Chanel medan den jäste. Chanel är rolig, hon sitter nedanför diskbänken där jag bakar ut bullarna hela tiden. Undrar varför hon gör så?

Dags för jäsning nummer två. Tre plåtar.
Chanel väntar också på att bullarna ska in i ugnen.

Härom dagen så hittade Chanel något i en kasse med mysdjur jag haft i förra husbilen. Det var något hårt hörde jag när hon bet i det. När jag plockat ut det ur hennes mun så såg jag att det var en liten vetebulle med socker på som var alldeles hård. Tror jag gav henne en hel bulle sist jag bakade, det var i höstas. Hon gick iväg med den. Nu vet jag var hon gömde den. Den var inte möglig bara hård. Konstigt. Ingen ide att ge henne bullar någon mer gång.

Det blev 66 kanelbullar.

Gissa vad jag kalasade på i kväll?

Gott så det förslår.

Missan var lite busig i kväll. Hon hoppade upp på fönsterblänket så det plingade. När jag öppnade dörren så plirade hon emot mig och jamade. Det hände flera gånger. Till slut så tog jag tag i henne och bar in henne och stängde dörren. Hon har tagit en talgoxe i dag. Chanel kom med den i munnen men det var Missan som var skyldig. Tråkigt när fåglarna råkar ut för henne. Mössen tycker jag inte gör så mycket.

I kväll kanske det blir musik på TV. Får väl se vad de andra länderna har att komma med.

maj 10, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 9 Maj.

Gick upp lite i åtta. Rastade Chanel i skogen och hann nästan äta frukost innan min räddare i nöden kom och hämtade Jollen. Jag hade beställt tvått och vaxning. Ställde på husbilen det första jag gjorde i morse, får inte glömmas.

När jag ätit klart frukosten så gick jag ut och tvättade Corollan. Den var inte lika skitig som husbilen. Dammsög den invändigt. Sedan var det dags för mig att ta en dusch.

Solen har värmt i dag och har ätit knäckebröd med ost och kaviar på ute. Löst lite korsord.

Jollen kom hem igen på eftermiddagen, ren och blank.

Skönt att få hjälp med rengöringen.
Två skinande bilar på uppfarten.

Det har varit varmt ute i dag också. Jag satte på värmen inne i går kväll men stängde av den i morse. Får se om jag måste sätta på värmen i kväll igen.

De hotar med regn i morgon. Hoppas att du regnet missar mina fordon. Det blev potatis och morötter över i går. I dag stekte jag dem och lite korv som jag åt. Satt ute i solskenet. Sedan var det dags att gå in. Chanel följde med då men Missan kom in senare.

Nu blir det TV. SVTPLAY och CMORE.

maj 9, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 8 Maj.

Det regnade lite i går kväll när Chanel gick ut i trädgården innan sängdags. Men i morse så lyste solen från en klarblå himmel.

Efter frukosten så åkte vi till stadsparken och hundrastgården. Vi var inte så många i dag. Tror att jag har mest utbyte av dessa träffar. Chanel går bra ihop med de andra hundarna men föredrar de tvåbenta som har godis i fickorna.

Här talar hon om att hon finns bakom ryggen och vill ha godis.
Jag blev uppvaktad av denna stiliga hund vars matte sitter bredvid.
Vad åt du till frukost?

Vi blev kvar i en och en halv timma innan vi åkte hem igen. Så länge solen inte gick i moln var det riktigt skönt på altanen. Jag tog upp en bit sockerkaka och jordgubbar från frysen. Det smakade gott till lite kaffe. Satt och löste lite korsord.

Grannen fick besök av sin dotter med hennes hundvalp. Den är av rasen Rhodesian ridgeback och är fem månader. Han är mycket större än Chanel. Jag satt kvar på altanen och Chanel reste ragg och närmade sig staketet. Hon tittade åt mitt håll men jag låtsades inte se henne. Då gick hon därifrån och brydde sig inte om valpen. Missan satt nere vid skogskanten och gick sakta upp till altanen med svansen i vädret. Kul.

Det går en sädesärla på gräsmattan.

Det var kallt så fort solen försvann. När det blev dags för mat så gick vi in allihopa. Kokte potatis och morötter som jag åt ihop med köttbullar och sås.

I kväll blir det Mästarnas Mästare till att börja med. Sedan får jag se om jag hittar någon att se.

maj 8, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 7 Maj.

Gick upp tidigt i morse. Redan vid åtta. Efter turen i skogen bakom tomten så lade jag havregryn i vatten. Gjorde frukost och sedan fick assistenten göra degen. Medan den jäste så åt jag frukost.

Den hade jäst klart när jag ätit min frukost. Bakade ut bullarna. Dags för nästa jäsning. Löste Melodikrysset och gräddade bullarna samtidigt.

I dag var degen väldigt kladdig. Gick åt mycket mjöl för att forma bullarna.
Nu finns det frukostbröd ett tag framöver. Har saknat mina bullar.

När Krysset och baket var klart så öppnade jag köksdörren. Det var varmt ute men inte som igår. Då hade vi rekord för i år i Sverige.. Över 21 grader. Pratade med grannarna över häcken. Orvar hade varit igång sedan åtta.

Chanel är så duktig och stannar på tomten. Men när grannarna är ute och grinden är öppen så måste hon gå in och hälsa. Men sedan stannar hon på rätt sida grinden.

Orvars grindhål.
Denna gången körde han förbi.
Satt ute och drack kaffe med mikrade pannkakor fylda med sylt. Köpte denna fina blomma på Maxi härom dagen. Kunde inte motstå den fina färgen. Såg sedan att det var en hängpetunia.
En utslagen Chanel.

Det har varit en skön dag i dag. Har pysslat lite i trädgården. Fyllde på Adblue i husbilen. Hade två 5 liters dunkar. Nu har jag lite kvar i en dunk och tanken är full enligt mätaren.

Husbilen var påställd en dag när jag besiktigade den. Nu har jag betalat skatt för den dagen. Det kostade 41:-. På måndag ska jag ställa på den igen för då ska den åka på spa. Ska bli fint med en ren och fräsch husbil. Nästa resa går till Husbilslandet och Mariestad i Kristhimmelfärdshelgen.

Så var det dags att smaka på de nybakade havrebullarna. Gjorde iordning en bricka med mackor. Hade lite vin kvar som jag drack upp fortsatte sedan med en öl. Jag tycker det är godare med öl.

Gott.
Gott i gott gott.

Nu ska jag dansa med 4:an.

maj 7, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 6 Maj

Högsommar i dag. Det var 16 grader ute i morse. Behövdes ingen jacka i morse. Skulle starta Orvar innan jag duschade. Men det sket sig. Han ville inte. Så jag duschade först och gick ut igen. Stängde av elen. Satte på den igen och nu ville Orvar jobba.

Åt frukost. Lite senare så åkte jag för att handla. Började med Biltema. Det låg slangar till Adblue dunkarna och jag tog två stycken efter att ha pratat med en säljare. När köpte mina två dunkar så såg jag inga slangar. Fortsatte sedan till Maxi. Handlade lite inför helgen.

Släppte ut Chanel i trädgården med grinden öppen in till grannen där Orvar skulle passera för att kunna klippa hos grannen. Hon har skött sig hela dagen. Inte gått in till grannen. Orvar har jobbat hela dagen hos mig och grannen. Missan har kommit och gått hela dagen.

Var tvungen att veva ut markisen annars blev det för varmt. Satt ute och fikade. Har inte gjort så mycket i dag.

Tog en liten promenad med Chanel innan det blev dags för mat. Behövde ingen jacka. Det var 18 grader i skuggan. Köpte grillade revben, coleslaw och en fralla på Maxi. Satt ute på altanen och åt detta. Hade vin kvar från förra helgen. Nu kom den väl till pass.

Det blev ensamt att sitta på altanen så jag gick in men lämnade köksdörren öppen så både Chanel och Missan kunde gå ut och in som de ville.

Satte mig framför TV:n med ett glas vin. TV är ett tråkigt sällskap men bättre än inget.

Opps: slog ihjäl en mygga som satt på en kökslucka. Nu är de här.

maj 6, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 5 Maj.

Gick upp vid åtta. Hade då legat och lyssnat på radion i ca en timma. Klädde på mig innan jag gick ut med Chanel i skogen. Nu brukar jag inte gå ut utan kläder men ha på mig plyschklänningen. Åt sedan frukost. Solen sken i morse med bara några små fina vita moln som för det mesta missade solen.

Satte mig i ullstolen och kollade på paddan. Men sen så hände det något. Vet inte vad som tog åt mig men jag motionerade snabeldraken. Gick över nedervåningen i lugn och ro. Chanel får ibland för sig att överfalla draken men i dag lät hon den vara. Om hon ger sig på draken så är det bara att säga ifrån på skarpen så slutar hon.

I måndags så skickade jag efter ett uppblåsbart tält från Obelink. Det skulle levereras till dörren. I dag fick jag ett sms att det fanns att hämta i KåBeHallen. Blev lite irriterad och ringde Post Nord. Efter att ha suttit i kö så klagade jag. Hade fått flera sms tidigare att det skulle komma mellan 10.00 och 15.00 i dag till dörren.

En trevlig kille svarade och kollade lite. Sedan sa han att det skulle komma ett paket till dörren i dag. Paketet som skulle hämtas var ett annat paket. Har skickat efter ett par skor men de skulle inte komma förrän den 8:e till 10:e maj. Nu var det skorna som skulle hämtas och tältet kom till dörren vid tolvtiden. Jag blev irriterad i onödan.

Nu ska jag försöka få hjälp med att sätta upp det nya tältet i sommar. Det gamla ska jag försöka sälja för det passade inte så bra till min husbil. Det nya är mindre och en annan modell så det kommer att passa mycket bättre i vinter.

I dag har det varit sommar här. Arton grader i skuggan är inte så dumt. Lite moln ibland men för det mesta sol. Köksdörren har stått öppen hela dagen.

Chanel har ätit dåligt så jag har laddat godisbollen med mat.
Hon bar ut den till gräsmattan, maten smakar mycket bättre då.

Även Orvar har fått komma ut i dag. Grannen och jag, mest grannen har kopplat upp honom. Så i morgon kan han få börja att göra nytta.

Här samlar Orvar kraft inför starten i morgon.

Torsdag = pannkakor. Hade mjölk kvar sen förra torsdagen och den var helt O. K. att göra pannkakor på men smakade inte gott att dricka.

Det blev som vanligt några pannkakor över och de ska smaka bra i morgon eller lördag. Körde sedan igång diskmaskinen. Den blir inte full varje gång men kan ju inte låta disken vänta för länge.

Missan sitter och vaktar dörren.

maj 5, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 4 Maj.

Även den här dagen började med sol. Det kändes skönt när Chanel och jag tog den lilla promenaden i skogen bakom tomten. Åt frukost.

Ringde sedan till Telenor för att avsluta de gamla simkorten. Pratade med en kille som verkade ha koll på läget. Jag öppnade en streamingsrjänst som gör att det inte kostar något att streama när jag är i Spanien.

När jag sedan skulle kolla på paddan så kom jag inte ut på nätet eftersom routern inte hade kontakt med nätet. Ringde upp Telenor igen. Då hade de stängt av sim-kortet som satt i routern. Vad är det för klantskallar som sitter och servar kunderna? Samtalet med killen hade spelats in och jag lyssnade på det. Jag var alldeles tydlig med att jag skulle ha simkortet i routern igång.

Nu när kortet var avstängt så gick det inte att öppna det igen utan jag måste få ett nytt. IGEN. Kunde hämta ett i Elgigantens butik inne i stan. Satte mig i Corollan och hämtade det. Sedan fungerade allt igen. Börjar tröttna på Telenors servicekillar. Slarviga är bara förnamnet.

Åt ostkaka med sylt och grädde ute på altanen. Där var det varmt och skönt intill väggen. Jag hade tid för besiktning på husbilen klockan 14.10 så det första jag gjorde i morse var att ställa på bilen. Kopplade bort elen och körde iväg strax före två. Härligt att köra husbil igen. Besiktningen gick utan något strul. Tog lite kaffe under tiden.

O. K.

När jag kom hem så tänkte jag fylla på Adblue men fick inte upp korken. Den satt som berget. Fick be grannen om hjälp. Jag är alldeles för klen i nyporna. Har köpt 5 liters dunkar utomlands och i dem så har det funnits plaströr för att fylla på i det lilla hålet men inte i dunkarna jag köpte på Biltema. Hittade ingen bra tratt så det blir att åka till Biltema för att köpa en som passar.

Det har strulat en del i dag men huvudsaken är att husbilen gick igenom besiktningen. Ska ställa av husbilen i morgon igen.

I kväll så åt jag Fish och chips. Köpte portionsmat på Lidl häromdagen. Det var som jag trodde, ingen höjdare att äta pommes som är värmd i mikron. Men det var ju mat i alla fall.

Nu är det kväll igen. Solen försvann under eftermiddagen. Nu blir det som vanligt TV.

maj 4, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 3 Maj.

Det blev sent i går kväll för jag såg på en serie i fyra delar på CMore. Jag har sett den förut men kom inte ihåg mycket. Klockan blev halv tolv innan jag kom i säng.

Jag gick inte upp förrän halv nio i morse som kompensation. Kokte ägg till frukost. Det var väldigt små ägg så jag kokte tre stycken. Åt bara ett till frukosten. Tänkte att jag skulle ha ägg på en macka till kvällen. Har ju ätit lagad mat flera dagar i rad nu så i kväll kan jag fuska lite.

Solen har skinit hela dagen och i trädgården har det inte blåst så mycket. Hämtade in badkappan från husbilen och stoppade den i tvättmaskinen ihop med plychklänningen. Hängde sedan ut dem på torkvindan. Letade fram varningstriangeln i husbilen. Den måste finnas där vid besiktningen i morgon. Den var där jag trodde.

Monika från Piteå ringde och vi pratade en lång stund. Alltid lika roligt att prata med dig, Monika.

Har suttit ute på altanen nästan hela dagen. Ringde till en vän i Svensbyn. Pratade med henne ett bra tag också. Lika roligt att prata med dig också. Önskar att det inte är så långt till norra Sverige. Har många vänner där uppe. Skulle gärna hälsa på dem. Nu kommer de inte till Spanien i vinter så vet inte när jag träffar dem igen. Men vem vet, kanske det blir en tur norröver i framtiden.

I dag så kom de nya sim-korten. Jag börjar bli bra på att byta simkort i paddan och routern nu. Får ringa Telenor i morgon så de stänger ner de gamla.

Har gått en liten promenad med Chanel så hon kan göra nr 2 för hon vill inte göra detta på tomten, knasfia.

Går förbi detta fina blommande träd på vår promenad.
Nu ska badkappan ut till husbilen igen och klänningen ska hänga på dörrkroken. Den har jag på mig när Chanel och jag går bakom tomten på morgonen.
En gul matta framför köksdörren.
Pärlhyacinter och maskrosor slåss om utrymmet.

Nu ska jag göra en ägg och kaviarmacka till kvällstet. Ska smaka gott.

maj 3, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 2 Maj.

Blåsig men varm dag. Solen var med från början men försvann under dagen.

Har inte gjort så mycket i dag. Suttit ute och fikat. Löst lite korsord. Köksdörren har stått på vid gavel mest hela dagen.

Tog en promenad med Chanel på eftermiddagen.

En bild från gårdagen i hundrastgården. Jag fick en Jack Rassel i knät och Chanel blev lite sotis.

Sitter nu och tittar på CMore innan det är dags att gå till sängs.

maj 2, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 1 Maj.

Först så ska jag gratulera May på namnsdagen. Du har ju namnsdag hela månaden. GRATTIS!

Tog mig upp ur sängen lite före halv nio. Åt frukost efter kisserundan med Chanel med Missan i släptåg.

I går så bestämde jag mig för att åka till hundrastgården i stadsparken i dag. Så strax före tio så åkte Chanel och jag dit. Vi var inte så många i dag vilket var bra. Vi har inte varit där på över ett halvår. I höstas så löpte Chanel och sedan så åkte vi till Spanien. När vi kom hem så började Chanel löpa men nu så var det dags.

Vi var 7 tvåbeningar och 10 fyrfotade.

Chanel har inte så mycket utbyte av umgänget med hundarna hon föredrar de tvåbeniga. Men jag tror att det är bra för henne att vi är där.

Jag parkerar på Lidels parkering och gick in dit för att handla innan jag körde hem. Hade tänkt att sitta ute på altanen och fika. Men vädret som varit så fint när vi var i rastgården med sol och vindstilla hade ändrats. När vi kom hem så var solen borta så jag satte mig i soffan. Tittade på en berättelse om Playboy och hur det gått till där. Fruktansvärda berättelser. Allt detta har gått mig helt förbi. Har inget minne av att det har rapporterats om detta tidigare. Dessa maktgalna karlar som utnyttjad tjejer.

I kväll så åt jag matjessill, potatis, créme fraice, rivna morötter och rödlök. Hittade ingen gräslök på Lidl och kände inte för att köra till Maxi.

Lyssnade på manskören från Lund.

Nu ska jag se på Mästarnas Mästare. Barnmorskan i East End har jag redan sett på play.

maj 1, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 30 April.

Valborgsmässoafton 2022.

I morse tittade solen fram när jag och mina sambos var nere i skogen. Missan hann inte med in genom grinden innan jag ställde den. Hon hoppade över grinden den här gången.

Åt frukost sedan bäddade jag sängen och lade på det nytvättade överkastet. Nu var allt rent i sängen. Det hade blivit lite fläckar efter Chanel när hon löpte. Vanish är effektivt. Såg att fotografiet med Bertil var dammigt så jag hämtade dammtrasan och dammade i sovrummet.

Är så nöjd med min sköna säng.

Därpå följde Melodikrysset. Ganska lätt i dag. Sedan tog Chanel och jag en promenad. Lät Chanel vara kvar ute och lät köksdörren vara öppen. Fick ju tre pannkakor över i torsdags och nu gjorde jag iordning dessa. Lite sylt och in i ugnen sedan lite grädde på. Smakade gott ihop med kaffe ute på altanen. Chanel och Missan gjorde mig sällskap.

Grannen kom ut på sin tomt och vi pratade över häcken. Jag hittade älgknotan som Chanel gömt under Ölandstoken. Jag tog fram den och gav till Chanel. Hon grävde genast ner den på ett annat ställe i trädgården,

Missan höll till nere i skogen men kom plötsligt farande upp till altanen. Chanel blev väldigt intresserad. Jag tyckte inte att Missan hade någon i munnen men Chanel var av en annan åsikt. Missan lekte med en liten mus under soffan. Men den fick hon inte behålla så länge. Chanel snodde den och den dog på fläcken.

En stackars näbbmus fick sätta livet till.

Solen försvann och det blev kallt ute. Så det blev dags att gå in. Missan var hungrig och matskålen var tom.

Du kastade ner min mus i skogen matte. Häll upp mat NU!

Jag ska stanna hemma i kväll. Det blir rester till middag. Har bytt om till valborgsmässoafton.

Saknar Bertil vid sådana här tillfällen.

Åt resterna från igår. Smakade lika gott i dag. Badade i rödvin.

Smakade gott till maten.

Såg på underhållning från Marstrand. Lite tamt måste jag säga. Sedan blir det väl lite dans i 4:an.

april 30, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 29 April.

Dagen började med solsken men solen försvann framåt middagen. Vi gick som vanligt ner i skogen Chanel och jag. Missan var med men var först genom grinden till tomten.

Tog en dusch före frukosten. Satt sedan och kollade på paddan. Var inne på min bank och såg till att räkningarna blev betalda. Min telenor räkning har blivit dyr. Gick in och kollade på min sida hos Telenor. Såg då att jag betalar för två extra simkort. Alltså fick jag ringa till Telenor för att kolla upp detta. Inga telefonköer som tur är.

Pratade med två killar. Den sista hjälpte mig. När jag klagade på att jag inte kom ut på nätet på min router i mars när jag kom hem så skickade de två nya simkort till mig och jag blev tvungen att köpa en ny router. De gamla simkorten togs aldrig bort från mitt abonnemang. Så jag har betalat för dessa också.

Nu så ska jag få två nya simkort igen. När jag fått dessa ska jag ringa till dem så att de tar bort de gamla från mitt abonnemang. Trodde att de kunde lösa detta utan nya kort men icke. Min totala kostnad blir då 797:-. Då har jag obegränsat surf på mobil, router och paddan. Femti kronor ska jag betala för routern i 24 månader. Sedan blir månadskostnaden 747:-.

Det är i sådana här sammanhang jag saknar någon att prata med. Nu får ni stå ut med mina utlägg här i stället.

Chanel och jag tog en promenad på eftermiddagen. Det drog kallt om öronen när vi gick Rudabanan ända till gamla E22:an. På hemvägen så hade vi motvind. Hu så kallt.

Åt ostkaka med sylt och grädde när jag kom hem. I dag har jag tvättat madrassöverdrag och överkast. Har torkat dem inne för jag litade inte på vädret. Överkastet hänger över en dörr men är säkert torrt i morgon.

Jag har sorterat lite i mina garderober men är inte helt nöjd än. Får ta itu med det en annan dag.

I kväll har jag ätit potatisgratäng och fläskkarré. Det blev över så blir nog samma meny i morgon.

Det fanns en halv flaska rödvin i kylen så jag drack upp den.

Det var en rejäl köttbit.

Nu blir det TV igen. Tycker inte om Bäst i test så jag får leta efter något annat att titta på.

april 29, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 28 April.

Solen hälsade mig välkommen upp i morse också. Men det är ingen värme ute. Tog nya jackan på mig på lilla promenaden i skogen. Missan var med men var före in genom grinden i dag.

Åt frukost vid köksbordet. Var nyfiken på mitt covid-19 pass och lade upp det på paddanskärmen. Där står det 4 av 4. Bra då är helt O. K. Var lite orolig hur det skulle bli när den 3:e togs i Spanien och inte står med i journalen.

Har varit sugen på tunna pannkakor flera dagar så i dag blev det pannkakor till lunch. Läste om extra goda pannkakor på Aftonbladet och gjorde som det stod där. Lite vaniljsocker och smör i smeten. De blev goda och smakade lite vanilj.

Blev tre över. Ska bli gott i morgon. Sylt eller räksallad?

Solen som startade dagen försvann senare. Den tittade fram lite då och då. Såg lite på TV.

Kvart i fem tog Chanel och jag en promenad längs med Rudabanan. En ensam svan i vattnet undrar om en ligger på ägg? Det visar sig väl senare. Det var fullt med vitsippor i skogen bredvid vägen.

Nu var det tomt på gungan. Ingen tomte och ingen påskkärring.

Undrar vem som äger skogen bakom våra hus? Har hört olika ägare. Kyrkan eller kommunen. Det är ingen som sköter om skogen i alla fall. Tog några kort.

Fullt av mossa.
Många döda träd är det gott om.
Många halva björkar. Mycket näver på backen.
Lite längre in där finns ett kärr, strax intill tomten. Ett eldorado för mygglarver.
Stigen som vi går varje morgon. Törs inte släppa Chanel där för finns det inga rådjur där så finns det fullt av rådjursspår.
Grinden in till tomten.
Påskliljorna blommar. Tyvärr så kommer maskrosorna snart också.

Strax före sex så kom vi hem från promenaden. Bryggde te och gjorde digistivkex med ost på. Satte mig i soffan för att titta på TV.

april 28, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 27 April.

Missan som var med ner i skogen i morse hann inte med oss, Chanel och mig genom grinden. Jag stod inne i köket och tittade på hur hon skulle lösa detta. Hon gick på andra sidan staketet och tittade. Till slut så gick hon till ett träd som stod intill staketet och hoppade upp på stammen och sedan över staketet. Så gör hon även nere i Spanien . Smart kisse.

Åt frukost. Ska snart baka havrebullar men för tillfället äter jag köpebröd. I dag var det med stora frön på. En del frön ser ut som fästingar så jag tittar inte på dem, fröna alltså.

Vi hade sol på förmiddagen men sedan mulnade det på och det blev dystert. Jag tvättade min svarta dunjacka för några dagar sedan och den blev inte bra. Det blev små klumpar här och där. Har suttit och försökt dela på klumparna och sprida dem jämt över jackan. Där emellan har jag tumlat den i omgångar. Till slut så blev dunet jämt fördelat. Men sömmarna släpper igenom dunet på vissa ställen.

Jag bestämde mig för att åka in till stan och leta efter en ny täckjacka eller någon annan fin jacka. Var inne på två ställen sedan gick jag till Intersport. Tittade på reastället. Där fann jag en fin och skön ljusgrön täckjacka. Hade tänkt mig en lite längre men den var fin ändå. Såg en annan fin jacka i en fin färg. Den passade perfekt och var skön. Kunde inte bestämma mig för vilken jag ville ha så det blev båda. Kom undan med 900:- för båda, ungefär halva priset. Ett kap.

Har köpt många fina skarfar på marknaden under årens lopp i Spanien. Nu letade jag fram ett par som passade.

Invigde den gröna på promenad med Chanel lite senare. Den var skön och är nog lättare att tvätta än dunjackan.

I kväll så bjöd Dafsgårds på mat. Drack bubbelvatten till.

Två av pelargonerna i köksfönstret.
En pryder sin plats på köksbordet. Den fjärde få stå i tvättstugans fönster .

Det är alldeles för tidigt att låta pelargonerna vara ute för nätterna är kalla. I natt var det bara 4 grader.

april 27, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 26 April.

En vanlig morgon. Promenad, frukost mm. Jag skulle till tippen i dag och tittade in i mina garderober. Där fanns mer som jag inte använde. Hemstickade tröjor till Bertil och nya oanvända skjortor. Har sparat dem tidigare men nu så åkte de ner i säcken. Provade flera jeans som åkte i säcken. En säck stod under trappan i hallen och nu blev det två till.

Fyllde Corollan med dessa samt den gamla madrassen från husbilen. Det fanns en hel del tidningar och pappkartonger som jag stuvade in. Sedan så tog vi en promenad Chanel och jag. Chanel fisyn på två ekorrar som jagade varandra i granarna. Då har hon svårt att slita sig. Undrar hur länge hon skulle stanna kvar och titta på den om jag inte tjatade på henne att vi ska gå vidare?

När vi kom hem så fick Chanel gå in jag tog Corollan för att åka till tippen. Skönt att bli av med allt. Kläderna går till klädinsamling, vet inte så noga varit.

Fortsatte sen till Maxi. På väg in så säljer de blommor. Fyra pelargoner för 100:- kunde jag inte motstå. Köpte en dunk med ogräsmedel. Nu ska ogräset på altanen få. Passade på att köpa sånt som alltid går åt. Det var j 5% rabatt till pensionärer i dag.

Stannade sedan till på Lidl men där köpte jag bara äpplen. Det smög sig ner godis också.

Det hade börjat regna när jag körde hem. Åt en bit ostkaka med sylt och grädde framför TV:n. Jag älskar ostkaka. Tittade på en serie tills jag blev hungrig. Koktte pasta och stekte köttbullar.

Gott.

Det var allt för i dag.

april 26, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 25 April.

Ingen sovmorgon i dag. Gick upp halv åtta när klockradion gick igång. En snabbis med Chanel i skogen. Sedan duschade jag. Håret hann precis torka innan Missan och jag åkte till Veterinären i Kristineberg. Bara ca 5 minuter med bil. Missan klagade hela vägen över att vara instängd i buren.

Vi fick vänta en liten stund som vanligt. Aldrig att man kommer in på den avtalade tiden där. Missan var lättad över att få titta ut ur buren. Vågen visade en lätt övervikt? Veterinären hade inget att klaga på och gav henne en spruta mot kattsnuva. Den ska tas varje år.

Chanel tog emot oss i hallen när vi kom hem. Missan hoppade raskt ut ur buren när jag öppnade den. Sen smakade det gott med frukost. Jag kokte ägg, det händer inte varje dag. Det var gott med frukost.

Solen sken från en klarblå himmel och blåsten från igår märktes inget av. Det var lite kallt så jag väntade lite med att gå ut. Ringde till Husbilslandet för att få en tid för garantijobb i samband med husbilsklubbens årsmöte i Mariestad. Med dagens bränslepriser så får man passa på att klaras av detta när man är i närheten av Husbilslandet. Det var kö i telefon men fick besked att de skulle ringa upp.

Husbilslandet kan man lita på så när jag var ute i trädgården oklippte en buske så ringde en trevlig glad tjej. Jag berättade vad jag ville ha gjort och fick en tid den 25 maj, dagen före årsmötesträffen i Mariestad. Skönt då var det gjort.

Har pratat med en man från en firma som lägger nytt tak. Det är flera på gatan som bytt tak och jag fundera på att göra det också. Mannen ska höra av sig nästa vecka så vi kan bestämma tid för en kostnadsfri besiktning av taket. Vi är flera hus som har vår gamla tak kvar och jag får väl prata med dem om vi kan gå ihop. Skulle vilja ha någon att diskutera detta med. Men nu får jag ta detta själv.

Det blev en fin kväll men för kallt att vara ute. Genom fönstret så ser det så skönt ut men ute är det kallt. Syrenerna är gröna och det är knoppar på dem.

Snart så.

Chanel har lyckats med att gömma älgknotan i trädgården. Jag har letat efter den och hon hjälper så gärna till men ingen knota. Ingen ide att kosta på henne knotor framöver.

I kväll så åt jag mackor med kokt ägg och de färdig skalade räkorna som var kvar i burken till en öl. Tyckte det passade bättre med en öl än rödvinet som står i kylen från igår. Jag är nog ingen vinmänniska.

I morgon ska jag handla på Maxi för då är det pensionärsrabatt där. Vr sugen på att handla i dag men kom på att då hade jag missat rabatten.

Nu är det kväller.

april 25, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 24 April.

Efter att ha varit uppe på toaletten tidigt i morse så vaknade jag av att klockradion fick igång halv åtta. Låg kvar till åtta sedan gick jag ner i skogen och vände. Missan var med långt ner i dag. Sedan rusar hon före hem igen. Hon sprang förbi Chanel på stigen och Chanel lät henne passera utan att rusa efter. Duktiga Chanel.

Var inte hungrig så jag väntade lite med att äta frukost. Kollade lite på paddan först sedan gjorde jag frukost. Solen skiner så fint men träden i skogen vajar ordentligt. Såg inte så inbjudande ut att ha köksdörren öppen i dag.

Gick ut i husbilen och städade av golvet. Skall kasta de ljusa mattorna från Rusta. De är så fina när de är nya. Mjuka och fluffiga att gå på men under vintern har de blivit nertrampade. Nu får de åka med till tippen. Tvättade mattan innanför dörren och hängde ut på torkvindan. Lade sedan på ett par mattor som har legat i någon av våra andra husbilar. Nu får de ligga här tills jag bestämmer mig för vad jag ska ha där.

Ser riktigt inbjudande ut.
Ser riktigt fint ut får se hur jag trivs med de mattorna.
Snart klart för att köra iväg.

Var ute i trädgården med Chanel och Missan men det var inte skönt. Det blåste för kallt. Chanel lekte med bollen om jag sparkade iväg den. Satte mig i stolen intill väggen men det blåste där också. Så jag gick in. Fick sällskap in av både Chanel och Missan.

Det ser så skönt ut inifrån. Syrenhäcken är på G. Lite mer värme så går det fort. Ser inte ut som om jag tagit kortet genom fönstret. Bra putsat.

Blev sugen på kaffe. Det är inte varje dag jag blir det. Men i dag var en sådan dag. Tog upp en bit sockerkaka som jag köpt på Merkadona i Spanien innan jag åkte därifrån. Frös den när jag kom hem och nu tinade jag en bit. Undrar vad de har i bakverken i Spanien eftersom de håller sig så länge. Kakan var över en vecka innan jag kom hem.

Jag gjorde en bakelse med jordgubbar och grädde. Satt sedan i köket och fikade. Synd att det var så kallt ute.

Smarrigt.
Missan på väg till sitt godis.

Det blåste så att mattan hamnade på gräset. Gick ut och plockade in den. Kallt utan tröja. Bara 7 grader i skuggan och i blåsten tror jag det är kallare fastän solen skiner.

Tog en promenad med Chanel. Sedan gick jag ut till husbilen och lade på den nytvättade dörrmattan. Det blev bra

Pratade med Monika från Piteå på Messenger. Vi löste lite korsord ihop. Kul. Vi saknar våra bortgångna män och det känns bra att kunna prata om det med någon som förstår. Det tar nog tid att komma över sorgen och ensamheten men vi kämpar på.

Så blev det dags för mat och jag stoppade in en broccolipaj i micron. Det var riktigt god. Drack ett glas rött till. Tror inte att jag är någon vinmänniska. Men nu så hade jag en öppnad flaska i kylskåpet. Det blev bara ett glas.

Nu så blir det rapport och Mästarnas Mästare om en stund.

april 24, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 23 April.

Chanel tyckte att vi skulle gå upp lite över åtta. Jag gjorde som hon ville. Liten promis i skogen och frukost vid köksbordet. Löste sedan Melodikrysset.

Såg på FB att de sålde churros och munkar på torget. Blev sugen och tog Corollan dit. Inte mycket kommers där i dag. Churros, Munkar och blommor det var allt.

Inte så lång kö.
Fina blommor men jag behövde inte fler.
Påskpyntet är kvar.

Körde hem med varma churros i passagerarstolen.

Åt en under färden.

Gick ut till altanen och åt upp resten.

Visst var de goda men inte så porösa som de Spanska på marknaden.

Man kunde välja mellan olika tillbehör. Sirap, socker och kanel vilket jag tog och sedan kunde man få glass och choklad till. Priset var inte heller till Sveriges fördel. Fick betala 60:- i Spanien kostar det bara 1 € för samma mängd. Men resan dit kostar ju lite också. Det blev nästan för mycket men jag åt upp allt. Ett stort glas vatten behövdes för att skölja ner de sista.

Fick lite energi av dem och satte igång att klippa Ölandstoken runt altan. Tog bort lite torra blomsterskälkar i rabatten också sen fick det vara nog.

Det var inte så varmt i luften i dag så jag behövde tröja på mig. När trädgårdsarbetet var avklarat så gick vi in Chanel och jag. Hon hade gnagt på älgbenet hon fick igår. Nu bytte jag det mot lite godis. Missan hade råkat bli instängd tidigare så hon gick ut när vi gick in. Men hon ringde snart på men ville inte in när jag öppnade köksdörren åt henne. Efter en stund så ringde hon på igen och då dög det åt spanjorskan att kliva in. Jag är bara en tjänare (dörröppnare).

Det var varmt inne för solen ligger på mot fönstren i vardagsrummet. Skönt. Efter en stund så gick jag ut till husbilen och lade på de nytvättade överkasten så nu är sovrummet klart för avresa.

Tömde skåpen under sängarna på allt som inte behöver vara med i sommar. De mjuka tomtarna fick vara kvar för att inte vinflaskorna ska klirra. Nu ska jag bara städa ur husbilen ordentligt innan besiktningen. Och leta fram varningstriangel.

Satt och såg på TV när jag var inne igen. Blev sugen på att gå ut och äta som vi gjorde i Spanien Willy och jag. Vi var ute och åt många gånger när vi var i där. Men vi bor alldeles för långt ifrån varandra. Så jag fixade lite mat åt mig. Stekt potatis, morötter och köttbullar. Öppnade faktiskt en flaska rött vin. Har ju tagit med många flaskor hem från Spanien. De kan ju mögla.

Nu blir det Apport och sedan Lets Dance.

april 23, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 22 April.

I morse gick upp redan lite över åtta. Drog förs ut soptunnan till trottoarkanten sedan gick vi, Chanel och jag den lilla promenaden i skogen. Duschade innan frukosten.

Åkte iväg för lite shopping. Materialmännen säljer konstgräs i metervara på 4 m bredd. De tar 119kr/kvadratmetern medan Bauhause tar bara 54kr. Det lönar sig att köra till Kalmar. Blir nog en tur dit med husbilen.

I dag åkte jag först till Biltema sedan till Jysk. Skulle titta på en bäddmadrass. Hittade en som jag tror är bra. Det var halva priset till och med helgen. Jag slog till med en gång. Hoppas nu att jag inte får ont i ryggen nästa gång jag sover i husbilen.

En liten rundtur i Rusta. Schampo och balsam samt Vanish.

Nästa anhalt blev Maxi. Har varit sugen på räkor flera fredagar nu så i dag köpte jag några. Man kunde köpa 5 pajer för 110 kr och det stoppade jag också i kundvagnen.

Stoppade in en paj i micron när jag kom hem och åt den ute i solskenet. Jobbade lite. Stoppade in överkasten från husbilen. Bytte ut min bäddmadrass och bäddade med rena lakan. Ska bli spännande att sova där nästa gång.

Min private husbilstvättare hörde av sig. Han ska ta sig an husbilen den 9:e maj. Bra. Missan ska få spruta mot kattsnuva på måndag. Snart är jag ikapp i agendan.

I kväll hade jag en mini räkfrossa. Mycket mindre än dina räkfrossor, Monika. Tänkte öppna en flaska vitt men då måste jag dricka vin i morgon eller nästa dag också så jag nöjde mig med en öl.

Smakade riktigt gott.

Nu blir det TV. Min goa granntjej undrade om jag ville följa med henne och en kompis till stan på elcykel och äta mat på krogen. Men jag såg fram emot mina räkor så jag tackade nej men kanske nästa gång. Hon är för go.

april 22, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 21 April.

Hade lite ont i armen där jag fick sticket på HC. Lite svårt att ligga på vänster sida i natt. Men det gick bra.

Det gjorde mer ont i armen när jag vaknade. Gick ner med Chanel i skogen och kände mig lite kymig. Missan var med oss.

När vi kom till tomten så följde Missan med in men Chanel stannade ute. Var inte sugen på frukost. Undrar om det beror på sprutan? Satte mig i soffan och tittade på paddan. Kände som om jag hade lite feber. Har inte känt så efter de tre andra sprutorna.

Efter ca en halv timma så hörde jag en hund skälla. Det lät som Chanel och då kom jag på att hon inte följde med in. Öppnade köksdörren och en glad hund kom in. Vi satt och kelade lite i soffan. Hur kunde jag glömma henne?

Det killade lite på översidan av handen och där kröp en fästing. Den hade krupit över från Chanel. Fästingen fick sig ett bad i toaletten. Ska droppa fästingmedel i nacken på Chanel.

Stackars Chanel, undrar vad hon tänkte när jag inte släppte in henne.
Det var fortfarande lite kallt ute så vi stannade inne tills solen värmt upp.

Åt en försenad frukost ute på altanen. Det blåste lite mer i dag men i lä var det skönt. Har känt mig lite risig hela dagen. Blev inget gjort i dag.

Grannen ville bli skjutsad till arenan där hennes jobb skulle ha fest. Klart att jag körde henne dit.

Fick ett mobilsamtal från en väninna och vi pratade en stund. Hon är fortfarande på väg hem från Spanien. Än så länge är hon bara i Frankrike. Roligt att prata bort en stund.

Tog fram lite att äta. Knäckebröd med ost och köttbullar. Drack bubblande vatten till.

I går kvällen när jag skulle släppa ut Chanel så tände jag ljuset ute och tittade ut så det inte skulle finnas några rådjur på tomten. Då fick jag se ett stort rådjur som låg innanför staketet. Stängde ut Chanel i hallen och gick ut själv. Jag fick gå nära rådjuret och klappade hårt i händerna innan den försvann över staketet mot skogen. Sedan så fick Chanel gå ut. Hon for runt i trädgården och näsan vibrerade.

I dag så såg jag att mina penséer på altanen var skadade. Blommorna var avknipsade och en planta låg på marken.

Inte många blommor kvar. Förbaskade rådjur.

april 21, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 20 April.

Hoppsan, kom inte upp förrän halv nio. När Chanel var rastad så stoppade jag tvättmaskinen full med sängkläder. Från husbilen och min säng inne.

Bar in lite annat från husbilen också. I skåpen under sängen fanns många flaskor med Cava och rödvin. Visste inte att jag hade så mycket alkohol med hem.

Bäddade med rena lakan i min säng. Husbilen bäddar jag när lakanen på vindan torkat.

Tittade i Chanel och Missans pass vilka vaccin de behövde. Fick mail när jag var i Spanien om att det var dags för vaccin. Hittade inte det mailet nu men enligt passen så behöver Missan en spruta mot kattsnuva. Det ska tas varje år. Det var för sent att ringa och boka så det får vänta till i morgon.

Tänkte titta efter tider för fjärde covid-19 vaccin till mig. Hittade en tid kl 13.45 på HC nära mig. Bokade den. Tog sedan Coronan och körde dit. Jag kommer som alltid för tidigt och fick sitta och vänta.

Visade mina papper från Spanien om att jag fått tredje sprutan där. Fick inskrivet i kommentarsfältet om min tredje spruta från Spanien. Så nu har jag fått min fjärde spruta. Behöver inte tänka på att vaccinera mig förrän det blir dags för en femte?

Körde till Lidl och handlade på hemvägen. Kom-ihåg-listan låg på bordet hemma. Tittade på listan när jag kom hem. Kom ihåg två av fem. Lite dåligt. Det viktigaste var kattsand. Behövde byta ut all sand och göra rent ordentligt. Nu är den fräsch och klar att använda för Missan. Fastän köksdörren är öppen hela dagen så använder hon kattoan flitigt.

Lade in badrumsmattorna i tvättmaskinen när jag kom hem och satte mig ute och åt upp det sista av ostkakan i solen. Det är lite kyligare i dag tack vare att det är lite vind.

Fick gå en liten promenad med Chanel så hon kunde göra nr 2. Plockade in den torra tvätten. Ska bädda rent i husbilen i morgon. Det finns mer att plocka in från husbilen. Den behöver en rejäl rengöring på utsidan. Även invändigt behövs en städning. Ska bli skönt när det bli gjort.

Nu har jag ätit lagad mat flera dagar i rad så i kväll blev det en rejäl köttbullemacka med rödbetssallad på. Tänkte först ta och öppna en flaska rött men ändrade mig och tog en mugg te i stället.

Har inte känt av vaccinet än och kommer nog inte att göra det heller. Har ju inte känt något efter de tre tidigare sprutorna.

Snart dags att åka till Göta Kanal.

april 20, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 19 April.

Vaknade till lite vid halv sju och satte på radion. Sedan slumrade jag till tjugo i nio. Oj, vad snopen jag blev. Då tyckte jag det var dags att kliva upp.

Gick den lilla promenaden med Chanel innan jag duschade. Åt sedan frukost. Hade laddat tvättmaskinen så när den var klar så hängde jag ut tvätten på torkvindan. Laddade maskinen på nytt med handdukar från husbilen och inne.

Under tiden den maskinen jobbade så putsade jag fönstren mot skogen på utsidan. Det kändes som sandpapper på ytan.

Första maskinen hängd.
Vilken spegelbild det blev.
Gick in och tittade på de rena fönstren.

Hoppade över att putsa fönstren på insidan. Det gäller att fördela arbetet och inte göra allt på en gång.

I dag fick jag veva ut markisen när jag satt och fikade med ostkaka, sylt och grädde. Löste lite korsord och läste den nya HJ.

Missan håller sig hemma och är aldrig långt borta. Innan vi åkte till Spanien så var hon inte så hemkär. Tror nog att hon kommer att bete sig som förut så småningom.

Grannen messade och frågade om vi skulle med på en promenad Chanel och jag. Det ville vi. Hade gått med jeanskjol hela dagen och tänkte gå i den men först tog jag in den torra tvätten. Det blev kallt när jag gick ut en bit på gräsmattan så jag bytte till långbyxor.

Vi gick en bit på Rudabanan och där är det skugga emellanåt så byxorna behövdes. Malte jagar tennisboll och Chanel spanar efter katter. Hon såg två häromdagen när vi promenerade där. De var på ett långt avstånd men hon har inte glömt dom. I dag tror jag inte det fanns några inom synhåll.

Lagade lite mat när jag kom hem. Stekte kokt potatis och morötter, korv, köttbullar och purjolök. Smakade riktigt gott. Har ätit lagad mat flera dag i rad nu.

När jag satt på altanen så kom jag på en bra grej. Det växer ju ogräs mellan plattorna och det är så tråkigt att rensa där. Om jag skulle köpa ”konstgräs” och lägga på hela altanen. Satte igång med att goggla. Bauhause hade på rulle, 4 m bred. Det blir inte så dyrt. Ska kolla om det finns på rulle i Oskarshamn annars får jag ta mig till Kalmar. Nu har jag bestämt mig.

Fick sätta på värmen inne i huset, jag hade stängt av värmen under dagen när köksdörren stod öppen. Efter att jag ätit så började det blir lite kyligt inne. Det blir fortfarande kallt om nätterna.

Nu blir det snart Trädgårdstider på TV.

april 19, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 18 April.

Annandag Påsk 2022.

I dag har jag bara latat mig. Ätit frukost i köket. Till lunch åt jag ostkaka med sylt och grädde. Ostkakan satt jag ute och åt. Köksdörren har stått på vid gavel hela dagen.

I kväll blev det en påsktallrik . Potatisgratängen tog slut i går och jag hade ingen lust att göra en till i dag. Tog ettan knäckebröd i stället.

Lite nytta har gjort i alla fall. Letat rätt på hålet i gräsmattan så jag kunde få i torkvindan. Inte lätt att hitta hålet i gräsmattan.

Kom på att husbilen ska besiktas i april så jag gick in på nätet och hittade en tid den 4:e maj. Den tog jag. När Bertil och jag kom hem från Spanien 2019 så glömde vi totalt bort att besikta husbilen. Blev snopna när vi fick ett meddelande om körförbud. Men vi hade mycket annat att styra med då. Nu så har jag koll på läget.

Solen har värmt hela dagen och vinden har tagit ledigt. Har varit så skönt ute. Jag har många Hemmets Journal med korsord i som jag sitter och löser.

I morgon ska jag köra några tvättmaskiner och hänga ute för tork. Har kanske lust att putsa några fönster. Får se hur det blir, jag lovar inget.

En påskkäring som hälsade på i Spanien för några år sedan.

april 18, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 17 April.

Påskdagen 2022.

Sovit gott i natt. Gick upp halv nio. Åt frukost efter den lilla promenaden bakom tomten. Sedagick grannen och jag en promenad med våra hundar, Chanel och Malte.

Det har varit en ljuvlig påskdag i dag. Tog ut möblerna t altanen. Sopade ihop gräsfrön inne i förrådet. Mössen har saboterat fröpåsarna. Kastade fröna i gräsmattan. Vet inte om de kommer att gro men chansar lite.

Lade de gula duka4na under glasskivan.

Gjorde mig kaffe och tinade sockerkaka och lite jordgubbar. Det smakade gott. Satt ute i solskenet och löste korsord. Chanel satt och spanade mot skogen. Där såg hon ekorrar och de vill hon gärna jaga. Men staketet stoppar henne.

Var är kattgodiset?

Grannen och jag tog ytterligare en promenad lite senare. Missan har varit ute nästan hela dagen. Köksdörren har ståtts öppen när jag variant hemma.

Värmde mig en påsktallrik till kvällen. I dag hade jag ägg med också.

Gott.

Nu ska jag se på Mästarnas Mästare.

april 17, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 16 April.

Påsk Afton 2022.

Sov länge i morse. Men vaknade och satte på radion lite efter sex. Slumrade sedan. Gick inte upp förrän lite i nio.

Tog en dusch före frukosten. Var lite nyfiken på hur permanenten blev. Och hur det skulle se ut om jag bara lät håret självtorka.

Melodikrysset löste jag galant. Sedan körde jag till stan. Var lite sugen på att se hur det såg ut med allt påskpynt de gjort i stan. Det såg riktigt trevligt ut. Tittade lite i klädaffärerna men hittade inget jag föll för.

Körde sedn ut från stan mot väster. Har läst reklam för Röda Huset. Där såg ut att finnas mycket pynt att ha både inne och ute. Men reklamen var bättre än när man kom dit. Inget föll mig i smaken. Stannade sedan till på Maxi. Köpte fina tulpaner där och lite kaffebröd.

Solen värmde fint i dag och vinden hade tagit ledigt. Det var så skönt att sitta på altanen och dricka kaffe. Pratade lite med grannen till vänster. Rätade upp kompostgallret så det såg rakt ofint ut. Chanel vill gärna stå mot gallret och prata med grannen. Nu blev det rakt och fint.

Jag blev nöjd med permanenten.

Chanel började skälla och tittade ner mot skogen. Hon såg två rådjur där som passerade en bit ner. Missan sprang in när Chanel började skälla. Förstod att allt inte stod rätt till.

Satt ute i solskenet och njöt av det fina påskvädret. Det blev dags för lite mat. Gjorde en potatissallad och stekt lite köttbullar och prinskorv. Med lite rödbetssallad till så blev jag mätt.

Påsktallrik. Hälften av tulpanerna under TV: n.

Stängde sedan till köksdörren. Det är inte så varmt i skuggan utan det är solen som värmer.

Saknar att TV inte har lite underhållning på påskafton. Men jag får väl nöja mig med Lets Dance lite senare.

Resten av de nyköpta tulpanerna på köksbordet.

april 16, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 15 April.

Långfredagen 2022.

Jag har precis kommit hem från att ha tillbringat eftermiddagen och kvällen hos grannen tvärs över gatan. Klockan är halv tolv och jag ska gå och lägga mig.

Uppdaterar här i morgon.

GLAD PÅSK.

Uppdaterat.

Jag hade det jättetrevlig i går. Vi var nio personer från 19 till 74 år. Började med lite Cava. Tog sedan och kastade lite pil. Jag vann första omgången vilket var en överraskning, framför allt för mig. Andra omgången så åkte jag ut. Då vann den andra kvinnan i mogen ålder ungdomarna kunde inte matcha oss gamlingar.

Vi hade kött med oss som grillades. Till det så åt vi potatisgratäng med sallad. Vin, öl eller cider drack vi till detta. Kaffe med hembakat smakade gott efteråt. Det blev även lite dans på den inglasade altanen. Jag hade en underbart trevlig långfredag.

Ungdomarna i sällskapet. Grabben kunde alla texterna till dansbandsmusiken som spelades.
En mycket lyckad kväll.

Jag gick hem vid halv tolv och blev väldigt väl emottagen av min kära Chanel. Det var tre hundar med under kvällen så Chanel fick vara hemma.

april 15, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 14 April.

Solen har övergett oss i dag. Det var vått på marken men regnade inte. Passade på att tömma färskvattnet i husbilen. Gråvattnet blev tömt på hemvägen från Spanien.

Har fått ett påskkort från min barndomsvän från Motala. Kul. Jag har inte skickat några påskkort men läser du detta, Kjerstin, så önskar jag dig och din man en riktigt bra Påsk.

Tack för det fina kortet.

Har inte gjort så mycket i dag. Bara det vanliga såsom frukost, bädda sängen och promenerat med Chanel ett par gånger. Inget regn och lite varmare ute. Mötte ett par trevliga damer med hund. Vi brukar prata lite när vi möts. Hanhunden blev alldeles till sig när han kände de ljuvliga dofterna från Chanel.

Gjorde en Hetvägg av den andra semlan som jag köpte i går. Det var nog den sista för denna säsong.

Fick ett brev från Svenska spel. De klagade på att mitt Bankomatnummer som är kopplat till spelkontot ( jag spelar för en blygsam summa varje vecka) inte stämde. Just det, fick ju byta konton när Bertil gick bort. Vi hade ju gemensamma konton och de fick jag inte behålla. Nu så har jag väl ändrat det sista.

Påskpyntat.

Det ringde på dörren på eftermiddagen. När jag tittade ut så stod det några små påskkäringar där. Vad förväntas av mig? Godis, eller. Jag fegade ur och låtsades att jag inte var hemma.

Har fått en påskhälsning från min väninna från Piteå. Hon är med sin stora familj uppe på fjället. När hon ringde så var de andra på väg med skotrar för att grilla mm. Monika var hemma och vaktade stugan. De kommer inte att svälta ihjäl enligt vad jag fick berättat för mig. Glad Påsk!

Helgskinkan jag köpt har jag nu skivat upp. Fryst en del och resten ska jag äta upp i påsk. Ska börja i kväll. Skinka, köttbullar med rödbetssallad, glömde inte att köpa den här gången, prinskorv mm. Funderar på om jag ska göra en liten Jansson till påskafton.

Har nu ätit lite. Det smakade väldigt gott. Saknade äggen men dem får jag koka till i morgon och de andra påskdagarna.

Tänk på att vara försiktiga med alkoholen om ni ska till Blåkulla.

april 14, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 13 April.

Gick upp före åtta i dag. Förr så kunde jag sova länge om mornarna men nu för tiden vaknar jag tidigare. Efter att ha gått ner med Chanel i skogen så åt jag frukost.

Hade tänkt att handla blommor när jag skulle till frissan men bestämdes mig för att köra in och handla tidigare. Det var mycket fina blommor på torget.

Körde hem med blommorna och gick en liten sväng med Chanel innan jag körde in till frissan. Parkerade på torget igen och ställde in P-skivan lite fuskigt.

Hade samma frissa som för ett och ett halvt år sedan. När jag fick sätta mig i sköljen så frågade hon om jag ville ha massage. Ja tack sa jag och blev knådad genom stolsryggen och stolssitsen. Hade glömt detta. Trodde hon menade hårbotten. Men det var skönt.

Det är skönt att bli ompysslad. Fick kaffe med chokladbit medan permanentvätskan var i håret. Den skulle vara i, i tjugo minuter. Under tiden så blev jag uppdaterad om kändisarnas privatliv, Skilsmässor mm.

Jag blev så nöjd med håret. Det kostar dubbelt så mycket här som det kostade i Spanien. Men ”min frissa” hade sålt sin salong och jag var för feg för att prova någon ny när jag var där nere.

Innan jag körde hem så handlade jag på Maxi. Länge sedan jag var så länge ifrån Chanel så hon blev extra glad när jag kom hem. Planterade penséerna när jag kom hem. Sedan åt jag några glaserade kamben och drack en öl. I dag var det inget väder för att sitta ute och äta.

Ölandstoken har inte vaknat till liv än.
Bara fjädrar där ifall rådjuren kommer.

I kväll har jag suttits med fötterna i vatten. Jätteskönt och nyttigt.

Fotbad.

Kunde inte låta bli att köpa semlor i dag. Men det var nog sista gången i år.

Undrar hur länge denna fina blomma får stå ifred för Missan?
Kattgodis.

Nu blir det TV igen.

april 13, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 12 April.

Vårsolen tittade fram i dag. Grannen och jag hade bestämt att ta en promenad klockan 9.30 i dag så jag åt frukost i god tid. Vi tog sedan vår vanliga runda längs med Rudabanan. Chanel får gå i koppel eftersom hon löper medan Malte jagar tennisbollen.

Näj vi kom hem sedan, Chanel och jag så tömde jag bagaget i husbilen. Släpade upp yttertältet på övervåningen och veckade ut det lite. Det luktade inget så det var torrt när jag fick hjälpa att packa ihop det i Spanien. Bra gjort Micke och Kjelle.

Nu är det bara skåpen under sängarna som ska tömmas. Ska ta in kläderna också och köra dem i tvättmaskinen sedan är husbilen klar för nästa resa.

Solen var så varm och go i dag. Så efter en välbehövlig dusch så satte jag mig ute på altanen och drack kaffe. Chanel och Missan gjorde mig sällskap. Har placerat ut några solcellslycktor i trädgården. Får se hur många som lyser i kväll.

Lite torftigt än så länge.

Pratade med den närmsta grannen över Ölandshäcken. Härligt när vädret tillåter att kunna umgås med grannarna. Var sugen på att åka för att köpa penséer men kunde hejda mig. Ska ju till stan i morgon och göra ett besök hos frissan. Då parkerar jag på torget där de säljer blommor. De brukar ha stora och fina penséer.

Skulle bara önska att fönstren blev putsade under natten så det går att se ut genom dem. Men något sådant under är väl inte till att tänka på. Får väl sätta igång att göra det själv. Tråkigt göra men egentligen så har jag all tid i världen till detta. Kanske om jag gav mig lite lön så skulle det bli roligare. Ha, ha.

Vi gick ytterligare en promenad med Chanel och Malte, grannen och jag. Tur jag har henne så jag kommer iväg på promenader.

Gjorde köttbullemacka till kvällsteet med honung i. Saknade rödbetssallad. Förstår inte att jag alltid glömmer köpa rödbetssallad när jag köper köttbullar.

I dag har vi varit ute mycket Chanel, Missans och jag. Hoppas vädret blir bättre nu framöver.

april 12, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 11 April.

Så är vi inne i påskveckan. Dessa helger har mist sin tjusning när man lever ensam. När vi var två så lagade vi lite extra god mat men att duka upp en påskmåltid för en är ingen hit.

I går kväll så deklarerade jag så nu är det klart i alla fall. Jag får betala några tusenlappar och det beror på att det dras för lite skatt under året. Spelar ingen roll när den skatten betalas, under året eller som restskatt.

Aprilväder i all ära men den senaste tiden har det varit mer vinter än vår. Det har varit kallt och blåsigt. Plockade lite videkvistar på promenaden i dag. Blåsipporna vill komma fram och där det är lite lä och sol så sticker de upp.

Lite blått ibland de torra löven.
Blir lite glad åt påskpyntet.
Det hänger en påskkäring bland fjädrarna.

I dag var det en dag då jag lagade mat. Pasta och köttbullar. Jätte gott. Borde laga mat varje dag och det kanske blir så framöver men är glad för varje dag jag lyckas få till det.

Det ska bli bättre väder till påsk sa de på TV. Så i morgon ska jag köpa blommor till några krukor att ha ute. Bara nu inte de söta, glupska rådjuren kalasar på dem. Får väl placera Chanel i soffan på vakt.

Nu så ska jag dricka en mugg te med honung i. Lite att tugga på också.

april 11, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 10 April.

För 55 år sedan föddes den här goa killen. I dag så säger jag GRATTIS JONNY!

Han var alltid glad och ställde gärna upp på foto.

Tänk vad åren går. Synd att vi bor så långt ifrån varandra. Inte allt för långt men man svänger inte bara förbi för en kopp kaffe.

I dag har jag påskpyntat lite. Några gula fjädrar i lite ris i en bunke på gräsmattan. Ska plantera lite vårblommor till påsken. Mycket mer blir det inte ute. Ett par påskdukar inne kommer nog fram. Får se i veckan hur jag gör.

Har varit uti trädgården lite i dag. Chanel gillar när jag är ute. Satt en stund på altanen men det blev kallt. Missan kommer också med in. De vill inte vara ute själva.

Det blev en Dafsgårds i dag också. Var ute i husbil och hämtade in lite prylar. Ska ta tag i det så fort det blir lite varmare. Nu måste väl våren vara på väg.

Tvättstället i badrummet har var lite tätt så i kväll gjorde jag rent där. Det satt mycket gros i låset. Nu rinner det ner snabbare. Sånt har jag gjort förut så det är inget nytt för mig. Skönt när det är gjort i alla fall.

Belönade mig med en burk starköl. Köpte ju en hel del i Bordershopen. Får se till att den inte härsknar.

I kväll är det Mästarnas mästare igen. Köpte spanska jordgubbar på Lidl i går och dessa är väl också bäst att äta upp. Ska tina lite sockerkaka och vispa grädde till.

Här ligger Missan fint och har uppsikt.
När Chanel försökte göra henne sällskap så fick hon en tass efter sig.

april 10, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 9 April.

Äntligen känner jag mig mycket bättre när jag vaknar på morgonen. Gick ner med Chanel i skogen bakom tomten. Åt sedan frukost med kokt ägg.

Frukosten serverad.

I dag så löste jag Melodikrysset igen. Förra lördagen var jag helt däckad av feber.

Tog sedan en promenad med Chanel. När vi kom hem så bytte jag om för att köra och handla lite. Började med Lidl. Köpte en helgskinka som var färdig kokt. Fortsatte sedan till Maxi. Var sugen på färska räkor men de hade haft kampanj med billiga räkor i dag så de var slut. Köpte en burk med färdigskalade i vätska. Kom ihåg honung i dag men mina favorithalstabletter Extra Starka var slut.

Stannade till på Dollarstore och Rusta för att se om de hade något roligt påskpynt men det hade de inte. Hittade inte heller någon fin påskgrupp.

Pratade med grannen när jag kom hem. De skulle fika lite senare och undrade om jag ville vara med. Hennes moster och yngsta dotter med kille var där. Klart att jag inte tackar nej till det. Smakade jättegottt. Bestämde oss för att ta en promenad med Hundarna. Grannen och mostern plockade lite björkris men hos mig är det bortkastat. Har en monsterkatt som härjar fritt bland påskris. Det var alla fall skönt med en promenad fastän regn/snö hängde i luften.

Nu blir det Lets Dance med räkmacka och öl.

Lördagsmys.

april 9, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 8 April.

Tog inte tempen i dag utan förutsatte att jag var feberfri. Känner mig däremot inte helt frisk.

Grannen och jag gick en liten promenad med våra hundar efter frukosten. Det var svinkallt ute men våra hundar höll nog inte med oss. Det var jobbigt och jag blev svettig på ryggen.

Fick ett trevligt samtal från Piteå. Fick se hur det såg ut utanför hennes fönster. Där var det snöoväder. Är glad att jag inte bor där. Men det finns verkligt goa vänner i det flerbostadshuset. Så visst skulle jag gärna vilja bo i huset men inte med detta väder.

Har suttit och löst korsord i dag. Ullstolen jag köpte till Bertil när han inte klarade att sitta i soffan längre har jag tagit till mitt hjärta. Den är skön och den står vid fönstret mot gatan. Där ser jag vilka som rör sig om dagarna.

Kände att jag behövde en dusch och tog en varm sådan. Fixade till håret lite, det är ju fredag.

Har ätit kåldolmar till middag. Dafsgårds fick bjuda på detta. Gott. Nu till kvällen ska jag koka ett par ägg och göra en ägg och kaviarmacka. Vet inte vad jag ska dricka till. Öl eller te med honung. Svårt val.

Ska bli skönt när man kan sitta ute om kvällarna igen.

april 8, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 7 April.

Äntligen har tempen stannat under 37˚ för i morse visade det 36.9˚. Men inte kände jag mig frisk inte. Det går i alla fall åt rätt håll.

Startade med frukost. En havrebulle med te och jos. Inga Alvedon i dag. Har egentligen inte gjort så mycket mer än tittat på TV. Flera avsnitt av Lyckolandet har jag avverkat under dagen.

Lite yoghurt mitt på dan. Hittade en glass i frysen som jag åt upp. Har fortfarande ingen egentlig matsug. Mycket porlande vatten konsumerar jag och det är ju nyttigt.

Har lite skrivartorka. Avslutar nu och hoppas det finns mer att skriva om i morgon.

april 7, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 6 April.

Trodde febern stigit när jag vaknade i morse men den låg på 37.7 innan jag gick upp. Eftersom jag brukar ha 36.5 när jag är frisk så är lite feber. I går kväll så steg tempen till 38.1. Det är segdraget.

Var med Chanel i skogen i morse före en skön dusch. Sedan smakade det gott med frukost. Bäddade om i sängen. Nu har jag väl svettats färdigt. Har tittat på TV under dagen. En serie på CMore i fyra dalar.

Hade tänkt dammsuga lite i dag men valde att svabba golv i stället . Orkade inte med båda delarna. Med ens så kändes det mycket fräschare.

Det blev dags för en Hetvägg i dag också.

Mycke kanel ska det vara.

Släppte ut Chanel i trädgården en stund. Hon tycker nog att jag är lite elak som har begränsat hennes revir.

Mycket mer spännande där i skogen.
På väg mot köksdörren.

Det har snöat lite sparsamt i dag. Det blir inget av det som tur är. Får hoppas att vädret slår om till jag blir frisk. Ska bli härligt att kunna köpa lite uteblommor till Påsk. Ska kosta på mig blommor för det blir inte så mycket husbilsåkande framöver med de hutlösa bränslepriserna.

Lite snö i luften.
Inget roligt.

Framåt kvällen blev jag frusen. Tog på min vargjacka. Den är varm och go. Har toppat täcket med den när jag frusit i sängen. Gjorde mig te med honung i. Åt två mackor, en med ost och en med skinka på. Färsksaltad gurka på bägge.

Blev varm och mätt. Ska nu se på TV. Har sovit så mycket de senaste dagarna så jag får hålla mig vaken ett tag till innan jag intar den renbäddade sängen.

april 6, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 5 April.

Min temp i morse var 37.2˚ alltså på väg ner. Ringde till HC och de sa att det gick hög feber nu, att många hade samma symtom. Om jag fick svårt att andas eller om febern steg igen så skulle jag höra av mig. Får väl lita på dem. Tror de har provision på hur många de stoppar i grind.

Missade frissan i dag. Har fått en ny tid på onsdag nästa vecka. Då borde jag väl vara frisk. Om jag nu ska vara sjuk så är det rätt väder. Kallt och blött som kommer ner uppifrån.

Eftersom jag nästan var feberfri så åkte jag och handla efter frukosten. Saknade kolsyrapatron. Körde in om Rusta för hushållspapper. Hittade en fräck fönsterlampa till extra pris. Var genomsvettig när jag kom ut till bilen. Var nog inte så frisk.

Vilade upp mig på väg till Maxi. Köpte frukostbröd för mina havrebullar som jag bakade innan jag åkte till Spanien håller på att ta slut. Två semlor följde med men hittade ingen ostkaka som jag var sugen på. Det var skönt att komma hem igen. Blir nog ingen mer utflykt förrän jag är helt feberfri.

Solen lyste så härligt ute så jag öppnade köksdörren åt Chanel och Missan. De var inte så roade av att vara ute själva. Det blåste på altanen så det var säkert inte bra för mig att sitta där. Så när jag gick in så gick båda två med mig in.

Lite bus.
Mina domäner.

Fick en minnesbild på FB. För sju år sedan bjöd jag vänner på nybakade semlor i Spanien.

Kommer inte ihåg vilka som fick smaka.

Har vilat och tittat på TV. Är fortfarande väldigt trött. Tar nog några dagar att få igen styrkan i kroppen efter denna dunderfeber.

Det blev ytterligare en hetvägg. Är så gott! Man blir mätt och belåten.

Mums.

Ska fylla en skål med blå vindruvor, det var extrapris på Maxi i dag. Det blir mitt godis i kväll.

Får se hur länge jag orkar vara uppe i kväll. I går så gick jag i säng lite över nio.

april 5, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 4 April.

Lite lägre temp i morse, bara 38.8˚ men det pep och rosslade i bröstet vid utandning. Tog Alvedon halv sju och lade mig igen.

Gick ut med Chanel lite i åtta sedan ringde jag till hälsocentralen klockan åtta. De skulle ringa tillbaka klockan nio. Då var tiderna för i dag slut? Men hon skulle prata med läkaren och återkomma vid lunch.

Det gjorde hon. Jag ville ju att någon skulle lyssna på mina lungor och utesluta lunginflammation. Men läkaren tyckte jag skulle avvakta tills i morgon. Pipandet i utandningen kunde bero på slem. Fick besked om att jag kunde ringa tio i åtta i morgon. Förut så öppnade inte slussen förrän åtta. Det var alltså ändrat. Tycker att det skulle kunna gå att boka redan nu. Men nej då, återkom i morgon.

Min granne fick samma besked när hon ringde. Hon har jätteont i bröstet och astma dessutom. Vi får ge oss till tåls.

I dag har jag ätit frukost med honungste, Havrebulle och jos. Har legat i sängen med Chanel. Vi busade lite och hon biter så försiktigt. Då sa jag till henne: Veronika har lärt dig att nita försiktigt. Då stannade hon till, satte sig upp och tittade sig omkring. Sin förra mattes namn hade hon inte glömt den goa hunden.

Har pratat med min goa granne till vänster, han sa att jag bara skulle säga till om jag behöver handlat. Jag har världens goaste grannar.

Jag har fått hjälp med att sätta upp staket mot skogen. Mot grannen till vänster har jag Ölandstok med kompostgaller och mot grannen till höger är det en hög häck med låga kompostgaller längst ner och nu så är det stängt ner mot skogen också. Så Chanel kan vara ute utan mitt vakande öga hela tiden. Tror inte hon är en utbrytarhund.

Fått hjälp av grannen och hennes snickare. Vi hade inte klarat detta själva, Anna och jag.
Nu stoppar det Chanels jakt på ekorrar som hon ser i grantopparna utanför tomten. Även om rådjuren finns i skogen bakom tomten så blir det stopp.
Under tiden de arbetade ute i duggregnet så satt jag och smörjde kråset med Annas gudomliga paj med marsansås.

Lämnade Chanel ute när allt var klart men när jag öppnade köksdörren så skulle hon in direkt. Vi gick och lade oss igen. Jag var alldeles slut. Misstänker i alla fall lunginflammation. Hoppas jag har fel.

Har legat resten av dagen. Var så frusen men efter en stund med min kamin bredvid så blev jag varm.

Vaknade till och hämtade in lite från husbilen. Om jag får komma till en läkare i morgon vill jag kunna visa mitt spanska covid-pass med 3/3 sprutor. Undrar vad de säger om det. Nu pratas det om en fjärde spruta. Hur gör de då med oss som fått vår tredje i Spanien? Blir intressant.

Måste ge en eloge till den Spanska sjukvården. Där åker man in till vårdcentralen, ställer sig i kö vid receptionen. Får en tid ca ett par timmar senare. Då kan man sätta sig utanför dörren där man ska gå in och vänta eller gå ut och ta en kaffe på ett café och vänta. Tycker om deras system. Här ska man hänga på telefonen på morgonen och hoppas få en tid samma dag eller ringa nästa dag igen. Vilket system är bäst?

Nu har jag släppt ut Chanel ensam och hon kissade två gånger sedan ville hon in igen. Tog tempen innan jag satte mig i soffan för att se på kvällens program. Tempen hade stigit till 39.1˚. Gäller att hänga på låset i morgon.

april 4, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 3 April.

Feberrapport.

Fredagmorgon 38.9˚
Lördag morgon 39.8˚
Söndag morgon 39.0˚

Går det åt rätt håll? Tog Alvedon vid sextiden i morse. Låg sedan till halv åtta då jag tog ut Chanel. Hon bajsade inte då så efter att ha legat till tio så gick jag ut igen. Då gjorde hon det hon skulle.

Har pratat med Anna på mobilen, hon var feberfri i morse. Bra för henne. Min käre lillebror ringde också . Vi pratade en stund. Somnade om igen. Hade radion på och lyssnade till Titti Schutz. Chanel satt nedanfö sängen och stirrade på mig.

Tog tempen innan jag gick upp igen då visade den 38.2 och det var ca åtta timmar sedan jag tog Alvedon. Kanske minskar febern. Tog inga nya Alvedon.

blev lite sugen på en pizzabit och gick ut i köket. Då satte Chanel igång att äta upp maten jag serverade vid tio.

Satte igång diskmaskinen. Första gången sedan jag kom hem. Den gick inte igång. Då höll jag på att ge upp. Kollade säkringar, ingen trasig. Jaha, vad skulle jag göra nu? Tryckte på knapparna hej vilt. Plötsligt startade maskinen. Det hjälpte inte att bara välja program jag skulle trycka n startknappen också. Det är över sex månade sedan jag använde den. Hade tydligen glömt bort det. Inte lätt att bli gammal.

Vämde en pizzabit i micron den blev inte god. Tog en öl till, den smakade bättre. Tror jag ska gå över till öl. Det är kalorier i öl så varför inte?

Har tillbringat resten av dagen i sängen. Klockan sex så gick jag upp efter att ha tagit tempen igen. Den visade 38.8˚? Den st3g igen. Var ute med Chanel och gav henne mat. Tog sedan två Alvedon då jag började känna mig dålig igen. Öppnade diskmaskinen och det var rent inne i den. Inget fel på den alltså.

Är fortfarande inte hungrig. Tog med en flaska vatten och satte mig i soffan. Ska se på TV. Orkar inte mycket annat. Håller tummarna för att tempen har gått ner till i morgon.

Var rädda om igelkotten.

april 3, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 2 April.

Har haft hög feber i natt också. Tog de senaste Alvedonen klockan vid nio i går kväll.

Frös i natt också. Tog tempen lite före sju när jag kissat Chanel. Då var den 39.8 lite mer än i går morse. Tog Alvedon och lade mig igen. Har pratat med granntjejen och hon är fortfarande lika dålig. Hon testade sig negativt för covid men jag undrar om jag har det? Spelar egentligen ingen roll för jag får ingen hjälp av vården ändå. Ska ringa till Hälsocentralen på måndag om inte febern går ner.

Efter att ha slumrat och sovit till två så var det dags för Chanel att kissa igen. Tog tempen och den visade 39.2 alltså var det dags för mer Alvedon. Lade mig i sängen och vilade igen. Är så trött. Orkar inget.

Jag blev lite hungrig klockan halv fem. Köpte en pizza på Maxi i onsdags som jag stoppade in i ugnen. Tänkte äta halva men åt bara en sjättedel. Sen smakade det inte mer. Drack en öl till men orkade inte hela. Trodde det skulle smaka med mat men hade fel.

Ska se på Lets Dance i kväll om jag orkar. Hoppas det snart går över. Brukar aldrig ha så här hög feber. Anna, grannen sa att det går förkylning med hög feber också.

april 2, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 1 April.

Jag frös så jag skakade i går när jag lade mig. Misstänkte att jag hade feber men hade ingen febertermometer eller Alvedon inne. Orkade inte gå ut till husbilen utan lade mig med en stor jacka över täcket. Vaknade flera gånger i natt och gick på toaletten. Hade svårt att hålla balansen.

Gick upp vid åtta och kissade Chanel. Sedan hämtade jag febertermometer och Alvedon i husbilen. Tog tempen och den visade 38.9 grader. Tog två Alvedon och lade mig igen. Somnade och vaknade halv tre. Gjorde te med honung i och åt en macka. Kissade Chanel och tog tempen igen. Nu visade den 38.1. Tog två Alvedon till och såg färdigt Dag för Dag sedan lade mig igen. Somnade.

Nästa gång jag vaknade var klockan över åtta och det var mörkt ute. Började med att kissa Chanel i trädgården och gjorde sedan te med honung i. Åt ett par knäckebröd. Tror att jag fortfarande har feber men orkade inte ta den. Har haft messenger kontakt med granntjejen. Hon är värre än mig. Hosta väldiga och har ont i lungorna. Jag hostar också men inte så mycket.

Kommer inte ihåg när jag var sjuk senast. Granntjejen har varit på Hälsocentralen i dag och de trodde att det var virus. Hon fick bara slemlösande. Så det är nog ingen idé att ta kontakt med dem. Jag får vänta tills på måndag om jag inte är bättre då.

När jag skriver detta är klockan kvart över nio och jag ska se på den senaste Bäckfilmen. Skålar dock inte med Bäck när han står på balkongen.

april 1, 2022 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 31 Mars.

Ännu en kall natt. Minus åtta när klockan var halv åtta. Men vi frös inte, Chanel och jag när vi gick ner i skogen. Missan väntade utanför köksdörren.

Åt frukost och såg sedan på en serie på CMore som heter Tre Bay. När klockan blev tio så ringde Martin på Axma bil och sa att Corollan var helt O. K. Den var även besiktigad en andra gång och körklar.

Chanel och jag tog en promenad på ca en halvtimme och hämtade bilen. Körde till INGO och tankade. Nästa etapp blev Maxi där jag handlade lite bl a semlor. Var till Biltema och köpte två 5 liters dunkar med Adblue. Glömde att hämta paketet från Telenor.

Värmde lite mjölk och gjorde mig en Hetvägg. Å vad gott det var.

Mycket kanel.

Åkte sedan till KåBeHallen och hämtade min Router. Försökte sedan få igång den. Det var ju så lätt sa han som sålde den till mig på Telenor. Men gav upp och ringde supporten. Det fanns inte med någon bruksanvisning och det sade sig inte självt hur simkortet skulle sättas i. Till slut så löste vi det killen och jag. Nu har jag en router som går på 220 – 230 och 12 volt. Har anslutit TV, padda och mobilen till den nu.

Granntjejen har blivit förkyld och kunde inte följa med till Linedansen i kväll. Skönt att ha en bil igen när jag nu fick gå själv. Kursen är bara på tre gånger. Vi var sju som dansade. Kände igen låtarna men det var ingen av de två danserna som vi fick lära oss som vi dansade i Bolnuevo. Nästa gång ska vi repetera dessa och börja på en ny.

Kom hem lite i nio och gjorde mig en mugg te med honung i. Känner mig lite rosslig i halsen. Hoppas nu inte grannen smittat mig. Är lite frusen. Ska leta fram ett nattlinne till natten.

mars 31, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 30 Mars.

Usch vilken morgon. Vitt på backen men det var bara lite frost. Temperaturen var -6 klockan åtta. Fy!

Tog på strumpor i foppatofflorna när jag gick ut med Chanel. Åt sedan frukost inne i värmen. Solen har skinit från en klarblå himmel hela dagen men temperaturen har inte stigit nämnvärt. Som högst har det varit +3 grader. Men ganska skönt att gå promenader med Chanel. Har pratat med grannarna lite.

Min väninna från Piteå ringde på Messenger och vi pratade lite. Hon har full sysselsättning om dagarna.

Lagade mat i dag. Hade korv från Spanien som jag stekte ihop med kokt potatis. Alltså jag stekte den kokta potatisen. Smakade gott med gurka och tomat.

Ringde till min mekaniker och frågade hur det stod till med min Corolla. Fick till svar att besiktningen och han inte var överens. Besiktningen hade klagat på bromsrören. Så nu får Corollan nya bromsrör. Batteriet var på upphällningen, bara 17% kvar, så ett nytt sådant blir det också. Bilen är en 2000 och den har bara fått ett nytt batteri och en ny startmotor under sitt liv. Inte dåligt för en sådan ålder. Ingen rost finns det heller. Sedan ska den väl klara sig i 20 år till.

Det ska bli kallt i natt igen. Jag som är så sugen på att köpa blommor till urnorna ute. Men jag får nog ge mig till tåls några dagar till.

Nu är det dags för TV igen. Min nya router har anlänt till KåBeHallen. Ska hämta den när jag fått Corollan. Ska köpa kompostgaller och armeringsjärn också så Chanel kan vara ute utan att jag måste ha koll på henne hela tiden. Ekorrarna finns ju bara två tomter bort och dem ser hon minsann. Kompostgaller hejdar henne. Nu så har både Chanel och Missan koll på trädgården.

Det kan ju komma ett rådjur.
Missan har också koll.
Längtar.

mars 30, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Tisdagen den 29 Mars.

Vaknade lite efter sex. Satte på radion och slumrade till halv nio. Då gick Chanel och jag ner i skogen. Missan följde med ut men inte till skogen. När Chanel och jag gick in igen så följde Missan med in.

Åt frukost med en god havrebulle. Fick slut på josen och frukten håller också på att ta slut. Behöver min Corolla. Messade min bilreparatör som fick ett njurstensanfall i onsdags. Nu var han bättre men var hemma hos sonen som var sjuk. Han skulle vara hemma hela veckan men tipsade om en verkstad jag kunde ringa till. Jag vill inte ta kontakt med Bilakuten som jag brukade anlita förut efter deras sjabbel med vindrutetorkarna.

Ringde till Axma och fick lämna in bilen redan i dag. Klädde på mig och tog med Chanel ut till Corollan. Höll tungan rätt i munnen och vred om nyckeln till startmotorn. Den startade snällt tack och lov. Körde sedan och lämnade in den hos Martin, som killen hetter. Han skulle ta hand om bilen och ombesörja besiktning åt mig. Jag ska få hämta den i morgon eller på torsdag. Chanel och jag fick en skön promenad hem i solskenet.

Funderade ett tag på om jag skulle ta cykeln för att handla men klarar mig utan att handla om jag får bilen så snart.

Jag har mycket på min lista att göra men har svårt att komma till start. Har ju egentligen inget dedline utan kan ta det lugnt.

Var ute i trädgården och kollade hur mycket staket jag behöver mot skogen. Solen sken och det var ganska skönt. Det växte en pytteliten pense i en kruka. Planterade om den i en liten kruka ihop med ett par krokusar jag grävde upp ut gräsmattan. Ställde krukan på bordet. Tänkte ett tag att dricka kaffe ute men tittade på termometern. Den visade 4,5 grader i skuggan. Drack kaffe inne i stället. Chanel var med ute i trädgården och ville nog gärna stanna kvar där. Men innan det finns staket mot skogen kan hon inte få vara ute själv. Missan kom in en liten stund efter oss.

Chanel och jag i ullstolen. Fotot på väggen är Bertil som liten.

Satt och läste Hemmets Journal, har många att gå igenom. Tog på jacka och mössa för en promenad med Chanel. Träffade på grannen. Hon sa att hon och hennes döttrar skulle åka och handla och frågade om jag ville med. Det passade mig bra. Stackars Chanel, hon fick en snabbkiss i trädgården och sedan åkte vi iväg till Maxi.

Där fick jag ihop en stor kasse men tyvärr var semlorna slut. Blev avsläppt hemma igen. Vilken tur att jag gick ut precis när de skulle åka iväg. Nu kan jag vänta till på torsdag att få bilen. Stackars grannen, hon har inte hört från bilfirman assistanskåren körde hennes bil till. Det är något med kopplingen men vad? Kan bli dyrt.

Jag åt en paj och drack vatten till. Sedan så gick grannen och jag ut med våra hundar. En lagom lång promenad. Malte en stor svart labbe har blivit kastrerad i vinter och han brydde sig inte alls om Chanel fastän hon löper. Väldigt effektivt.

Längtar tills dessa vårblommor kommer upp.

mars 29, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Måndagen den 28 Mars.

Grattis till min käre lillebror som fyller 72 år i dag. 💐🎶🍾

Jag vaknar inte så tidigt länge. Kan det beror på sommartiden? Chanel och jag gick ner i skogen så hon fick göra ifrån sig. Skönt att kunna gå i mysklänning och täckjacka. Duschade och fixade håret innan jag gjorde frukost.

Åt sedan frukost. Ringde till min bror och grattade honom. Fick sedan herrbesök. Det var en man från Anticimex. Har ju bytt försäkringsbolag. Det var en mesig man. Passade inte till att göra hembesök, hade alltså fel jobb. Men han hade inte att klaga på.

Har tagit ett par rundor med Chanel i dag. Vi kommer från skogen och när vi nästan var hemma igen, och närmade oss vår tomt, så gick det ett rådjur där. Chanel blev alldeles till sig men var kopplad så hon kunde inget göra.

När vi kommit in så satte jag mig i soffan. Fick syn på rådjuret som gick utanför huset. Knackade på fönsterrutan med inte blev det rädd utan tittade bara på mig.

Har rensat lite i mina garderober. Det blev en hel sopsäck. Ska ta lite till i morgon. Nu var jag mycket mer bestämd med vad som skulle vara kvar. Ska få plats med kläderna från husbilen.

Har ätit köttbullar i dag. Grannen hörde av sig och undrad om jag ville följa med på en promenad med hundarna. Klart att vi hängde med på det.

Har sett på Husdrömmar om en kåk som flyttats från Sundsvall till södra Sverige. Vilket jobb. Det blev inte färdigt tills programmet var slut. Hoppas vi får se det färdigt.

Sängen ropar mig. Måste ut med Chanel i trädgården först.

mars 28, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 27 Mars.

Jag brukar ställa om klockorna innan jag går och lägger mig när det blir sommar/normal tid men i går så glömde jag det. Så det blev att göra detta jobb på morgonen istället. Flera klockor hade redan rätt tid för när jag åkte hemifrån i höstas var det sommartid.

Solen lyste med sin frånvaro i morse. Åt min frukost vid köksbordet. Sedan flyttade jag till soffan och tittade på skidstafett. Väntade på att det skulle bli lite varmare ute.

När stafetten var avklarad så gick jag ut och satte upp kompostgaller vid Ölandstoken mot grannen. Hade fått många galler över i Bolnuevo och dem tog jag med hem. Nu räckte det precis in mot grannen. Mot skogen ska jag få galler av min granne Anna som hon fått över. Sedan så kan Chanel få vara ute själv.

Har gjort en grind till Orvar.

Grannen på andra sidan gallret fick besök av sin dotter med hennes hundvalp på 4 månader. Det är en Rhodesian Ridgeback. Den var större än Chanel och hon tyckte den var väldigt jobbig fastän den var på andra sidan gallret. Valpar ska veta sin plats och det talade hon om.

Det blev dags för fika och det intog jag i soffan medan jag tittade på en serie. Solen kom aldrig fram i dag och värmen från häromdagen var borta. Men nu står det ett litet bord och en stol under köksfönstrey till nästa gång det blir skönt att sitta ute.

Jag fick byta batterier i väderstationen och när jag ställde in den så hade jag kommit åt attack sätta på ett larm som gick igång. Vet inte om det är borta nu eller om det piper i morgon igen.

Efter en promenad med Chanel så gjorde jag lite mat. Klyftpotatis med kebabspett i ugnen. Gotta med öl till.

Nu blir det TV igen. Mästarnas Mästare.

mars 27, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 26 Mars.

Ja, det blev en annorlunda kväll i går. Grannen och jag åkte iväg till Parken lite i sju. Det stod två husbilar på parkeringen. Några som inte ville köra hem när dansen var slut. Vi var ett gäng på 11 personer som satt vid samma bord och åt god mat. Ugnsstekt potatis, kotlettrad, sås och sallad. Drack öl till. Sedan kaffe med kaka.

Jag kände bara grannen i gänget men det var trevliga nya bekantskaper och jag kunde varit mamma till de flesta. Det visade sig att de flesta var med i dansklubben Snesteg och nu har jag anmält mig till en kurs i linedans. Det kom två till sedan och jag tyckte mig känna igen dem. Det visade sig att hon och jag gått läkarsekreterarutbildning ihop för ca 30 år sedan. Hennes man är två år äldre än mig så jag var inte den äldsta längre

Dansbandet Jannez började spela klockan nio. Jag tyckte det var bra dansmusik men mycket bugg. Åldern varierade från 20-30 till 70+. Jag hade en underbar kväll. Nästan som förr i tiden. Innan Bertil och jag började åka till Spanien under vinterhalvåret så tillbringade vi nyårsaftonen ihop med ett annat par i Parken i flera år. Ångrar inte att jag följde med.

Klockan 23.00 blev det paus. Då köpte vi en bägare med fruktsallad som vi åt innan vi åkte hem. Chanel blev överlycklig när jag kom hem. Efter att ha rastat henne skulle jag lägga mig men var inte ett dugg sömnig. Lade mig i alla fall. Efter ca en timme gick jag upp igen och såg ett avsnitt av Bäckström. Sedan somnade jag till slut.

Sov till lite före sex. Satte på radion och låg och lyssnade till klockan halv åtta. Då gick jag upp till Chanels förtjusning. En snabb kissrunda i skogen bakom tomten sedan åt jag frukost. Hittade flera havrebullar i frysen. Alltså en god frukost.

Satte mig i soffan och kollade på paddan. Då ringde Anna, grannen och ville ha hjälp. Hennes bil hade plötsligt gått sönder två kvarter hemifrån. Kopplingen hade pajat. Hon ville ha hjälpt med att flytta bilen för den stod mitt i vägen. Hon tog kontakt med assistanskåren och de skulle hämta bilen om ca en timma. Vi gick hem med hennes hundar. Tur att vi kom hem i går kväll. Hoppas det ordnar sig utan att det blir allt för dyrt.

Förra lördagen missade jag Melodikrysset men i dag så löste jag det igen. Har tagit det lugnt i dag. Kört en maskin tvätt. Annars så har jag bara promenerat med Chanel. Det har varit sol hela dagen men varit lite kallare än i går.

Kokt korv och pasta till mat. Nu blir det Lets Dance.

mars 26, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Fredagen den 25 Mars.

Sovit gott i natt också. Gick upp lite före halv åtta. Går ner i skogen bakom tomten med Chanel och äter sen frukost. Missan ville inte med i morse heller.

Solen sken och det var varmt ute. Bortåt 14-15 grader. Det säger de på radion i alla fall. Jag måste byta batteri i min utomhustermometer.

Provade att starta Corollan och den startade motvilligt. Har haft batteriladdare på sedan i går eftermiddag. Tror att det är dags att köpa nytt. Körde ut Corollan och sedan hade jag inget att skylla på för att slippa plocka ur husbilens garage. Så nu är mycket utplockat men det ska bli tomt så jag kan städa där.

Vi har promenerat ett par gånger Chanel och jag. Hon har börjat löpa så nu får hon vara kopplad ett tag framöver. Ingen mer valpkull där inte.

Förra julen så satt en tomte i gungan nu sitter det en påskkärring där. Undrar vem som pyntar så?

Det är ju våffeldagen i dag så jag gjorde några våfflor som fick bli min middag med sylt och grädde. Gott. Sedan är det Trandagen också. Inget jag har vuxit upp med. Visste inte att den fanns innan vi flyttade till Oskarshamn.

Två och en halv våffla blev det. Det var lagom.

I framför allt sydöstra Sverige har man firat Trandagen ända sedan 1500-talet. Om man lämnade en liten glipa öppen vid fönstret,eller spjället i spisen, så kunde tranan ta sig in och lämna något gott och trevligt till barnen. Trandagen firas den 25 mars, alltså samma som Marie bebådelsedag, nio månader före jul. (Lånat från nätet.)

Har haft kontakt med min personliga mekaniker. Han har råkat ut för njursten. Men nästa vecka kan han fixa min bil så den går igenom besiktningen. Har haft kontakt med min biltvättare och är uppsatt på hans lista. Skönt att slippa tvätta husbilen.

I kväll ska jag följa med granntjejen till Parken. Där serveras först mat och sedan blir det dans till Jannez. Ska bli spännande. Blir reportage i morgon. Det pirrar lite i magen.

Har fixat till håret lite.

mars 25, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Torsdagen den 24 Mars.

å, vad skönt att sova i min goa säng. Chanel och jag har kinesat ihop som vanligt. Vaknade lite tidigt och kunde inte somna om. Jag har ju gått upp tidigt under hela hemresan.

Jag gick ner i skogen bakom tomten med Chanel. En kortis bara. Sedan tog jag en härlig dusch. Det är en särskild känsla att duscha i sin egen dusch. Dukade sedan fram frukosten och åt.

Hade lite att stå i. Fixade att soptunnan töms igen. Beställde piller på 1177. Ringde sonen angående routern för att få råd. Svårt på distans. Vi kom fram till att ett samtal till Telenor var nästa steg. Ringde dem. Konstigt nog ingen kö. Killen jag pratade med sa något om glapp i simkortet. Han skulle skicka två nya simkort. Ett till routern och ett till paddan. Ska bli spännande att se om det hjälper.

Pratade med Monika från Piteå en stund. Klockan hade blivit mycket. Ser nu att mina klockor går en timma fel. Men det är väl ingen idé att ställa om dem, då det ska bli sommartid i helgen.

Det var dags att ta en promenad med Chanel. Hon blev så glad när jag tog fram kopplet. Vi gick den vanliga rundan så hon kunde pinka in reviret.

Två svanar och några änder på plats.
Hon ser dem allt.
Kanske det finns sork här?
Ville du något, matte?

När vi kom hem så tänkte köra ut Corollan från garaget. Men det fanns inget kräm i batteriet. Fick hjälp av grannen att koppla in en batteriladdare. Nu får jag se om det hjälper.

Hade tänkt att lasta ur bagaget i husbilen och då behöver jag ha plats i garaget. Alltså får jag vänta med det. Känner mig ganska trött så jag behöver kanske vila upp mig efter de 330 milen.

Satte på kaffebryggaren och åt upp den andra semlan som var i förpackningen jag köpte i går. Gick sedan igenom min post. Min goa granne har ju skött om den delen när jag varit borta så det var inte så mycket för mig att göra.

Missan ville gå ut så jag släppte ut henne. Efter en stund ville hon in igen. Jag var lite trött i ögonen så det blev en liten lur. Gick ju upp tidigt.

Ringde till min väninna men hon svarade inte. Lite senare så ringde hon mig. Vi pratade länge. Det var länge sedan vi pratat så länge.

Chanel ville gå ut så det gjorde vi. Plockade sedan in lite från husbilen. Nu så har jag börjat. Får fortsätta i morgon.

Har ställt om alla timrarna för fönsterlamporna. Nu så tänds de inte förrän det blir mörkt ute. De var inställda för att göra nytta i vintras.

Åt upp resten av de grillade revbenen jag köpte i går. Nu ska jag se på TV. Känner mig redan trött och längtar efter mig goa säng.

mars 24, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Onsdagen den 23 Mars.

Vaknade tidigt och gick upp i stället för att vänta på att tuppen skulle gala. Det var frost i gräset när Chanel och jag promenade. Åt sedan frukost och gjordes i ordning för hemfärd. Ville inte väcka Willy så jag skrev en lapp och satte på hans bilruta.

Kom iväg halv åtta. Bra resväder. Stannade vid rastplatsen Galtsjön. Där växlade jag euro mot svenska pengar i min plånbok. Nästa stopp blev vid Emån där jag tömde toan och rastade Chanel.

Funderade på om jag skulle tanka upp husbilen eller inte. Men hörde på radion att det kunde bli ont om diesel och till och med ransonering länge fram. Jag tankade fullt på INGO innan jag handlade på MAXI.

Sedan var det bara en liten bit kvar innan jag var hemma. En härlig känsla när jag körde upp på infarten. Grannarna kom och hälsade mig välkommen hem. Chanel och Missan sprang runt och verkade glada. När jag låste upp ytterdörren så sprang de in och ut hela tiden.

Hemma hamn för Jollen.
Längst ner i trädgården finns lite snö kvar.

Plockade in från kyl och frys sam annat jag behövde. Fixade kaffe och åt en semla som köpt på MAXI. Satt i soffan och bara njöt. Äntligen hemma. Har varit borta i ett halvt år. Kört ca 330 mil ner och lika långt hem.

Gott.

Försökte sedan få igång TV:n. Lättare sagt än gjort. Hade glömt hur jag kom åt AppleTV. Gav upp och frågade grannen. När han visade så kom jag ihåg. Men hade svårt att komma åt CMore och SVTPlay.

Efter att ha kämpat att få igång dessa program ringde jag supporten på CMore. Han sa att min AppleTV inte var tillräckligt uppdaterad och hänvisade mig till AppleTV. Ringde dit och blev lotsad att uppdatera den. Uppdaterade sedan appen CMore och SVTPLAY. Nu kan jag se vad jag vill. Men min router fungerar inte. I morgon får jag ringa dit. Vad jag saknar min Bertil, han kunde sådant.

Har ätit grillade revben i kväll. Har även beställt tid för permanent till den 5/4. Fanns ingen tid tidigare.

Ringde även till Folksam och sa att de skulle avsluta min reseförsäkring. När jag tecknade den så sa de att det var bara att meddela när jag kom hem. Men det var inså enkelt. Det tog tid för dem att veta hur de skulle avsluta den. De skulle fråga någon annan och jag fick vänta. Sedan ville de se någon bevis på att jag var hemma. Biljetter eller dyligt. När man kör husbilen över bron så är det svårt att visa upp något. Jag erbjöd mig att ta ett kort på mig i soffan. Då skrattade hon gott. Till slut så tyckte hon själv att det var löjligt och sa att hon litade på mig och ska sätta in pengar på mitt konto.

Vädret var bättre här än i Spanien. Det var 16 grader och solsken. Missan har levt rövare. Springer omkring så mattorna krullar sig. Chanel är mer sansad. Jag sitter bara i soffan och tar igen mig. Vad det ska bli skönt att lägga mig i min sköna säng. Har mycket att göra i morgon men det är i morgon.

Nu tar jag kväller.

mars 23, 2022 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Hemma, Spanien 2021 - 2022

Tisdagen den 22 Mars.

Vaknade före tuppen. Gick en sväng med Chanel. Åt sedan frukost och gjorde iordning Jollen. Kom iväg vid åtta. Efter ca två-tre minuter så kom jag till macken. Skönt för lampan hade börjat lysa igår. Fick i 76,32 l till ett pris av 2.369€/l. Notan gick på 195,79 € inklusive 5 l Adblue.

Fortsatte sedan till Bordershopen. Hade inte tänkt köpa så mycket men det blev mer än vad jag tänk. Körde sedan till färjan. Betalade med Brobizz. Fick köra ombord med en gång. Blev visade upp en våning. Jag stannade kvar i husbilen under överfarten. Tog igen mig i sängen. Två bilar framför mig började tjuta. Missan tittade med stora ögon och var lite orolig. Jag visade henne att allt var O. K.

Inte många bilder på andra däck.

När vi körde av färjan så blev en del stoppade men jag vinkades fram. Körde till Farö där jag körde ner. Stannade och tog en promenad med Chanel. Åt sedan kaffebrödet som blev kvar i går. Smakade gott i dag också.

Gott om plats.
Stiligt bro.

Plockade fram pass till mig och djuren. Körde sedan på till Öresundsbron. Lite soldis över vattnet. Pampig bro och fin utsikt. Ringde till Willy och sa att jag var på gång.

Körde sedan till Gärsnärs utanför Simrishamn. Parkerade och kopplade in elen. Blev bjuden på kaffe. Jag hade sockerkaka i husbilen som vi åt till. Chanel blev glad över att träffa Willy igen. Missan fick stanna i husbilen.

Jag gjorde en fläskpannkaka i ugnen som vi åt. Drack vin till. Jag föredrar nog mjölk till fläskpannkaka men lyxade till det lite.

Den blev god.

Vi satt och pratade lite och hade trevligt. Men till slut så gick vi ut till Missan, Chanel och jag. Sitter nu och sällskapar Missan och Chanel. Tittar på Trädgårdsdax.

mars 22, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Måndagen den 21 Mars.

Vaknade tidigt. Hade ställt in tuppen på sju men vaknade lite över sex. Det var ljust ute så jag gick upp. Promenad med Chanel och frukost. Tömde gråvatten på väg ut från Ställplatsen. Onödigt att köra på den lasten.

I går kväll så regnade det lite men i morse sken solen. Allt flutit på under resan. Förbi Hamburg var det bara att köra på. Såg flera tranor på en åker. Kanske en matrast på väg till Sverige och Hornborgarsjön. Kom fram till Grossenbrode klockan tolv med nästan tomt tank.

Det var öppet så jag kunde betala och få koden till toan och duschen.

Gott om plats att parkera. Först en liten promenad med Chanel. Har inte rastat i dag. Det var ju bara ca 40 mil. Efter att ha kopplat in elen så tog vi en promenad till bageriet runt hörnet och köpte fikabröd.

Bageri och till höger en butik för allt möjligt.
Servicebyggnaden rakt fram.
De tror på solvärmen.
Köpte två bakverk. De var så stora att jag delade dem. Räcker till fika i morgon också.

Messade till min egen servicekille. Han som fixade vindrutetorkarna på Corollan och bad honom om hjälp med besiktningsservice på Corollan. Han fixar detta och besiktar bilen åt mig. De har tider stående på firman. Jag ska höra av mig när jag kommer hem. Vilken kille !

Läste på FB att min f d resekompis var hemma i Sverige. Nästa resa ska jag inte åka ihop med okända. Om jag ska ha sällskap så ska det vara med folk jag känner. Man lär sig något varje dag.

Det känns lite lyxigt att bara sitta här och njuta. Men att köra längre känns inte heller bra. Tids nog kommer jag hem.

Chanel och jag tog en längre promenad till stranden. Där var det betydligt färre människor än när jag körde ner till Spanien.

Vårblommor.
Det inbjöd inte till något bad.
Inte öppet.
Några som promenerade längs med havet.
Blev lite sugen på mjukglass.

De sålde Fishbrötchen eller vad det stod. Fiskbröd. Jag hade inga pengar med mig annars hade jag köpt en brödbit med fisk. Nu ska jag stoppa in en sedel i mobilfodralet för att ha till nästa gång.

Chanel var glad att komma ut på promenad. Jag slarvar med motionen under resandet. Får ta igen det när vi kommer hem.

När vi kom tillbaka till husbilen så gick jag iväg och duschade. Gjorde som jag brukar, gick i badrocken. Det kostade 1€? Hade med flera mynt men det räckte gott och väl med 1€? Å, vad skönt det var att komma in husbilen igen, ren och fin.

Tog ut två bitar fläskpannkaka från frysen. Dessa har jag ätit till rårörda lingon. Nu så blir det lite TV innan sista kisserundan med Chanel.

mars 21, 2022 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Söndagen den 20 Mars.

I går när jag lagt mig så började det blåsa ordentligt. Husbilen gungade. Sedan så satte det igång att regna. Tänkte att bilen skulle bli ren men tror inte skiten försvinner så lätt.

Vaknade innan tuppen gol.gick ut med Chanel. Pråmen som legat utanför mig i natt var borta. Passade på att slänga lite sopor när jag var ute.

Åt sedan frukost innan jag startade dagens etapp. Kom iväg lite över åtta. På många ställen var det sänk hastighet för att det var vägarbete. När jag kom till Köln så var vägen avstängd så jag visades av vägen. Men min käre Danne fattade inget. Han visade mig bara tillbaka till motorvägen. Jag körde minst trevarv innan jag tor ett eget val. Då kom jag rätt. Nästa gång vägen var avstängd tog jag eget val med en gång och konstigt nog blev det rätt.

Sedan flöt det på bra resten av vägen. Kom fram till Greve halv ett. Det fanns gott om platser. Tog en vid kanalen. Är så mysigt att se på pråmarna.

Kopplade in elsladden och tog en promenad med Chanel. Sedan tog jag en stödbensöl fastän inga ben är nere. Kändes skönt att ha kommit så här långt.

Har kopplat av med en lur. Gått lite med Chanel och tömt toan. När receptionen öppnade klockan 16.00 så gick jag dit och betalade. Det kostade 19€ med el. Dyrare att stå vid kanalkanten.

Fortsatte till restaurangen och beställde en snitsel med pommes. Jag fick visa covidpass.

Gott.
Man kan sitta ute eller inne.
Den brasan värmde gott.

De verkar renovera den gamla restaurangbyggnaden.

Nästa gång jag passerar så är den kanske färdig.

Passerade toan på väg till husbilen. Inkomster och utgifter. Blev väl mottagen när jag kom hem.

Har inte sett en enda svensk husbil här. Det är gott om lediga platser.

I kväll är det Mästarnas Mästare igen. Får väl se på de

mars 20, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Lördagen den 19 Mars.

Sovmorgon, gick upp lite över sju. En promenad med Chanel. Gick förbi bageriet och köpte en baguette, croissant och en smarrig kaka som ropade på mig.

Åt sedan frukost i lugn och ro. Kopplade loss och körde iväg. Då var klockan lite över åtta. Strålande sol under resan. Fick ett meddelande från min f d reskamrat där hon skrev: jag är i Tyskland. Vi ses kanske i Puttgarden. Kanske det?

Kändes som om jag blivit fri. Körde på med gott mod. Tankade i Luxemburg. Priset var 1.911€? Det gick i rätt många liter. Kom fram till min favoritställplats i Mehring. Blev glad när jag såg att det fanns plats intill kanalen och el. Fick betala 14€.

Hissade upp bilen i framänden och tog en promenad med Chanel längst med kanalen.

Synd att det är så kallt ute.
Första position. Tredje bilen från höger är Jollen.
Väder för svanar?
Missan och Chanel tog plats i solen både två först men det blev för varmt efter ett tag. Solen värmer genom rutan.

Jag fixade kaffe och dukade fram brödet jag köpte i morse.

Gott med kaffe, första sedan Bolnuevo. Synd att det var för kallt för att sitta ute.

Satt sedan och njöt av utsikten och lyssnade på P4Plus. Det blåser till ibland men är så skönt inne i husbilen.

Upptaget, var ska jag ligga?

Det ända som störde friden var gräsklipparen som klippte gräset mellan husbilen och kanalen. Men det är väl ett vårtecken?

Väl påpälsad.
Promtrafik.

Har nu läst inlägg på FB som min f d reskamrat gjort och är så nöjd med att vi inte längre gör sällskap. Jag delar inte hennes inställning till covid vaxin och hennes inställning till Putins invasion i Ukraina som hon menar är att rädda ryssar. Bilder därifrån är fejkade påstår hon. Hon prisar också Trumf. Undrar vem som hjärntvättat henne? Hennes sällskap är jag gärna utan.

Har haft en härlig eftermiddag inne i husbilen med solen som värmt genom framrutan. Tog en promenad med Chanel igen. Vinden hade lugnat sig lite men det var fortfarande kallt.

Kokte några ägg och gjorde mig en kvällsmåltid.

Gott.
Missan vill vara i centrum.

Jag har ringt till några vänner och pratat. Roligt att prata med en väninna i Kungshamn. Det var länge sedan vi pratade nu, May. Kramar till dig. ❤️❤️

Pratade med min son och min bror. De hade det bra och var krya. Kramar till er också. ❤️❤️

Det lugnade på framåt kvällen och de vita gässen på Mosel försvann. Nu menar jag inte fåglarna utan våggässen.

I kväll börjar Let’s Dance. Det ska jag se. Får väl genomlida reklamen. Om jag haft en miniflaska Cava åtkomligt så hade jag öppnat den. Nu finns den nog någonstans i garaget. Har en stor flaska i kylen men den orkar jag inte tömma.

Ett minne från 2015 dök upp på FB. Det var länge sedan.

Goa spelmän.

mars 19, 2022 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2021 - 2022

Fredagen den 18 Mars.

Tuppen väckte mig klockan sex i morse. Då hade jag fått ett meddelande från min resekamrat. Hon frös så hon skakade. Hennes gasol tog slut i natt och hon hade inte sovit sen tolv. Bad att jag skulle fixa varmvatten till hennes kaffe. Det gjorde jag när jag varit ute med Chanel. Förstår inte att hennes gasol kunde ta slut. Hon sa att flaskan var full när vi var i Guassan. En natts värme och sedan hade hon haft värmen på medan hon körde. Vet inte varför hon hade gasolvärme på under resan. Underligt? Hon vill ha en plats med el i natt men då måste hon komma i tid till nästa Ställplats.

När jag ätit min frukost så körde jag iväg. Då var klockan 07.20. Kom iväg lite tidigare än i går. Resesällskapet skulle rasta sin hund först.

Först körde jag en lite mindre väg innan jag kom ut på en halv motorväg. Bara ena halvan som var klar så det var 70km/timman som gällde.

Men till slut så blev det en färdig väg. Körde långt utan att betala men sedan kom det en betalstation. Det var inte så mycket trafik där. Stannade och kissade Chanel och mig. Passade på att äta lite också.

Årets första blyga viol växte där.

Vårblommor.

Det kostar att köra betalvägar. Denna gick på 35€. Men den var lättsam att köra på.

Kom fram till Pont a Mousson klockan halv två. Gott om plats och en vid vattnet. Ett ledigt eluttag fanns framför bilen. Perfekt.

Vilken pippi. Chanel blev fascinerad.
Där står Jollen bra.

När jag kopplat in mig på elen så tog jag mig en liten lur i sängen. Chanel bredvid och Missan på magen. Tog sedan en promenad med Chanel och betalade.

Svanarna är intressanta.
Var är dom?
Synd att de är i vattnet.
Det är en småbåtshamn också.

Gick iväg till Mc Donald och köpte lite att äta.

Personalen bär mask men inga kunder.
Påskpyntet är framme.
Blev lite fel där. Min franska är inte så bra. Sallad i stället för pommes.

Det smakade bra med sallad också och mycket nyttigare än pommes. Tog sedan en promenad med Chanel och slängde soporna efter maten. Chanel hittade många sorkhål i slänten upp mot gatan. Hon till och med grävde i några hål.

När vi kom tillbaka till husbilen så röjde jag ut allt i duschen. Kattoa och en massa annat som står där. Tog sedan en skön dusch. Det är trångt men funkar bra. Tur jag inte är större än jag är. Sedan så torkade jag upp allt det blöta. Nu är duschen nystädad.

Sitter nu här i värmen och väntar på att Carina Bergfeldts program ska börja. Har satt på golvvärmen också. Har det så bra. Funderar på vad jag ska stoppa i munnen. Hittar väl alltid något.

Mitt resesällskap hörde av sig vid lunch och sa att hon inte orkade köra hit eftersom hon var så trött efter en natt utan sömn. Vet inte var hon stannat för dagen. Hon har inte hört av sig mer.

mars 18, 2022 · Anitha ·