Onsdagen den 27 Oktober.

Det var 22º ute när vi gick morgonpromenaden med Anni. Diset hägrar över oss i dag också. Efter frukosten så duschade vi. Den mesta tiden har gått åt till att freda sig från flugorna.

Vi tog en promenad till handlaren. Där köpte vi en baguette som vi åt till lunch efter att ha tagit ett bad i havet. Vattnet är fortfarande varmt och vågorna är väldigt små. Vi tänkte gå till poolbaren och ta en öl men kom på att det var stängt på onsdagar men vi blev bjudna på en öl av Lillemor och Bjarne istället.

När vi satt utanför husbilen så fick vi besök av Berit och Lasse från västkusten. De bor granne med Lilian och Leif som var våra bästa vänner när vi bodde i Stenungsund. Kul att se dem igen. Sista gången vi träffades var hos Bengt i Örkelljunga när vi åkte hem i våras. Lilian och Leif träffade vi förra sommaren när vi tog en tur längs med västkusten.

Satt sedan och tog en lur i skuggan under markisen. Det är skönt att vila en stund på eftermiddagen. Som pensionär så får man det.

img_2856

Nizze tycker också om att ta det lugnt på eftermiddagen.

Ingen av oss hade lust att laga mat i kväll så vi bestämde oss för att gå ut och äta. Bertil ville gå till Kinakrogen men Anitha ville gå till Blous Hause och sitta ute och äta. Det var några som skulle gå till Kina så det avgjorde saken vi hängde med dem.

Det blev en trevlig kväll på Kinarestaurangen Europa med ett glatt gäng. Vi åt en mäktig måltid och gick hem mätta och belåtna. Satt ute en stund i den sköna kvällen.

oktober 26, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Tisdagen den 25 Oktober.

Solen har har gömt sig i dag. Men det har varit varmt. Nästan svettiga på hemvägen i morse. Vi var tvugna att rulla upp framsidan på tältet innan vi åt fukost. Sedan tog Anitha cykeln och trampade till Merkadona. Där köpte hon fisk till Nizze och kattsand. Hon handlade även till de tvåbenta i familjen.

Hemkommen så åt vi en macka till en öl. Sedan fyllde Anitha på kattsand i Nizzes toa och kokte all fisken utom två som vi skulle ha till middag.

Det har inte varit mycket sol i dag men gör varmt. Vi satt och slöade utanför tältet. Ingen har så mycket lust att göra någonting.

När klockan vart fyra så gick vi ner till stranden och tog oss ett dopp i havet. Det var inte så mycket folk där men inte tomt. Vattnet var kanske lite svalare än i går men ända skönt.

Middagen i dag bestod av panerade fiskfileér med potatis, sallad och sås. Gott. Sedan satt vi kvar och tömde vitvinsflaskan. En lika härlig kväll somi går.

Det gick förbi ett par med ett barn som var 13 månader och väldigt nyfiken på Nizze. Han fick komma innanför staketet och hälsa på Nizze och Anni till alla belåtenhet. De var från Tyskland.

Vi satt ute i 25 º tills Veckans brott började.

oktober 25, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Måndagen den 24 Oktober.

När vi gick morgonpromenaden så hade havet lugnat ner sig och vågorna hade lagt sig. Bertil köpte bröd hos handlarn på hemvägen. Det har varit 20º i natt och under dagen så värmde solen så det blev riktigt varmt till slut.

Frukosten smakade gott och sedan så passade det bra med en dusch. Nizze har tjatat om fisk hela morgonen. Tjatet bedrivs så att han hoppar upp på spisen och tittar befordrande på oss så fort vi går förbi. Anitha föll till föga och gick till handlaren och köpte en liten bit fryst fisk som hon kokte när hon kom hem. När hon gick förbi basaren så hittade hon en parasoll som hon tyckte mycket om. Den fick följa med hem liksom en parasollfot.

Nizze var inte alls glad för fisken utan ratade den. Nu får han ingen annan fisk utan får nöja sig med den han fått. Vi får väl se hur han reagerar.

Anitha var i alla fall nöjd med parasollet. Nu an hon sitta utanför tältet i friska luften i skuggan. Det blev varmt under dagen och vi gick ner till stranden och tog oss ett bad. Vattnet var utan vågor och alldeles klart och varmt. Vi låg i ett bra tag innan vi gick upp och drack kaffe med kanelknäckebröd under parasollet.

Dagen förflöt utan alltför mycket jobb tills det var dax för mat. I kväll så blev det potatismos med stekt korv och en sallad. Ett glas rött smakade gott till. Sedan satt vi ute i bara badkläder tills det blev tid för att gå in i husbilen. Det tjocknade till på himlen men var fortfarande varmt ute. Strax innan vi gick in tyckte vi att det hördes lite muller från bergen. Mycket riktigt det mullrade och blixtrade samtidigt som det smattrade lite på taket. Vi rullade ner framsidan ifall det skulle börja blåsa och regna ordentligt i natt.

oktober 24, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Söndagen den 23 Oktober.


Inte ett moln på himlen i morse när vi gick promenaden med Anni. Havet var lite upprört och röt ordentligt. Det skvätte ordentligt när det närmade sig stranden. En motionär stod och gymnastiserade nere vid vattenbrynet.

img_0386

Det livliga havet.

img_0391

En morgonpigg motionär.

img_0392

I väntan på att brödrosten jobbar.

Vinden var däremot inte så hård uppe vid husbilen och det var skönt under markisen när vi åt frukost. Sedan tog Anitha cykeln till marknaden. Där var det många från campingen som strövade runt bland stånden. Det blåste inte alls på marknadsplatsen. Anitha köpte med sig en baguette hem som vi delade på till en öl när hon kom hem.

Att bada i havet var inte att tänka på när vågorna går höga. Sanden yr runt i vattnet och det är inte skönt. Eftersom sanden på botten är lös så är det svårt att ta sig upp när vågorna kommer med sin kraft och slår omkull de badande på väg upp. Så vi gick till poolen istället och där satt ett gäng svenskar ipoolbaren. De sa att de hade badat och att det var varmt i vattnet. Vi tyckte också att det var varmt i vattnet när vi gick i och simmade lite. Vi stannade inte kvar eftersom vi hade Anni och Nizze ute med öppen dörr vid husbilen.

Satt sedan och åt vindruvor från marknaden i skuggan. Till slut så spånade vi om vad vi skulle äta. Potatismos och korv var på förslag ett tag men sen kläckte bertil ideén, pyttipanna och det köpte Anitha. Ertil började med maten och Anitha gck en säng med Anni. När hon gick förbi Kerstin och Sven-Erik från Åland så nämde hon menyn och fick då veta att till pytt så ska det tas en snaps på stående fot innan maten intas. Anitha är ju snabb på tt anamma nya seder oh överraskade Bertil med snapsen innan vi satte oss till bords.

img_2855

Snapsen är tagen och nu väntar pyttipannan.

Tack Kerstin och Sven-Erik för tipset hädanefter kan vi ju inte äta pyttipanna utan snaps.

När vi satt och smälte maten så kom Britta och Stig förbi. De hade precis kommit och fått beskedet att det var fullt på campingen. De har en plats den 1 november men det är svårt att passa tiden. Alla verkar komma för tidigt. De kanske skulle få en plats till kvällen? Roligt att vi snart har samlats på plats alla i Bolnuevo Boyz.

Vi gick in och såg : Så mycket bättre från i går. Helt underbart.

oktober 23, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Lördagen den 22 Oktober.

Konstigt nog så sover vi gott trots att det är varmt om nätterna. I morse så var de fula molnen borta från himlen. Ännu en skön morgonpromenad längs med Medelhavet.

Anitha duschade medan Bertil fixade frukost. Satt ute i värmen och åt frukosten. Sedan duschade Bertil innan det var dax för Melodikrysset som var lätt i dag.

Denna lördagen var vi bara fyra som cyklade in till Puerto de Mazarrón och åt kebab. Ganska skönt att äta i lugn och ro. Solen värmde på så vi bad om ett parasoll. Kebaben smakade som vanligt gott.

När vi cyklat hem så var vi varma och det var skönt att hoppa i plurret. Det var 26º i vattnet vilket kändes. Flera svenskar var nere och badade. Underbart badväder vi har fast det är oktober.

Efter hade så smakade det gott med kaffeoch våffla med sylt och grädde på i skuggan under markisen. Sedan lutade vi våra huvuden mot ryggstödet en stund. Det var skönt.

Det mulnade på och solen gömde sig bakom skyarna men det var fortfarande varmt men vi blev inte badsugna mer i dag. Bertil gick till Lasse och fick en Jägermästare. Lena kom till Anitha med två glas rödvin. De ( Anitha och Lena ) satt sedan och pratade och kom fram till ett bra resultat.

Framåt kvällen blev vi lite hungriga igen och då passade det bra med en parisare. Bertil stekte bröd, hamburgare och ägg. Det är lagom mycket mat efter en kebab till lunch.

Vi satt ute i den sköna kvällen och hörde på radion. Det är bra radioprogram på lördagskvällarna. Klockan tio gick vi in och strax därpå så hägrade sängen.

oktober 22, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Fredagen den 21 Oktober.

Vädret var lite lurigt i morse. Vi vågade inte gå så långt utan vände tillbaka när det kom droppar som vätte trottoaren. Nu blev det inget av regnet men det kunde vi ju inte veta. Framsidan hade vi aldrig rullat ner i går kväll så den behövde vi inte rulla uppfinnas frukosten intogs under markisen. Gott med frukost för vi var hungriga. Sedan grenslade vi våra cyklar och trampade till Merkadona och LIDL.  Där handlade vi lite förnödenheter innan vi vände  hemmåt igen.

När vi kom hem så hade solen värmt upp fastän den inte riktigt kunnat tränga igenom. Anitha tog en liten cykeltur runt campingen med Anni i cykelkorgen. Hon vill sågarna bli upplyft i korgen men när vi cyklar till kebaben i Puerto de Mazrrón på lördagarna så tröttnar hon. Det blir för lång tur. NuVi åt var sin fralla med ost på och drack en liten öl till. Gott. Sedan var det dax för dagens första bad. Det var 25º i vattnet och väldigt lite vågor. Härligt att ha så nära till vattnet att vi kan lämna Anni och Nizze ute medan vi går ner och badar.

Dagen förflöt utan att vi ansträngde oss mer än nödvändigt. Även Anni och Nizze tog det lugnt.

img_2854

Två slöingar.

Vi drack kaffe med kex och whisky/likör till. Det blir inte så mycket kaffe när det är så här varmt ute. Men ibland så tar vi en tår på tand.

Till mat så blev det pizza med extra allt på. Gott med vin till. Vi fick besök i kväll av syskonen Turtola med respektive. Roligt att sitta och prata över ett glas vin. Det var så skönt ute i kväll, hela 23º så det var synd att gå in men till slut så var det sängen som gällde.

oktober 21, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Torsdagen den 20 Oktober.

Tidigt i morse så hördes ett stilla smatter på husbilstaket men det kom inte så mycket regn. När vi gick upp så var det grått men inget regn under vår morgonpromenad. Vi rullade upp framsidan på tältet innan vi satte oss till bords och åt frukost.

Sedan cyklade Bertil till Martinez Bodega och köpte lite rinnande godis. Det smakade bra med kaffe och kex under markisen. Vi tog en promenad till Pedros butik och köpte mjölk. Fastän ingen sol var i sikte så var det varmt ute och vi gick ner till stranden och tog ett bad. Det var lika skönt i dag som i går.

Bertil satt och knäppte lite på basen till musik från nätet. Anitha satt och löste korsord. Efterhand blev vi hungriga och Bertil fixade till en fläskpannkaka. När han tog fram fläsket så hörde både Nizze och Anni prasslet och kom för att få en smakbit.

När det var dax att skära upp pannkakan så var Anni väldigt intressera men Nizze vaktade grinden.

img_2850

Anni hoppas på att husse tappar en bit.

img_2849

Nizze vaktar gärna grinden.

img_2851

Det färdiga resultatet.

Fläskpannkakan blev ovanligt lyckad och smakade underbart gott. Vi åt oss mätta coh Anni slickade våra tallrikar med en liten bit pannkaka på.

Bertil fortsatte att spela men nu med lurar på. Synd för då kan inte Anitha höra.

img_2853

Basisten övar.

Vi satt sedan och tog det lugnt med ett litet glas.läste på FB att det regnade lite norr om oss. Nu håller vi tummarna att vi slipper regn.

oktober 20, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Onsdagen den 19 Oktober.

De hade varnat för regn i går och vi stängde till framsidan på tältet men det hade vi inte behövt för det kom inte en droppe. Det var alldeles vindstilla på morgonpromenaden och det första vi gjorde när vi kom hem var att rulla upp framsidan igen. Det kändes så instängt med den nere.

Gott med frukost för vi var hungriga. Sedan så bäddade Anitha med vädrade påslakarna. Så i kväll sover vi gott, vilket vi för övrigt gör varje natt fastän det är varmt. I natt var det 27º i sovrummet. Anitha öppnade fönstret bredvid sängen och det blev genast bättre luft.

Bougavillan som köptes i går blev omplanterad i en större bytta så nu ska den väl trivas. Vi har en microvågsugn som vi knappt använt. Den har bara stått i vägen så nu är den till salu.

img_2846

Den fina bougavillan.

img_2848

Microvågsugn till salu.

img_2845

De nya köksgardinerna.

Klockan två var det dax för strandparty. Vi ar 42 svenskar som samlats på straden där vi åt medhavd mat och dryck samtidigt som vi hade trevligt ihop. Några berättade roliga historier mer eller mindre vågade. Vi hann med ett bad innan vi skiljdes åt och gick hem till vårt eget hem.

img_0385

En ring av svenskar.

img_0384

Vi var 42 svenskar.

Hunger gjorde sig påmind efter ett tag och vi värmde resterna av lasagnen från igår. Den smakade gått ihop med en öl. Vi blev sittande under markisen tills det hördes lite muller i bakgrunden. Det kom lite mer muller innan det började regna lite smått. Då fällde vi ned framstycket på tältet och plockade in badhanddukar och baddräkter. Kvällen avslutades med lite TV.

oktober 19, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Tisdagen den 18 Oktober.

En fullspäckad dag. Vi började men promenad längs Medelhavet. Under tiden Bertil fixade frukost så duschade Anitha. Efter frukosten så cyklade Anitha och Lena iväg på shopimgtut. Halvvägas till Mazarrón så fins det lite roliga affärer som de kollade lite i. Några inköp blev det inte förrän de kom till Kinaaffären.

Anitha hittade lite saker som hon behövde. Lena hittade också lite att stoppa i cykelkorgen. På hemvägen stannade vi till på LIDL och där fyllde vi cykelkorgarna.  Innan vi körde in på campingen så köpte Anitha en jättefin  buskig bouganvilla som fick följa med hem.

Bertil hade precis kommit hem efter en övning på socialen med ett reduserat Bolnuevo Boyz. Vi han med ett bad i havet innan Bertil skulle iväg och spela hos ett par som bor i husbil och ska åka hem om några dagar. Det var meningen att Anitha skulle med men hon ville inte lämna Anni och Nizze ensamma igen.

Istället så pimpade hon sin cykelkorg med en blomranka och sydde om en gardin. Bilder kommer i morgon. När hon var klar med detta så gick hon iväg till husvagnen men mötte Bertil och Jan. Spelningen var slut. Det var ju synd att hon inte hann dit innan de spelat färdigt.

img_0378

Jag har stulit kortet från Curtan.

I kväll så åt vi lasagne, inköpt på LIDL. Gott med det nyinköpta rödvinet Lena tipsat om. De har hotat med regn i morgon. och det kom några få droppar redan i eftermiddag, så vi drog ner framsidan på tältet. Oj, vad instängt det blev.

oktober 18, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017

Måndagen den 17 Oktober.

Det blåste lite innan vi gick upp och tvätten var så gott som torr när vi gick ut på vår morgonpromenad med Anni. Medan Bertil fixade frukost så sopade Anitha trädgården. Efter frukosten så plockade Anitha ner den torra tvätten och vek ihop. Skönt med rena kläder i skåpen.

Sedan så tog vi det lugnt ett tag.anitha planterade om ett par blommor och gav dem lite större krukor. Det gäller att de har det bra.

Nu har det kommit nyanlända från norra Sverige. Vi samlades hos Lisa och Jan med en massa Cava (( 12 st ) och skålade för de nyanlända. Vi var en herra massa svenskar som hälsade de nyanlända välkomna. Solen gassadevså det var riktigt varmt.efter en stund så samlades vi vid poolen. Där började vi med ett bad och sedan avslutade vi med öl/vin/drink och en herrans massa snack.

img_0361

Välkomstskål i Cava för nyanlända.

img_0362

Nykomsskål för nyanlända.

img_0373

Far och son i samspråk.

img_0375

Efter badet i poolbaren.

img_0377

Efter badet i poolbaren.

På vä hem från poolen träffade vi på Musch, Charlies tant, kul att träffa denna klämmiga tjej.

När vi kom hem var vi hungriga. Då blev det var sin parisare med en liten öl. Gott.

oktober 17, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2016-2017