Måndagen den 29 Augusti.

Dagen började med moln och fortsatte såhela dagen utom några stunder mitt på dagen. Det kom en störtskur på eftermiddagen och då kom det ca 6 mm.

Vi startade dagen med dusch och frukost. Anni och Nizze var ute  trädgården en stund. Nizze var även ute när det regnade som värst men var inte så värst blöt när han kom in så han satt nog under tak någonstans under regnet.

Återvinningen fick ett besök av oss där vi blev av med mycket skräp. Tråkigt att det är så skräpigt rund containerna. Det ligger fullt med ovidkommande grejer där. Vi handlade lite på LIDL också.

Anitha tog ner gardinerna i husbilens sovavdelning och kortade av dem några centimeter. De var så långa att de var i vägen när man bäddade sängarna. Nu blev det mycket bättre.

Bertil fixade till sin underbart goda fläskpannkaka i ugnen. Den åt vi med rårörda lingon och drack mjölk till.

Brevbäraren kom med ett par kuvert som vi gott kunde varit utan. Det var ifrån skattemyndigheten och vi får äran att betala in lite extra skatt. Vad livet är underbart.

 

augusti 29, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 28 Augusti.

I morse var det helmulet när vi gick upp. Klockan var då halv nio. Vi började med en promenad längs Vänerns strand. Det låg många fina villor där att titta på. Efter en stund vände vi och gick tillbaks till husbilen. Då var många av våra vänner uppe och höll på att packa ihop.

Vi åt frukost inne i bilen och sedan packade vi ihop också. Det blev mycket kramande och vi ses i Spanien i vinter. Precis innan vi körde iväg så började det att regna. Vi har i alla fall haft en himla tur med vädret på denna träff. Soligt och varmt ända tills det var dax att åka hem.

I Laxå stannade vi så att Anitha fick gå ett varv inne på Dollar Store. Hon kom ut med tvättsvampar och två små krukor med fuskrosor. Ett billigt besök alltså.

Det regnade så gott som hela vägen till Linköping där vi stannade och drack kaffe hos sonen med familj. Vi passade på att önska God Jul för nu träffas vi inte förrän i vår.

Regnet fortsatte att strila resten av vägen hem. Men en liten stund fick vi se lite av solen men bara en liten stund för sedan fortsatte regnandet. I Överum så stannade vi och åt Bamse med pommes. De har så god pomes där. Mätta och belåtna fortsatte vi resan. När vi kom hem bar vi bara in det vi behöver till frukost i morgon bitti. Vi var trötta efter en händelserik helg i Mariestad med mycket musik och trevliga vänner. Så soffan hägrade och där tillbringade vi resten av kvällen.

augusti 28, 2016 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

Lördagen den 27 Augusti.

Det var betydligt kyligare under vår morgonpromenad i morse än det varitde senaste morgonar. Men det avskräckte inte oss vi tog en runda till ställplatsen och hem igen.

Frukosten åt vi inne i dag och sedan träffade Anitha Christel och Anita för att gå in till centrum och kolla affärerna. De gjorde inte av med så mycket pengar med lite försvann från plånböckerna. Glasskiosken fick ett besök innan de återvände till husbilarna.

Trots blåsten så gick det att sitta ute under dagen. Vi pratade med våra närmaste grannar Acki och Jonny. Det var ganska skönt ute när vi fikade och även när vi åt mat lite senare. Det blev ingt spelande för våra grabbar men en bit ifrån oss så höll Elvis schow. Det lät precis som Elvis men utseendet stämde inte riktigt.

image

En Elvis i svart.

På eftermiddagen så var det dax för en tävling med musikanter som lottats till orkestrarna. Sven-Åke ställde upp och hamnade med riktigt bra musikanter. Det var fem olika orkestrar med blandat resultat. De som vann var riktigt bra. Sven-Åkes gäng hamnade på andra plats vilket alla som inte vann gjorde. Men vi tyckte att hans gäng var en värdig tvåa framför de andra.

image

Det vinnande gänget.

image

Sven-Åkes gäng.

image

En annorlunda bas.

image

Namnen på alla orkestrar. Klicka på bilden så är det lättare att läsa.

Innan vi gick bort och lyssnade på kvällen band så åt vi mat ihop med Acki och Jonny. Vi åt fläskkotlett med potatis och gräddsås. Till detta drack vi vin.

Sedan så gick vi bort till restaurangen och där träffade vi på flera av våra kompisar och satte oss ihop med dem. Där satt även ett par som vi träffat för första gången i vintras och det var jätteskojigt att se dem igen. Vi blev sittade där tills klockan var bortåt elva då gick vi hem. Bertil gick tillbaks för att lyssna lite till men Anitha intog sängläge i husbilen ihop med Anni.

augusti 27, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Fredagen den 26 Augusti.

Vi gick en promenad med Anni och hamnade på ställplatsen en bit bort som var flitigt besökt. När vi kom hem så smakade det gott med frukosten som vi åt ute i skuggan under markisen utan att det var kallt.

Vi bor ganska centralt så folk passerar oss och vi har många att prata med. En del gick iväg för att äta med vi stannade hemma och åt en god smörgås med ost och Skagenröra till en öl. Det smakade gott och vi blev mätta.

När klockan var runt fyra så kom Sven-Åke och undrade om det var några som var sugna på att spela. Det var några stycken som var det. Dragspelaren hade lovat bort sig till grillmästare och stod över dagens spelning.

Men Bertil, Stig och Jan riggade instrumenten ihop med Sven-Åke och det blev musik. Vi andra bänkade oss med lite dricka i glasen och satt och lyssnade. I dag fick vi höra några stämmor som körade i bakgrunden. Det ser vi andra som inte spelar fram emot att få höra mer av.

image

Orkestern för dagen.

Många gick iväg för att äta Buffe men vi var några som stannade kvar vid bilarna och åt egentillverkad mat. Vi var sex stycken som satt utanför vår bil och ät. Det hade börjat blåsa men var fortfarande varmt.

Vi är ju här för att njuta av Rockhelg med en massa band som spelar och de började spela vid sex och allternerade mellan två scener. Där spelade de olika banden i ca 40 minuter vardera. Det är många band. Vi gick dit och lyssnade på 50 och 60 tals musik.

Det är underhållande att höra på musiken och att se på folket som kommer för att lyssna och dansa. Alla stilar och åldrar finns representerade. En del kanske skulle titta lite bättre i spegeln innan de går ut. Men alla verkar trivas och det är ju huvudsaken.

augusti 26, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Torsdagen den 25 Augusti.

Anitha och Anni började degen med en lång promenad i den sköna morgonluften. När de kom tillbaks till husvagnen så hade Bertil frukosten klar. Sedan satt vi och umgicks med vännerna.

Vi hade fått några rabattlappar vin ankomsten som vi tog med till city. Vi var ett glatt gäng som gick iväg. Vädret var lite växlande. Ibland värmde solen på sedan disade det ihop sig. En sportaffär haade utförsälgning och där fyndade damerna. De tjänade mycket pengar för det var halva reapriset som gällde.

På hemvägen så stannade vi till i glasskiosken där vi också hade rabatt. Der visade sig att mannen i kiosken var bror till Anita som hade hälsat oss välkomna i gor när vi anlände. Anitas syster jobbade på ICA där vi också hade rebatt. En liten stad detta.

När vi kom tillbaks till bilarna så fick vi flytta in under markiserna för det kom en liten skur. Tur att det är varmt ute i alla fall. Det anlände fler vänner under dagen och till slut så var alla husbilarna här.

Vi dukade långbord och satt där och drack lite vin mm. Till slut blev vi lite hungriga och alla fixade lite mat som vi satt vid långbordet och åt. Vi delade på ett paket kräftor till en baguett med smör och ost på. Till detta drack vi vitt vin.

flera grabbar från Bolnuevo Boyz riggade upp instrumenten utanför vår bil och kvällen förgylldes av musik. Det spelas lite varstans här bland husbilar och husvagnar. Vi har det med andra ord härligt här.

image

Samling i väntan på resten.

image

Nu är grabbarna igång.

image

Delar av Bolnuevo Boyz.

image

Vi var många som lyssnade.

augusti 25, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Någon stans i Sverige

Onsdagen den 24 Augusti.

Anitha var uppe klockan sex och tog denna fina bild på solen vid Göta Kanal.

image

Soluppgång vid Göta Kanal.

När vi sedan gick upp halv åtta så hade molnen gömt solen. Vi åt frukost och tog en liten promenad med Anni innan viäkte til rastplatsen en bit bort. Där tömde vi toa och soporna. Fortsatte sedan till Motala där vi handlade på MAXI. Ställde sedan kosan mot Mariestad. Där körde vi in i parken och parkerade bredvid Acki och Jonny. Härligt att träffa dem igen. Straxt därpå så kom Lisa och Jan. Sedan dök Ann och Lasse upp. Vi står bredvid varandra. Det blev gemensamt kaffe med dopp i solskenet. Solen sken från en klarblå himmel.

Där satt vi och hade trevligt i solen och det kom två husbilar till. Det vr Lasse och Lena samt Bea och Lasse. Efter en stud så tändes grillen och vi satt och åt mat ihop. Även Britta och Stig anlände. Det var Veteranbilsträff i parken och vi tittade på en massa fina bilar och även en massa bilar som inte var lika fina.

anitha provsatt en gammal PV 444 från 1953 med delad bakruta. En sådan bil hade hennes familj haft när hon var liten. Det var en liten nostalgi tripp.

Vi satt kvar ute tills klockan närmade sig tio. Då började folk dra sig tillbaka. Lisa och Anitha gick och fick en sängfösare hos Ann innan de gick hem till sina sovande män.

augusti 24, 2016 · Bertil · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Tisdagen den 23 Augusti.


Nu är vi på rull igen. Började med dusch sedan fortsatte vi med frukost. Efter det så bar vi ut det sista till husbilen. Klockn var tio när vi kom iväg. Tankade fullt innan vi lämnade Oskarshamn.

Första etappen var till NetOnNet i Linköping däevi köpte en ny router. Nu blev det lite mer. De är för jä…ga på att lägga saker på vägen till det man ska köpa. Naturligtvis så hamnade det både kakor och godis i varukorgen. Vem kan väl motstå dessa läckerhetet?

Vi stannade på vår favoritplats vid Göta Kanal strax före två. Då smakade det gott med kaffe och bulle alldeles intill kanalkanten. Nizze och Anni gillar den här platsen också.

image

Kaffebordet dukat.

image

Nizze trivs i gröngräset.

image

Anni trivs också.

image

Två tyska båtar på väg mot Motala.

Det kom två båtar på kanalen. Nu är det väl snart slut på slussandet för säsongen. Det kom även två husbilar och parkerade bredvid oss men de åkte straxt vidare. Så till slut var vi ensamma kvar.

Vi skulle äta rester från i går men det blev ägg och sillmackor istället med öl till. Vi blev sittande ute en bra stund in på kvällen. Solen sken på oss och vinden som var frisk när vi kom avtog och det blev lugnt och stilla. Temperaturen var 21º klockan sju på kvällen.

augusti 23, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

Måndagen den 22 Augusti.

Nu är solen här igen. Härligt. Efter frukosten så packade vi in i husbilen för avfärd i morgon. Vi ska köpa en router på NetonNet i Linköping. Tror att vi fått in något virus i den rotern vi köpte i Spanien. Det kommer bara upp en massa reklamsidor när vi klickar oss vidare när vi är på Aftonbladet, vår blogg mm. När vi bytte roter så försvann detta otyg. Men rotern vi har nu ska Telia ha tillbaks när vi gör en paus i abonnemanget.

Åkte och handlade på LIDL och systemet inför resan. Det gäller att ha fullt med mat och dryck i bagaget.

Anitha åkte in till stan lite senare för att köpa ett par nya jeans men det gick inget vidare. Det är svårt att hitta något i den här staden. Får bli att handla nästa gång vi kommer till Kalmar.

Maten i dag fixade Anitha med kycklingfilé och diverse annat hon hittade i skafferiet. Det blev till matlåda som ska med i husbilen också.

augusti 22, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Söndagen den 21 Augusti.

Helmulen morgon. Frukosten smakade bra. Sen gick vi enliten promenad till våtmarken bakomhuset. Det har ju varit nästan torrt där förrut i sommar men nu var det fullt av vatten efter allt regnande. Flera änder syntes också och de dök efter föda. Dt ska bli roligt att se hur där kommer att se ut när vi kommer hem från Spanien i vår.

image

Det fyller på bra efter allt regn.

Dagen förflöt med korsord, surfning med paddorna, TV med OS och TV4play där vi såg på sista programmet med Lotta på Liseberg.

Maten i dag bestod av stekt torsk, potatis, sås och sallad. Drycken var rosévin/öl.

augusti 21, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Lördagen den 20 Augusti.

Solen var framme när vi gick upp men sedan försvann den och var borta hela dagen. Efter frukosten så löste vi Melodikrysset som vanligt på lördagarna. I dag var det lätt. Sedan tog vi en promenad med Anni ner till Kristinebergs centrum där Anitha skulle hämta ut ett paket på KåBe Hallen men hon hade glömt körkortet hemma så vi fick gå hem utan utan paket.

Vi tog sedan Corollan och hämtade ut paketet. Det var 100 röda kaffeservetter som vi ska ha till Luciafirandet i Bolnuevo. Nu är det bara pepparkakorna kvar att köpa.

När vi kom hem så var det dax för kaffe som vi år bullar och Fifirutor till. Gott. Anni har ett konstigt sätt att använda sin korg med tak. Det måste gå att stadga upp taket så att hon inte kan lägga sig på det. Vi funderar på problemet.

image

Dumt sätt att ligga på.

Vi såg triatlon för damermen där hade Sverige inget att hämta. Anitha lagade mat och den bestod av stekt fläskkotlett med potatis, sås och sallad. Till detta drack vi ett glas rosé.

Det blev ytterligare ett guld till Sverige. Det var Jenny Rissveds som vann mountainbikeloppet. Våra damer är bäst.

augusti 20, 2016 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma