Lördagen den 4 April.

Påskafton.

En mulen morgon som blev en solig dag. Efter frukost så hade vi en hektisk förmiddag. Under tiden vi löste Melodikrysset så bakade Anitha en vanilj och apelsinkaka. Bertil gjorde sin Jansons frestelse. Vi stekte prinskorv och köttbullar. May kom och bjöd på äggtoddy som smakade förträffligt. Tack May. Sedan lade vi upp lite plockmat på två tallrikar. Packade med oss allt detta till Tommy och Christel där även Lena, Lasse, Inger, Ronnie och ett nyanlänt par som heter Tina och Tommy.

Vi satt och njöt av en massa påskmat som var uppdukat på långbordet. Mycket sill och annat gott. Några nubbar slank ner i sällskap med nubbevisor. Härligt.

Sedan gick vi till plats 66 som vi svenskar hade fått att förfoga över dagen till ära. Där hade så gott som alla svenskar på campingen samlats för att fira påsk. Det fattades några svenskar som föredrog att fira på annan plats.

Som vanligt när svenskarna samlas så blev det sång och musik. Ett stympat Bolnuevo Boyz stämde upp. Sven-Åke och Bertil hade sällskap med Tommy på dragspel och Stig på tamburin. Det samlades mycket folk runt oss som lyssnade och dansade. Några ville vara med och sjunga. Många spanjorer kom och gjorde oss sällskap. Det var feststämning som hette duga.

En campingvakt kom och ville vi skulle vara lite tystare för det var någon som hade klagat. Men vi hade fått lov av Sebastian och allt reddes upp och festen fortsatte.

Här kommer några bilder från påskfirandet. Om man vill se lite film från påskafton kan man trycka här.

Apr04_01 Apr04_02 Apr04_03 Apr04_04 Apr04_05 Apr04_06 Apr04_07 Apr04_08 Apr04_09

 

april 4, 2015 · Bertil · No Comments
Posted in: Spanien 2014-2015

Leave a Reply