Måndagen den 12 Februari.

Solen lyste över vattnet men över bergen var det mörkt. Anitha orkade inte gå så lång utan vi vände hem efter att ha varit hos handlarn. Efter disken så grenslade vi våra hojat till Vårdcentralen i Puerto de Mazarrón. Där blev vi inskrivna av en spanjorska som nekade till att kunna engelska men några ord kunde hon i alla fall. Vi fick var sin tid efter varandra ca två timmar senare. Anitha var torr i halsen och övertalade Bertl att gå till ett litet cafe tvärs över gatan. Där tog vi var sin Serveca sin Alkohol som fuktade strupen. Två små öl på vardera 20 cl fick vi ge 2.4 € för.

Gick sedan tillbaks till väntrummet igen och det var tur vi var i god tid för tydligen så hade flera före oss avvikit så vi kom in tidigare.

Det var en trevlig, snygg spanjorska som pratade engelska som tog sig an Anitha först. Sedan stod Bertil på tur. Anitha var sjukare än Bertil sa hon och skrev ut medicin till oss. Inte en euro kostade besöket. Det var vi tackamma för. När vi sedan gick tvärs över gatan till Apoteket så kostade vår medicin bara 11 €. De spanska pensionärerna har subventionerad medicin och vi gämställs med dem. Tack för detta Spanien.

På hemvägen stannade Anitha till hos Pedro och köpte lite tyngre varor. Sedan tog hon cykeln till Socialen och bokade plats inför kvällens bingo. Tror nog inte man vinner två bingokvällar i rad men man vet ju aldrig.

Satt sedan och sorterade upp medicinerna. När skulle de tas och hur mycket. Inget lätt jobb precis. Kapellmästaren kom förbi och delade ut gaget från gårdagens spelning på Blouse House. Bertil blev nöjd.

Ingen av oss hade någon lust att laga mat i dag så vi fuskade lite. Stekte ett par brödbitar, ägg och korv. Det var vi nöjda med. Sedan satte vi oss i husbilen och tog en lur. Skönt.

Det var bingo i dag och vi var där. Bertil vann en flaska vin på bingobrickans nummer. Alltid något som faan sa när han såg Åmål.

februari 12, 2018 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2017-2018

Leave a Reply