Torsdagen den 12 Juli.

I morse när vi satt och åt frukost så gick en skabbräv över tomten. Vi hade köksdörren öppen och jag klappade i händerna hårt så den vände mot skogen och försvann. Den var riktigt skabbig, svansen var som en tunn sträng och kroppen var ruggig. Inget man vill ha på tomten.

Jag satte igång och googlade för att se vart man ska vända sig för att meddela detta. Ringde sedan kommunen där jag fick numret till den ansvarige jägaren. Ringde till honom och fick besked om att de var på jakt efter räven som visat sig på flera ställen. Vi bor i södra delen av stan men den har även varit synlig i norra delen. Nu får vi hoppas att den får avsluta sina dagar snart.

Även i dag så skiner solen på oss och det är varmt. Bertil satte igång med att tvätta husbilen. Vi har köpt lite nya tvättborstar på Biltemas som ska invigas. Den ena var helt kass. Den släppte ifrån slangen så fort vattnet sattes på. Räfflorna var kass på munstycket. Det ska tillbaka till Biltema vid första besök.

Fikatime på altanen med nybakad äppelkaka. Gott! Varmt. Jag har möblerat om på altanen. Bordet under köksfönstret är borta nu när inte Nizze behöver det för att hoppa upp på fönsterblecket. När han hoppat upp på fönsterblecket så plingade det inne och han blev insläppt.

07FF179A-14FC-4FAA-A5FC-A658E6257F36

Det blev lite rymligare passage till möblerna.

Jag stekte två fläskkarrébitr som vi åt ihop med potatis och sås till middagen. Det var för varmt att sitta ute. Svårt att få skugga på altanen när solen står lite lågt. Det fick bli till att äta inne i köket i stället.

juli 12, 2018 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply