Lördagen den 12 Januari.

När jag var uppe vid halv sex i morse så var gasolen slut. Kopplade om till el i stället. Det var bara 14 grader inne. Bara skönt under täcket.

Mössan och handskarna behövdes i dag på morgonpromenaden. Den stora svarta katten, Pedofilen, väntade på Missan utanför tomten.

Lade ut en fråga på FB innan vi åt frukost, som vi lagade på elplattan i tältet, om någon skulle till Puerto och köpa gasol. Bertil hade varit i receptionen för att byta men det fanns inga flaskor med gas i där. Hann precis äta färdig innan grannen Willy kom och erbjöd sig att köra och byta flaska åt oss. Tänk vilka hjälpsamma vänner vi har här i Spanien. Tack snälla Willy. Jag kan stå ut med alla Mail med reklam som du skickar till mig dagarna i ända.

Det blev ingen cykeltur till kebaben i dag. Finns ingen anledning att ge sig ut i denna kyla när det är varmt och gott i tältet. Till och med Missan gjorde oss sällskap ett tag.

3E1C591A-FE8E-4B05-957A-2024DECA5B78

Solen värmer också.

I stället blev det två ägg- och räkmackor och alkoholfri öl inne i det kaminvärmda tältet. Jag hade fullt tjå att klara mej när jag skalade räkorna vid diskbänken. Anni var orolig att jag skulle ge Missan räkor och att hon skulle bli utan. Nu fick de två var men de tyckte nog att jag var lite snål.

3131C893-24EB-4861-8EC7-9C60CF8E74C4

Vi åt två mackor var.

Jag tyckte det blev kite kyligt i tältet så jag gick in och satte mig i den solvärmda husbilen och läste. Slumrade lite emellanåt. Anni låg inne hos mig och Missan låg i en stol i tältet ihop med Bertil.

I kväll så blir det varmt te med honung i som får smeka våra hostiga halsar. En ostmacka till smakar säkert inte illa. Stjärnorna på Slottet får förgylla vara sinnen. Men Schyffert struntar vi i. Honom har vi sett förut och en gång räcker.

Det har varit skidor på TV i eftermiddag så grannarna har hållit sig inomhus. Många häromkring oss är norr ifrån och de gillar skidsport och när vi har så här kallt ute så är det ett bra tidsfördriv. Men vi är inte så intresserade av skidsport sedan Ingmar slutat åka.

januari 12, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2018 - 2019

Leave a Reply