Lördagen den 26 Januari.

När jag skulle gå och lägga mig i går så blinkade displayen över dörren att gasolen var slut. Bertil hade redan gått och lagt sig. Jag slog över till elen över natten.

I morse så kokte jag ägg och tevatten på elplattan ute i tältet. När vi ätit frukost så gick jag till receptionen och bytte till en full gasoltub. På väg tillbaka så mötte jag en svensk bil som var på väg med sex tomma gasolflaskor för att åka till macken för att byta. Osis för mig att jag inte visste att de skulle iväg för då hade jag betalat betydligt mindre. Receptionen tar 16.50 för en p11 med propan.

Solen sken på oss hela dagen och värmde gott. Jag hissade upp jalusin i framrutan och fick nästan en chock. Jösses vad skitig den rutan var. Jobbade med den ett tag innan jag gick och duschade. Gött med en dusch. Vispade sedan ihop en sockerkaka efter ett recept på Arla-appen.

Kakan blev fort svart på ovansidan så folio på. Bjöd våra grannar att komma och dricka kaffe med nybakad sockerkaka. När jag vände upp och ned på kakan så var alla sidor svarta. Det var bara att skära bort kanterna och se glad ut. Den smakade i alla fall gott.

Anni fick ett mumsigt ben att knapra på och Missan tyckte också om det. En stund så åt både Anni och Missan på benet från var sitt håll.

97264AAD-7B7B-4599-8524-3BB2B353B451

Är det mat för en katt?

Det har varit en ljuvlig sommardag i dag. Har suttit i solhörnan och läst. Missan hittade en farlig lekplats hos spanjorernas bil tvärs över gatan. Såg plötsligt henne genom grillen på bilen. Visslade på henne så att hon tog sig ut därifrån. Hon kommer som ett spjut när jag visslar. Belöningen är kokt fisk. Sedan var hon på väg dit flera gånger. Fick distrahera henne med snöre och leksak.

När jag började med maten så fick hon annat att tänka på. Hon passade kastrullen med riskoket. Det pyste vid locket och det var mystiskt. I kväll så tog jag fram Hawaiigryta från frysen. Det smakade gott med riset till. Anni älskar ris i sås. Missan härjade utanför tältet.

Vi gick in och diskade. Då hjälpte Missan också till. Hennes mat står bredvid diskhon för att annars äter Anni upp den. När Missan ätit färdigt så gick hon och lade sig i Bertils säng. Det tar på krafterna att hålla igång hela dagarna. Bra rutiner ska man börja med tidigt. Om nätterna så ska man inte vara ute och slarva.

30F9E6C1-A3B3-4714-AF01-B37F85C44661

Utanför mitt fönster så står en mycket fin blomma. Den har blommat oavbrutet sedan vi kom. Här i Spanien trivs verkligen blommorna.

D46492B5-9B35-4726-BEC1-084444647664

Cyklamen utanför fönstret.

B9996775-4D6D-4A31-A06A-0BA30D6D940B

Pelargonen står lite längre bort.

Nu ska vi på Slottsbesök där Camilla Läckberg är värdinna i kväll.

januari 26, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2018 - 2019

Leave a Reply