Torsdagen den 28 februari

Resdag nr 3.

I natt blåste det så bilen skakade. Missan var på bushumör i natt. Hon hittade snöret som Anni bukar sitta fast i och haken skramlade när hon viftade runt med den. En blombukett i plast låg på golvet. Bordsduken var ihopsnodd. Så hon hade haft roligt värre.

Vi gick upp vid halv sju tiden.Jag gick ut med Anni och det var inte skönt. Både Anni och jag ville in igen. Medan vi åt frukost så ljusnade det ute. När bilen startas så sticker Missan bak men hon kommer snart tillbaka.  Bertil håller henne i kopplet när hon är framme hos oss. Men mest ligger hon i sofforna och sover. Buren vill hon inte vara i.

Det blåste fortfarande när vi körde iväg. På väg till betalvägar passerade vi en rondell där det var skrivet en massa i vägbanan. I går så passerade vi en rondell som var full med uppblåsta gula ballonger och det stod folk med gula västar på sig. Men de hindrade inte trafiken.

Fortsatte mot A75:an. Men ”Putte” visade oss av betalvägar alldeles för tidigt enligt mig. Men sedan lotsade han oss mot A75:an. Det var en massa nybyggda vägar och det stämde inte riktigt. På ett ställe skulle vi ta avfart 1 i en rondell men det fanns ingen rondell. Det fanns en rondell under vägen vi åkte på men ingen hänvisning att vi skulle svänga dit ner. När vi kört en bit så kom det en rondell till och i den skulle vi ta femte avfarten. Vilket resulterade i att vi åkte tillbaka där vi kom ifrån. Vi körde åter igen över rondellen och ”Putte” sa att vi skulle ta tredje avfarten i rondellen. Men vi var ju ovanför rondellen. När vi kört en bit kom vi till en ny rondell och där skulle vi ta fjärde avfarten och så var vi på väg åt fel håll igen. Där höll vi på i tre varv innan jag svängde av vägen och kom ner till rätt rondell. Men ingen skyltning visade oss att vi skulle köra ner där. Ett tag tänkte jag ställa husbilen där och lifta hem.

Det var rätt skönt när vi kom upp på A75:an och vi var glada igen. Nästan så man känner sig hemma på den vägen. Lagom mycket trafik i dag. Nu gick det upp och ner i många mil. Stannade på en rastplats vid halv elva och fikade med äggmackor och kaffe. Anni fick gå ut en sväng också. När vi går ut, hon och jag så jamar Missan hela tiden och tittar efter oss genom fönstret säger Bertil.

Körde på i flera timmar. När vi var på ca 1000 meter över havet så såg vi snö där det var skuggigt. Även lite snä i vägkanten men bara lite. Ett berg en bit bort var snötäckt. Vi tankade innan A75:an tog slut. Tacka vet jag macken i Mazarrón, där är det service.

Vi hade fin underhållning på radion. Damernas stafett och resultatet går inte av för hackor. Bra gjort tjejer.

Klockan var bortåt halv fyra när vi anlände till vårt resmål ”Den fiula staden”. Där var det ovanligt lite husbilar. Kanske på grund av att vi aldrig varit här så här års när det har varit vinter. Vi parkerade och började med maten. Slarvade lite i kväll. Det blev omelett med bacontärningar i och ett par knäckebröd med ost på. Gott. Dålig täckning här så jag har skrivit detta i appen Dokument och tänker klistra in det i bloggen när täckningen tillåter-

3064C88F-E2F9-4E48-9EF6-B8E99C39531E 7F10C96E-8765-4F79-8CC4-88FBD13A9899 2C7A6D95-6B57-4DE1-AE11-3305EA84E917 73FDB04A-D156-41A0-9771-42AC4F5BEF66

Det blev hela 49,6 mil i dag.

 

februari 28, 2019 · Anitha · 2 Comments
Posted in: Spanien 2018 - 2019

2 Responses

  1. Reidun - mars 1, 2019

    Hej Vilken fin och vacker katt ni har!

  2. Anitha - mars 1, 2019

    Visst är hon söt. Inte konstigt att hon fick stanna hos oss när hon kom ca 3 månader gammal. Vi har skaffat pass och fixat alla sprutor somt steriliserat henne. Nu så är hon snart svensk.

Leave a Reply