Söndagen den 3 Mars.

Resdag nr 6.

I natt har det blåst men inte riktigt lika mycket som i Narbonne. Det var inte skönt ute när Anni och jag tog en liten promenad.

Vi kom iväg lite sent i dag. Inte förrän tjugo i nio. Då hade vi hört på Vasalopps starten på radion. De har inget vidare väder dom heller. Hörde sedan på loppet hela vägen till Greven. Körningen flöt på bra i dag också. Bara en lastbil på vår sida av vägen i dag men desto fler på rastplatserna. Jag behövde kissa och körde in på en rastplats men det fanns ingen plats för oss att stanna på så jag fick köra vidare till nästa plats. Där körde jag in bland personbilarna och där kunde jag stanna. Både Anni och jag behövde kissa.

Märkte knappt att vi passerade Bonn och Köln. Trafiken tätnade lite och filerna blev fler annars så flöt det bara på. Så ska det vara. Vägarbetena störde inte så mycket. Hastigheten sänktes och filer försvann men inga köer skapades. Det är på söndagar man ska köra i Tyskland. Kan man önska en söndag till i morgon när vi ska passera Hamburg?

Var är våren? Temperaturen håller sig runt 8-9 grader och när vi passerade Köln så började det regna. Vi är glada att det är regn och inte snö som kommer ner.

Vasalopps åkarna har inte haft något bra väder de heller. Vi har hört hela loppet medan vi körde och kom i mål samtidigt. Det var gott om plats på Greven trots att det var avstängt på en del platser. Regnet hade upphört så vi behövde inte bli blöta när vi kopplade in oss på el.

Kaffe och knäckebröd satt fint när vi var klara med att parkera. Regnet smattrade mot taket. Missan fick lite nytt att titta på. Sedan så stal Missan och Anni stolarna fram och vi fick sitta på sofforna.

B464048B-0EF8-4B6A-80A7-9F943F5BA2B5

När klockan var fyra så gick vi till restaurangen. Vi fick ett nonschigt mottagande och när vi beställde zigenarsnitzel så fick vi in den utan paprikasås. Sade till och fick två skålar med varm sås. Besöket blev till en besvikelse. Det har alltid varit trevligt de gånger vi varit där. Kan det bero på att den trevliga kyparen inte var där? Nåja vi blev mätta i alla fall.

B53C43C1-0E16-429C-8EB0-4C659BFE1426

Innan vi fick in såsen.

Intenettet var inte heller till belåtenhet. Jag kunde inte skriva färdigt bloggen och vi kunde inte se på TV. Anni och Missan somnade gott. Anni i mitt knä och Missan i stolen bredvid. Så det blev ett tidigt sänggående för oss.

3B01339F-93B5-4372-8B95-99EAC83E968C

Missan får inte göra av med sin energi på dagarna så hon håller i gång på nätterna. Busar med kramdjur så det dunkar i golvet. Pennan som ligger på bordet om dagarna ligger alltid på golvet på morgonen.

När jag vrider om startnyckeln så springer hon bakåt i bilen sedan går hon och lägger sig i soffan under bordet. Där ligger hon sedan hela resan. När vi stannar för att fika så kommer hon fram. Under tiden Anni och jag går ut en sväng så jamar hon högt, enligt Bertil. Hon tittar alltid ut genom fönstret när vi står still. Undrar vad som rör sig i hennes huvud då?

I dag blev det 34,2 mil.

mars 3, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2018 - 2019

Leave a Reply