Tisdagen den 5 Mars.

Resdag nr 8.

I går kväll så kom Söder in en stund. Vi delade en Cava och Iger bjöd på kex med löjrom på. Mums. Vi satt och pratade en stund innan det var dags för sängen.

Det har blåst i natt och regnat lite. I går var bron som vi passerar när vi kör från Grossenburde avstängd på grund av blåst informerade Ronnie oss. Nu var det inte så mycket blåst utan det var tillåtet att passera. Skönt. Vi hade inte så långt till färja och väntade i ca en kvart innan vi kom iväg.

84F0287C-C0F4-45C9-8919-D740EB862F47

Färjeläget i Puttgarten.

Vi stannade kvar i husbilen under överfarten. Ville inte lämna Missan och bertil har svårt att ta sig upp till passargerardäck. Missan var helt lugn men Anni som inte har något emot att åka färja tyckte det var läskigt i bilen.

Solen välkomnade oss i Danmark vilket även polisen gjorde. De ville titta på pass och eftersom Bertil var på toa så ville de komma in i husbilen och titta. Som tur var så var han klar på toa när polisen kom in. Sedan önskade de oss trevlig fortsatt resa.

Stannade på vår vanliga rastplats vid Farö och fikade samt kissade Anni. Där blåste det ordentligt. Tur att jag har starka armar att hålla på ratten.

Solen som välkomnat oss försvann snappat och avbrytes av regn resten av vägen. Det gick som en dans förbi Köpenhamn och över bron. Bommen öppnade sig när vi passerade. Gott!

Körde sedan till Örkelljunga och letade efter semlor. Hittade ett Conditori och även en plats att parkera. Jag gick in och köpte oss var sin stor semla. Åkte sedan till Skåneporten och köpte var sin Big Mc ch Compani på Mc Donalds. Vi blir lika besvikna varje gång men glömmer. Pommesen var fes ljummen men vi blev mätta.

071F4521-29DD-471C-9A95-1E3C35BCE2C4

Några husbilar står här.

Det var gott om plats på ställplatsen vid Bengt i Örkelljunga. Kopplade in oss på el och åt maten.

Lite senare så bryggde jag kaffe och plockade fram semlorna som smakade gott.

889E9491-932F-4604-9E5B-922850AFB2E9

Den första semlan.

Nu ska vi se lite på TV innan vi lägger oss. Behöver inte ha så bråttom upp i morgon för natten kanske blir kall och vägarna måste värmas upp lite innan vi ger oss i väg.

I dag blev det 32,2 mil.

mars 5, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Spanien 2018 - 2019

Leave a Reply