Fredagen den 15 Mars.

Å vilken dag! Den började i och för sej som vanligt. Jag startade med en skön dusch före frukosten som också var bra.

Det kom ett par tjejer från Hjälpmedelscentralen och lämnade en duschstol till Bertil. Så långt var dagen bra men sedan sket det sig.

Vi åkte till MAXI och handlade. Men när vi satte oss i Corollan för att åka hem så startade den inte. Det var i onsdags som vi bytte startmotor för att slippa dessa överraskningar. Jag ringde bilrepararören men de hade middagsstängt.

Det är då det är bra att ha goa grannar. Roger kom och hämtade oss. Tack snälla Roger. När klockan blev ett så ringde jag reparatöre och han tyckte att det var konstigt. Nu stod ju bilen på MAXIs parkering. Roger skulle iväg med sin bil och körde förbi firman och lämnade vår bilnyckel. Vi har ju en automatväxlad bil men de löste det nog på något vis.

Vi tröstade oss med kaffe och knäckebröd samt keso-rivet äpple-kanel i en skål. Mums!

Vid tre tiden så ringde de och sa att bilen var klar. Det var en kontakt till startmotorn som var glapp. Kanske har vi bytt startmotor helt i onödan. Men Roger kunde inte köra mig dit för att hämta bilen förrän efter fyra och då hade firman stängt. De skulle ställa ut bilen på gatan så vi kunde hämta den med en andra nyckel.

Under tiden vi väntade på Roger så ringde Bertil till Telenor och klagade på vår uppkoppling av Telenor Frihet som strulade. Konstigt nog så var det ingen kö som vi hamnade i. Först så hjälpte en kille oss med att söka fel. Han satt på Cypern och hade gott väder. Han kunde inte hjälpa oss så vi fick prata med en annan kille som var bättre på tekniken.

Vi har ju ett till abonnemang på 20 Gbyte också. Vi skiftade korten mellan paddan och routern med vissa besvär. Ynkligt små kort att pilla med. Till slut så kom vi fram till att kortet till Friheten var kass. Det kunde jag byta ut i butiken där vi köpt det eller också kunde det skickas till oss. Jag sa att jag hämtar det.

När Roger kom hem så körde han mig till Corollan. Himla bra. Där stodvår lilla bil alldeles övergiven. Jag stannade på Elgiganten på vägen hem och fick ett nytt sim-kort. Fick rotern inställd också för vi hade ju resetat den. Provade att det fungerade i butiken och det gjorde det. Körde hem i regnet.

Bertil fick äran att installera rotern i vårt kök och vi har väl aldrig haft så fin bild på TV förut. Nu var vi hungriga och jag gjorde en omelett med bacon i. Gott.

I kväll så ska jag göra varma mackor av nyttigt bröd och lite gott på. Tror att vi dricker lite alkoholfri öl till. På TV så är det ett löjligt program med Babben som heter ”Bäst i test”. Bertil tycker att det är roligt men det tycker inte jag. Men på något konstigt sätt så har jag prenumererat på Hemmets Journal hela vintern så jag har lite att läsa innan jag hinner ifatt.

Det blev ett bra slut på dagen i alla fall. Ta i trä! Ha det så bra ni som läser detta.

mars 15, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply