Torsdagen den 21 Mars.

Efter dusch och frukost så åkte vi till Sjukhuset för Bertils magnetröntgen. Det gick fort undan och snart var vi på väg hem igen. Tog en omväg och tittade på det nybyggda huset i centrum som rymmer vårdcentral och bostäder. De har hållit på med det bygget i en evighet, känns det. Nu var det i alla fall färdigt.

På vägen hem så tittade vi på ett nybygge till som låg en liten bit ifrån oss. Där har varit en grusplan för fotboll och valborgsmässoafton eldar men nu så var ett flerfamiljshus på väg att byggas. Det ska bli flera till har jag läst på FB.

När vi kom hem så möttes vi av mattor i hallen som låg i en hög och inne i köket så låg det något konstigt på golvet. Trodde först att någon hade spytt där men såg sedan att det var fiskrester. Innan vi åkte iväg så tog jag upp en plastpåse med fryst fisk och lade i diskhon. Den hade nog Missan flyttat till golvet och där hade Anni gjort slut på den. Som tur var så hittade jag en massa plast efter påsen så den hade hon nog undvikit att svälja. Fisken hade nog inte hunnit tina utan var så gott som fryst. Busar!

Jag satte på kaffe och öppnade köksdörren. Det var 14-15 grader ute så Missan och Anni gick ut. Vi satt vid köksbordet och drack kaffe med dopp. Missan och Anni sprang ut och in. Till slut så fick de nog och jag stängde dörren så det blev varmt inne i köket igen.

Det blev en liten tupplur i dag också. Skönt. Kålpudding från frysen smakade gott till kokt grönsaker och rårörda lingon. Vatten var drycken för dagen. Ingen post i dag heller, väntar på provresultaten sedan två veckor tillbaka. Hur svårt kan det va? Jag har tittat på 1177 och googlat på de resultat som avviker men det är ju inte samma sak som att få förklarat för oss vad det innebär. Onsdag nästa veck så ska Bertil tillbaka till läkaren för diabeteskontroll. Undrar om han tänker vänta tills dess att ge oss besked. Men jag ska stå på mig ändå och vilja ha det skriftligt.

I går kväll när jag gick och lade mig så var Missan i full färd med att jaga en boll inne i sovrummet så det smällde i väggarna. Vi andra som lågblev störda i vår nattsömn. Det får vara slut på det i natt.

09A7DCD7-BF30-4636-B402-C9E2379EF0B0

Nu ligger de nära.

mars 21, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply