Söndagen den 24 Mars.

Ännu en grå morgon som förvandlades till solig på eftermiddagen. Vi började som vanligt med frukost, dusch och rullar i håret. När det blev soligt så öppnade vi köksdörren och både Missan och Anni rusade ut. Jag fixade kaffe med tillbehör och serverade ute på altanen.

Det var varmt och skönt i solen. I dag så tog Missan en liten längre promenad in till grannen och gick längst med deras tomt till nästa granne men sedan så kom hon hem igen. Det är lika jobbigt varje gång hon går i väg utom synhåll. Än så länge så kommer hon som ett spjut så fort jag visslar. Kanske inte med en gång men när hon kommer så kommer hon som ett spjut. Vad mer kan man begära av en spanjorska?

Anni får utstå lite tjurrusningar på gräsmattan men bryr sig inte nämnvärt om det. Gissa vem som tröttnade först på att vara ute. Jo det var Missan. Då gick vi in också. Jag har kollat lite i tidningar som har kommit medan vi varit borta. Samtidigt så vet jag att det står en husbil som behöver städas och att det är mycket som ska in från den. Men det finns ju kvar. Ingen som gör det åt mig.

Jag tog upp en påse med frysta pannbiffar från frysen och lade i diskbänken. Tänkte ha dem till mat i kväll. Satt vid köksbordet och hörde en duns. Det var Missan som tagit tag i påsen och förpassat den till köksgolvet. Den här gången så kunde inte busfröna dela på bytet utan det åkte in i ett köksskåp för att tina färdigt. Det gäller att inte lägga någonting ätbart framme framöver. När man har börjat sitt liv ute i det fria så måste man vara på alerten så fort det vankas något ätbart. Levnads instinkt.

8628661A-B9C5-408D-B265-B94574B5C345

Dagens mat.

A2236B02-2550-46F0-AB59-C913FA07F7EA

Det mörknar på.

Nu blir det snart ”Mästarnas Mästare”.

mars 24, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply