Onsdagen den 27 Mars.

Vi började dagen med att åka till vårdcentralen och träffa Bertils läkare. Besöket gällde egentligen diabetesen ,en kom att handla om magnetröntgensvaret och provsvaren från förra besöket.

Angående röntgensvaren så syntes det spår av flera micro strokes. Svårt att säga sedan hur länge fick jag till svar på min fråga. Det fanns skador på hjärnan av dessa och Bertils besvär berodde på dessa. Alltså inte alkoholskador som neurologen har meddelat oss. Vi får väl ställa honom mot väggen vid nästa besök. Röntgensvaren har ju skickats till honom så Bertil blir väl snart kallad till ett besök. Jag ville att Bertil skulle få en remiss till Linköpings sjukhus men det får inte en läkare från vårdcentralen skriva bara en läkare från sjukhuset. Får ta upp det med neurologen.

Sedan gick läkarn igenom provsvaren från förra besöket hos honom. Bara några få som inte var helt bra bl a socker. Inga tecken på Borelia i alla fall. Så medicineringen mot högt blodtryck, högt socker och höga blodfetter har nu gåtts igenom. Blodförtunnande piller för att hindra fler stroke. Något för att lindra besvären finns inte utan hjärnan brukar läka sig själv rätt bra. Nu gäler det att inte få fler stroke. Hur skriver man stroke i plural?

Vi åkte hem med blandade känslor. Jag är helförbannad på att inte ha fått detta besked tidigare. Det var bortåt fyra år sedan Bertil sökte för obalans och bensvaghet första gången. Han har hela den här tiden bara blivit sämre men mest det senaste halvåret. Vi får väl smälta detta besked ett tag och bestämma hur vi ska gå vidare.

Under tiden vi åt frukost så var Missan ute. Hon har varit ute mycket i dag. Emellanåt så har hon kommit och hoppat upp på fönsterbrädet för att bli insläppt. En gång så hade hon den röda grannkatten, Sigge i släptåg. Då satt hon på fönsterblecket och jamade ilsket.

08449FFA-8D42-49F7-82D2-28167254046E

Sigge utanför köksdörren.

7B19E660-D7D0-43E2-8F44-3BF3EEE00310

När Sigge gick iväg så följde Missan efter.

Det blev inte så mycket gjort resten av dagen. Vi tänkte först öppna en Cava men besinnade oss. Det finns ju inget att fira. Så till kvällen ska jag bjuda på te och skorpor.

Maten i kväll bestod av panerade fiskfiléer och kokta grönsaker.

mars 27, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Eva Dramin - mars 28, 2019

    Hej
    Jag tycker du ska skicka en egenremiss till den vårdgivare ni vill till. Sök på egenremiss där finns information om hur man gör.
    Kram och lycka till

Leave a Reply