Tisdagen den 23 April.

Vardag igen. Inte för att det spelar så stor roll för oss. Solen håller i sig men vi saknar regn. Det är snustorrt i backen. Gräsmattan behöver lite väta för att sätta fart så att Orvar kan komma ut.

Bertil gick upp tidigt idag. Redan klockan sex. Han tränade balans i trappan och framför diskbänken innan han gick upp och duschade. Sedan satte han igång med frukosten.

Jag som kom i säng lite över elva i går var görtrött. Men jag släpade mig upp och dukade upp det som fattades på frukostbordet. Sedan så frukosterade vi. Fortfarande trött så duschade även jag.

Eftersom vädret är lika härligt i dag som dagarna som gått så plockade jag ut dynorna till trädgårdsmöblerna. Planterade om pelargonerna som hade fått följa med från Spanien. De är inte alls lika fina som när vi åkte därifrån. De hade tappat många blad och blivit klena. Jag har förresten slagit ihjäl två små fjärilar från de gröna larverna som trivs i jorden till pelargonerna i Spanien. Tror de, larverna, har följ med hit. Nu finns de inte längre. Bytte jord så det inte ska finnas några små gröna larver kvar. Hoppas nu att pelargonerna kommer igång och blir lika fina igen.

2D343B10-1308-48A7-94C1-CE366F6F88FA

Håller tummarna för att den återhämtar sig.

Tog sedan Corollan till LIDL och handlade. Körde sedan till Jysk och köpte ett litet fint bord att ha under köksfönstret. Det blev även en ampel som jag skulle ha till nästa inköp som skedde på Granngården. Där köpte jag fem pelargoner för 100:-. Samma pris som i Spanien men storleken skiljde betydligt. Men nu är vi ju här och då ser pelargonerna ut så här.

När jag kom hem igen så åt vi en macka med kokt ägg och lax på till en öl. Gott. Sedan så skruvade vi ihop bordet som gjorde sig fint mellan stolarna.

033B5972-C11E-4429-888F-F8C4DA665BC5

Det nya bordet.

Planterade även de fem pelargonerna i den nya ampeln. Det blev riktigt bra.

22076373-83D7-4D56-9C98-E438FE1B5624

De nya pelargonerna.

Satte mig sedan och läste HJ. Plötsligt så fick vi besök av Alva en gammal vän. Hon hade cyklat hit och kom inte riktigt ihåg hur vägen var så det blev en liten omväg för henne. Men med lite kaffe och hembakade bullar så återhämtade hon sig snabbt. Roligt att prata lite om ditt och datt.

Efter lite husesyn för att visa upp våra fina våtutrymmen och husbilen så cyklade Alva hem till sig. Jag började med maten. I dag så återgick vi till det gamla vanliga. Ugnsbakade grönsaker med korv på toppen.

Dagen har försvunnit i ett nafs trots att vi gick upp tidigt. Nu så blir det som vanligt TV. Kanske lite nostalgi vad gäller ishockey.

Till slut en hälsning till en kär vän som haft lite otur på vägen hem från Spanien.  Hoppas det ordnar sig och att allt blir bra. Vet att du läser detta. Kramar!

april 23, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply