Tisdagen den 7 Maj.

Händer inte mycket om dagarna nu. Vi väntar på att få huset ommålat och att Bertil ska få sina hörapparater. Vädret är inte roligt utan det blåser och regnet hänger i luften. Några droppar kommer ner ibland och solen lyckas också tränga igenom molnen. Temperaturen håller sig runt 10 strecket. Det blev 5 mm i dag.

Det är endast Missan som tycker om att vara ute. Ett evigt plingande vid köksfönstret. Ibland vill hon bara se om vi är där inne för när vi öppnar köksdörren så försvinner hon som en blixt.

Medan Bertil tog en tur på motionscykeln så bakade jag en ny sats av hallongrottor. Den här gången blev de fina att titta på. Naturligtvis så smakade vi ett par till kaffet efter en macka med smögensallad på. Gott, gott!

Det var inget väder att promenera i så jag körde en runda med Bertil och Anni i Corollan. Inte mycket att titta på men körde förbi småbåtshamnen, ställplatsen och koloniområdet. Det var inte många människor i rörelse där inte.

När vi kom hem så möttes vi av en yrvaken Missan. Hon ligger gärna ovanför trappan.

7C6E7094-F0B3-40C2-8E62-F8A7B66707D8

Kommer ni nu.

Pelargonen som har fått stå innanför köksdörren längtar ut likaså Stjärnögda som står på bänken i tvättstugan.

74EA668C-5EB7-4E3F-9AF8-AA721CDBF869

Jag vill ut!

7026284B-5F28-44B8-BF2B-4A4AC578F7DB

Jag också.

Missan och Anni passade på att ta en tupplur. Nära men inte för nära.

81F2C043-6C14-438A-AF66-BA75ECCF9B48

Bertil ”tittade” på TV och jag läste HJ som kom idag.

0A487257-A098-43AD-885F-BD538F37DACF

Spännande program?

I dag så tog jag upp två panerade spättfiléer från frysen. De är köpta av fiskbilen som kommer förbi här ibland. Till dessa åt vi kokta grönsaker såsom potatis, morötter, blomkål och brysselkål. Vi blev mätta och belåtna inför kvällens TV tittande. Filmen i går kväll ”What we dit on our holiday” var en riktigt trevlig upplevelse. Ikväll så blir det trädgårdsarbete på TV. Lagom jobbigt.

När klockan var kvart över sex så skulle jag ropa in Missan. Jag visslade och ropade hennes namn men ingen katt kom. Så jag tog på mig skorna och gick ut. När jag tittade in i köket så stod Missan på golvet innanför dörren. Vet inte om hon smet in när jag öppnade dörren eller om hon redan var inne. Hon kanske låg över trappan och sov.

maj 7, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply