Måndagen den 20 Maj.

I morse så startade klockradion halv sju. Jag hoppade upp och började med en dusch före frukosten. Före halv åtta var jag på väg till tandläkaren i Timmernabben där jag hade en tid klockan 8.10.

Jag har haft en provisorisk fyllning på en kindtand som nu åtgärdades i ca 40 minuter innan jag kunde vända hemåt igen. Nu ska jag dit och avsluta fyllningen på torsdag. Stannade till på LIDL och handlade på hemvägen.

Egentligen så skulle målaren eller målarna kommit i dag med de kom inte. Tror att det beror på det dåliga vädret som varit i helgen. Vi hoppas på att de börjar i morgon.

På LIDL hade jag köpt kaffebröd som smakade gott. Vi har haft varmt 20° och sol hela dagen så vi satt ute och fikade. Eftersom vi åt frukost så tidigt och kaffebrödet inte mättade så mycket så fyllde vi på med ett par knäckebröd till en öl lite senare.

I dag så läste jag Bertils journal på 1177. Där hade neurologen skrivit ”Kan detta vara NPH?” Jag googlade på ”NPH diagnos” och där hittade jag bra information. Alla symtomen stämde med Bertils besvär. Tydligen så är detta dåligt känd hos läkare. Svaret fås genom att tappa ryggmärgsvätskeprov och lätta på trycket där. Åtgärden är att sätta in en sjunt genom operation. Enligt det jag hittade på Google så går det att bota. Tänk att det ska ta så lång tid att få rätt diagnos. Nu har han ju inte fått den diagnosen än men det kan inte vara något annat enligt vad jag kan se. Jag läste om en kvinna som kom tillbaka efter att ha varit lika illa däran som Bertil. Äntligen så har vi fått lite hopp om framtiden. Livet ler igen. Den senaste tiden har allt känts hopplöst när jag sett Bertil bli sämre och sämre. Nu så har Bertil fått en kallelse för detta prov den 4 juni.

Missan hittade en rolig leksak i dag. En kopparorm eller ödla som rör på sig, vad kan vara roligare. Anni var lite intresserad men trodde nog inte den gick att äta för hon tog den inte. När Missan sedan kom in med ormen i köket så var måttet rågat. Först så ropade jag på Bertil för att få ut ormen. Men det tog alldeles för lång tid och jag var tvungen att själv agera. Vad göra? Jag tog en stekspade och skyfflade ut ormen genom köksdörren som stod öppen. Stackars Missan, vad hon letade inne i köket. Ormen ringlade bort i gräset och försvann.

4A9191C4-81BA-4296-BF75-66C00A7C3544 80EE6529-F63D-48B9-A5EC-E30D9AC38034 AD469DF0-5DFC-4828-865F-93BBE6F27747

Det är jag som står för allt här hemma nu för tiden eftersom Bertil inte orkar något och mår illa om han rör på sig för mycket. Så nu har jag tagit över fläskpannkaka i ugnen. I dag blev den riktigt lyckad. Precis så fin som på den tiden det var Bertils favoriträtt att laga.

maj 20, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply