Fredagen den 14 Juni.

Efter en skön dusch så åt vi frukost. Satte igång Orvar så han fick jobba.

8F2A5161-9C6D-4882-BEE2-920E0ECB9B05

Här har han rymt in till grannen.

Betalade sista delen av fakturan för husmålningen. Kunde inte betala hela räkningen i går för beloppet var för stort så resten betalade jag i går. Så är det när man betalar genom paddan. Nåja, riktigt betalt är det inte men det ligger i röret.

I dag så hade jag tid hos optikern i Mönsterås. Betala för ett par och få två par på köpet. Behövde korrigera lässtyrkan lite. Svårt att prova ut bågar men till slut så blev jag nöjd. Ett par ska vara solglasögon. Om ca tre veckor så är de färdiga.

Bertil ville följa med. Han ville ut och få lite andra vyer. På hemvägen så stannade vi till på torget i Oskarshamn och köpte oss var sin mjukglass på Mandainen, glassbaren mitt i stan. Å, så gott det var att sitta där och njuta av mjukglassen.

När vi kom hem så tog jag ut dynorna till möblerna. Det var skönt ute men skönast under markisen. På gatan som finns innan man kommer till vår gata har någon slutat skolan i dag vilket hörs ända hit. Först så trodde jag att ”musiken” kom från en granne på andra sidan vår gata. Men han är så gammal att Han nog har en annan musiksmak än vad som skrålas ut. Ljudnivån kanske passar den äldre grannen för hörseln brukar ju bli försämrad med åren men valet av ”musik”? Tror nog att det slutar snart, då de unga brukar avsluta firandet inne i stan.

6F25B308-57C9-49BE-9F71-542B9026421A

Anni gör mig sällskap under markisen.

BD8D9592-A77D-45CE-8B04-B4E8DC27D70D

Min fina pelargon.

Vi drack kaffe med värmda pannkakor från i går. Gott som attan. Det har varit en skön dag med mycket sol och värme. Synd att gå in fastän klockan börjar bli mycket. Bertil tittar på fotboll och jag är ju inte intresserad. Föredrar att lösa lite korsord på altanen.

Avslutade kvällen med några räkor och små baguetter framför Thomas Ledin.

juni 14, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply