Måndagen den 24 Juni.

Sommaren fortsätter. Härligt väder. Det väsnades utanför fönstret i morse och när jag tittade ut så stod det en stor grävskopa där. Grannen ska bygga kuvös och behövde hjälp med att få bort lite jord.

639C7EA6-1B66-4D28-A7F0-A3F122DD1B01

Jag ringde till medicinmottagningen i dag och sa att vi behövde få någon hjälp med Bertil. Sköterskan sa att vår Otto jobbade på akuten i dag men att hon skulle meddela honom att vi ville ha kontakt. Vi får väl se om han får någon tid över till oss.

Satt ute och fikade. Det är lagom varmt under markisen. Det fanns en glass kvar i frysen och den fick Bertil.

Halv två så kom Eva med en rullstol som hade stora hjul så att Bertil själv kan köra den. Det tyckte han var mycket bättre än transport rullstolen och det tyckte jag också. När Eva hade ställt in den så att den passade och åkt iväg så tog vi en liten runda. Det var mycket lättare att ta sig fram med den än med den förra. Men i uppförsbacken med grus så var det svårjobbar. Där kan vi inte gå någon mer gång. Det är asfalt som gäller och inte för stora backar varken uppför eller nerför.

Jag hade svårt att hitta på vad vi skulle ha till mat i dag.kollade i kylen och hittade wienerkorv som jag kokte till potatis, blomkål, morötter och brysselkål. Gott med senap till.

Hade inte tänkt att baka i dag för jag köpte bröd på Lidl men när klockan var halv åtta så kom plötsligt baklusten och jag satte igång. Under tiden degen jäste så bar jag in dynorna och då höll Missan på att bli kvar i förrådet. Hon far ju runt och ska vara med överallt. När hon inte var med in i köket så öppnade jag förrådsdörren och där inne var hon. Hon fick bråttom att springa med in genom köksdörren. Ingen hit att tillbringa natten ute i förrådet.

7909EE58-D6BC-4BBC-889F-13BFD78A9BBF

Baket i full gång.

När allt var klart så dukade jag en bricka med ostmackor och öl och bar in till TV:n. Då hade precis matchen mellan Sverige och Canada i damfotbollen . Det är WM som pågår.

365B3EEF-6C4C-4D01-8A34-9D033AD15BD0

Färdigbakat och bara att njuta av det goda.

 

Nu får vi hoppas att tjejerna klarar av Canada.

juni 24, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply