Måndagen den 22 Juli.

Solen sken från en klarblå himmel när vi gick upp i morse. Ingen omväxling i programmet i dag heller utan vi började med frukost med öppen köksdörr.

Jag tog på mig baddräkt direkt för det skulle bli en varm dag. Det blåste lite så det gällde att hålla i parasollet när vi drack kaffe under det. Rabarberpajen räckte till i dag också. Missan som var ute när jag dukade kom som ett brev på posten (Post Nord?) och ville ha sitt godis.

Har rensat lite i HJ från i vintras. Vissa korsord är kvar att lösas så de river jag ur och slänger resten. Klarade mig från att handla i dag men i morgon så blir det nog en sväng. Behöver nya fräscha blommor på bordet. Länge sedan jag hade så mycket blommor under sommaren. När vi har åkt iväg så har jag fått be grannen passa dem så då har jag inte haft så många. Men den här sommaren så åker vi ju ingenstans så då har jag passat på att köpa lite extra. Synd bara att det inte går att få gräsmattan fin. Det behövs vatten och i går så kom det bara 10 mm. Det förslår inte långt. Visserligen så har vi inte bevattningsförbud ännu men det kommer kanske.

Tjock korv ock kokta grönsaker med lite sallad serverades till middag. Ingen gourmetmiddag men det fick duga. Till mig gjorde jag en gräslökssås utav gräslöken från i lördags och cream fraice. Gott tyckte jag men Bertil smakade inte ens.

Dagarna går och i kväll är det åter dags för ”Lotta på Liseberg”. Jag ser nog på Maria Wern sedan. Bertil går ju och lägger sig tidigt men jag kan inte sova så mycket.

juli 22, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply