Torsdagen den 25 Juli.

En repris på gårdagen i princip. Men Eva från hjälpmedelscentralen kom hit med ett handtag att sätta på sängen för att det ska vara lättare för Bertil att ta sig ur sängen. Hon tog en promenad med Bertil till granngatan. Hon vet att jag har svårt att motivera honom att promenera.

När hon åkt så tog jag till Corollan och åkte för att köpa en ny kattoa till Missan. Den lilla fröken skräpar ner så på golvet när hon använder den. Jag tror att hon gör det mesta inne och golvet är fullt med sand. Och Anni har fått för sig att plocka ut skiten för Missan gräver inte över skiten utan den ligger där lättåtkomlig.

Stannade till på Lidl och handlade lite på hemvägen. Gjorde i ordning den nya kattoan när jag kom hem. En annorlunda design på den.

DB9B0E2A-C23B-4FCA-8749-B6D459DAF251

Den gamla till vänster. Sand överst, sedan skakar man ner den oanvända sanden och klimparna blir kvar på gallret. Dessa hälls i en bajspåse. Sedan ska gallret sättas på en tom låda och den rena sanden hällas över på gallret. Så det är två lådor och ett galler. En massa lyftande och hällande. Ett tungt jobb. Och sedan att sanden hamnar på golvet.

7234E8D6-99EF-4509-B793-C3C4E9EB54FF

Den nya är mycket högre och det är meningen att Missan ska hoppa ner i hålet och göra ifrån sig. Sedan ska hon hoppa upp där det är små hål och sanden hon har på tassarna ska hamna där. Blev rekommenderad denna låda i affären.

Ja nu återstår att se resultatet. Hon har varit nere en gång i alla fall.

Kaffe och knäckebröd på altanen under parasollet. Uj, vad det har varit varmt i dag. Duschen har vi använt i ordentligt i dag.

Jag har lyssnat på två Sommar program liggandes i solstolen. Har missat lite emellanåt och fått spola tillbaka. Svårt att hålla sig vaken.

Torsdag och ärtssoppa med tunna pannkakor. Gott. Blev några pannkakor över till kaffet i morgon.

Tittade på Sommar med Ernst och sedan Unge kommisarie Morse. Båda är lite töntiga.

juli 25, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply