Fredagen den 9 Augusti.

Har uppdaterat denna blogg och vet inte hur detta blir men skriver ändå. Det är ingen ide att fråga Bertil för han kan inte hjälpa mig.

Började dagen med frukost som vanligt. Sen ringde markiskillarna och ville komma för att avslut sitt jobb. Så nu har vi en fungerande markis med stödben. Jag är inte nöjd med anslutningen till väggen. Där behövs en plåt för att göra det tätt intill husväggen. Något som jag får ringa en plåtslagare om. Nåja det är inte så bråttom.

Vår snälla granne hjälpte mig med att ta in TV från antennen vi har på taket. Så nu har vi tre olika ställen att få in TV.

Har kollat nu och det ser ut som vanligt på bloggen. Det är bara när jag skriver som det ser annorlunda ut?

Vi invigde markisen med att dricka kaffe och äta värmda pannkakor med sylt. Sedan åkte jag iväg för att köpa kräftor. Hade tänkt mig några färska kokta havskräftor. Men i denna lilla ”håla” så har vi ingen fiskaffär bara Coop och Maxi som har fiskdisk. På Maxi låg några förskrämda havskräftor i fiskdisken och de inbjöd inte till köp. Så jag köpte en grillad kyckling och potatissallad. Det fick bli vår kvällsmat. Hade tänkt sitta ute och äta men det började regna så vi åt vid köksbordet.

I dag så tog Missan en fågel i syrenhäcken. Jag jagade henne i trädgården och ibland möblerna men kunde naturligtvis inte få tag i henne. Hon smet undan och morrade. Så den pippin kunde jag inte rädda.

Vår syrenhäck har tagit stryk av den blöta snön som kom i juni så nu ska jag klippa ner den ordentligt. Då kan inte Missan ta någon mer fågel där på ett tag i alla fall.

Regnet vi har väntat på kom nu strax före sex och markisen är ute så nu vill jag inte veva in den. Den får vara så i natt. Inte lätt att få in en bild men jag lyckades till slut. Jag skulle nog inte ha uppdaterat bloggen. Men nu är det gjort.

Regnet det bara öser ner.

augusti 9, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply