Fredagen den 6 September.

Nu är hösten här. Det är betydligt svalare ute. Jag stoppade mattan som ligger under köksbordet i maskinen innan vi åt frukost. Sedan så var den klar at hänga ut när vi ätit färdigt.

Jag tog sedan en tur till Rusta och Maxi. Jag hade tänkt köpa en kryssboll till krukan utanför ytterdörren men ångrade mig när jag såg den fina ljungen. Det blev två krukor med ljus. En till krukan utanför ytterdörren och en till garageväggen. Det blev fint.

Till kaffet så värmde jag ett par pannkakor till oss. Gott. Missan ligger gärna inne och sover fastän köksdörren är öppen. Hon har hittat en plats ovanför vår trappa. Där har hon koll på oss. När hon är utsövd så är det full rulle igen. Mattorna ligger i en enda röra och Anni blir överfallen. Ibland så verkar Anni tycka det är skoj men inte alltid. Synd att hon inte ger igen.

I går så ringde jag och frågade vad en lackförsegling kostar för husbilen. Det är inte billigt precis. Det finns ingen som gör det i Oskarshamn men i Mönsterås. ”Billigast” är Husbilslandet men det är så långt dit. Tror jag ska fråga om man får låna en bil att åka hem med under tiden de gör iordning husbilen.

I dag så gjorde jag en gryta på fläskytterfilé med charlottenlök och bambuskott. Gott blev det och räcker till en gång till. Bertil tyckte gröten var god?

Vi fick ett brev från Linköping i dag. Så fort det gick, tänkte jag. Men det var en räkning på Bertils övernattning. Kostnaden var 50:-. De är snabba med att fakturera men resultaten är de inte så snabba att skicka iväg.

I kväll så är Doobidoo tillbaka. Det ska bli roligt, har saknat det. Sedan så kommer Unge kommisarie Morse.

september 6, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply