Tisdagen den 17 september.

Växlande väder i dag. Ena minuten regnar det och nästa så skiner solen. Så ska det hålla på hela dagen sa de på radio Kalmar. Det var lite kyligt inne så jag slog på värmen. Det luktar lite om elementen då. Till helgen ska dt bli varmare igen och då får jag väl slå av värmen.

Efter frukosten så gjorde jag en deg med havregryn. Tisdagar kommer Hemmets Journal och då passar det bra att baka. Degen ska ju jäsa ett par gånger och då läser jag tidningen.

I dag var degen extra kladdig vilket resulterade i väldigt goda havregrynsbullar. När jag var klar med baket så satte jag på kaffet och vi åt var sin bulle. En halva med köttbulle och en halva med ost. Himmelskt gott.

Färdig fikat.

Lite senare så tog jag Corollan till Dollarstore och Rusta. Innan jag gick ut ur bilen så öppnade sig himlen. Regn, hagel och åska brakade loss. Sprang in i varuhuset.

Köpte fina lakan till husbilen. Behövde ha ett byte. Det är fullt med leoparder på påslakanet. Görsnyggt! Tar ett kort när jag bäddat med dem.

Fortsatte sedan till Maxi. Det är pensionärsdag på tisdagarna. Alla över 65 har då 5% på köpebeloppet. Passade på att köpa sådant som alltid går åt.

När jag kom hem så packade jag ner havrebullarna i påsar. Två i varje så nu har vi frukostbröd i 16 dagar framöver. Bra.

Jag hade köpt fläskkarré och den stekte jag till kvällsmat. Kokte grönsaker som vi åt till. Gott.

Det kom en kallelse till Bertil men det var bara till diabetessköterskan. Han ska till henne den 4 november. Konstigt. Vi har talat om för henne att vi åker till Spanien varje vinter men det kan de inte anteckna i sina rullar. Nu så ska vi ju inte åka i år men det är inget vi har berättat för dem.

Nu är det bara kvällen kvar denna dagen. Ett kort in i badrummet som det fortfarande är roligt att gå in i med mysljus.

Glömde att berätta om hockey febern här i Oskarshamn. IK har ju gått upp i SHL och spelar sin första hemmamatch i kväll. Bortamatchen förlorade de med hedern i behåll härom dagen. I dag har radio Kalmar sänt härifrån nästan hela dagen. Själv är jag inte så intresserad men det är roligt för dem som är det.

Uppdatering: vi vann över Leksand.

september 17, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply