Lördagen den 5 Oktober.

Sov till nio i dag. Gick upp och fixade frukost. Vi hann precis äta klart till Melodikrysset började. Bertil tittade på TV istället för att hjälpa mig. Det var länge sedan vi löste krysset tillsammans.

När krysset var klart så hörde jag ett oväsen ute. Då såg jag att det stod en ”gubbe” i skogen bakom grannen och sågade med en motorsåg. Då fick jag bråttom ut. Det var grannens måg som hade kapat några grenar på deras körsbärsträd som står på deras tomt. Nu så tog de bort lite sly och döda träd bakom tomten.

Vid tomtgränsen så står det en buske på vår tomt som växer upp och bara blir högre och högre. Vi brukar tukta den med jämna mellanrum. Nu var det dags och jag hade tänkt göra det bara brännässlorna dött. Jag bad att mågen skulle ta bort buske åt mig men lämna så pass mycket att det blev ett hinder för Anni att komma förbi. Naturligtvis fick jag hjälp med detta. Å, vad det är gott med goda snälla grannar.

Nedanför Ölandstoken växer busken.
Så blev det.

Det blev kanelbullar till kaffet i dag också. Sedan så åkte jag till LIDL och handlade lite. Sedan tog Anni och jag en promenad. I dag hade jag letat fram en bra halsduk och vantar som skulle passa till vinterjackan.

Det var lite dragit om huvudet men efter en stund så åkte vantarna av och jag knäppte upp jackan. Träffade på två hundar med deras matte på hemvägen. Trevligt.

Väl hemma igen så tog jag mig en liten napp på sängen innan det var dags för mat. Hade köpt fläskkotletter utan ben på LIDL som jag stekte. Kokade grönsaker till. I dag så åt inte Bertils upp alla grönsakerna. Han tycker inte det är gott sa han. Det tycker inte jag heller att det är i längden men han är ju diabetiker och ska inte äta potatis, ris eller pasta och då finns det inte så mycket mer att äta till än grönsaker. På frågan om vad han vill ha i stället så kan han inte svara på detta. Det är inte lätt att veta vad jag ska göra. Inte lätt att variera maten utan att få hjälp med detta.

Nu är det kväller igen och vi får väl se på TV i brist på bättre alternativ. Det är tjatigt i längden. Saknar Spanien.

oktober 5, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply