Tisdagen den 8 Oktober.

Lyckades med att få Bertil att sitta på brädan i badkaret. Det är lite svårt att få honom på plats. Han förstår inte riktigt hur han ska göra och mina instruktioner går inte helt hem. Men till slut så var han nyduschad och ren. Jag körde några varv med rakmaskinen och det gjorde susen.

Efter frukosten så ringde jag till neurologen i Linköping. Telefontiden är mellan 7.00 och 11.000 men dagen samtal hade redan fyllt dagens kvot. Får vara lite mer på alerten i morgon. För vi är nyfikna på vad de kommer fram till och om någon tid är bokad för Bertil.

Jag ögnade igenom Hemmets Journal, som kommer i brevlådan på tisdagarna. Sedan så åkte jag till MAXI. Handlade en del där. På tisdagarna så har pensionärer 5% rabatt. Det gäller att passa på.

När jag kom hem så planterade jag lite höstväxter i en kruka som står på altanen. Den här vintern så får jag nöja mig med Ljung bl a.

Vi ser den från köksfönstret och från vardagsrummet också.

Fixade kaffe och åt en kanelbulle från MAXI. De kostade bara 5:-/ st. Men mina hembakade är mycket godare. Ombyte förnöjer dock.

När jag kom hem så stod den nya lite större soptunnan på uppfarten. Det var snabbt jobbat. Han jag pratade med sa ca 14 dagar. Inte vanligt att saker och ting går fortare än de säger. Jag var nyfiken på om de tagit med den gamla tunnan och de hade de gjort. Den var helt full och de tömmer inte tunnorna på våran gata förrän på torsdag. Så det var ju bra att få den nya redan i dag.

I dag så bakade jag grönsaker i ugnen. De sista 10 minuterna så lade jag på ett par tjocka grillkorvar och en tomat. Det smakade gott, tyckte jag i alla fall. Bertil kommenterade det inte.

Så fort vi satt oss i soffan medan diskmaskinen gjorde sitt jobb så bad Bertil om riskakor. Han vill gärna ha något att äta. Jag får hålla igen annars så blir han för tung. Han rör ju inte på sig så det är lätt att gå upp i vikt. Frukten kan jag inte heller låta stå framme för då tar de fort slut. Är man diabetiker så räcker det att äta en frukt om dagen. Jag har blivit en matpolis, tyvärr.

Damen som var här angående anhörigstödet anmälde oss till avlastning i 10 tim/mån. Den bekräftelsen kom i dag. Det betyder att jag kan åka hemifrån och få någon som ser till Bertil. Vet inte om jag behöver utnyttja detta men om jag behöver så är det O. K.

oktober 8, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply