Fredagen den 11 Oktober.

Ringde till hjälpmedelscentralen före frukosten. Tjejen som var här hemma för över en vecka sen och lovade skicka papper att fylla i för att ansöka om en eldriven rullstol har förmodligen glömt att skicka papperen. Dagen jag pratade md skulle säga till tjejen.

I dag så åt vi rester från i går. Alltså pannkakor med sylt till kaffet. Sedan så åkte jag iväg med Corollan. Köpte en ställning till våra vänner småfåglarna. Där ska de hitta mat i vinter. Hoppas de håller sig undan för vår jägare.

Handlade lite på Maxi i dag också. Det blir mycket handlande nu. Det är roligt att titta på alla julsaker som de har plockat upp i butikerna nu. Rusta och Dollarstore har haft julsaker framme i flera månader redan.

Har inte bestämt ännu om vi ska ta ner julgranen från vinden eller inte. Den har ju haft en lång semester, nio år. Tror att vi hoppar över att ha julgran inne i år. Misstänker att den kommer att bli alldeles fördärvad av vårt vilddjur. Men lite belysning ute ska vi ha i alla fall.

När jag kom hem fån shoppingturen så satte jag ihop ställningen till fågelmaten och tog in de stolar och bordet som stod under köksfönstret. Det gamla bordet får göra nytta som hjälpmedel till Missan när hon ska hoppa upp på fönsterblecket och ringa på.

Där ser vi den både från köket och vardagsrummet.
Ja, där blir bra matte.

Härom dagen så kom det en talgoxe och satte sig på fönsterblecket utanför köket och tittade in på oss. Nu när ställningen var riggad så kom talgoxen och kollade. Undrar om den tyckte att maten dög och tänker komma tillbaka?

Posten kommer sent på eftermiddagarna hos oss. I dag så kom kallelsen till Linköping. Det var snabbt gjort av både sjukhuset och Post Nord. Skönt att ha det på papper.

Vi åt grillade revben och nybakade baguetter till kvällen. Drack öl till. Efter att ha levt rövare ett tag så är nu Missan lugn. Hon sover på hallmattan. Dessa mattor i hallen är hennes älsklingsleksaker. Dom far runt på golvet och hon dödar dem emellanåt. Håller fast dem med framtassarna och sparkar med baktassarna. Den lilla mattan har redan tagit stryk och ser lite sliten ut i kanterna. Tur att det inte är några dyra mattor. Soffan klättrar hon på. Ska hon upp så klättrar hon i stället för att hoppa upp. Tänk vad mild och lugn Nizze var. Så här busig var han aldrig. Inte ens som unge. Vi har en spanjorska med kvicksilver i. Men vad gör väl det när hon roar oss med alla upptåg. Och grejer är världsliga ting.

oktober 11, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply