Lördagen den 12 Oktober.

Duschdags igen för Bertil. Det är ett helt företag att genomföra detta. Har blivit upplyst om att vi kan få hjälp med detta men förstår inte hur det ska gå till bara. Men än så länge så går det, om än riktigt besvärligt.

Efter frukosten så löste jag Melodikrysset med Google som hjälp. När jag körde till soptippen häromdagen så glömde jag kvar lite prylar på andra våningen. Tror att mitt huvud börjar strejka. Nu så lastade jag in dessa i Corollan och åkte till tippen. Det var rätt mycket folk där i dag fastän det var lördag. Många som jobbar i veckorna och bara har lördagarna kvar till detta.

Körde sedan till stan. Hade tänkt att strosa runt lite i affärerna men mötte snart en kompis som vi umgicks med förr. När jag blir tillfrågad hur jag mår så kommer alltid gråten och det hände nu också. Vi gick och tog en fika och jag fick prata av mig lite. Det var skönt att få lätta sitt hjärta. Blev lovad att det bara är att ringa om jag/vi behöver hjälp. Vi har flera sådan vänner som erbjuder sig att ställa upp, vilket känns väldigt skönt. Än så länge vet jag inte vad jag behöver hjälp med.

I går kväll så läste jag Bertils journal och där hade Otto, neurologen på Oskarshamns sjukhus skrivit att Bertil var färdig undersökt i Linköping och att han skulle ta över igen. Alla håren reste sig upp på mig. Vill inte ha tillbaka honom som ansvarig för Bertil. Har inget förtroende för denne man. Han kom ju med den ljusa iden att Bertils lillhjärna var skadad av alkohol och det enda som skulle hjälpa var att avhålla sig från alkohol framöver. Det var för två år sedan. Tänk om han istället hade undersökt honom seriöst, då hade vi varit två år tidigare i Linköping och Bertil inte varit så dålig som i dag. Så den mannen har gjort sitt för Bertil.

Nu kan man ju fråga sig hur det står till med kommunikationen mellan Linköping och Oskarshamns sjukhus. Vi är ju inte avslutade hos neurologen i Linköping efter att de ändrat sig och Bertil har en tid där den 22 oktober.

Våra vänner småfåglarna besöker fågelmataren flitigt idag. Där finns både talgoxar och blåmesar. Roligt att se hur de flyger dit och äter.

Hade kvar en korv av potatisgratäng i kylen. Bara att skära korven i skivor, lägga på en plåt och in i ugnen 20 grader i 20 minuter. Efter halva tiden lade jag på två kebabspett och en klyftad tomat. Gott med Beasås till. Fastän det är lördag så drack vi vatten till.

Nu så blir det lite TV. Jag i soffan och Bertil i sängen. Naturligtvis så har jag sällskap av Anni och Missan. Vad skulle jag göra utan dem?

Inte sover jag, inte.
Jag sover.
Nästa minut så ligger vi så här.

oktober 12, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply