Söndagen den 13 Oktober.

Ett minne från 3 år sedan visade en lervälling på campingen. Nu har de stenlagt alla gator.

Ett minne blott.

Här i Oskarshamn började dagen med en höstlig utsikt över skogen. När vi satt och åt frukost så fick vi besök av Hacke Hackspett. Den tycker om talgbollarna. Talgoxarna verkar inte bry sig om Hacke.

En stilig fågel. Den var svår att få på bild.

Missan satt i köksfönstret och tittade på alla fåglar. Sedan så ville hon ut men då var det ju inga fåglar där längre. Det var likadant med Nizze. Han ville också ut till det dukade fågelbordet men fick tji när han kom ut.

Det ringde på dörren och där stod grannen. Han undrade om jag ville ta in Orvar nu. Det skulle börja regna sa han och nu var ju Orvar torr om fötterna. Jag hade morgonrocken på, är lite slö att få på mig kläder på morgonen. Men vi gick ut och kopplade loss Orvar. Men innan vi klarade av detta så gick tjuvlarmet igång två gånger. Där stod vi båda och visste inte hur vi skulle göra. Jag fick ringa sonen och fråga. Då löste det sig och Orvar står nu uppe i vårt ”skräprum” över vintern. Det är guld värt att ha snälla och hjälpsamma grannar. Jag fick inte bära Orvar för grannen.

Eftersom grannen sa att det skulle komma regn så gick Anni och jag ut och gick. Kom hem efter ca 50 minuter. Då var vi trötta. Lade mig på sängen och såg ”Mother, Father and son” med Richard Gere på CMore. Det var två avsnitt tillgänglig och jag såg dem med en liten tupplur emellan. Lite konstig i början men blev bättre efter ett tag. Väntar på fler avsnitt.

Gjorde oss ett par baguetter fyllda med hackade, kokta ägg i, toppade med räksallad. Sedan in i ugnen i ca 8 minuter i 200 grader. Gott och mättande.

I kväll ska jag se ”Brott och Polis” de kanske tar en tur genom Mariedam i kväll igen. Björnarna kanske visar sig?

oktober 13, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply