Lördagen den 19 Oktober.

Duschade före frukosten. Värmeborste fungerade bra i dag också. När vi frukosterat färdigt så började Melodikrysset. Det är bra att Google finns för en del är kluriga.

När jag var klar med krysset så ringde jag ett samtal till ett par i Skara som har varit i samma sits som vi är nu. Det var kvinnan i går som messat mig numret till dem.

Jag trodde damen från i går hade haft kontakt med dem och frågat om jag fick ringa, men så var det inte. Men när jag förklarat hur vi har det så sa hon att de varit i vår sits och förstod hur vi hade det. Hennes man hade efter flera års lidande fått en shunt inopererad för ett år sedan. Nu var han ute på en promenad. Han var helt återställd från sina gång, balans, inkontinens och kogniktiva nedsättningar. Han brukade ta promenader på 2 till 3 km. Det lät ju helt fantastiskt. Men hon hade också fått strida för att de skulle operera hennes man. Han blev opererad på Sahlgrenska i Göteborg.

Det var riktigt givande att prata med henne och hon delade med sig av deras erfarenheter. Lite att referera till under samtalet med neurokirurgen på tisdag.

Bertil blev sugen på något att äta så jag fixade kaffe. Till kaffet så åt vi ostkaka. Vi tycker om ostkaka så det äter vi i emellanåt. Till den så ska det vara sylt och grädde.

Eftersom vi ska åka med husbilen till Linköping på måndag så gick jag ut och fyllde på vatten. När jag var inne i husbilen så såg jag att energimätaren över dörren som Bertil har installerat var helt svart. Så jag tog bort den och såg att batterierna var slut. Men fastän jag bytte batterier så visade den inget. Det var bara streck i displayern. Jag tryckte lite på olika knappar men det hjälpte inte. Kanske det tar ett tag innan den får signaler från elförbrukningen? Bertil hade jag ingen hjälp av. Istället så tog jag ut elcykeln som stod i garaget och ställde den i vårt förråd. Ingen kommer att cykla i vinter så den behöver inte åka med i husbilen. I morgon ska jag städa lite i husbilen för det har nog blivit dammig sedan sist vi var på resa.

Vi har en svart bänk under TV i vardagsrummet och den var lite läbbig med allt damm så jag tog ett tag med dammtrasan. Dammade över lite andra möbler också. Kändes ganska bra att ha fått bort dammet.

Hade köpt ett paket med kycklingkebab på Maxi och det använde jag till matlagningen i dag. I stället för pitabröd så serverade jag taco-chips. Tog också tacosås till. Det var riktigt gott. Även Bertil tyckte om det.

Jag fick ett uppskattande meddelande från en följare av vår blogg. Tack det värmde att läsa det. Vet inte vem du är men någon gång kanske vi ses.

I kväll är ”Så mycket bättre” på 4:an. Ska försöka få Bertil att se det med mig. Tror jag ska muta honom med kaffe och kanelbulle. Han brukar ju gå och lägga sig mellan sex och sju annars. Men kaffe och bulle gjorde susen.

En GT, alkoholfri naturligtvis.

oktober 19, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply