Söndagen den 20 Oktober.

I dag så fick Missan tag i ett byte. Tänk vilket tålamod de har. Hon har ju suttit under fågelmataren och kollat ett hål i marken långa tider. Efter att hon varit ute ett bra tag på förmiddagen så ville hon in. När jag sedan skulle släppa ut henne och Anni så låg det en död sork utanför köksdörren. Jag fick tag i Anni innan hon upptäckte sorken. Annars så hade hon väl tagit den och kanske ätit upp den. Kastade sorken långt ner i skogen. När jag sedan släppte ut Anni så samsades de runt hålet där Missan förmodligen tagit sorken.

Lånat från Wikipedia.
Fins det någon mer sork här?

Vet inte vilken sort sork det var. Men har sett upphöjningar i gräsmattan så det är väl där de håller hus. Fågelfröna på marken drar väl till sig dessa gnagare.

När vi var nyinflyttade i huset för ca 40 år sedan så hörde vi hur det sprang möss i väggarna. Nu har jag hört det flera gånger de senaste dagarna. Det är ett ljudligt tassande. Om det håller i sig får jag väl ringa Anticimex. Men det får bli efter att vi varit i Linköping.

Åt ostkaka till kaffet i dag också. En ostkaka räcker till två dagar.

Jag var ute i husbilen en sväng. Dammsög med ”lillen” och kollade lite. Satte upp värmen till 18 grader så det är varmt när vi ska iväg i morgon eftermiddag.

I dag så sa Anni ifrån när Missan hoppade på henne bakifrån. Hon vände sig om och jag hörde hur käftarna slog ihop flera gånger. Heja Anni! Tyckte att Missan såg lite överraskad ut. Hoppas att det gjorde susen.

Hittade en skål med Hawaii gryta i frysen som jag värmde med lite ris. Jätte gott med mousserande vatten till.

Nu så ska jag se om någon tjuv klarar sig i Askersund eller om polisen går hem med segern. Sedan följer ”Innan vi dör”. Spelar under tiden in första delen av ”Solsidan” i fyran och ser den utan reklam efteråt.

Kvällen är räddad.

oktober 20, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply