Måndagen den 21 Oktober.

Så var det dagen då vi skulle åka iväg till Linköping. Jag gick upp och duschade först sedan hjälpte jag Bertil att duscha. Det gick bättre i dag. Efter frukosten så rakade jag honom med maskinen. Tycker det är svårt men till slut så var jag nöjd.

Plockade ut frukostgrejer till husbilen innan jag åkte till MAXI och handlade. Funderade på vad vi skulle äta innan vi körde iväg. Det stod en man i butiken och sålde kroppkakor från Arontorp på Öland och då visste jag vad vi skulle äta. Köpte två stycken varma kroppkakor.

När jag kom hem så dukade jag fram kroppkakorna, lingon och grädde. Smält smör hoppade jag över. Bertil trodde jag serverade gröt? Men han tyckte om det. Vi har ju inte varit förtjusta i kroppkakor förut men för ett par år sedan så åt vi det på en Kroppkaketräff med Husbilsklubben.se på Öland och då fick vi smak för det. Tyvärr har det inte anordnats någon sådan träff mer. Men nu så fick vi äta kroppkakor igen, så gott.

Kroppkaka med tillbehör.

Sedan var det dags att komma iväg. Jag fick ut Bertil, Anni och Missan och körde iväg till INGO för att fylla upp med Diesel. Åkte sedan till däckfirman där jag pratat med killen förut och visade upp däcken. Vi kom överens om att jag ska köra på de däcken som sitter på bilen i vinter.

Nu var vi klara för att dra iväg till Linköping. När vi kom till Rimforsa så var jag ganska trött och bestämde mig för att ta en kaffepaus. Det finns en butik vid rondellen med en bra parkering. Där har vi rastat flera gånger förut. Jag hittade några digistivkex som jag tog smör och ost på samt ett par gamla fyllda kex från Spanien. Det fick duga åt oss.

Den här gången gick jag in i butiken. Trodde att de bara sålde blommor där men de hade en massa annat rolig att titta på. Där ska jag gå in flera gånger.

Fortsatte sedan till Linköping. Kom precis i värsta rusningen. Som tur är så hjälper navigation mig att hitta rätt till Ekängen. Utan den så hade vi inte kommit fram.

Det hade precis börjat mörkna när vi kom fram. Backade upp på garageinfarten bland bilar och båt. Efter att ha kissat Anni så blev vi trakterade med kaffe, varma smörgåsgifflar, bullat och kakor. Satt och pratade och hade trevligt.

Till slut så ville Bertil lägga sig och jag följde med ut till husbilen. Bertil ville att jag skulle ta ned stödbenen så det gjorde jag. Nu så står vi stadigt och i våg. Bertil kröp ner i en lite sval säng. Har ju inte haft så mycket värme på när den stått hemma. Men lakanen blir ganska fort varma bara man ligger still en stund.

Gick sedan in till sonen igen och vi pratade om hur vi skulle agera i morgon hos läkaren. Det finns inga andra alternativ än att få dem till att operera in en shunt. Vi får väl se hur det går.

Efter att ha gått en liten runda med Anni så satte jag mig och tittade på ”Anders hälsar på”, i kväll så var han hos Måns Selmerlöv i England.

Ni sitter jag här med paddan. Bertil och Missan ligger i var sin säng och Anni i sin bädd under bordet. Jag ska gå ut lite med Anni innan jag lägger mig. Tror det blir en jobbig dag i morgon.

oktober 21, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply