Måndagen den 4 November.

Började dagen som vanligt med dusch och frukost. Sedan så bar jag ut vad vi behöver till kyl och frys i husbilen. Lite andra prylar också, bl a routern. Viktigt.

Körde en sväng till LIDL och köpte lite smått och gott. När jag kom ut från butiken höll jag på att inte hitta Corollan. Kom inte ihåg var jag ställde den. Huvudet börjar bli fullt nu. Parkeringen är ju liten så det var inte svårt att hitta bilen. Parkerade på gatan när jag kom hem. Grannen ska köra upp den på garageinfarten sedan. Och de flyttar den innan jag kommer hem så jag kan backa upp på infarten direkt.

Vi åt lite innan jag packade in Bertil, Missan och Anni, i den ordningen. Körde förbi INGO och fyllde upp tanken. Klockan var ett när vi körde ut ur Oskarshamn.

Det regnade hela vägen. Temperaturen var 6 grader till att börja med men hade sjunkit till 3 när vi var framme. Jag stannade på parkeringen vid rondellen i Rimforsa och där fikade vi. Skönt med en liten paus. Det ligger en butik där som säljer blommor och en del andra olika prylar. Jag hittade en jättefin julduk och en ljusstake som gick på batterier.

Sedan fortsatte vi mot Linköping. Temperaturen sjönk ner mot tre grader och instumentpanelen visade juldekorationer. En snöflinga lyste upp i ena kanten. Jag har inget emot snöflingor men inte i instrumentpanelen. Jag såg ett par vattenpölar i vägkanten och de var isfria så det var inte så farligt.

Det hade mörknat när vi kom fram till sonens hus men det gick bra att backa upp på infarten. Men burr vad det var kallt ute. Jag förankrade oss i garaget med elsladden och vi hade el. Bra. Det går åt till värmen.

Vi gick in i huset och blev bjudna på hamburgare och öl. Gott. Lite senare så drack vi kaffe med dopp. Bertil var trött och vi gick ut till vårt hem lite över sju. Anni och Missan blev glada. Anni satte igång att äta sin mat. Det gör hon alltid när vi kommer hem?

När Bertil lagt sig så tittade jag på ”Vår tid är nu” och sedan så lade jag på en julduk på bordet och laddade ljusstaken med batterier. Det blev riktigt fint. Kanske lite tidigt med jul men vadå? Duken var på metervara och jag köpte så det ska räcka till köksbordet och köksbänkarna hemma.

Körde ner stödbenen på husbilen. Det låter lite när man står på asfalt men blir så bra när man står stadigt.

Nu när jag skrivit färdigt här så ska jag lyssna på Karlavagnen. Men måndagar tycker jag det är lite tråkigt för de pratar finska emellanåt. Förstår att de som kan finska kan tycka det är trevligt att höra sitt modersmål.

Tack alla för att ni önskar oss lycka till med Bertils operation. Nu ska jag koppla av och ta det lugnt. Bertil ska läggas in i morgon klockan två och då är han i goda händer och jag kan ta det lugnt. Lite orolig är jag kanske inför operationen men det är det bästa för Bertil. God natt!

november 4, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma, Någon stans i Sverige

One Response

  1. Eva Dramin - november 4, 2019

    Nu hoppas vi på att det verkligen ska gå bra med Bertils operation. Tänker på er och håller alla tummar för att allt ska gå bra.

Leave a Reply