Tisdagen den 5 November.

Anni ville ut halv fem. Gick ut i morgonrock och det var kallt. Sedan hjälpte jag Bertil med toabesök. Det är bökigt i husbilen. Kroppen styr inte riktigt för honom.

Somnade om i alla fall och gick upp vid åtta. Gick upp och fixade frukost. Sedan gick jag en liten promenad med Anni. Hu vad kallt det var. Måste leta fram ett par vantar.

Vi satt sedan i husbilen. Solen sken in genom sidofönstren och värmde gott. Fåglarna roar Missan.

Skatan äter av bären.

Som vanligt har Bertil svårt att vänta när något ska hända. Fick förklara gång på gång vad som gällde med avfärd. Lagade mat som vi åt. Det var en gryta att värma till kokta potatisar och morötter.

Andra gången vi äter på dessa tallrikar.

Sonen kom hem från sitt jobb och vi åkte till sjukhuset så vi var där vid klockan två. Blev anvisade ett rum till Bertil. De är stora och fräscha rum. Sedan kom det en undersköterska och skrev in honom. Samt tog prover. Men hon hade svårt att hitta en åder att ta blod ifrån och sätta in en import. Efter några misslyckade försök så kom en annan och försökte men det gick inte bättre. Vi skulle ha duschat Bertil i morse men det klarade vi inte av. Inte i husbilen eller sonens duschkabin. Så det gjorde de nu för att kanske lyckas med att hitta en åder efter duschen men det gick inte. Till slut kom en tredje undersköterska eller om hon var en sjuksköterska, vet inte men hon lyckades till slut.

Efter en stund så kom kirurgen som ska operera Bertil in och pratade med Bertil och oss. Det är han och kirurgen vi träffade förra gången som ska operera i morgon klockan åtta. Själva operationen tar ca en och en halv timma. Han var så trevlig och ingav ett riktigt bra förtroende. Förklarade i detalj hur operationen går till. (Så nu kan jag göra det själv.) Han hade gott om tid att prata med oss och nu känns det bra inför morgon dagen.

De ringer från sjukhuset när Bertil har vaknat och är tillbaka på rummet igen. Sonen och jag åker dit framåt kvällen och hälsar på. Sedan dröjer det nog ett par dagar innan han skjutsas till Oskarshamns sjukhus. Så jag blir kvar här ett tag.

Tack alla som önskar oss lycka till, det värmer hjärtat. Nu så ska jag koppla av. Har gjort allt jag kunnat för att Bertil ska få den vård han så väl behöver. Det har tagit allt för lång tid att få till denna operation tycker jag.

Nu sitter jag i husbilen efter att ha druckit kaffe med son och sonhustru. Måste ju sällskapa Anni och Missan. De blir alldeles till sig när jag kommer in i husbilen. De slåss om att sitta i knät. Nu har de kommit till ro. Den ena i stolen och den andra i bädden under bordet.

Tror jag kommer att sova gott i natt. Behöver verkligen en god natts sömn.

november 5, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Någon stans i Sverige

One Response

  1. Eva Dramin - november 6, 2019

    Nu håller vi alla tummar för att det ska gå bra. Du är verkligen en stor kämpe.

Leave a Reply