Torsdagen den 7 November.

Sovit bra i natt. Gick en promenad innan vi lade oss Anni och jag i går kväll. Så i morse var Anni ute först kvart i åtta.

Jag tog en dusch innan frukosten. Inte så jobbigt att plocka undan lite prylar i duschen som att plocka ihop duschprylar, handduk mm för att gå in i huset och duscha. Samtidigt så blir det städat i duschen.

Frukosten smakade gott sedan. Varmt och skönt inne i husbilen nu. Golvet är så varmt och gott att gå på.

Ringde till postoperativa avdelningen och frågade om Bertil. Han låg kvar där för det fanns inget ledigt rum åt honom. De hade tänkt skicka honom till Oskarshamn men de hade heller inget plats åt honom. När jag pratade med sköterskan så visste hon inte vad som skulle hända. Hon skulle ringa mig så fort det blev bestämt.

Anni och jag gick en promenad. Gud så kallt det är. Ska nog köpa Anni något att ha på sig. Tror hon fryser lika mycket som jag. Gick in till Anna och vi drack kaffe.

De ringde från postoperativa avdelningen och sa att Bertil skulle få ett rum halv fyra – fyra och i morgon så ska han transporteras till Oskarshamns sjukhus på förmiddagen.

Ingången till sjukhuset.

Anna körde mig till sjukhuset så jag var där klockan fyra. Gick in till Bertil. Han låg där i sängen och såg så ynklig ut. Han mådde illa och hade kräkts. Skötaren som skjutsat honom till rummet hade kört som en dåre sa han. Vi han prata en stund innan sonen kom. De kom in med mat men han var varken hungrig eller sugen på mat. Fisken som serverades såg faktiskt inte så rolig ut. Bertil tyckte jag skulle lägga på locket igen. Han ville inte ha desserten heller. Inte ens lättölen smakade. Han mådde fortfarande illa. Sjuksköterskan gav honom medel mot illamåendet i importen. Han hade fått en dos förut också. Ett piller mot huvudvärk fick han också. Tyckte så synd om honom. Han fick lite glass och det åt han. Näringsdrycken smakade inte gott så den gick inte ner.

Men jag tycker att han är med mer nu än innan operationen. Och de få stegen mellan sängen och bordet där maten serverades såg ut att vara lättare att gå. Han lyfte fötterna från golvet på ett annat sätt än innan. Han kom med lite roliga kommentarer emellanåt. Tycker att han har blivit lite bättre redan. Tror inte det är bara önsketänkande från min sida.

Sedan ville han gå och lägga sig i sängen igen. Fötterna hänger med bättre och han kan vända sig om bättre. Han verkade trött och vi tog farväl av honom. Sa att jag kommer och hälsat på honom i Oskarshamn i morgon kväll.

Sedan så hämtade vi upp barnbarnet som spelat innebandy och åkte hem. Åt några varma mackor inne i huset innan jag gick ut till husbilen. Sa ”hej då” till alla för denna gången för i morgon så ska barnen till skolan och son och sonhustru jobba. Men jag har inte så bråttom upp. Tänker ringa sjukhuset för att höra efter att Bertil ska till Oskarshamn sedan kör jag hemåt. Ska bli skönt att komma hem.

Har sett på ”Gåsmamman” och ska ta en liten promenad med Anni sedan lägger jag mig i en varm säng.

november 7, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply