Fredagen den 8 November.

Sov gott i natt. Nu har det blivit varmt och gott I husbilen. Nästan för varmt. Men gott!

Gick upp klockan åtta. Det småregnade ute så det blev ingen promenad i dag utan bara en liten kissetur. Åt sedan frukost. Sedan så gjorde jag i ordning för avfärd. Glömde ingenting kom ihåg alla lådlåsen. Är alltid orolig för att glömma koppla loss elsladden. Precis innan jag skulle köra så ringde de från sjukhuset och sa att en transport till Bertil var beställd till klockan elva.

Anlände till IKEA precis när de öppnade. Köpte ett fint nattlinne och ett par vantar på Kapp Ahl. Gick sedan raka vägen till julpyntet på IKEA och där fyndade jag lite kul men helt onödiga grejer. På vägen ut så köpte jag ett par mysiga tofflor på Hemtex.

Körde sedan till Överum där jag köpte korv med pommes. Det smakade riktigt gott. Mobilen ringde och det var sjukhuset och de sa att Bertil hade åkt mot Oskarshamn vid ettiden.

Orkade inte äta all pommes.

Resten av vägen så hade regnet upphört. Den här gången kom jag ihåg att tömma toan på rastplatsen 5 mil från Oskarshamn. Straxt innan jag kom till Oskarshamn så försökte solen titta fram. Men diset var för kompakt så det var bara lite svagt solsken. Det var bara 2 grader när jag startade i morse men innan jag var hemma så hade det stigit till 9 grader.

Klockan var halv tre när vi kom hem och backade upp på infarten. Missan var först ute och sprang raka vägen till ytterdörren för att komma in. Under tiden jag bar in mat och andra prylar från husbilen så var dörren öppen så både Anni och Missan kunde gå ut och in som de ville. Missan hann kolla mushjulet.

Stängde av kyl och frys för nu så ska vi nog inte åka husbil på ett tag. Sänkte temperaturen till 13 grader.

Pustade ut och slappade lite i soffan medan jag tittade på posten. Inget viktigt. Tog en liten lur i sängen ihop med Anni. Missan fick järnsläpp och for runt som en tokig. Hörde hur hon sladdade runt och mattorna for omkring. Inte lätt för en sprallig Spanjorska att vara instängd i en husbil flera dagar. Nu tar hon igen det.

När klockan var halv fem så ringde jag tillOskarshamns sjukhus och frågade om Bertil hade anlänt och det hade han. Så jag tog Corollan och åkte dit.

Bertil hade fått ett eget rum med toa. Han låg där och såg ynklig ut. Han var glad att se mig. Han mår efter omständigheterna bra. Har inte ont. Klagar på maten men äter. Han hade gått hela korridoren till matrummet med rollatorn. Han var trött när han kom tillbaks till rummet sa han. Men han har ingen yrsel kvar. Nu får vi hoppas att han bara blir bättre. Jag hjälpte honom till toan och han lyfter fötterna från golvet när han går i stället för att släpa dem.

Innan besökstiden tog slut så kom det en läkare och skrev in Bertil och när han frågade lite så var Bertil lite desorienterad. Jag frågade hur länge han ska ligga kvar där men fick inget besked därom. Jag är lite kluven där. Samtidigt som det är skönt att han är där så tycker jag synd om honom för han vill inte vara där. Men det är inte jag som bestämmer hur det blir.

Åkte hem och fixade kaffe med dopp. Satte mig i soffan framför TV:n. Nu har vi lugnat ner oss allihopa. Anni till vänster, Missan till höger och jag i mitten. Ska bli skönt att sova i dubbelsängen i natt men lite ensamt.

november 8, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Per-Åke - november 9, 2019

    Hej,
    Skickar en krya-på-dig hälsning till Bertil och styrkekramar till dig!

    Per-Åke

Leave a Reply