Lördagen den 9 November.

I dag är det Bertils födelsedag och inget vidare att tillbringa den dagen på sjukhus. Tur att jag tog fel på när det var förra lördagen. Då firade vi hans födelsedag med present och bakelse.

Jag sov bra i natt med bara Anni som sängsällskap. Men klockan åtta så kände jag mig utsövd och gick upp. Började med en dusch före frukosten. Missan gick ut och vaktade sorkhålet och där blev hon kvar ett par timmar. Men i dag så blev det ingen fångst.

Jag fixade Melodikrysset och åkte sedan till stan. Där var det brandbilar och ambulanser som visade upp sig med olika övningar. Mycket barnfamiljer där. Jag köpte ett par stödstrumpor och ett par flaskor glögg innan jag körde hem igen.

Klockan ett började besökstiden och jag körde till sjukhuset och Bertil. Öppnade dörren till hans rum och sjöng för honom när jag gick in. Vi pratade och hade trevligt i en timma. En sjuksköterska kom in och frågade lite om hemförhållandena så jag frågade när vi får veta hur det är planerat. Det händer inget förrän på måndag. Då är läkarna och arbetsterapeuterna där sedan blir det vårdplanering. Så det kan dröja tills på onsdag innan det blir hemresa. Bertil förstod nog inte det för han vill hem så fort som möjligt.

Det var kallt på rummet och han frös lite. Det fanns ingen filt på sängen så jag tog på honom fleesjackan innan jag åkte hem.

Köpte lite mat på Maxi på hemvägen. Åt lite innan det var dags att återvända till Bertil igen. Det är besökstid mellan fem och sju på kvällen. Han hade fortfarande inte fått någon filt så jag sade till om en. Personalen håller sig varm men även jag tyckte det var kyligt på rummet. Satt med täckjackan på. Bertil var trött och slumrade till och från så jag stannade inte tiden ut utan åkte hem redan halv sju.

Jag lyxade till det lite i kväll. Öppnade en flaska rödvin och drack två glas vin till räkmackan jag köpte på Maxi tidigare. Första gången jag har druckit vin ensam. Men någon gång ska vara den första.

Lördagsmys.

Nu så är det ”Så mycket bättre ” på TV. Känner mig trött så det blir nog en tidig kväll i kväll.

O. B. S. Vann 80 kronor på Joker i kväll.

november 9, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply