Onsdagen den 13 November.

Låg till nio sedan åt jag frukost. Tvättade köksmattan och badrumsmattan. Dammsög hela nedre botten. Övervåningen får vänta.

Släppte in Missan som suttit vid sorkhålet hela tiden. När hon kom in så var det full fart på henne. Synd att hon inte busar av sig ute. Nu hamnar Anni mitt i vägen. Missan tycker det är roligt att hoppa på henne när hon går på golvet. Då får jag ryta i så låter hon Anni vara. Anni har ju aldrig sagt ifrån till någon utan alltid varit längst ner på skalan ihop med andra hundar och nu så är det Missan som bråkar. Om Anni gav igen så skulle de kunna ha riktigt roligt.

Jag skulle precis åka till Lidl och handla när de ringde från sjukhuset. Bertil får åka hem i dag. Så när jag kört hem varorna jag köpt så körde jag till sjukhuset. Bertil hade ätit på rummet. Men det var mycket kvar på tallriken.

Jag hjälpte honom att byta till civila kläder och pratade med sjuksköterskan. Tur att de släppte iväg honom för annars så hade jag kidnappat honom. På alvar!

Fick hjälp av en röda korsare att få ner både Rollatorn och Bertil i rullstol. Hämtade sedan Corollan. Det var lätt att få in Bertil i bilen och även få ur honom när vi kom hem. Han kan röra fötterna och benen mycket bättre nu än tidigare. Men styrkan i benen saknas. Skönt att vara hemma, tyckte han.

Jag bjöd på glass vid köksbordet. Det smakade gott. Satte oss sedan i soffan. Bertil var trött och somnade. Jag såg på ”Mord och inga visor”.

Det blev dags att laga mat. Då såg jag påsen med mediciner och laddade Dosetterna för fyra veckor. Han äter samma mediciner som tidigare men i fyra veckor så ska han äta Alvedon 2 st 4 gånger om dagen.

När dosetterna var laddade så blev det potatismos med korv. Bertil har ingen matlust men åt ändå. Imorgon så blir det ärtsoppa och pannkakor. Då smakar det nog bättre.

Vi såg lite på TV men när jag bjudit på digistivkex och te så ville han gå och lägga sig. Benen hade svårt att bära honom när han skulle borsta tänderna. Jag sa att strunta i dem i kväll men det ville han inte göra. Så tänderna blev borstade.

Nu så ligger han i sin säng och TV:n är på. Klockan åtta så ska han få de sista Alvedonen för i dag. Äntligen är ordningen återställd.

Har pratat med sonen och rappoterat det senaste. Nu har jag en liten stund för mig själv i soffan med Anni i knät och Missan i soffan bredvid.

november 13, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply