Torsdagen den 14 November.

Nu längtar man verkligen till Spanien. När man ser hur ni har det där och jämför med detta ruskiga regnväder. Solen försökte tränga sig igenom men det var dömt att misslyckas, usch och fy för vädret.

Äntligen så fick vi äta frukost ihop i köket igen Bertil går ibland med rollatorn men framåt kvällen så är benen slut och då är rullstolen bra. Jag försöker peppa honom att använda rollatorn. Funderar på hur jag ska aktivera honom om dagarna så att han inte bara sitter i soffan och ser på TV. Kommer inte på något och han har själv inga förslag. Får ta det med biståndshandläggaren i morgon. Jag föreslog att jag skulle hämta ner basen men han var inte sugen på det. Det kanske kommer.

Rensade ut lite skor ur en garderob i hallen. Provade och kastade. Men ett par läderstövlar passade. Däremot ett par med klack var för smala i benen. De får gå till någon insamling. Även ett par grova skor i bra skick får gå samma väg. Det finns en garderob till som jag ska titta i en annan dag. Får inte göra för mycket på en dag.

Bertil tog en liten lur på sängen på eftermiddagen. Han behöver vila upp sig emellanåt. Har förstått det när jag läst inläggen på den amerikanska gruppen NPH Suport Group där de drabbade och deras anhöriga berättar om hur de hade det efter operationen. Vila när det behövs och träna för att komma igen. Läste Bertil journal på 1177 och där står att han ska träffa en dietist och Otto (neurologen) i december. Dietisten har träffat Bertil på sjukhuset och kommenterat att han har gått ner i vikt. Synd att jag inte var där då och fick prata med henne. Han ska även genomgå en skiktröntgen. Än så länge har det inte kommit någon kallelse med posten.

I dag var det inget problem med Bertils matlust när det vankades ärtsoppa och tunna pannkakor. Skönt att han åt så mycket.

Nu har vi precis druckit te med några digistivkex och sedan ville Bertil gå och lägga sig. Så det blir för mig att se på TV.

november 14, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply