Fredagen den 15 November.

I går kväll så ringde de från avd 40 på sjukhuset och frågad om Bertil glömt sin nesecsär där. Sa att jag skulle hämta den i dag.

Efter dusch och frukost så var det dags för dagens besök. Det var biståndshandläggaren Eeva-Liisa Nilsson som kom. Vi pratad om hemhjälp och larm. Men jag vet inte vad jag behöver hjälp med. Jag klarar av att hjälpa Bertil med det han behöver ha hjälp med. Vet inte vad vi ska ha larmet till heller. Så vi avvaktar med hemhjälp så länge, svårt att vara beroende av tider att göra saker. Det som har varit jobbigast den här tiden har varit att inte veta när eller om att han skulle få hjälp. Nu så är det lugnt och bara att vänta och se när det vänder.

Sedan åkte jag till avd 40 och hämtade necessären. Frågade om plåstret på Bertils mage. Det såg ut att ha suttit där från början. Hade de verkligen tagit stygnen där? Nej det hade de missat. Får ta det med Vårdcentralen. Frågade även om värktabletter som det stod om på medicinlistan att Bertil skulle ta i behov i 4 veckor. De fanns inte på recept i Apoteket. Nej de var inte inringda. Det skulle läkaren göra nu. Det var morfin i dem. Hur är det med vården egentligen?

Medan jag gick in på Maxi så ringde jag VC och fick komma med Bertil vid tvåtiden för att ta stygnen. Sedan så ringde mobilen och arbetsterapeuten Eva ringd. Vi ska ses hemma nästa vecka.

När jag kom hem var det dags för kaffe och kvarblivna pannkakor från igår. Gott. Packade sedan in Bertil och rullstolen i Corollan och körde till VC. Där tog de stygnen på Bertils mage och ett par stygn vid nyckelbenet.

Åkte sedan till Apoteket och frågade efter de saknade pillren men ingen hade ringt in det receptet lite över två. Får väl prova i morgon igen.

Jag hade tänkt bjuda på fjällröding med romsås i dag men ångrade mig när jag handlade på Maxi. De hade nygrillade revben. Så jag köpte sådana och dessa åt vi i kväll. Bertil har inte glömt att jag lovat att bjuda på Cava när han kom hem så det drack vi till revbenen. Jag fuskade lite, han fick nästan två champagneglas och sedan ställde jag undan flaskan. Resten ska jag dricka upp senare i kväll. Det är ju fredag.

Nu är det senare. Har tagit fram Cavan igen. Bertil har lagt sig och jag kan sitta i lugn och ro samtidigt som jag smuttar på Cava och drömmer mig ner till soliga Spanien.

Fet är inte riktigt det samma att sitta ensam och dricka Cava.

november 15, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply