Lördagen den 16 November.

En trist dag med regn mest hela dagen. Missan satt vid sitt sorkhål och km in med blöt päls. Tror inte hon var blöt på kroppen bara i pälsen. Anni vill över huvud taget inte gå ut men går ett par meter från köksdörren innan hon kissar.

Jag har varit till stan en sväng. Bertil fyllde ju år förra lördagen men då låg han på sjukhuset så jag köpte ett par Budapestbakelser som vi åt till kaffet i dag. Samtidigt så hämtade jag ut en burk med värktabletter som läkaren ringt in. De innehåller morfin så dem ska jag bara dela ut i nödfall.

I dag så har Bertil använt rollatorn mest hela dagen. Han sitter på en köksstol vid bordet när vi äter i stället för i rullstolen. De visade en Jönson ligan film på TV och då blev han lite road. Alltid något. Det hade varit bättre om vi kunnat vara i Spanien och haft roligt med våra vänner där.

Till kvällen så blev det fjällröding i ugnen med romsås, potatis och brysselkål. Gott med mouserande vatten till. Det är ju vitt som sig bör.

Gott!

När vi hade ätit så ville Bertil gå och lägga sig. Det hjälpte inte att jag mutade med te och kex lite senare. Så det var bara att göra sängen färdig för honom. Han klarar av tandborstningen och att klä av sig själv. Jag tar hand om hörapparaterna och stänger av dem. I dag har han tagit sig fram med rollatorn hela dagen och inte använt rullstolen alls.

God lördag på er alla.

november 16, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

 1. Per-Åke - november 16, 2019

  God lördag,
  Låter som Bertil framsteg, om än små, heja Bertil!
  Ha en god fortsättning på helgen, jag drömmer också om spanien.
  Hasta luego
  Per-Åke

Leave a Reply