Söndagen den 17 November.

I morse så fick Bertil duscha. Det gick mycket bättre för honom att komma på plats i badkaret. Även ur gick det bättre. Rakmaskinen fixade han själv. Jag fixade frukost åt oss.

Solen invigde dagen men ganska snart så mulnade det på. Det har inte regnat men något promenad väder tyckte jag inte det var. Temperaturen var runt 7 grader.

Förra året.

Vi har inte gjort så mycket i dag. Kollade på FB att Madonnan kommit till Bolnuevo med pompa och ståt som brukligt. Tråkigt att inte få hälsa henne välkommen. Men tror att Anni är lika glad att vi inte är där för hon tycker inte om kanonskotten. Småsmällarna är inte så farliga men kanonskotten får henne att darra. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Gjorde oss var sin köttbullemacka till kaffet i dag. Mättande och gott. Både Bertil och jag har sovit middag. Skönt.

Jag hade en mörad fläskytterfilé i kylen och av den gjorde jag en god gryta på Kajsa Vargs maner. ”Man tager vad man haver”. Inventerade kylen och det fanns lite smått och gott till grytan.

Efter att vi ätit oss mätta så frös jag två byttor med gryta. Bra att ha mat.

I dag har inte Bertil använt rullstolen utan klarat sig med rollatorn. Jag tycker att han tar sig upp från sittande bättre än förut men fortfarande så är benen svaga. Nu så serverar jag inte kaffet vid soffbordet om han sitter i soffan utan då serverar jag det i köket. Allt för att få honom att röra på sig. Han har återgått till att sitta på en köksstol och inte i rullstolen. Före operationen så hade han svårt att komma i rätt position vid bordet utan rullstolen men nu går det bättre.

Men fastän han sovit middag så blir det en tidig kväll för honom. Tröttheten sitter i. Även jag känner mig trött efter maten men kämpar med att hålla mig vaken ett tag till. Annars så vaknar jag i natt och hade svårt att somna om.

november 17, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply