Måndagen den 25 November.

Ingen sovmorgon i dag. Mobilen väckte mig halv sju. Duschade och fixade frukost. Ringde Linköping och de skulle ringa tillbaka klockan nio. Lämnade sedan Bertil i soffan framför TV:n vid åtta.

Det gick bra att köra till Västervik. Precis när jag körde in i Västervik så ringde de från Linköping. De ska ta upp Bertil på onsdagens NPH möte med Teamet och sedan höra av sig. Med det fick jag låta mig nöja.

Checkade in på ”öron, näsa, hals”. Fick träffa en gör trevlig läkare. Han tittade på mina märken och planerade ingreppet. Ett märke intill näsan lite under ögat och ett på kinden. Vi skojade om ingreppet på kinden. En liten ansiktslyftning. Kanske skulle göra en på andra sidan också?

Sedan misshandlade han mig, oj, vad bedövningsprutorna gjorde ont. Mycket nerver där. Förflyttade mig sedan till operationsrummet. Där skar och sydde han i mig nästan en hel timma. Vid näsan fick han flytta på hud. Vet inte riktigt hur han menade men får väl se när bandaget är borta. Radion var på och han gnolade på melodierna som spelades. Riktigt gemytligt under operationen. Lyssnade på deras småprat.

Han ville att såren skulle inspekteras på onsdag i Oskarshamn. Men det finns inge läkare där då. Läkarna till den avdelningen kommer från Västervik. I morgon skulle han själv vara där så då fick jag en tid 10.15. Efter det så ska Hälsocentralen i Kristineberg ta hand om mig.

Hade tänkt ta fika innan hemresan men bedövningen satt i så jag kände mig som om jag varit hos tandläkaren. Ingen styrsel i munnen så jag satte mig i bilen och körde hem. Biltema fick ett snabbt besök. Behövde en rattmuff.

Tjusig eller hur?

Under tiden jag var iväg så hade Bertil fått besök av hemtjänsten. Vi har ju 10 timmar gratis avlastning i månaden. Nu så kom det väl till pass. Anni hade blivit utsläppt och fått kissa. Det var en manlig besökare sa Bertil .

Jag var hungrig när jag kom hem så jag satte igång med att göra oss var sin köttbullemacka till kaffet. Gott och mättande. Sedan så blev det en liten lur i sängen. Där blev jag ockuperad.

Så är det att vara populär.
Ett tryckförband. Svårt att få glasögonen på plats. Jag är inte så eländig som jag ser ut.

Efter vilan så gjorde jag oss var sin parisare utan bröd. Lagom mycket efter köttbullemackan tidigare.

Såg på ”Fråga doktorn” i kväll och där pratade de om vattenskalle (NPH) och vad som hjälper. De pratade även om vitsubstans i hjärnan och småkärlssjuka. Hade gärna velat att de utvecklat detta lite mera. Och intervjun med Kerstin och Arne Hägerfors var gripande.

Läser på FB att det är ett musår i år. Då är de rädda att få in dessa små gnagare i sina husbilar och många har redan fått besök. Här i vårt hus så springer de inne i väggarna. Man hör deras små tassar som rör sig uppför väggarna. I sovrummet efter att jag lagt mig, har jag hört gnagande i väggen där bredbandet kommer in. Det har hänt att jag gott upp och bankat i väggen och då slutar ljudet. Undrat om det är en mus som vill in till oss? Har tänkt att ringa Anticimex men de kan väl inget göra? Första vintern vi bodde i huset så hörde vi också dessa små tassar springa upp och ner i väggarna. Men det slutade av sig själv, tror jag. Kommer inte ihåg om vi ringde Anticimex. Det är ju 40 år sedan.

Lustigt nog så reagerar varken Anni eller Missan över ljuden. Deras fantasi sträcker sig nog inte så långt att de kan misstänka möss.

Nu så börjar snart ”Vår tid är nu” sedan så är det ett intressant program på 4:an ”Anders och knarket”. God kväll på er!

november 25, 2019 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

 1. Per-Åke - november 25, 2019

  Go kväll,
  Nu får man önska krya på er båda, hoppas att allt blir bra snart.
  Tittar också på vår tid, Bra serie.
  Husbilen står i en maskinhall, är lite orolig när man hör att det är musår men där bor två katter som jag hoppas gör sitt jobb,
  Ha de så bra det nu går

  Per-Åke

Leave a Reply