Tisdagen den 26 November.

Skönt att man inte har ett jobb för nu är det mycket, tycker jag. Kvart över tio så var jag på Sjukhuset i Oskarshamn för att läkaren som opererade mig i går på sjukhuset i Västervik ville se att det var O. K. Han heter Domagoj Parmander, förresten. Lika trevlig i dag. Han var så nöjd med resultatet av sitt jobb i går. Nu slapp jag tryckförbandet över näsan och fick ett litet diskret plåster bara. Men jag är lite svullen så glasögonen passar inte riktigt än. Jag får korrigera dem hela tiden.

Det finns inga läkare på specialist avdelningarna i Oskarshamn utan det reser olika läkare från Västervik för att kunna bemanna dessa avdelningar. På torsdag ska jag tillbaka och då ska en sjuksköterska se om mitt sår så att det inte har blivit infekterat. Sedan så ska jag ta stygnen på kinden på måndag i Kristinebergs Hälsocentral. Stygnen runt ögat ska bort nästa torsdag.

Stannade till på Maxi på hemvägen. Oj, vad det var mycket folk där. Kunde bero på att pensionärer har 5% rabatt på tisdagar. Jag köpte en saffranslängd för 25:- med hem till kaffet bland annat.

Saffranslängden var riktig god smakade som hembakad och gjorde sig bra till kaffet, hälften åkte ner i frysen. Sedan så åkte jag in till stan och lämnade Corollan för byte av stabiliseringsstöd och gummidamask på drivaxelknut. Det skulle ta ca 3 timmar.

Under tiden så träffade jag en jobbarkompis från när jag jobbade på OK. Det var många år sedan vi jobbade ihop. Nu hade vi bestämt att mötas på Konditori Nilssons och ha en trevlig stund. Vi hade mycket att prata om under tiden vi drack kaffe och åt en gudomligt god saffranssemla. Tiden gick fort och när sms:et kom att bilen var färdig så följde jag med henne hem för en snabb titt. Hon bodde i ett nybyggt åttavåningshus tvärs över gatan. En trevlig lägenhet, alldeles lagom stor. Men jag bor nog hellre kvar i vårt hus.

När jag kom hem så hade Bertil förflyttat sig från soffan till sängen. Han hade gått dit utan rullstolen fastän jag ställt den i vägen så att han skulle ta den om han skulle gå någonstans. Som tur var så hade han inte ramlat.

Det har varit grått hela dan och småduggat. Vilken november det har varit. Förstår varför vi velat vara i Spanien så här års.

Innan jag satte igång med maten så plockade jag ihop den nyinköpta stjärnan och satte i sovrumsfönstret. Har sett att stjärnorna kommit upp i många fönster alla redan.

Hade flera korvar kvar i kylen så det blev potatismos och korv i dag. Jag är mycket förtjust i korv så det kan aldrig bli för mycket korv.

Så har även denna dagen försvunnit. Har haft mycket att göra i dag. I morgon så är det inte lika mycket. Bara bilbesiktning och vänta på besked från Linköping.

november 26, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply