Torsdagen den 5 December.

Jag gick upp halv åtta. Duschade och klädde på mig. Håret hann nästan torka innan jag gick ut till Corollan. Fick skrapa lite tunn is på framrutan.

Hade en tid klockan hav nio för borttagning av stygnen vid näsan. Det var en ”blivande sköterska” som tog bort stygnen och de var många. Hon var duktig men hade en riktig distriktsjukskötersa som kollade att allt gick rätt till. Mitt öga är så gott som bra.

När jag kom hem så åt vi frukost. Lite senare så ringde dietisten vars telefontid varit bokad sedan tidigare. Vi pratade en hel del. Hon tyckte att Bertil skulle äta mer fett. Han har faktiskt gått ner i vikt men mycket av detta är muskler som försvunnit. Han ska även äta något innan han går och lägger sig. Det är inte bra att han är utan mat mer än 11 timmar. Så det så!

Klockan ett så kom arbetsterapeuten och sjukgymnasten. De hade med en halv cykel som Bertil ska trampa på i motionssyfte.

De ville att Bertil skulle gå så att de fick se hur det gick. Även det kognitiva testade dom. Bertil var faktiskt riktigt tålamodig . Jag såg att han blev trött på dem när de ville att han skulle göra saker som han hade svårt för.

När de till slut gick så lade sig Bertil på sängen för att vila. Då passade jag på att ta Corollan och åka till stan. Hämtade duntäcket som nu var kemtvättat. När jag kom ut från affären var gatan full av brandbilar och ambulanser. En massa gubbar sprang omkring. Jag såg ingen rök eller eld någonstans. Pratade med en tjej som sa att det bolmat ut rök från en balkong på baksidan av huset. När jag körde därifrån så såg jag baksidan på huset men då syntes ingen rök.

Körde till Maxi. Köpte en stekpanna. Den gamla är kass och ska kastas. Kostade inte på en dyr utan köpte en i mellanpris. Fortsatte sedan till Rusta. Där fick två tomtar följa med hem.

Där trivs nog tomtarna. Sällskapar igelkottarna.

Torsdag tarvar ärtsoppa och pannkakor och så klart blev det så även i dag. Gott.

Gjorde oss var sin köttbullemacka till en mugg te som vi intog innan det var dags för Bertil att lägga sig. I dag fick han hålla ut till åtta innan han kom i sängen. Han valde mellan ”Arvinge okänd” eller ”Ernst” på TV:n. Pest eller kolera. Han valde (kolera) Ernst?

december 5, 2019 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply