Lördagen den 2 Maj.

I morse så satte sig Bertil upp redan halv åtta men han kunde inte ta sig ur sången utan fick snällt vänta till hemtjänsten kom. Nu är det bekvämt för mig när de är två personer. Då kan jag bädda och göra frukost i stället för att hjälpa till.

När Bertil var färdig så var frukosten klar. Sedan lade jag mig och väntade på att Melodikrysset skulle börja. Då kommer Anni och lägger sig på mina ben. Efter en stund så kommer Missan och börjar massera min mage. Hon tog i för kung och fosterland. Fick lyfta upp paddan högt i luften för att rädda den. Bertil kom körande med rullstolen och körde på sängen, gång på gång. Så har jag det. Lyckade lösa krysset ändå.

Tramp, tramp.

Sedan så smakade det gott med kaffe. Värmde pannkakorna som blev över i torsdags. Med sylt och spraygrädde till så blir det muns.

Placerade Bertil i sängen och åkte iväg till stan. Köpte en ampel med blommor i på torget och jagade efter en stängel att hänga den på. Letade på second hand affären med där fanns ingen. Bad dem hämta dynor till våra gamla utemöbler och en gammal motionscykel. Det skulle de göra nästa vecka. Bra, det skulle varit gjort för länge sedan.

Hittade till slut en stängel att hänga ampeln på i en presentaffär. Fortsatte sedan till Maxi för att köpa något att äta i dag. Ville köpa något som var färdigt. Deras räkmackor tycker jag har blivit dyra men på utvägen gick jag förbi deras fik och där fanns mycket billigare räkmackor. Köpte oss var sin sådan. Körde sedan till Meconomen för att leta skruv till hängaren. Fick hjälp av en trevlig kille. Han tog inte betalt för ”bara” två skruvar. Det tackade jag för.

Stannade sedan på Lidl. Köpte lite matvaror där och lite jordgubbar. De såg så fina ut och kostade bara 20 kronor. Tänkte att de skulle smaka efter räkmackorna.

Hade tänkt sätta upp ampeln när jag kom hem, men det hade börjat regna lite så det fick vara. Det kommer en dag i morgon också.

När det blev dags för mat så åt vi gott och mycket. Jordgubbarna var riktigt goda med vispad grädde till. Vet inte var de har växt någonstans men skit samma. Jag ratar utländskt kött men inte frukt och grönt från utlandet.

I kväll så var det lugnt och hemtjänsten kom kvart i åtta. De tog han om Bertil. Jag har tittat på Let´s Dance i kväll. Bra att titta senare utan reklam.

maj 2, 2020 · Anitha · One Comment
Posted in: Hemma

One Response

  1. Lena Nordin - maj 2, 2020

    Hej jag förstår precis hur du har det. Men när hälsan börjar svika hos oss, de vårdande, finns ingen hjälp att få. Man får bara bita ihop o tro att även vi får hjälp när vi behöver. Men det ser ganska dystert ut för oss, vi som är tillsammans med äldre män. Jag följer din blogg o lider med dig o inser att jag också snart är där.
    Jag hoppas ni finner en lösning, så att även du får må bra.
    Kram till dig.
    Mvh Lena Nordin

Leave a Reply