Tisdagen den 26 Maj.

I dag har vi haft sommar. Solen har skinit på oss hela dagen och det har inte blåst något alls.

Morgonen har flutit på som vanligt med hemtjänst och frukost. Jag valde att inte gå ut innan arbetsterapeuten och sjukgymnasten kom lite över elva. De hade sagt mellan halv elva eller elva.

Jag har alltid varit trevlig och bemött dem väl men i dag så tappade jag tålamodet med dem. Jag har ju lagt fram önskemål om en elrullstol så hemtjänsten kan ta med Bertil ut på promenad som han är beviljad tre gånger i veckan. Nu så skulle det provas att gå ut med den rullstolen han har för att avgöra om han behöver en eldriven eller inte. Frågade om de tyckte vi skulle gå runt på vändplanen utanför huset eller sitta på altanen. Om det var detta som menades med utomhusvistelse. Om vi hade en eldriven rullstol så skulle vi kunna gå runt i omgivningarna och på den gamla Rudabanan ( där järnvägen har gått) med Anni.

Jag blev så irriterad att jag gick ut i trädgården och lät dem ta upp Bertil ur fårskinnsfotöljen och ta med honom ut. De kom ut med honom och gick gatan ner. De kom tillbaka efter ett tag. Såg hur de stod utanför dörren och pratade med Bertil. Vet inte vad det samtalet handlade om. När de kom in så sa de att det gick bra att gå på en kort promenad. Nu så skulle de utreda om han behöver en eldriven eller inte. Jag sa till dem att dra ut på det hela lite så behöver vi ingen rullstol över huvud taget. De sa att de förstod att vi hade det jobbigt. Men de har ingen aning om hur jag har slagits och kämpat för allting sedan vi kom hem från Spanien i mars förra året.

När de avlägsnats sig så åt vi rester från i går. Ugnspannkaka med rårörda lingon innan det var dags för Bertils vila.

Jag åkte iväg till Maxi och handlade lite. När jag kom hem så drack jag kaffe på altanen. Det var så varmt att jag satt i skuggan.

Hemtjänsten fick rulla ut Bertil till altanen när de kom. Där fick han en glass. Satt sedan där tills det var dags för att gå in och fixa mat. Spättafilé med kokt potatis och sås. Mums.

Anni har varit ute mest hela tiden i dag. Missan har jag inte att mycket av.

I kväll så har det blivit TV som vanligt. Anni njuter i soffan.

maj 26, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply