Onsdagen den 27 Maj.

Det såg ut att bli en underbar dag i morse. Solen gassade från en blå himmel.

Så efter frukosten gick vi ut på altanen. Jag löste korsord. Men det började fläkta lite och då blev det kyligt. Det började dyka upp moln framför solen också.

Efter en stund så gick vi in. Bertil ville sitta i fårskinnsfotöljen. Jag lade mig i soffan med filt över mig. Anni lade sig på mig. Det var varmt och skönt. Hörde på radion och slumrade lite.

Mobilen ringde och det var från neurologen i Linköping som hade en tid för Bertil hos Alexandros för shuntomställning nästa tisdag. Tyvärr så var tiden 13.30. Bussen som går från Oskarshamn 8.25 är framme i Linköping halv elva. Det fanns ingen annan tid före midsommar och hon hade ingen patient som gick att flytta på heller. Jag tog den tiden och sa att jag skulle prata med sjuktransporten.

Ringde direkt och fick prata med en dam som undrade om vi kunde ta tåget? Men jag kan inte tänka mig hur det skulle gå till med rullstolen och allt. Till slut så kom vi fram till att vi åker med morgonbussen. Bussen går hem 13.00 så den kan vi inte ta. Men hon bokade en mindre buss till oss kl 17.00. Han skulle höra med planeraren om vi kunde få åka hem tidigare annars får vi en heldag i Linköping på lasarettet. Nu sätter jag mitt hopp till omställningen och hoppas att den ska hjälpa något.

Det kom ett brev från Otto, neurologen på Oskarshamns lasarett i går där han skrev att Bertil har mycket uttalad nervcellsbortfall, vilket visades på provet från ryggmärgsprovet och mot detta finns inget att göra. Om vi hade något att fundera över så skulle vi höra av oss. Så var det med det.

Samtalet från Linköping fick mig att må mycket bättre. Tror mer på neurokirurgen Alexandros än neurologen Otto. Synd bara att inställningen skulle dröja så länge. Jag ville ha den gjord för över två månader sedan. Men då så fick jag beskedet att det inte skulle hjälpa Bertil. Undrar varför de har ändrat sig?

Solen kom inte fram mer i dag. Synd för jag trodde att dagen skulle bli lika fin som i går. Tvätten torkade fort i alla fall.

Jag blev sugen på makaronipudding idag så det lagade jag till oss. Smakade riktigt gott. Det blev mycket över som vi kan äta en annan dag.

Det blev mycket skrivande i dag. Avslutar med en mysig bild på Anni.

Sover gott.

Det blev cirkus i kväll. Den första hemhjälpen kom redan kvart över sju. Hon ringde till den andra som hade Bertil inbokad en halvtimma senare. Miss av planeraren. Hon med hyckle verkade lite irriterad. Killen kom efter en liten stund så de blev två som det är sagt. Det känns lite lyxigt att sitta i soffan medan de jobbar.

Nu så ska jag se om jag hittar något bra att se i kväll.

maj 27, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply