Torsdagen den 28 Maj.

Det såg ut att bli en fin dag när vi gick upp. När Bertil fått hjälp av hemtjänsten så åt vi frukost. Jag bar ut dynorna men hann aldrig utnyttja dem innan molnen skymde solen. Det var inte skönt att sitta ute.

Bertil hann inte till toan när han blev nödig och vi fick larma så att hemtjänst hjälpte honom. Det är så tråkigt att se honom bli omhändertagen. Lider med honom men är glad för deras hjälp. Klockan var elva när de var här så han fick sin vila då i stället, vilket han ville.

Jag passade på att klippa häcken mot grannen. Det är grannens häck och den är bara ca 4-6 meter. Vi har inget bra redskap att klippa med men jag gjorde så gott jag kunde. Anni smet in genom häcken till grannen i går, trots halva kompostgaller, så klippet stoppade jag under häcken. Så nu kan hon inte komme emellan.

Hemtjänsten kom och hjälpte Bertil upp från sängen och vi åt lite. Gjorde sedan kaffe som vi drack till ett par bullar. Det var ingen ide att gå ut, som jag först hade tänkt, för molnen var kvar men köksdörren kunde vara öppen.

Sedan ville Bertil sitta i fårskinnsfotöljen och jag hjälpte honom dit. Men han var rastlös och satt där och snurrade. Till slut så ville han till rullstolen igen. Det gick bra för oss att flytta honom dit. I morse så var han så svag i benen och armarna att Ardita sa: snart så måste vi ha en lyft. Men nu på eftermiddagen gick det bättre.

När han väl kommit till rullstolen så tar han sig runt genom att ta i möblerna. Det går framåt och tillbaka genom hallen från vardagsrummet till sovrummet. Jag blir stressad av detta för ofta så skrapar han emot och fastnar någonstans. Jag borde väl inte tycka detta är stressande men mina nerver sitter på utsidan. Mitt tålamod är slut. Ibland får jag gå ut lite. Jag skulle behöva den där avlastningen NU.

Det blev dags för mat och som varje torsdag så blev det ärtsoppa och efter det så vankades pannkakor med sylt. Fick flera pannkakor över till kaffet i morgon.

Den bästa grannen klippte vår gräsmatta mot gatan och jag pratade med honom om hjälp att rasta Anni på tisdag när vi ska till Linköping. Vet inte hur jag skulle klara mig utan honom.

Nyklippt.
Några av mina pelargoner.
Det verkar som om Anni gillar bädden.

maj 28, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply