Fredagen den 29 Maj.

Jag gick upp och duschade innan hemtjänsten kom. Sedan åt vi frukost. Ringde till planeraren på hemtjänsten och fixade så att de kommer redan klockan sju på tisdag så vi är klara till klockan åtta då vi blir hämtade till resan till Linköping.

Det var soligt och varmt ute så vi gick ut. De har sagt att det kommer moln på eftermiddagen. Nu har tallarna börjat att sprida sitt frömjöl så först torkade jag av borden och stolen jag skulle sitta på. Tog bara ut en dyna.

Vi satt ute och njöt av det fina vädret. Jag värmde pannkakorna från igår som vi åt till kaffet. Tiden gick och det var dags för Bertils vila så jag skjutsade in honom lagom till hemtjänsten kom.

Orvar har jobbat i dag.

Orvar har parkerat och Anni kan slappna av.
Nu är Orvar i farten gen.

När Bertil låg. Sängen åkte jag och handlade. Först på Maxi och sedan på Lidl som hade en massa erbjudanden i dag. Jag hann hem lagom till att hemtjänsten kom och tog upp Bertil. Jag serverade honom en glass. Det tycker han om.

Årets pelargon levererar.

I kväll så blev det köttbullar och potatismos. Sedan så ville Bertil sitta i fårskinnsfotöljen. Jag satt och slumrade i soffan. Skönt.

Hemtjänsten kom vid åtta-tiden och hjälpte Bertil med kvällsbestyren. Då dukade jag fram en liten räkmacka och vin till mig. Hittade vitt vin från Spanien. Jag ställde in en flaska i kylskåpet igår men var inte sugen på vin då. Nu smakade det gott till mackan. Vitt vin är mycket godare än rött.

När jag tänker på hur Bertil och jag kunde ha haft fredagsmys så får jag tårar i ögonen. Det är inte roligt att sitta här i soffan själv och Bertil ligger i sängen. Jag måste ta mig i kragen och koncentrera mig på TV:n för att inte bryta ihop. Får hålla till godo med Anni och Missan. Men det är inte så här jag vill ha det.

Ta hand om varandra man vet inte hur länge det varar.

maj 29, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply