Måndagen den 1 Juni.

Nu så är det sommar på riktigt. Rätt månad, sol och varmt. Förra sommaren var en tråkig sommar. Bertil blev bara sämre och sämre. Jag fick kämpa för att läkarna skulle lyssna på mig. Tyckte inte att det hände någonting. Ingen utflykt med husbilen förutom ett par besök i Linköping. Då stod vi hos sonen och fick åka med honom till sjukhuset. Inget bad över huvud taget. Jag har ingen förhoppning att denna sommar blir bättre. Får jag inte avlösning med Bertil så blir jag fast i huset.

Men dagen har flutit på med dusch och frukost. Körde ut Bertil till altanen. Jag satt och solade lite. På morgonen hade jag pratat med Hälsocentralen om ett bevis på att Bertil har frikort. Behöver ha ett sådan när vi checkar in i Linköping. De skulle lägga ut ett sådant i receptionen. Så jag åkte dit medan Bertil satt ute. Skulle samtidigt passa på att köpa batterier till mitt tangentbord. Men hade ingen plånbok med i väskan så jag fick köra hem utan batterier.

Vi åt knäckebröd till kaffet. Jag hade tänkt att sitta där tills hemtjänsten kom så att de skulle få ta in Bertil. Men han började klaga på värmen och ville in. Vi är inte överens om hur det ska gå till att köra in genom köksdörren. Jag skjuter på och han håller emot? Det är inte lätt att handskas med honom.

Härlig färg på himlen.

När han låg i sängen så solade jag och det var varmt. Anni ville inte vara ute så hon var inne. Missan var nog på jakt. Jag har tagit Anni på bar gärning I dag när hon försökte slita en kopparorm i bitar inne i köket. Fick tag i ormen med sopskyffeln och kastade den långt in i skogen. Den rörde på sig då men om den klarade sig vet jag inte.

Det blev ingen mer altan för Bertil i dag. Han skulle bara tyckt att det var för varmt. Satte på en film till honom så han hade något att titta på. Vet inte hur mycket han fattar.

Dagens mat blev fläskpannkaka i ugnen. Medan den var i ugnen så duschade jag. Skönt. Åkte sedan ner till KåBe hallen igen för att köpa batterier. Nu visste jag var de hängde och gick direkt dit. Men hyllan var helt tom. De hade flyttat allt. Fick fråga var de fanns. Nu så kom jag hem med batterier och kunde byta i tangentbordet till paddan. Jag är så van att skriva med detta extra tangentbord så det blir jobbigt när det inte fungerar.

I kväll hade jag tänkt att gå ut en stund när Bertil lagt sig men då hade solen försvunnit från altanen. Så i stället vattnade jag mina fina blommor och gick in till TV:n.

juni 1, 2020 · Anitha · No Comments
Posted in: Hemma

Leave a Reply